HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Pat Cortinának lejárt a szerződése

2009.05.04. 20:32 Ryan O'Brien

Kangyal Balázs csapatkapitány a vb utolsó meccse után bejelentette: tétmeccsen nem kíván többé szerepelni a magyar válogatottban. Pat Cortina szövetségi kapitány mérleget vont, leosztályozta a keretet az MTI-nek, négyesnél jobbat senki sem kapott.

A találkozó után Ladányi Balázs, Hetényi Zoltán és Pat Cortina is nyilatkozott a távirati iroda tudósítójának. Kangyal Balázs is ezt tette – a csapatkapitány július 24-én lesz 40 éves –, és közölte: "Tétmérkőzésen nem játszom többet. Keveseknek adatik meg, hogy a csúcson hagyják abba. Valakinek egy olimpiai vagy világbajnoki cím jelenti a csúcsot, nekünk, magyar hokisoknak az A csoportos szereplés. Természetesen, ha úgy alakul, hogy az otthon játszókból kell kiállítani csapatot egy barátságos meccsre, akkor szívesen megyek, de vb-re már nem." Kangyal klubjában, a Budapest Starsban folytatja még, mert a csapat tulajdonosai kérték, hogy legalább plusz egy évet húzzon le.

Ladányi Balázs így értékelte szereplésünket: "A rutin hiányzott. Több velünk hasonló erőt képviselő csapat azért tudott bent maradni, mert a csoportkörben egyetlen meccsre kihegyezte a formáját, és okosan, türelmesen játszott. Belőlünk ez a képesség még hiányzik. Nem vagyunk valók erre a szintre, ám mindig van három-négy válogatott, amelyik ingázik az A csoport és a divízió 1 között. Legközelebb is megpróbáljuk, és van esélyünk feljutni, mert arra jók vagyunk. Élmény volt itt játszani, nem adom fel, jövőre ismét harcolni fogunk a visszakerülésért."

Hetényi Zoltán véleménye: "Örülök, hogy a vb-n lehetőséget kaptam, és olyanok ellen játszhattam, akik igazi példaképek a számomra. Az ellenfeleink mindegyike komoly nyomás alatt tartott bennünket, így Szuper Leventének és nekem is rengeteg dolgunk volt. A rivális csatárok keményen támadtak, akár minket, kapusokat is, míg a hátvédek sokkal erősebben és pontosabban lőnek, mint amit megszokhattunk. Fantasztikus élmény volt, remélem, lesz még lehetőségünk arra, hogy ismét játszhassunk az élvonalban."

Pat Cortina magyar szövetségi kapitány meccset értékelt, és osztályozta a csapatot. "A németek irányították a mérkőzést, jobb csapatot alkotnak. Nekünk néhány helyzetből kellett gólt szerezni. Szerettük volna jó eredménnyel zárni a vb-t, és a terveknek megfelelően játszottunk. Emiatt elégedett vagyok, csak azt sajnálom, hogy nem tudtunk pontot szerezni, pedig több meccsen is volt rá lehetőség. A játékosok megérdemelték, hogy szerepelhessenek a világ legjobbjai között, de csak akkor lett volna esélyünk a bent maradásra, ha mindenki a maximumot nyújtja. A szerződésem lejárt, nem rajtam múlik, hogy lesz-e folytatás. Szeretem Magyarországot, a magyar játékosokat, a szurkolókat."

A két kapus, Szuper Levente és Hetényi Zoltán mellett a hátvéd Horváth András, Tokaji Viktor, Svasznek Bence, Sille Tamás, valamint a csatár Ladányi Balázs, illetve súlyos sérülésig mutatott teljesítményével Benk András kapott négyest Pat Cortinától, aki az MTI kérésére osztályozta a csapat játékosait. A kapitány külön kitért Palkovics Krisztiánra, akit 3,5-re értékelt, ám megjegyezte, az elhunyt ifj. Ocskay Gábor hiánya miatt neki különösen nehéz volt minden meccs, minden perc, jégen és azon kívül.

