HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Cortina: A csapatban változások kellenek

2009.05.05. 09:31 hello turiszt

A magyar válogatott kapitánya abban az esetben folytatná a munkát, ha több évre kapna bizalmat. Szerinte középtávú célokat kell kitűzni, és nyugodtan kell építkezni. A csapat kedden este 18:55-kor száll le a Ferihegy 2/A terminálon, szervezett fogadás nem lesz, de aki szeretné üdvözölni a játékosokat, azt szívesen látják a repülőtéren.

"Hatszor játszottunk a vb-n, a Kanada elleni összecsapásról ne beszéljünk, azon kívül négy jó mérkőzésünk volt, egyet rontottunk el. Első A-csoportos szereplésnek ez elfogadható – magyarázta Pat Cortina a németek elleni találkozó után. – A csapat méltóképpen képviselte az országot, ahány emberrel találkoztunk, mind nagy szimpátiával beszélt rólunk és a szurkolókról is. Dicsérték a helytállásunkat, a drukkereket, azt mondták, hihetetlen, nem gondolták volna. Megmutattuk, hogy Magyarországon is létezik jégkorong, és az emberek szeretik. Magyarország felkerült a hokivilág térképére.

Nem sikerült bent maradnunk, de ha ezentúl könnyebben köthetünk le barátságos mérkőzéseket, gyakrabban hívnak meg bennünket tornákra, máris sokat léptünk előre.

Nem tudom, mi lesz a sorsom, szerződésem a vb-vel lejárt, a folytatásról a magyar szövetség vezetőivel kell tárgyalnom. Nagyon szívesen folytatnám a munkát a magyar válogatott élén, de csak akkor ha több évre kapok bizalmat. A csapatban változások kellenek, ez nem megy egyik napról a másikra. Középtávú célokat kell kitűzni, és bárki lesz is a kapitány, meg kell adni neki a bizalmat, hogy nyugodtan építkezhessen. Kérdés az is, mit szólnának ehhez Münchenben. Szerencsére voltak itt szurkolók onnan is, talán ők is megértették, miért olyan fontos nekem a magyar válogatott.

Nem lesz egyszerű a generációváltás, mert nem látom azokat a fiatalokat, akik készen állnak a feladatra. Nem könnyű megértetni velük, hogy az előrelépéshez kőkeményen kell dolgozni. Tehetségesek a fiatalok, de egyikük sem dolgozik annyit, mint például Kangyal Balázs, pedig csakis ez lehet a siker záloga. A csapat legnagyobb gyengéje az volt, hogy az atlétikus képességekben elmaradtunk a többiektől. Erre kell a jövőben a legnagyobb figyelmet fordítani, jó atlétákat kell nevelnünk. Ebbe minden beletartozik: az edzésmunka, az életvitel, a táplálkozás. Nem hiszem, hogy van még egy válogatott, amelynek a tagjai annyira szeretnék a desszerteket, mint az enyém. Amikor itt voltak a finnek, láttam, hogy egyikük sem mert a desszertekből fogyasztani.

Sajnos az idei év programja miatt nem nagyon volt lehetőség arra, hogy több fiatalt kipróbálhassunk a válogatottban, nem voltak tornák, amelyeket a kísérletezésre lehetett volna szánni. Talán segítene, ha lenne egy fiatalokból álló keret is, mint a franciáknál. Az ő szereplésüket nagyban segítette, hogy évek óta van U23-as válogatottjuk. Biztos, hogy javítani kell a klubedzőkkel folytatott kommunikáción is. El kell tudnunk magyarázni nekik, és meg kell tudják érteni, hogy mi az, amire a válogatottnál szükségünk van. Az a Svasznek Bence például, aki a bajnokságban nem nagyon tűnt ki, az egyik legjobb védőnk volt a világbajnokságon."

77 komment

Címkék: magyarország vb cortina

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

El se tudnám képzelni a válogattunkat Cortina nélkül.
"...Nem hiszem, hogy van még egy válogatott, amelynek a tagjai annyira szeretnék a desszerteket, mint az enyém. Amikor itt voltak a finnek, láttam, hogy egyikük sem mert a desszertekből fogyasztani..."

:)
Hogy ne Cortina legyen a kapitány? Az annyira más lenne, nem is tudom milyen lenne az...nálam a kettő szinte egybeforrt már, remélem Cortina marad még néhány (tucat) évet a válogatott élén! Hajrá Magyarok!
Cortina for prezident :)
Maradjon Cortina! Kössenek vele mondjuk 4 éves szerződést!
na ja, valaki összehasonlította pár poszttal ezelőtt a hokit a futballal. 20on éve mismásolnak mexikó miatt, ráfogják a tésztára meg istentudja mire. itt meg 5 bekezdésben össze van foglalva a lényeg.


