HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Tucatnyi magyar a finnországi táborban

2009.06.06. 18:10 kerusz

Július 4. és 11. között rendezi meg az IIHF szokásos éves nemzetközi jégkorongtáborát. A helyszín mint mindig, ezúttal is a finnországi Vierumäki, a Finn Sportakadémia és az International Ice Hockey Center of Excellence székhelye. Örömteli, hogy igen sok magyar vesz részt a jégkorong szinte minden területét lefedő programokban.

Az egyik évben a nők, a másikban férfiak mehetnek a táborba, idén az utóbbiaké e terep. A fő cél a vezetők továbbképzése azért, hogy a résztvevők saját szövetségeiken belül javíthassák a fejlesztési programokat. Érdekes, hogy egy korábbi vierumäki táborban együtt volt jelen Pat Cortina és Kovács Zoltán, a szövetség főtitkára, ennek révén is került később a kapitány Magyarországra. Elvárás, hogy a táborozók a megszerzett ismereteiket megosszák a hazai szakemberekkel, aktívan fejlesszék a jégkorongsportot. Elméleti és gyakorlati képzés folyik, a tanultakat a vezetőképzésben részesülők egy-egy számukra kijelölt csapat mellett alkalmazzák. A csapatokban ebben az évben 1994-ben született játékosok vehetnek részt, Magyarország két védőt és két csatárt jelölhetett. Őket az U16-os válogatott szövetségi kapitányai javasolták.

Könczei Áron a serdülőbajnokság egyik legeredményesebb góllövője volt, úgy, hogy az idény első felében egy kevésbé erős csapat, a Debrecen színeiben játszott. A szezon második felében kölcsönben a Bp. Starsban szerepelt. Mellette a miskolciak gólerős tehetsége, Ritó László a másik csatár. A két védő a MAC-ból Korbuly Gergely, és az Alba Volánból Füri Martin lesz.

A négy magyar játékost a serdülőválogatott edzői - Fekti István és Mayer Péter - jelölték ki. Utóbbi szakember adott tájékoztatást a szempontokról: "Igyekeztünk minél több klubból válogatni, hogy a finnországi esemény híre és tapasztalata elterjedjen. Az IIHF megkötése szerint két védőt és két támadót küldhettünk. Figyelembe vettük a válogatottban mutatott játékot és a hozzáállást, így alakult ki a négyes névsor."

A program része az IIHF játékvezetői felkészítő tábora is, amelynek idén hangsúlyos eleme a négybírós rendszer. Az egy hét alatt lejátszott mérkőzéseken a játékvezetői tábor tagjai fújják a sípot. A programra Gebei Pétert és Haszonits Miklóst jelölte a jt, Beck Péter a referee instructorok képzésében vesz részt.

Az edzőképzésen Keresztury Kristóf képviseli Magyarországot. Róla nem egészen egy éve írtunk bővebben. A MAC edzője, mellette az U14-es válogatott stábjának is tagja. A csapatvezetői képzésen Szilágyi Attila, az MJSz utánpótlás-bizottságának vezetője, a felszerelés-menedzserek képzésén pedig Kéri Rudolf lesz jelen. Géczi Gábor a technikai vezetők és az edzőképzésért felelős vezetők programját látogatja, a Learn to Play instruktorok (a kezdő játékosok oktatásában dolgozó szakemberek) tanfolyamán Szajbert Krisztián, a Bp. Stars játékosa szerez tapasztalatokat.

20 komment

Címkék: táborok vierumäki

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A jelőlt játékosok jogosan vesznek részt a táborban. Valóban megérdemlik. A felnőttek közül kettő igen (Kéri Rudolf, Szajbert Patrik)jogos.
A többi mit keres ott? Nincs más utánpótlásban aktívan dolgozó edző aki hasznosan tudását továbbb fejleszteni egy ilyen táborban?
@korong: Szerintem jók a nevek, de ha neked nem tetszenek, akkor kiket küldenél?
@korong: Mi a problémád a névsorral? Tudod egyáltalán, hogy kik és hogyan választják ki, hogy ki vehet részt a táborban?
No egy ilyenbe egyszer szívesen elmennék én is :)
Nekem nagyon tetszenek a nevek! Nagyon szép hangzásuk van. A Rudi és a Patriknak ott a helye.
@kerusz: vedd fel a kapcsolatot az érintett személyekkel. Lehet, hogy elmondják neked.
@korong: Rudi biztos megérdemli hogy ott legyen,söt még annál többet is érdemelne.
A többieket nem ismerem,csak a Szilágyi Attilát innen a blogrol alias Tillasz,Ö is szövetség embere!
@korong: Én tudom, hogy hogy választották ki őket, de szerintem Te nem tudod. Viszont jól esett Neked egy szombat esti fika.
Szombat esti fika? Lehetett volna péntek esti? Mivel szombaton jelent meg lehetett volna akár vasárnapi is. De nem fikáról van szó! Hanem ahogy írtam a Rudinak és a Patriknak valóban ott a helye. A többi helyett lehetett volna edzőket küldeni. Esetleg a témákban érintett személyeket. Akár téged is. A küldés "feltételeit" mindenki ismeri.
@korong: Még mindig nem sikerült kifejtened, hogy mi bajod van a többiekkel. De szívesen olvasnám a te neveidet, akiket odaküldenél.
@korong: Úgy tudom, Patrik nem megy, de a tesója annál inkább. :)
@guriga uram jr.: Elnézést kérek! Látod Te legalább észrevetted, hogy Krisztián helyett Patrikot írtam. Ott a helye!
@korong: Szerintem azért ment pl. Szilágyi is, mert őt a "csapatvezetői" képzés keretében okítják, tehát az nem az edzőknek szól. (hogy te fogalmaztál) Nálam ő kimeríti a témában érintett személy fogalmát.
@korong: Tudod Te egyáltalán, hogy kiket és hány embert vártak a táborba? Kétlem, egyébként ugyanis talán nem írod, hogy "lehetett volna edzőket küldeni". Ez a tábor nem egészen ilyen alapon szerveződik. De javaslom, olvass utána az IIHF honlapon (link a cikkben), a tábor bulletinjeiben, és akkor talán rájössz majd.

Vagy talán féltékeny vagy másokra?
Korong, esetleg neveket mondhatnál, hogy ki mehetett volna a nevezettek helyett. Köpködsz, fröcsögsz, de javaslatod nincs.
Lehet azért maradt csendben, mert rájött, hogy valamit nagyon félreértett??
@pokerface: Lehet hogy nem olvasta el figyelmesen a neveket és kiderült hogy ő is mehet hihi :D
@pokerface: Nem hiszem. Ismerem, volt szerencsém hozzá. A kiválasztási módszereket is ismerem. :-))
További szép álmokat.
@korong: Na, mesélj. Hogy választanak a pályázók közül az IIHF instruktorai?
@korong: ne haragudj, de nem túl elegáns, hogy te ilyeneket írsz. gondold át szerintem.
@korong: Nekem is volt már "szerencsém" korábban lemaradni erről a finn tornáról, nyílván Te is ebben a cipőben járhatsz... Csak tudod én úgy voltam vele, örültem, hogy más mehetett egyáltalán, én meg inkább keményen dolgozom tovább és igyekszem kijutni egyszer.
Ennek a cikknek pont nem az a lényege, hogy ki hogy meg miért nem kerül be az utazó keretbe...
Én sok sikert kívánok az utazóknak és ha hazajönnek akkor adják át a kint szerzett tudást és tapasztalatot, nyílván lesz is velük egy cikk :)
süti beállítások módosítása