Az osztályzatok: Szuper Levente 4, Budai Krisztián nem játszott, Hetényi Zoltán 4, Horváth András 4, Tokaji Viktor 4, Szélig Viktor 3,5, Ennaffati Omar 3, Svasznek Bence 4, Sille Tamás 4, Kangyal Balázs 3.5, Ondrejcik Rastislav 2,5, Benk András sérüléséig 4, Palkovics Krisztián 3,5, Fekete Dániel 3,5, Kovács Csaba 3,5, Vas Márton 3,5, Ladányi Balázs 4, Peterdi Imre 3,5, Vas János 3, Nagy Gergő 3, Kóger Dániel 3, Jánosi Csaba 3,5, Majoross Gergely 3,5, Vaszjunyin Artyom 3,5, Holéczy Roger 3,5.

79 komment

Címkék: magyarország vb a csoport

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sajnálom Budait...megérdemelte volna a szereplést
Köszönök a csapatnak mindent. Remélem lesz méltó utódja Kangyal Balázsnak. Szép volt fiúk! jövőre remélem visszajutunk!
Kiváncsi vagyok ki lesz a következő C.
Én Ladányinak adnám.
Nagyon sajnálatos, hogy Budai nem játszhatott!!! Szerencsére nekem nem kell ilyen szigorúnak lennem, mint Cortinának. Minden percet élveztem, köszi, SZÉP VOLT, fiúk!
@1116001: én is-én is!!!! És az az igazi első sor.
Hetényi jól kihasználta a neki jutó időt, nagyon jól védett, de azt én is sajnálom, hogy budai nem kapott lehetőséget. Szuper, Ladányi, Tokaji és Vas Marci nálam 5-ös, ahogy a többiek is mindannyian! Szép volt Fiúk!
És csatlakozva az előttem szólóhoz, remélem Cortina marad a válogatott élén.
nem tudja valaki mikor érkezik haza a CSAPAT?
szerintem hasonló fogadtatást érdemelnének,mint Szapporóból hazatérve!nem?
Pat-re nézve szégydn, hogy Budai nem játszott. Gratulálok a fiúknak és az edzői stábnak, de azt hiszem a vezetőedzői poszton is váltás kellene!!!
és természetesen Cortina maradjon!naná!
csapatkapitány...?hmmm...!Palkovics?
@tabera: Ha jól értettem kedd: 21.45 Ferihegy.
Hát... szép dolog, hogy a kapitány így egyenként értékelte a játékosokat, de szerintem itt majd sok embernek kell extra nagy levegőt vennie, hogy ne kezdjen meddő vitákba... Minden tiszteletem Cortina mesteré, és a játékosoké is, meg pl. Vaszjunyint is nagyon nagy tehetségnek tartom, de szerintem egy rossz vicc, hogy ő 3.5, Kóger Dani meg, akire rá lehetett bízni a korongot, aki többször is bravúrosan helyzetbe került, és nem egyszer tanári korongtartást mutatott be (ellentétben Artyommal, akinek kevés jó megmozdulására emlékszem a meccsekről)... szóval Dani meg 3.
Mindegy, nem mintha ennek bármi jelentősége lenne, csak nem bírtam csendben maradni.
Még egyszer gratulálok a srácoknak, és KÖSZÖNÜNK MINDEN PERCET!
@Raon: Azt gondolom, szerencsétlen döntés volt a nyilvánosság előtt egy-egy számba sűrítve, érdemi kifejtés nélkül minősíteni egyenként a játékosokat.
@Ryan O'Brien: Köszönöm a választ!szerintetek lesz szurkolói fogadás a reptéren?ki kéne menni eléjük!!!
Azt én sem értem miért ez a nagy mellőzés Budai irányába az edzői stáb részéről, valóban furcsa, hogy egyetlen perc lehetőséget sem kapott a bizonyításra, úgy pedig nehéz meggyőző teljesítményt felmutatni, ha valaki végig a padon ül (vagy még ott sem)...
fiuk erkeznek Zurichbol...18.55 ferihegy 2a-ra....
holnap....az kimaradt:-)))))))))))
Én a Doktor Urat alias Szélig Viktort látnám szívesen csapatkapitányként, de rajta kívűl van még néhány játékos aki megérdemelné és tudná is úgy viselni ahogy elődje tette...mindenesetre jómagam is roppant kíváncsi vagyok a folytatást illetően! Hajrá Magyarok! Köszönjük az élményt amit tőletek kaptunk!
A csapat holnap 18.55-kor érkezik Ferihegy 2-re! A csapatnak, a szurkolóknak, a blognak, a segítőknek és nem utolsó sorban a szponzoroknak már megköszöntem, hogy részese lehettem itthon és kinnt is ennek a csodálatos élménynek! Erre a 2 hétre megint jó volt egy kicsit magyarnak lenni. Pat Cortina minimum diszállampolgárságot érdemelne, nem kis része van ebben a történetben! Remélem velünk marad ameddig csak lehet! Tisztelt állami vezetők egy kis pénzre lenne szüksége a magyar jégkorongnak a felkészülésre, a színvonalasabb bajnokságra, Pat Cortinára, hogy ne csak másodállásban legyen a kapitány, mert amit ők letettek az asztalra igazi ország image!
A legjobb csk Ladányi Balázs lenne, pill. sajnos Kiscsicsó nélkül ő a csapat játékának irányítója sztem. Bár ő is kieshetett volna velünk a div. 1-be!
remélem hosszabbítanak Cortinával, mert neki kéne felépíteni az elkövetkező 5 évre a csapatot. Kicsit félek, hogy nem fog menni azonnal a visszajutás és kell egy edző aki szisztematikusan beépíti az újakat, hogy pl. 2014-re tényleg versenyképesek legyünk. És Cortina ilyen edző lehetne.