( + a vicc kedvéért: a desszert a magyar hoki válasza a tésztára :D )
"Nem lesz egyszerű a generációváltás, mert nem látom azokat a fiatalokat, akik készen állnak a feladatra. Nem könnyű megértetni velük, hogy az előrelépéshez kőkeményen kell dolgozni. Tehetségesek a fiatalok, de egyikük sem dolgozik annyit, mint például Kangyal Balázs, pedig csakis ez lehet a siker záloga."

Hát ha az így van azon komolyan el kéne gondolkodni sokmindenkinek, mert ez elég szomorú...
Cortina személyével nincs baj, kétlakiságával annál inkább. Maradjon akár a 2014-es téli olimpiáig (optimistábban: a 2014-es hazai rendezésű vb-ig), de akkor nyúljanak már a zsebükbe a szponzorok, hogy ne kellejn München meg Bp. között ide-oda repkednie, mert ez így nem állapot (és akkor kapja meg a teljes szakmai felügyeletet, vigye végig a fent vázolt U23-at és hasonló elgondolásait). Meglehet, utólagos okoskodás, de az emberben előzetesen se keltett jó érzést, hogy a vb-felkészülés alatt se tudott folyamatosan a csapat mellett lenni, még a tesztmeccsek mindegyikén se. A több mint kéthetes meccsszünetről nem is beszélve a második norvág-, ill. a sierre-i orosz-meccs között, bár ennek nem biztos, hogy van köze Münchenhez.
Na mindegy, tanulnunk kell még ezt, mindenesetre első leckének igen jó volt, és várjuk a folytatást.
Szep volt fiuk! Ha ilyen tempoban fejlodik nalunk a hoki, akkor par even belul stabil A-csoportos csapatunk lesz. Hajra fiuk!
Remélem Cortina marad!Nincs Magyarországon hozzá hasonló szakember.(sajnos)A játékosokkal is remek a viszonya,tartanak tőle,de felnéznek rá!Azt mondják egy remek ,intelligens ,JÓ EMBER!Sokan apjukként tisztelik.Nagyon nagy kár lenne egy új külföldi kalandorral,ezt a stabil helyzetet elrontani.
Szép volt kis édes szájúak!! :)
Sziasztok!

Cortina német csapata mit játszott a döntőben?

Előre is köszi.
@canadien: Látható feljebb, én is Cortina mellett vagyok, de a magyar jégkorong védelmében is vitatkoznék a "külföldi kalandor" kifejezést mivel az ilyenek eddig kifejezetten elkerülték a magyar hokit, a külhoniak túlnyomó többsége remek szakember volt, akiknek nagy érdeme volt abban, hogy az idei "nagy kaland" összejöhessen.
Hú a desszerteket én is nagyon bírom!
Maradjon Cortina, bizonyított már és van terve a jövővel kapcsolatban. Mi kell még?
@kispufi: jav.: "kifejezéssel, mivel", természetesen
Maradjon Cortina, bár ez a kétlakiság nem biztos, hogy nagy előny. Ha netán nem a Cortina, akkor jöjjön Wayne Gretzky, ennél alább ne adjuk.

Amúgy meg minden 3-4-5 éves fiú szüleinek üzenem, hogy tessék vinni a kölyköt korizni, kell az utánpótlás, minél hamarabb annál jobb.

Amúgy a Kanadaiakkal meg játszuk vissza a meccset mondjuk vizilabdában...
Köszönjük! Csak így tovább!
Szép volt! Hálával tartozom a fiúknak és Cortina Mesternek az izgalomért és az örömkönnyekért, amikor a szlovákokat, fehéroroszokat fingattuk!
Remélem marad, nála jobbat nem hiszem hogy találnánk!

HAJRÁ!
Az a véleményem, hogy a Szövetség vezetői vannak olyan megfontoltak, hogy hosszútávú szerződést csak akkor kötnek, ha a megfelelő anyagi fedezet rendelkezésre áll, s mint jól tudjuk ez nagyrészt nem rajtuk múlik - mármint az anyagi háttér -, hanem az állami támogatáson és a szponzorok segítőkészségén. A jelenlegi gazdasági helyzet nem könnyíti meg az anyagi háttér megteremtését, s sajnos Sapporo után sem tolongtak az új szponzorok, bár reménykedni azért lehet, hogy a mostani lelkes szurkolótáborban többen üzleti lehetőséget látnak, mert azért Sapporo a földrajzi távolság miatt nem tudott ilyen szurkolói létszámot mozgósítani.
Cortina for prezident!
Sajnos nem követem az itthoni hokit, csak a válogatott volt a szemem előtt, de azt gondolom, hogy Cortina mester segítsége nélkül a mai válogatott nem tartana ott, ahol. Valóban nem szerencsés, hogy nem főállású szövetségi kapitány, de ha így ilyen eredményt tud elérni, akkor továbbra is bízni kellene benne.

