HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Lesz-e Mol Liga, és ha igen, milyen?

2009.06.02. 11:42 F. Kapus

A nevezési határidő múlt hét végén lejárt, mégsem lehet tudni, hány csapat indul a jövő évi magyar–román közös bajnokságban. Sőt arról sincs információ, hogy biztosan lesz-e ilyen, és ha igen, az olajipari cég marad-e a sportág mellett. Összeszedtük azokat az információkat, amelyeket össze lehetett. Sok érdekesség következik.

Radványi Róbert ligaelnök tájékoztatása szerint már biztos, hogy az OB I.-ben öt magyarországi csapat vesz részt: Bp. Stars, a Dab.Docler, az FTC, a Miskolc és az UTE. Szabó István, a Bp. Stars elnőke elmondta, ha a két ország szövetsége ismételten hozzájárul, továbbra is a szlovák Érsekújvár csapatával közösen kívánnak indulni itt is, ott is. Az öt klub az OB I. rájátszásában várja az EBEL-ből érkező Alba Volánt, amennyiben a fehérváriak nem lesznek versenyben a magyar elődöntők kiírt időpontjában az EBEL-ben. Ha részt tudnak venni, az OB I. elődöntőjében csatlakoznak, ahogy az előző szezonban is történt. A jelenlegi tervek szerint az új szezonban is megkapják az egyes rajtszámot, de az elődöntőben le kell mondaniuk pályaválasztói előnyükről, azt ellenfelük élvezheti. Hogy a döntőben is így lesz-e, arra még nincs válasz.

Június 3-án, szerdán romániai csapatokkal kibővített ligaülést rendeznek. Ekkor rögzítik mind az OB I., mind a Mol Liga végleges kiírását. "A közös bajnokság résztvevőiben is meg kell állapodnunk, mert a szakmai színvonalból a magyarországi csapatok nem akarnak engedni. Tehát ha például a gyergyóiak lényegesen gyengébb csapattal kívánnak indulni, mint tavaly, az nem fog menni. Ifikre épített kerettel nem lehet a Mol Ligában versenyezni. Sajnos a Steaua ebben az évben sem adott semmilyen biztos információt határidőre. Ezen kívül a romániai pályagondokat is sürgősen meg kell oldani, jelenleg a csíkszeredai az egyetlen jégcsarnok, amelyikkel elégedettek a magyarországi csapatok. Nyilván az átadást követően a most épülő brassói is megfelelő lesz. A Mol Ligában az az öt magyar csapat indulna, amelyek az OB I.-ben is" – mondta Radványi Róbert.

Tánczos Barna, a román szövetség elnöke szerint négy vagy öt romániai csapat képviselői jönnek szerdán a budapesti tárgyalásra. "Az SC Csíkszereda, a Progym és a Brassó biztosan ott lesz. A Steaua szakosztályelnöke, Cristian Carlan is azt ígérte, eljönnek. Azt mondta, részt kívánnak venni a Mol Ligában, a nehézséget az anyagiak jelentik nekik is. Remélem, a HC Csíkszeredát is képviseli majd valaki, de nincs biztos információm."

Kurkó János, a HC Csíkszereda volt fő támogatója arról tájékoztatta a jégkorongblogot, hogy semmi változás nincs a HC ügyében. "Tartom magam ahhoz, amit a jégkorongblognak nyilatkoztam. Ha valaki jelentkezik, átadom neki a dolgokat, ahogy ígértem. Ez eddig nem történt meg." Kérdésünkre válaszolva hozzátette, nincs tudomása arról, hogy a szerdai budapesti ligaértekezleten valaki képviselné a HC csapatát.

Információnk szerint a jégkorongszövetség és a Mol a ligaértekezletet követően még egyszer tárgyalóasztalhoz ül a szponzoráció kérdésében. Mivel a hokisok részéről a végleges termék csak e héten alakul ki, az olajcég érthetően ez alapján tudja meghozni döntését a támogatás ügyében.

31 komment

Címkék: szabó istván kurkó tánczos mol liga ob i. radványi

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kell a Mol-liga a magyar jégkorong fejlődésének, de pályaválasztás ide-pályaválasztás oda, a Volán 19 fog nyerni!
HAJRÁÁÁ VOLÁÁÁN!!!
@Szoljanka: Az azért nem valószínű, mert csak az OB I.-ben indul, a Mol Ligában nem.
@F. Kapus: Ha jól értelmezem, akkor lehet az OB1-ben sem, ha EBEL rájátszásban szerepel az OB1 rájátszás ideje alatt.
@F. Kapus: :-)

