HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Szuper: Végig erősnek éreztem magamat

2009.05.07. 09:27 F. Kapus

Szuper Levente teljesített a svájci világbajnokságon a legjobban a magyar válogatott játékosai közül, állítják olvasóink. Több mint ezer szavazat érkezett viszonylag rövid idő alatt, ebből 393-an első számú kapusunkra voksoltak. A győztessel beszélgettünk.

Köszönöm a hírt, mindig örül az ember, ha a szurkolók jónak értékelik teljesítményét – mondta a 31-es. Akit egyből a vbértékelésére kértük. "Azt gondolom, a hat mérkőzésből három és félszer erőn felül teljesített a csapat. A többin csak normálisan, idézőjelben. Ahhoz, hogy ilyen ellenfelekkel szemben partiban legyünk, már erőn felül kell mennünk."

Milyen tervekkel vágott neki az A csoportnak? "Az ember mindig felállít egy célt egy ilyen torna előtt. A csapat célja a bent maradás volt. Ez nem sikerült. Személyes céljaim viszont megvalósultak. Azt szerettem volna, hogy minél többet legyek jégen, és hogy kilencven százalék fölötti teljesítményt nyújtsak. Ilyen erős ellenfelek ellen már ez is óriási dolog. Ha a Kanada-meccset nem számolom, 92-93 százalék között voltam. Végig nagyon koncentráltnak, erősnek éreztem magamat. Kellett az is, hogy a csapat jól dolgozzon előttem. Őszintén mondom, nagyon elfáradtam, sokszor a meccsek közben is. Ekkor a szurkolóktól kaptam rengeteg energiát. Ahogy körbenéztem, és láttam a sok zászlót, elmúltak a nehézségek."

Mivel a kiváló kapus tavaly egy évre szerződött az Alba Volánhoz, ezen a nyáron valahol szerződést kell kötnie. "Igazából nem publikus még semmi ezzel kapcsolatban. Fehérváron lejárt a szerződésem, a menedzsereim lázasan dolgoznak. Tényleg nem mondanék semmit. Szeretem lezárni a dolgokat, és akkor előállni, amikor tényeket tudok mondani."

Kangyal Balázs kijelentette, ez volt az utolsó világbajnoksága, és mások esetében is érdekes kérdés, meddig folytatják a nemzeti csapatban. Milyen következményei lehetnek, ha a maiak közül többen is a csapatkapitányhoz hasonlóan döntenek? "Ezt a brigádot nem lehet helyettesíteni. Nem csak a játékról beszélek, hanem arról, hogy a miénk már nem is csak csapat, hanem család. Megszerettettük Magyarországgal a jégkorongot. Távol a hazától több ezren szurkoltak nekünk, ez olyan, amit nagyon kevés sportoló mondhat el magáról. Szóval ha innen jó néhányan visszavonulnak, új korszak kezdődik a magyar válogatott életében. Csak reménykedni lehet abban, hogy a helyükre érkező fiatalok fel tudnak nőni a szintjükre. Ehhez sok munkára lesz szükségük, az biztos."

A jövő évi feljutási esélyeinket Szuper Levente nem látja rózsaszínűen. "Ebben is csak reménykedni tudok. Reálisan a divízió 1 második feléhez kellene tartoznunk. Amit eddig teljesítettünk, erőn felüli. Mi mindannyian helyén tudtuk kezelni a sikereket, az A csoportos szereplést is. Alázatosak tudtunk maradni. Azt szeretném kérni, senki ne értékelje túl a csapatot, a lehetőségeinket. 2010-ben az lesz a célunk, hogy visszakerüljünk az elitbe, de vegyük figyelembe a realitásokat is."

21 komment

Címkék: magyarország vb szuper

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Köszönjük Levi! Rajtad semmi sem múlt.
Így van! Sajnos szlovénia mumus, egy picit jobbak. És félek hogy lesz egy rossz napunk, a Lengyelek ellen.
És akkor is mi van? Imádni való a csapat!!!!!
Szuper is SUPER! Gratula Levi!
Szerintem is max a dobogó lehet a reális elvárás jövőre a div1-ben, de ezt már több posztnál is elmondtam, és mindig lehurrogtak :)
SZUPER LEVI!
Kicsit off, de jó lenne ha nem A csoportos VB-rendezésben gondolkodnánk, ha nem kapjuk meg holnap. Emiatt feláldoztuk az U-vbket is, mondván, hogy idegenben jobban megy. Ha így hajszoljuk az A-vb-t, 4-5 évig semmilyen világverseny nem lesz itthon.
Várnék egy Budai interjút is a blogon, természetesen nem elvitatva Levente teljesítményét. Remekül játszott, nem vitás.
@fetyiszov:
Gratulálok Leventének, köszönünk mindent!
Egyetértek a felvetéssel, Budait ilyen helyzetbe hozni, hát nekem furcsa! Miért nem védhetett egy harmadot?
Levinek Gratula! Valóban én is megnéztem volna Krisztiánt is a kapuban! Nah mindegy... Majd... :)
Kicsit OFF. Szerintetek aki hokimeccsre jár, meg kimegy a csapat elé Ferihegyre, az SZURKOLÓ, vagy RAJONGÓ? Mert számomra a szurkoló egy nemes, értékkel bíró szó... A rajongó meg a nyálfolyató hülyegyerek... Ez most csak onnan jutott eszembe, hogy a mai blikkben az alábbi képaláírást sikerült eszközölni:
"Népszerű Palkovics Krisztián kedd este a Ferihegyi repülőtéren többtucatnyi autogramot adott a rajongóknak"
A képen pedig egy magyar mezes csávó, meg egy csaj...
www.blikk.hu/sport/visszaterunk-145748.html
Lehet nem érdekelne annyira, ha nem én lennék a képen a menyasszonyommal, de fákkk... Szurkoló vagyok, nem rajongó!!! :):):)
Gratulálok Levi, nagy voltál!
Egy dolog azért megütötte a fülemet: Reálisan a divízió 1 második feléhez kellene tartoznunk. a 2010es csoportunk második fele Horvátország és Dél-Korea, velük vagyunk egy szinten? Ekkora lesz a változás? Remélem, a csalódottság mondatta ezt Levivel, mert én egy kicsit magasabbnak gondolom a válogatott színvonalát.
@Leo945: Szerintem nem kell "kiakadnod", mert a Blikk, nem egy Élet és Irodalom... Szóval nekik szerintem egyre megy.
@Rock me Amadeus: Ha fejutnánk jövőre, akkor csak Pozsonyig vagy Kassáig kell elmenni szurkolni, az már lényegében itthoni világverseny :)