Bevallom, nem eddig nem tudtam, hogy most jár le a szerződése, de én sem tudnám jelenleg a válogatatottat elképzelni a személye nélkül.

Biztosan nem véletlen, hogy Ancsin János, Spiller István, Egri János (a SportTV szakkommentátorai) ennyire nagyra tartják.

Ami meg a fiatalokat illeti, tényleg szomorú, ha igaz az, amit a fiatalok hozzáállásáról mondott a kapitány.
A generációváltás nehéz lesz. Azt kell elérni, hogy a váltás alatt ne csússzunk ki a B csoportból, minden egyes alkalommal a feljutás közelében kell lenni, különben sötét jövő vár a magyar hokitársadalomra...
Jó lenne, ha azon válogatott játékosok, akik most a csapatban voltak, nem mennének messzire, hanem a hozzáállásukat, tudásukat,... át tudnák adni az utánpótláskórú játékosoknak. Ez lenne a siker záloga, szerintem...

HAJRÁ MAGYAROK!!!
Cortina kapja meg a legmagasabb állami kitüntetést, mert maximálisan megérdemli, de nagyon nem szeretném, ha az új válogatott építésének is ő fogna hozzá. Egyrészt mindenkinek új impulzusokra van szüksége, másrészt ez egy olyan feladat, ami teljes embert kíván. Harmadrészt nem állunk olyan jól anyagilag, hogy 20 napos melóért eurótízezreket fizessünk...
"Nem hiszem, hogy van még egy válogatott, amelynek a tagjai annyira szeretnék a desszerteket, mint az enyém."

ezen most annyira kiakadtam, hogy leejtettem a csokim :-)


Ha másra nem, arra talán csak-csak jó volt ez a vb, hogy egyre többekben tudatosul: a jégkorong és Magyarország ma már abszolút nem egymástól távol eső fogalmak.
Amikor először kikoriztak a srácok a jégre, az valami hihetetlen volt. Mi, egy A-csoportos VB-n... Nekem innen már semmi nem lehetett csalódás.
Azt tudtuk, hogy mindenképp váltásra lesz szükség a VB után, sajnos ezt bő egy hónappal korábban el kellett kezdeni március 25-én. Az "öregek" megérdemelték ezt a VB-t és nem vallottak szégyent.

"Tehetségesek a fiatalok, de egyikük sem dolgozik annyit, mint például Kangyal Balázs, pedig csakis ez lehet a siker záloga."
Ez nagyon megdöbbentő kijelentés, azt gondoltam, hogy a fiatalokat duplan hajtja a lehetőség, ezekszerint mégse.

Mindenképpen jó szakember kell a válogatott élére FŐÁLLÁSBAN minimum 4-5 éves szerződéssel.
Az U-23as válogatott nagyon jó ötlet csak azt nem értem miért nem dobta már be korábban az ötletet Cortina. Simán lehetett volna már idén akár a felkészülés alatt egy A csapat vs U23 meccs.

Rövid az idő, 2 év múlva a szomszédban lesz az A csoport. A jövő évi DivI-es vb-re, már ütőképes csapattal kell utaznunk és jó lenne a szlovák vb-n újra látni a magyar válogatottat az A csoportban.
@histar007: Vízilabdában mi vagyunk a legjobbak. Leszünk még hokiban is...
Ja és örülünk, hogy a sógorok estek ki velünk eggyütt, így az EBEL szezon majd úgy fog alakulni, hogy akár döntőt is játszhat a Volán 19.
@Grundolf:
"Az U-23as válogatott nagyon jó ötlet csak azt nem értem miért nem dobta már be korábban az ötletet Cortina."