@sakic: Én is nagyon sajnálom a HC-t, nem kellene ennek így történnie! :-( Mihály Árpádról lehet tudni valamit?
@OliBLOOD: Hát egyszerre két helyen nem fog menni, az biztos. Ha jól értem, az öt csapat nem kíván várni a Volánra, ha nekik Ausztriában lesz elfoglaltságuk akkortájt.
Tavaly is voltak problémák, a végére minden megoldódott, és egy nagyszerű bajnokságot nézhettünk, az előző éviekhez képest. Pedig nyár elején nem gondoltuk volna. Szóval remélem lassan minden helyrejön, a csarnokügyek, a támogatói ügyek, és szeptembertől ismét egy fasza kis bajnokságot láthatunk :)
Hát ez marha gáz, hogy nemtudni, marad e a mol. Ki nem tudja? A MOL? Mert az télleg nagy gáz. A ligaelnök? Azt tudja, mikor ad választ a mol? Vagy a mol a romániai csapatok indulásától teszi függővé? Akkor miért nem mondják meg kerek perec? Ez a ködösítés marha fárasztó, és nem is méltó a magyar jégkoronghoz, olyan nagy dolog lenne tiszta olajat önteni a pohárba?
És a hc-nál a játékosok valyon meddig fognak várni? Mert ugye ha KJGY tartja magát az elhangzottakhoz, akkor ha nem jön valaki, nem lesz hc. Erre ugye holnapig van idő, mert ugyebár holnap lesz a versenykiírás.
Na mindegy, remélem Sc, és Brassó lesz jövőre, akkor még egész jó kis liga jöhet össze.
már szezon vége felé is gondoltam, hogy a Steli megint szarakodni fog ugyanúgy mint tavaly. Egyébként lehet, hogy lerágott csont, mostanság nem nagyon olvastam kommenteket, de lehet hogy pár hónapja el kellett volna kezdeni tárgyalgatni szlovén vagy szerb csapatokkal, simán jó kis bajnokság összejöhetne. De hát ehhez már késő van szal mindegy is.
@krumplee: Nem hinném, hogy a MOL-nak bármi mást lehetne mondani a köszöneten kívül. Általában elég gyenge sportolókat és sportágakat támogatnak: világbajnokokat, olimpiai bajnokokat, és a sportágaik rangos eseményeit. Most először egy sportág hazai versenysorozata mellé álltak (jó, a romániai csapatokkal közös sorozat), és szeretnék látni, hogy idén mit kapnának cserében a pénzükért. Szerintem a jégkorong csak megköszönheti, hogy mondjuk egy Kajak-Kenu MOL Világkupa mellé bekerülhet a MOL Liga.

Szerintem az a szarakodás nem kellett volna, ami eddig zajlott a csapatok körül - a magyar csapatok ötletelése a Nationalligáról meg a szlovák első osztályról például, És persze a romániai csapatok körüli bizonytalan helyzet nyilván ugyancsak nem használ.

