HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Az olimpia alatt sem áll le az EBEL

2009.05.17. 19:52 kerusz

Ligaülésezett az EBEL. Megírtuk már, hogy felvették a Medvescak Zagrebet a ligába, és azt is, hogy szeptember első felében indul a szezon. A liga honlapján további részletek jelentek meg, ezeket ismertetjük nyájas kedves olvasóinkkal kattintás után.

A szeptember 10-ei kezdés mellett az szólt, hogy lehetőség szerint minél kevesebb keddi mérkőzésre kerüljön sor. Az 54 mérkőzéses alapszakasz és a négy győzelemig tartó playoffpárharcok így is rengeteg mérkőzésnapot jelentenek, és mind a négy résztvevő országra divízió 1-es vb vár idén. Így a sorozat befejezésének legkésőbbi tervezett dátuma április 8. Hogy ez tartható legyen, a küzdelmek nem szünetelnek a 2010-es vancouveri téli olimpiai játékok alatt sem.

Újdonság, hogy a kieséses szakaszban a párharcok eredményétől függően az elődöntő és a döntő előtt is újra rangsorolják a csapatokat, megszűnik az eddigi, az alapszakasz végeredményéből következő rögzített út. Az alapszakaszban jobb helyen végzett csapat minden párosításban pályaelőnyt kap, és mindig a mezőnyben maradt legjobb alapszakasz-helyezésű csapat kapja a leggyengébbet.

Megváltoznak a pontrendszer és az igazolás szabályai is, érdemes lesz már elsőre jól választani. Az új idényben egy csapat kerete maximálisan 60 pontot érhet, és legfeljebb 22 játékos lehet a tagja. Amint a csapat elérte a 60 pontot és a 22 hokist, az idény során csak három játékost cserélhet újonnan igazoltakra, az IIHF által meghatározott nemzetközi átigazolási határidőn belül. Ebbe a keretbe nem számítanak bele a 22 évesnél fiatalabb hazai játékosok, akiket korlátlanul lehet a csapathoz vinni.

Az EBEL indoklása szerint az előző szezonban a csapatok játékoskerete átlagosan 75 pontot ért, miközben csak 60 pontos keret léphetett pályára egy mérkőzésen. A kvázi feleslegesen a csapatban tartott játékosok sok pluszkiadást jelentettek a kluboknak. A szurkolók így az idény során közel állandó csapatokat láthatnak, amelyekben komolyabb változások csak hosszú sérülés vagy tökéletesen elbaltázott bevásárlás miatt történhetnek. A várakozások szerint ez az intézkedés megtakarításokra is sarkallhatja a csapatokat, hogy így lesz-e, majd kiderül. Nedwed ligaelnök reményei szerint a bajnokság is kiegyenlítettebbé válik ettől.

Az előző szezonban általános gyakorlat volt a csapatok részéről, hogy általuk benyújtott videofelvételek alapján fegyelmi eljárást kezdeményeztek ellenfeleik játékosai ellen. A következő szezonban ennek is gátat kívánnak szabni. Ilyen panaszokat csak 500 euró egyidejű befizetésével, a mérkőzést követő nap déli 12 óráig lehet benyújtani. Az elődöntőktől kezdve a csapatok nem kezdeményezhetnek fegyelmi eljárást ilyen módon, kizárólag a fegyelmi bizottságnak lesz erre joga.

A csapatok megállapodtak arról, hogy a játékosok fizetését illetően önmérsékletet tanusítanak. "A fizetéseket a gazdaság minden területén csökkentik, sajnos a sport sem lehet ez alól kivétel. A válság nem kímél bennünket sem, miért kellene nekünk itt kivételeznünk? Ha a játékosok munkahelyét garantálni akarjuk, az csak úgy megy, ha a fizetéseket csökkentjük, azaz igazából korrigáljuk" – mondta erről Nedwed.

Az EBEL-csapatok a jövőben csak olyan játékosügynökökkel tárgyalhatnak, akik számára az EBEL saját licencet ad ki. Ebben a folyamatban az EBEL a DEL-lel működik együtt.

Végezetül az EBEL arról is döntést hozott, hogy a jövőbeni csatlakozás reményében felveszi a kapcsolatot a Hockey Europe nevű szervezettel. A Hockey Europe tavaly októberben jött létre, az alapító hat liga a cseh, a finn, a német, a svéd és a szlovák rendes tagként, valamint a svájci társult tagként. Általános vélekedések szerint a kezdeményezés fő célja, hogy a KHL és az NHL éleződő versenyében az európai bajnokságok képesek legyenek megtartani értékeiket.