Hát mert Münchenből ennek sincs túl sok értelme...
Nagyon nagy élmény volt ez a VB, köszönöm mindenkinek, hogy ott lehettem: csapatnak, edzői stábnak, szövetségnek, szurkertársaknak!
Cortina 4 President !
A lányom jövő héttől jéghokizik. A fiam jövőre :-)
Hajrá fiúk!!!
Desszert: Cortina fagyi???
Ha Cortina elmenne, az olyan lenne, mintha Kemény Dénes otthagyná a polosokat.
Az a baj hogy már nincs meg az a szigor és az a tekintély ami évekkel ezelőtt jellemezte Cortina és a csapat kapcsolatát. Úgy nem lehet építkezni hogy jó barát a játékos és az edző. És ami még fontosabb úgy nem lehet válogatni. Minden sikeredző egy diktátor, és abban a pillanatban hogy megszűnik annak lenni romlik a teljesítmény.

"nem látom azokat a fiatalokat" - Bajorországból én se látnám... A Volánon kívül az UTE, a DAB és a Stars is rendelkezik tehetséges szorgalmas játékosokkal. És egy idő uttán - amikor benő a fejük tudni fogják a hibáikat és azt hogy mit kell jobban csinálniuk. A mostaniak se voltak mások 10-12éve... idő és bizalom kell nekik, és már el vagyunk késve az építkezéssel, mert járt a haveroknak a jutalomút...

Az u23as csapat ötletét meg utóbbi időben szinte mindig bedobta valaki (én is) minden egyes keretszűkítésnél....
Lehet, hogy meg fogtok kövezni amit mondok de..

Elöljáróban annyit , hogy szeretem Cortinát érdemei elvitathatalanok de.
- Úgy érzem jobb lenne egy főállású kapitány, aki mindíg a csapat mellett van , és 100%-an ráfókuszál
- Ha jövőre az EHC- fel fog jutni a DEL -be akkor mi lesz a magyar válogatottal
- Én néha most úgy éreztem, hogy nem tudta már úgy felrázni a csapatot mint korábban ( Rigában is így éreztem )
- a válogatottnak elég egysíkú, könnyen leolvasható játéka lett ( ebből adódik, hogy gyakran létszámfölényben sem tudjuk bevinni a korongot)

- egy capatra időnként ( inpulzusok miatt is) ráfér egy edzőváltás, egy olyan szakember, akitől a mostaniak mellet új dolgokat is tudnak tanulni.

Vleményem szerint Cortinát mindenképpen meg kellene tartani a csapat mellett mint tanácsadót.

Az én jelöltem Ted Sator.
- fehérváron jó munkát végzett
- a szurkolók szeretik
- elismert szakember NHL-es edző volt
- ismeri a játékosok zömét a Volánból
- mellesleg Cortina jó barátja
- úgy tudom, Slovéniát utoljára ő vitte fel, ha valaki, ő ismeri a legnagyobb vetélytársunkat

Most lehet szídni :)!

- tanácsadónak mindenféleép
tele van helyesírási hibával, d a tartalom a lényeg !
@vaze: Lózung: 'Egyrészt mindenkinek új impulzusokra van szüksége' vagy igen vagy nem. lásd a többek által emlegetett vízilabdát, valahogy vannak impulzusok
nem látom a realitását hogy jelenleg finanszirozni lehessen egy főállású külföldit, ugyanakkor a hazai hoki olyan stádiumban van ahol nem nélkülözhető egy külföldi szakember nemcsak edzői hanem diplomata volta sem
Ejj, de szép is, mikor egy szöbetségi kapitány elkezd a kajával foglalkozni! (tészta... : ) )
Azért itt még csak nem tartunk : )

Egyébként nekem tetszene ez a Tikkanen-vonal. Kitermelnénk 23-25 Jarkko Ruutu-t (Tikkanen sem volt sokkal különb anno, sőt), rühellene minket a világ, de eredményes lenne : )))
@Von Siebenbuergen: A kaja egy bizonyos szint folott a sport (foleg a fizikai ero, gyorsasag, es allokepesseg tekinteteben) a teljesitmeny kozel felet adja. Tehat rossz taplalkozas kb. felere rontja a felkeszules hatekonysagat.
Szerintem Cortinanak maradnia kellene, igy vagy ugy:

1. Felvitte a Magyar csapatot a Div A-ba
2. Kitunu szakember
3. A jatekosok felneznek ra
4. Magyarrabb ember mint par ember itthon...

Egyedul a penz lehet amiert majd elmegy...mert mint tudjuk o is csak penzbol el. Hol vannak most azok a hires milliardosaink. Inkabb ezt tamogassak mint a magyar focit!
(Na most evvel a kijelentessel paran biztosan nem ertenek majd egyet)

Szoval 1 szo mint 100 remelem marad.
Az U23-as válogatott ötlete szerintem is jó, bár ugyanakkor elgondolkozom azon, hogy ha lehetőséget kell adni a szűk válogatott kereten kívülieknek, akkor vajon Budai miért nem kapott lehetőséget, ráadásul a kereten belül.