Boku: a Blikk némely esetben színvonalasabb mint az ÉS, de ez nem egy politikai vitafórum :P
Gratulalok Leventenek! Szerintem a Divizio I elso felehez tartozunk inkabb. Mindig tobbre kell vagyni, mint ami van, s ha nem jon ossze, akkor sincs semmi gaz. Fejlodes csak ugy erheto el, ha eron felul teljesitunk neha neha. Aztan megszokjuk a tempot. Remelem a fiatalok mar az A-csoport szellemehez akarnak felnoni es nem a Divizio I masodik felehez. Termeszetesen a lehetosegeink limitalnak, de meg kell probalni. Szuperek is megprobaltak, es lam milyen messzire jutottak. Szerintem Levente fel egy kicsit a VB megitelesetol, de nincs miert. Ez a csapat szamomra messze a legnagyobb fejlodest mutatta a Magyar sportbol az elmult 20 evben. Motivaltsagot akarast, osszetartast tanulhatunk toluk. Gratulalok meg egyszer!!!
Még egyszer (hisz nem lehet elégszer... :)) gratula az egész csapatnak!!!
én is remélem hogy inkább a divízió 1.felébe tartozunk. szerintem ez reális jelenleg.
azt viszont picit Levente nyilatkozatából is lehet érezni, hogy a fiataloknak bizony nagyon oda kell tenni magukat a munkatempó szempontjából, ha nagy eredményeket akarnak elérni.

hát reméljük meglesz...
szép volt fiúk!

(azért de jó lenne ha Levi maradna a Volánban... :))
Szerintem meg jövőre jól megváltozik a csapat, páran visszavonulnak, stb., irreális elvárni a feljutást... Talán 2-3 év múlva...
Megmagyarázná valaki, hogy a szlovén hoki miért, mitől jobb? Több a csarnok vagy a játékos? Nem! Akkor miért...
Szép volt Levi!!!
Az itteni szurkolói klubban ez többször elhangzott a VB alatt is.
Az utolsó meccs alatt viszont megfogadtuk a csíkszentkirályi András kollégával, hogy a télen elintézzük és föl is öntjük az MLTC-ben a center teniszpályát. A fogadalmat Vas János úr szentesítette.
De jobb lenne, ha az Erzsébet ligetben egy téli mobil műjégpályát lehetne összehozni, én ezen leszek.
Ha nem megy, marad a fagy és a "székely rolba", ahogy Andrisék gyerekkorában: szánkó, jutazsák kötve a végére, és a tejfejő cseberből locsolja a szánkónülő. Tejfejő csebert addig csak szerzünk.
@bruins: Sztem Kopitarnak hívják ha jól emlékszem a nevére. Nincs más választásunk, mint szép hosszú rájátszást kívánjunk neki az NHL-be és akkor talán...
Szép volt!De azzal nem értek egyet,hogy reálisan a div.1 második feléhez tartozunk...a horvátok szépen fejlődnek..de ijen csapatokat mi már messze túlszárnyalunk..szerintem jövőre a 2. hely a reális..ennél több nem lesz
@bruins: Jugoszláviában 10x volt nemszlovén bajnok. Azaz hagyománya eléggé van a jégkorongnak arrafelé. A 20on évvel ezelötti viszonyokat vesd össze, ne a mostanialat. Ebből következik az utánpótlásnevelés, és hogy elöttünk vannak is.
@Lazlee:
Ennyire ne sarkítsd le, az elmúlt években azért változott valamicske.
Az elmúlt években ahogy erősödött nálunk a hoki, náluk úgy gyengült.
Pálya náluk is nagyon kevés van, ám volt egy nagyon jól menedzselt, tehetséges generációjuk (Kopirarral az élen), ami kezd kikopni nekik is.
Az EBEL-ből az Olimpija eltűnése is jel.
Nem véletlen, hogy már több éve a D1-be vannak, nem sok esélyük volt visszajutni, és most is 50% lesz a sanszuk.
Az idei U VB-ken D1-be szerepelt minkét U20, ők bennmaradtak (könnyebb volt csoportjuk hátsó traktusa), mi kiestünk.
Ellenben az U18 nálunk nagyon megerősödött, ők a D2-ből nem tudtak feljutni, és az alatt is elég nagy eltérés alakult ki javunkra.
Egyszóval egál nagyjából az U-vonal.
@Snow-ice-hunter: no, igen, de sztem a kérdés a jelen pillanatra vonatkozott. U18 felnött időszalában már valóba jobbak leszünk remélem.
süti beállítások módosítása