Van még mit javulniuk a csapatok vezetőinek _is_.
@kerusz: Ebben egyetértünk, sőt abban is, hogy a molnak köszönet jár. Tudtommal sem áldozott ennyit egyetlen más magyar cég sem, bácsak több ilyen támogató lenne!
A neheztelésem jóval inkább annak szól, hogy már június van, és még nem tartunk sehol. A mol ligának már igencsak régóta vége, így a mol már levonhatta a megfelelő konzekvenciákat. Ha azok pozitívak, akkor a ligának a csapatokkal egyeztetve már rég a következő kiíráson kéne dolgoznia, és én ezt hiányolom leginkább. Persze nem használ a romániai csapatok körüli bizonytalanság sem.
Leginkább az ilyen egyszerű, laikus szurkolónak, mint nekem, az tűnik fel, hogy amíg a válogatottat illetően az ember azt látja, hogy előre terveznek ( nagyjából alakul a jövő évi program, tornák, stb), addig a ligát illetően ez közel-távol sincs így, pedig ez lenne az alap.
Hát igen, van még hova fejlődni.
Ez nem hangzik valami jól, hogy őszinte legyek.
Ha valami ennyire bizonytalan abból csak zűrzavar és utólagos korrigálás lesz.
@Szanee: Sajnos a történtek Kurkó ide-Kurkó oda, nem azt mutatják, hogy normálisan mentek volna a dolgok. Az egyszemélyes egyesület nem egyesület. KICSIT OFF: Nekem ebből a szempontból furcsán naiv - és nem túl életképes - a kercsói gondolat, hogy oda megyek dolgozni, ahol megvannak a körülmények és hagynak dolgozni. Az nem biztos alap a munkára, ami a HC-nél volt, ez most már nyilvánvaló. Furcsa, hogy ezt nem látja egy edző, nincs senki, aki az edzőt menedzselje ez ügyben. :(
Érdeklődve és aggódva várom a fejleményeket! Nagyon kéne a MOL-liga, de az is nyilvánvaló, hogy sok feltételnek kell ahhoz teljesülni, hogy megfelelő színvonalú legyen és valóban előre vigye a magyar (és ezzel egyidejűleg az erdélyi-román) hoki "ügyét". Kiváncsi vagyok mi fog kirajzolódni holnap-holnapután előttünk.
Én speciel arra vagyok kíváncsi, ha mondjuk csak az SC, meg Brassó nevezését fogadná el a liga a romániai csapatok közül, akkor is megmarad e a mol?
Mert tavaly ha jól emlékszem kimondva kimondatlanul a Steaua indulását is feltételként határozta meg a cég.
Bár megmondom, baromira idegesítő a Steaua hozzáállása, komolyan, mint a fürdős ku...k, még mi teszünk szivességet, ha jönnek, kb így jön le. Ha nem lenne a mol, szívem szerint hagynám őket a francba, dehát pénz beszél, hokifan ugat...
Lehet, hogy sok embernek nem fog tetszeni amit írok.
Én úgy látom, az a fő probléma, hogy nálunk egy megfelelő nívós bajnoksághoz elegendő számú játékosunk sincsen. Amikor a Volánnak évek óta külföldről kell a hiányposztokra megfelelő képességű játékosokt igazolni, például védőket, akik legalább EBEL-alsó szintjét karcolják. Nem hiszem, hogy az a számunkra a fejlődés útja, ha a UTE és DAB náluk gyengébb csapatokkal játszanak (Gyergyó, Brassó) heti háromszor, nem kevés utazási költség mellett. Akkor inkább vegyük be az OB1-be az SC-t, és játszunk töbször egymás között. Hiába próbájuk az EBEL mérkőzésszámát utolérni ( heti három meccs ) ezen a szinten ennek nem sok értelme van. Más sportág is küzd ezzel ( pl. kézilabda ), szerintem a Veszprém is azért nem tud előrelépni, mert a Szegeden kívül minden csapatnál tíz góllal jobb, ebben az esetben teljesen indifferens, hogy hányan játszanak a ligában ( hatan vagy tízen )
@uprmedia: Brassó nem hinném hogy olyan gyengécske csapat lesz. A mostani keretük alapján jóval erősebbnek tűnnek, mint Fradi-Miskolc-Progym. És ha a hc széthullik (nagyon remélem, hogy mégsem), akkor bizony a tervek szerint elszippantanak onnan pár játékost, akkor meg pláne nagyon jó kis csapat lesz az!
Vagy, pedig nem nem tudom, hogy miért nem folytatható az interliga, amiben néhány évvel ezelőtt játszott a Volán és a Dab. Az OB1-mellett, azok a csapatok, akik ezt anyagilag bírják (SC, HC, UTE, DAB, ..) heti egy alkalommal egy meccset még bevállalnak, ami teljesen független a bajnokságtól. És nem kell kényszeríteni a kis csapatokat,akik szponzort sem találnak, főleg ebben az időszakban, és nem hiszem hogy sokat profitálnak a MOL-ligából, ha az egész szezonban egy-két meccset nyernek meg. Ne feledjétek az jesenice és az olimpia is itt kezdte.
@uprmedia: az interliga sem volt megoldás, s ha nem adsz esélyt semminek, hogy beinduljon semmi sem lesz az.
Szerintem a HC s nevezni fog a szezon elejen megnyernek 1-2 meccset es mar fognak omlnei a szponzorok !
@@Boy@: Ahhoz a nevezéshez holnap valakinek illene eljönnie a ligaértekezletre, de mint Kurkó Jánostól tudjuk, ez nem fog megtörténni.
A MOL tavaly is a Steaua indulásától tette függővé a szponzorálást. Nekem nagyon gyanús, hogy mivel nem mondtak egyértelmű nemet, ezért most is arra várnak, hogy a Szteli elindul-e. Ha igen, a MOL is szponzorál.
@F. Kapus: Ezt rendesen benéztem, bocs.. :)
MOL liga pártiként mondom, megértem a cég kivárását.Köszönjük meg néhány klúbvezetőnek.
(szarka meg a farka)
krumplee:tetszik a módositott szólás-mondás,csak nehogy hasmenést kapjunk a végén.Csikiak nélkül nem tudom elképzelni a Magyar hokit.A románokat nem értem,ekkora blama után nem akarnak előrébb lépni?
Látom itt az EBEL-t,Interligát emlegetni de nehogy már elveszitsük a hirtelen nagyot akarásban a Macikat,lehetetlenné tegyük,"elijesszük" a hasonlóan induló,indulható csapatokat.Olyan sok,szép nagy városunk van.Kaput kéne valahogy nyitni nekik.
tényleg minden köszönet a MOL-nak, de szvsz annak nem nagyon van értelme, hogy egyik évben szponzorálunk, a másik évben meg nem. Ezek hosszú távon megtérülő dolgok, nem egyik napról a másikra lesz hirtelen mindenki jégkorong rajongó, vagy MOL vásárló. Marketing szakemberek szerint 4-5 év a távlat ami image építésben már meglátszik. Pl. mára szerintem többé kevésbé tisztában van vele a hokit valamennyire figyelő közvélemény, hogy a szövetség és a válogatott főszponzora a Pannon. De pl. 2 éve még nem biztos, hogy ez a többségnek lejött volna.
Én is MOL liga párti vagyok,nem azért mert ez a legszuperebb dolog ami velünk történhet,DE jelenleg ennél NICS JOBB megoldás.