Cortina remek szakember és diplomáciailag is tökéletes ember. A szigora valószínüleg nem olyannak mutatkozik, mint ahogy azt korábban láttuk, de erről azért megkérdezném néhány játékos véleményét. Kizárt, hogy egy szurkoló mindent lásson, így erről elég nehéz állást foglalni.

Ted Sator nevének felemlítése valóban nem rossz elképzelés, de én is sajnálnám, ha Cortinától el kellene búcsuznunk. Mint vezér, tökéletesnek tartom Pat-et, a szakmai team munkába kéne olyan szakikat bevonnai, akik például tovább tudják fokozni az emberelőnyöz szituációkat, akik a technikai elemeken tudnak finomítani és új dolgokat megtanítani a srácoknak.

Az édességgel kapcsolatban, pedig ez úgy érzem egy üzenet az újvárosi és újpesti közönségnek: csoki helyett inkább dobáljanak a játékosoknak egészségesebb elemózsiát a meccs végén :)) Persze ez csak vicc volt.

Bárhogy is lesz, büszkék lehetünk arra, hogy a MAGYAR JÉGKORONG ilyen játékosokból, edzőkből, technikai stábból és szurkolókból áll, mint most 2009.-ben!

HAJRÁ MAGYAROK!!!

U.i.: dobot be lehet vinni Ferihegyre? :))
Cortinára szerintem is nagy szükség van, nagyon jól irányítja a csapatot, felesleges lenne most uj edző után rohangálni. Nem könnyű olyan szövetségi kapitányt találni aki ennyire szívén viseli válogatottunk sorsát. Nem véletlenül mondta azt id.Ocskay Gábor is, hogy ő olyan edzőt szeretne a volán élére mint Cortina.
@M.Lac: Egy Cortina - Sator (Énekes helyett) kombinációt el tudnák képzelni! Amúgy is jóban vannak.
nyaminyami bocicsoki!
@Bögöy:
Ezt a jelet ismered? : )
Ha igen, akkor értelmezd ennek szellemében, amit írtam.

Másik tippem: nem tudod mit jelent a kajás párhuzam : )
@uprmedia:

Gondolom szívesen lenne Cortina főállású kapitány, de ingyen nyílván nem vállalja, különben nem ment volna Münchenbe:)
Az edzők és a játékosok is szorgalmazzák a generációváltást (nso.hu-n Palko nyilatkozta, hogy csak a vb-n lépne jégre a válogatottban) Tehát az új impulzus mindenképpen garantálva lesz.
Ami tán a legfontosabb hogy ő szívesen vállalná hosszútávon. Feltételezem vannak tervei.

DE úgyvélem a 2014es VB pályázat lesz a legnagyobb befolyásoló tényező.
Ha megkapjuk, szerintem a szövetség előteremti a pénzt a főálláshoz, hosszútávra.
Ha nem, akkor új edző érkezik.

Tanácsadónak meg drágamulatság lenne fizetni őket annak fényében, hogy nem tudták Cortinát teljesállásban foglalkoztatni.
Tud valaki torrent linkeket az első három meccsünkhoz? Az első hetet kint szurkoltam végig, és jó lenne közvetítésben is megnézni ezeket - és eltenni emléknek...

Ksöszi
Remelem a volan elkezdi a fiataljait beepiteni az osztrak bajnoksagba tanuljanak az oregektol alazatot, az osztrakoktol a ritmust, tovabba jot tenne ha egy masik csapat is tudna vallalni az indulast. UTE? DAB? ha ez nem tortenik meg akkor eltununk a sullyesztoben. ritka, hogy ennyi tehetseges jatekos legyen ennyi valasztekbol egy generacioban.
Én úgy értékelem a magam bölcs hozzánemértésével, hogy Cortina remek munkát végzett. Szívesen látnám még több éven át a válogatott kispadján.
Ül az értékelés, az önkritikus részekkel együtt. Nagyobb - sokkal-sokkal nagyobb - figyelmet kell fordítani az OB 1-es meccsekre és - ha lesz - a MOL-ligára. Az nem megy, hogy az egyébként szimpatikus és nyilván hozzáértő Énekes Lajos pontlista-elemzéséből, meg a klubedzői nyilatkozatokból keressen kiegészítő embereket a "sapporói mag" mellé, esetleg egyesek helyére.