21 komment

Címkék: ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megfontolando lenne a felelotlen fizetesek valamilyen szintu normalizalasa a Mol ligaban is. Olyan felelotlen fizetesek mint peldaul a Hc Csikszereda jatekosainak a fizetese vezet a csapatok csodjehez es ez senkinek sem jo. Kurko felelotlenkedese az volt hogy kb duplajat kerestek a jatekosok mint amit erdemeltek es ezaltal a tobbi csapat is kenyszeritve volt egy bizonyos fizetes emelesre. Az Ebel-ben nem hiaba akarjak szabalyozni a fizeteseket vagy legalabb valamilyen szinten normalizalni. Ezt a Mol liga is meg kellene fontolja es valamilyen szinten korlatozza a felelotlenkedeseket
"Megváltoznak a pontrendszer szabályai"

Már azt hittem elsőre, hogy bevezetik a 3 pontos rendszert, ami szerintem sokkal jobb lenne, de sajnos erről nincs szó.
Emberek, ezek szerintem elképesztően jó változtatások, döbbenet, hogy odaát mennyire felismerték, hogy az osztrák fiatalokat kell nyomni. Nem semmi, amit kitaláltak, le a kalappal!

És ami a legszebb az egészben, hogy így a Volánnak csak még jobb esélyei lehetnek a rájátszásba kerülésre Remélem a vezetésünk el tudja érni, hogy még több fiatal kapjon nálunk szerepet, az a légiós sor meg igazi minőség lesz!

Kerusz: neked pedig a "nyájas-kedves" megjegyzésért kijár egy italmeghívás, valamint Degecz város díszpolgári címe. Ne értsd félre, én is a vaskos humort kedvelem, és ez vita nélkül telitalálat! :)
@Raon: műhelytitok: nem minden ered tőlem...
@Raon: ráadásul KCs-val vagyok olyan viszonyban, hogy ne vegyem tőle rossz néven a másik cikkhez írt megjegyzését... ;)
@kerusz: oké, köszi a titkot, akkor a "szerkesztőségé" az elismerés. :)
@kerusz: Tényleg nem rosszindulatból írtam, csak megütötte a szemem.

A szurkálás a bevezetőben ettől függetlenül kijárt nekem. :)
azért a belterjesség további burjánzását megakadályozzuk :))
Azért ez eléggé kedvez a Volánnak... Nem hiszem, hogy akkora probléma lesz a játékosok fizetésének beszorítása az engedélyezett keretek közé... ;-)

A huszonkettes keret viszont probléma, sok volt a "besült csodatévő", őket nehezebben lehet majd cserélni...
A Volánnak a csere-bere limit viszont nagyon nem kedvez... Valljuk be eddig nem sokszor sikerült jól választani elsőre.
@csiki hokis: Ha minden igaz ma feloldja a HC a hírzárlatot. Kíváncsi vagyok milyen bejelentéseket tesznek.
Ezzel a max 60 pontos kerettel és a 22 játékossal pont a Salzburg féle bevásárlós klubtaktika ellen lépnek fel. Ők tavaly akár meccsenként cserélgethették a keret tagjait, sok jó(drága) játékosuk volt.
A Volánnak ez kedvező lehet, igaz viszont jól meg kell gondolni kit szerződtetnek le. Nehogy úgy járjunk mit tavaly, pl. a két finn sráccal.
@solarys: ez inkább a Vienna Capitals-nek rossz, a Salzburg elég jól áll utánpótlás-fronton. A Volánnak inkább jó.
@F. Kapus: Elmaradt a hírzárlat feloldása?
@OliBLOOD: Nem maradt el. Es a megjosolhato bukas sem. Allitolag ma volt egy gyules a jatekosokkal ahol Kurko bejelentette hogy vege. Csak ez a zsenialis manager nem ismerte be hogy megdolt hanem valami ellene es a csapat vezetoi ellen iranyulo hulye mesekkel allt elo. De ez senkinek nem ujdonsag es mar mindenki ismeri Kurko meseit ezzel nem tudott senkit megteveszteni
@F. Kapus: Volán megagigaultrabrutál bejelentés lesz-e a blogon hamargyorsan ? :)
@scip_: 14 órakor lesz egy sajtótájékoztató, amiről természetesen beszámolunk. Hogy megagigaultrabrutál bejelentés lesz-e, arról nincs információnk.
süti beállítások módosítása