Elmúlt évtizedekben először állandó Dózsa- Fradi pár harc volt,kevés csapattal. Aztán később sokáig Alba Dunaferr,kevés csapattal és ez a két csapat több góllal verte a maradék 2-3 csapatot.
Az elmúlt évben viszont volt 10 csapat ,nem tudom mikor volt ennyi utoljára,volt egyáltalán??
Azért nem volt minden mérkőzés lefutott ,sőt,szerintem elég változatos volt mert pl volt olyan meccs ahol későbbi győztest legyőzte a nyolcadik helyezett.
Nem ezt mondom,hogy ez egy NHL szint volt de ez egy jó kezdeményezés!!
MOL kivárását is megértem,mert igen is fontos nekik,hogy legyen minél több Romániai csapat,hisz ott is szeretné még jobban ismerté tenni a MOL nevet.
Illetve biztos furcsállották,hogy egyes csapatok képviselő folyamatosan „fikázták „ a ligát. Osztrák és Szlovák második vonallal ijesztgetve. Ráadásul ez a két liga nem alternatíva,mert nem jelent előre lépést és a két csapat számára nem hoz előnyt ,de ami a legfontosabb,hogy kivitelezhetetlen BLÖFF!
@Kivago Ivan Györgyné: sose volt ekkora mezőnye az OBI-nek. A kritikusok négyet felejtenek el: 1. tavaly még itt sem tartottunk a szervezésben (ezért nem aggódom) 2. jó néhány olyan meccset hozott a ligabajnokság, amilyet azelőtt magyar pályán nem is láttunk (ha ez nem is volt elég Cortinának, azért jócskán fejlődtek a csapatok) 3. a válgatott teljesítménye "A"-csoportot ér, de a hazai mezőny még csak felső cé (ezt kell ledolgozni, mielőtt kivénülnek hőseink)4. hol is vagyunk földrajzilag a pénztárcánkhoz mérten (ma ez az egyetlen kitörési esély a hazai állóvízből: keleti szomszédainal vállvetve kell fejlődnünk) A klubvezetők persze köztudottan nem normálisak egyik országban sem, ezerszer bebizonyították. Ezt a folklórt persze egy komoly iparvállalat nem fogja. Reméljük, csak mosolyog és nem bosszankodik rajtuk. Anyagi gondok nem lehetnek, mert szépen nől a benzinár, csak csurran belőle nekünk is...
@1116001: ez azért nem ilyen egyszerű

a cikk készül, pár perc türelmet kérünk
Sziasztok!
Kovács Attila vagyok, a tavaly megjelent Magyar Hokisztori című könyv társszerzője.
Kb. nyolc hónappal ezelőtt szerzőtársam és barátom, Tejfalussy Béla hívta fel figyelmemet a blogra, melyet korábban nem ismertem, ám amelynek tavaly ősz óta rendszeres látogatója lettem!
Amikor könyvünk - nagyjából egy időben a Jégkorszakkal - megjelent, akkor közzétett a blog egy elemző írást erről a másik kiadványról. Abban szerepelt, hogy rövidesen a mi könyvünk értékelője is megjelenik, ám eddig nem láttam ilyen témájú írást.
Bennünket Bélával viszont nagyon érdekelne, hogy a hokis társadalom azon része, mely ezt a blogot is látogatja, milyen véleményt alkot(ott) közös munkánkról!
Ezért azt szeretném megkérdezni, hogy várható-e elemzés, amely a Magyar Hokisztori című könyvről szól majd, és ha igen, akkor körülbelül mikor?
Azért is bátorkodtam felvetni mindezt, mert - Bélával egyetemben - nagy örömmel látom, hogy újabban a magyar jégkorongsportot górcső alá vevő, hosszabb lélegzetvételű, elemző írások is felkerülnek a blogra. Azt pedig nem kis büszkeséggel jelenthetjük ki, hogy könyvünkben szinte minden, a blog által vizsgált területet érintettünk mi is...
Levelemet - hozzászólásomat - egyben vitaindítónak is szánom, szánjuk, melynek keretén belül nagy érdeklődéssel várjuk könyvükkel kapcsolatos észrevételeiteket!
Sportbaráti Üdvözlettel:
Kovács Attila
süti beállítások módosítása