Jó hazai bajnokság és folyamatos figyelem kell! Azzal pedig most úgysem lehet rövid távon mit kezdeni, hogy várható egy kis generációs rés az utánpótlásban. Ha a pályák kinyitnak és nem bezárnak, akkor a rés két-három év alatt eltűnik. Türelem, munka és folyamatos odafigyelés!
Ötletek:
Nem vizilabdában és kézilabdában kell visszavágni a kanadaiaknak hanem jégkorongban.
Középtávu fejlesztési terv minden évben egy góllal kevesebbet kapni és egy góllal többet lőni.
2009 Kanada-Magyarország 9:0 VB
2010 Kanada-Magyarország 8:1 Barátságos mérkőzés
2011 Kanada-Magyarország 7:2 VB
2012 Kanada-Magyarország 6:3 Barátságos mérkőzés
2013 Kanada-Magyarország 5:4 VB
2014 Kanada-Magyarország !!! VB BUDAPEST

Szakvezetés:

Felnőtt válogatott szakmai stáb tagjai:
Szakvezető + az U20 válogatottunk szakvezetője +

U20 válogatott szakmai stáb tagjai:
U20 szakvezető + U18 válogatottunk szakvezetője

U18 válogatott szakmai stáb tagjai:
U18 szakvezető + U16 válogatottunk szakvezetője

A szakvezetők lehetőleg fejlett jégkorong kultúrával jellemezhető ország megfelelően képzett
szakemberei legyenek és az utánpótlás esetében legyen elvárás, hogy a magyar hokiéletben (esetlegesen valamelyik klubcsapat edzőjeként) legyen aktív.
Válaszok: ha emlékeztek Gabibá' nyilatkozatára nem biztos, h Sator jó ötlet

Meccsek: talán a szlovák fenn van az nhltorrenten

Sztem azért az nem oké, hogy valaki csak VB-n lépne pályára a válogatottban. Ez nálam is azt jelentené, hogy jöjjenek a fiatalok, de nem úgy hogy akkor lesznek meccsek amikor beférnek a fiatalok, hanem hogy "csak VB..." az nem megy.

Azért az, hogy ismerünk kb 10 hokiedzőt még nem jelenti azt, hogy találgathatunk
Szlovák meccs nékem fel van véve dvd-re, a beharangozó egy részével. Sajnos a többi nincs meg.
Esetleg valami ötlet a megosztásra?
Az EHC München a rájátszás 4. meccsén 5:2-re kikapott, igy masodik lett a masodik bundesligaban. Azert igy is szep.
Akárki lesz a szöv.kap. az főállású legyen, a legjobb az lenne, ha Cortina töltené be ezt a posztot, de mindenképpen főállásban. Lássa a mezőnyt, ne itthonról sugókra hallgasson. Járja a klubokat, mert csak akkor értetheti meg minden, még itthon játszó fiatal tehetséggel, hogy mire van szükség az A-szinten. Tartson néhány napos edzőtáborokat a játékosoknak és az edzőknek, hol itt, hol ott a csarnokokban, hogy az elképzeléseit a gyakorlatban is bemutathassa. A tornameghívásokat, barátságos meccseket le kell kötni el kell fogadni és játszatni a fiatalokat, szerezzenek nemzetközi rutint. Persze ehhez viszont sok pénz kell, de sok pénz kell mindenhez! Ha viszont a mostani szisztéma marad, akkor nem lépünk ennél tovább, akárhol játszik a Volán, akárhogy szerveződik a MOL-liga, stb. stb.

+ Nemzetközi felfogás szerint fújó bírók, nem pedig az eddig össze-vissza füttyögő csíkosok (kivétel Gebei sportárs, de ezt úgyis mindenki tudja).
2014-ig minimum kell Cortina... :) Amúgy meg jó lenne tényleg ha a közelben tudna lenni...
@1116001:
nem tudom, hogy mennyi időt és energiát tudsz rászánni és mennyire vagy otthon pl a torrentek világában. Szóval:

1: feltölthetnéd valamelyik torrent oldalra (pl: www.nhltorrents.co.uk/preaccount.php), vagy bármelyik másikra, és közzéteszed a torrent helyét.

2: Egy fájl feltöltő odlalra felteszed. Pl: data.hu/help.php

Bár tudom, hogy ezek sok plusz erőfeszítést jelentenek, ezért semmi gond, ha nem kezdesz neki.

Azért köszi
A játékosok viselkedéséről kemény munkájáról Kercsó jutott eszembe. Mi van vele? Mit szól a csapat szerepléséhez?
@Von Siebenbuergen: Ertem en a trefat is meg a tesztat is, csak nem szeretem... :)
Tettem fel pár saját képet a szlovák és fehérorosz meccsről:

www.flickr.com/photos/30978000@N03/sets/72157617600576483/

@hird: Igyekszem megoldani a problémát;)
Csak Cortina! Valóban, ahogy itt leírta valaki olyan lenne ha elmenne, mint ha Kemény Dénes otthagyná a vizilabdásokat. Jó edzőink voltak (Dusan Kapusta, Jan Jaskó, Robert Spisak), de kinőttük őket és Cortina mindegyiküjüknél felkészültebb. A pszichés felkészítésben verhetetlen, szereti őket mint a gyerekeit, de nagyon szigorú a munkát illetően és nem mellékesen van rálátása az nhl-től kezdve a a csoportig, csak úgy mint a div. 1-re. Csapattá kovácsolta őket Billel együtt, ha azt kérte volna ugorjanak a kútba megtették volna. Tudok nem egy olyan magyar fiatalról, aki telefonált az edzőtáborból, hogy Te ezek még itt is hajtanak. Az ezek az "öregek" voltak. De tudok olyan játékosáról is osztrák klubból, akinek "kiadta" az elvégzendő feladatot, de mivel dollár százezreket keres úgy gondolta, ő bármit megtehet, összecsomagolt és otthagyta. Sajnos magyar szakembert nem ismerek aki csak a közelébe érhetne, arról ne beszéljünk, hogy hányan beszélik az angolt. A másik, amit itt folyamatosan feszegettek, az a csk kérdése. Ezt a fiúk döntik el szavazással és sztem ez igy is van jól. Egy biztos Balázs nélkül megint szegényebbek lettünk egy remek emberrel, ugye azt nyilatkozta, hogy ha szükség van rá rendelkezésre áll, de vb-re már nem megy. Kiscsicsó hozzáállásáról, emberi magatartásáról, alázatáról, a játékáról még nem is beszéltem... Hiányzik nagyon!
@histar007:" Amúgy meg minden 3-4-5 éves fiú szüleinek üzenem, hogy tessék vinni a kölyköt korizni, kell az utánpótlás, minél hamarabb annál jobb."
Január-februárban a Balatonra, az év többi részében esetleg Szlovákiába?
@1116001:

Ha jutsz valamire akkor dobnál nekem egy mailt a
"hird61 kukac freemail pont hu" címre?
Cortina koncepciója tetszik, egyszerűen azért, mert...koncepció.Hiteles szakember, így valószínüleg megoldaná azt a feladatot, ami négy-öt év alatt rá várna.Például Háriék korosztályának fokozatos beillesztése a csapatba, a védőhiány megoldása, egy nemzetközi szintű első sor létrehozása, az ő tekintélyével és felkészültségével, szigorával és kapcsolataival számomra realitás. Go Pat!
@uprmedia: A CSAPAT minden játékosa feltett egy-két évtizedet a célért, hogy egyszer ott lehessen az elitben. Ez megvolt (az utóbbi év legszenzációsabb magyar sportsikere), de innen nincs tovább! Mindegy, hogy Sator vagy Cortina, és hogy egész-, vagy félállásban, a CSAPAT már elérte a lehetőségeinek maximumát.
Több és más dolgok kellenek, mint az edzőcsere!
Például az utánpótlásneveléshez jégpályák (nem stadionok!) Olyan sportlétesítményeket kellene építeni, amire szükség van, amit szívesen használnának és használhatnak is a gyerekek! Jégpályák most kellenének, a nemzet focistadionja még ráér néhány évig (bár az utóbbin azt hiszem, hogy többet lehet "fogni"). Meg Kercsók! Mert mivégre van a sport; hogy ne legyen kripli a fiatalság és a legjava csináljon kedvet a többieknek, vagy szórakoztassa őket.
@1116001: Szerintem Krisztián nem nyilatkozott ilyet, de ha bemásolnád akkor azt megköszönném!
@hird: Majd jelzem, ha siekrült:)

@Scofi: sporthirado.hu/cikk-jegkorong-palkovics_sok_az_oreg_fiatalitani_kell-22239
„Valahogy jó lenne olyan köztes megoldást találni, hogy a válogatott szezon közbeni, nekem már inkább plusz terhelést jelentő nemzetközi tornákon nem vennék részt, viszont a vb-n azért még lehetne rám számítani. Különben is, túl sok az öreg a csapatban, egyértelműen fiatalítanunk kell. Különösen a védelemben, ott a vb-n kivétel nélkül rutinos embereket találtunk, átlagéletkoruk 35 év körül jár. Ez már aligha a jövő csapata, kellenek a fiatalok.”
Pat Cortina szakértelmére szükség lesz a válogatott átalakításánál. Jó lenne ha itt lenne főállásban, a felnőttek mellett irányíthatná a fiatalok felkészítését is. Nála jó kezekben lennének a fiatalok is.
Valóban. A tengerhajó gyorsasággal forduló védőinket kell lecserélni. De a csatárok közt sincs jelenleg egyetlen A- csoportos szintet megütő sem. Csak kapusposzton vagyunk A- csoportosak. Azért az is valami.
Sztem viszont taktikai váltás is kell, ez a "védőharmadben megszerzett korongot körbeütjük a palánkon azt majd valaki elindul" c. marhaságot el kéne felejteni.
@Stommy: A hozzáállás tényleg sokkal rosszabb a fiataloknál. Talán Sofi a kivétel ebből rossz körből.
Semmi gond fiúk!
Szabad desszertezni, de minden egyes zserbó után egy 20km-es laza sprint, és 500 koreai fekvőtámasz (hanyattfekvés-felugrás-hasonfekvés-felugrás- ...). :o)
Ami pedig a borúlátó megjegyzést illeti a harmatgyenge utánpótlással kapcsolatban:
talán eljön annak is az ideje megint, amikor az olyan teherbírású emberek lesznek a példaképek, mint Kangyal Balázs, és nem a Ferrarikban pöffeszkedő, és tyúkperkelten dagadtra hízott celebek.
Ne feledjük: a kölykeink azt csinálják, amit tőlünk látnak.
Ha mi a TV előtt meresztjük a seggünket napi 24 órában (akár még hokimeccseket is nézegetve órákon át!), akkor tőlük se várjuk el, hogy ők legyenek a "jövőnk záloga".
Inkább vegyünk két doboz sörrel kevesebbet (500 Ft.), és az árából vigyük el korizni esténként a kölköket.
Akkor talán más lesz az ő hozzáállásuk is.
Már elnézést, de itt legkevésbé sem Cortina szakértelméről van szó. Aki azt vitatja, az nem normális, bár természetesen egy-két dolgot a magamfajta mezei szurker nem ért, de az összképhez képest ezek apróságok. Amit egyszerűen képtelen vagyok felfogni az az, hogy hogyan gondolhatja valaki, hogy majd Münchenből össze tudja rakni a jövő válogatottját. Anélkül, hogy egy-kettőnél több EBEL és MOL-Liga meccset látna. Ez fizikai képtelenség. Ezt csak itthonról lehet megcsinálni: nyilván kell a Volánból valaki, aki vezeti az egészet, de nem tartom elképzelhetetlennek, hogy egy több edzőből álló szakmai stáb álljon fel (pl. Spisák, esetleg J.-P.).

Még egy dolog, illetve kettő: mindenki előszeretettel ostorozza a fiatalokat, nyilván okkal-joggal. De kérdem én: ezek az öregek milyen életmódot folytattak ennyi idősen? Kit tiltottak el 3 hónapra doppingvétség miatt nem is olyan nagyon-nagyon régen? Mit tudnak arról, hogy mit csinálnak pl. az újvárosi gyerekek? Elmondom: egy 47 oldalas program alapján vért izzadnak egy 16 hetes felkészülés legelején. Egy olyan program alapján, amit kanadai táborokban szerzett tapasztalatok alapján állítottak össze és amely pontosan leírja, hogy mikor, mennyit és mit kell enni. Mindehhez DVD-melléklet. Nem akarok állást foglalni, csak árnyalni szerettem volna a képet. És senki nem beszél arról, hogy ez a csapat azért is lett viszonylag öreg, mert a játékosok között generációs ellentétek vannak (erről dunaújvárosi szülők tudnának bővebben mesélni), amiket ha nem kezelnek, akkor igen nehéz lesz a váltás.
Nagyon más nem jöhet szóba Cortina helyett... Váltani csak úgy lenne érdemes, ha jobb jönne,
ilyen pedig magyar messze nincs, külföldi pedig megfizethetetlen. (esetleg a már említett Sator)

Maradjon Cortina. Profizmusa, szakmai tudása, embersége és alázata szerintem példaértékű.

Tessék neki hosszutávú szerződést, és nagyobb, átfogóbb fenhatóságot adni. Szervezze és irányítsa az utánpótlást.

Ja és tessék már olyan fizetést biztosítani (szponzorok figyelem) hogy csak Magyarországra koncentrálhasson.

Csókolom
süti beállítások módosítása