Tény, hogy hiába a lelkesedés, gyengék voltunk az A csoporthoz átlagához, még rengeteg teendőnk van, egy hosszú út elején vagyunk. Remélem egy szép hosszú út elején... :-)

Érdekes volt azt is megfigyelni, hogy nem csak mi fejlődünk, de szinte mindenki körülöttünk, egyre kisebb a különbség a 7 nagy és az utánuk következők között. Svédország és Dánia között pl. megkockáztatom kisebb a különbség, mint Magyarország és Dánia között, annak ellenére, hogy így is feljöttünk a Dánokhoz képest.
Gratulálok a csapatnak, egy álom teljesült, kiváló helytállás, büszke lehet mindenki!A szurkolásunkról annyit szeretnék elmondani, hogy pár évvel ezelőtt, amikor a németek elleni meccsünket néztem a tv-ben az amiens-i vb-n, akkor nagyon teljesen lenyűgözött, ahogy 1000 német szurkolt. Ki gondolta volna akkor, hogy most annak a háromszorosát nyújtjuk mi, az A-CSOPORTOS VILÁGBAJNOKSÁGON!!!

Kívánom, hogy jövőre legalább fele annyi ember jöjjön el a D1-es vb-re!
Hajrá Magyarország, JÖVŐRE ÚJRA FELJUTUNK! (düb düb dübdübdübdüb) :)
@1nf3rn0: a dobolás a Hajrá Magyarország után értendő :)
@SakiCitizen: nem rossz ötlet a Szélig Viktor,de posztjából adódóan nem biztos hogy ő a legjobb választás,a rá háruló feladatok jellege miatt.nem is tudom
@1nf3rn0: levették már a kötésedet az ínhüvelygyulladás után?:D

MOST AKKOR JÖN VALAKI A REPTÉRRE VAGY NEM?! :)
Cortina maradjon, de új csapatot kell gyúrni
@1nf3rn0: Jó lenne, ha sok szurkoló követhetné jövőre a csapatot, csak ne Dél-Koreába kelljen utánuk menni.
Off: a svájci Ambuhl arcéle nem emlékeztet titeket valakire? Olyan Spiller Istvános... ;-)
Cortina maradjon és Ladányi legyen a kapitány!
Viszont érthetetlen, Budai miért nem kapott lehetőséget.
@tabera: ÉN VALSZEG MEGYEK! :P
M.Lac válaszolj légyszives, megyünk a reptérre?
@Rock me Amadeus: :DDDD
Amúgy a bal kezemben az egyik ízület még mindig fáj egy kicsit, én is a Kanada elleni meccsen kaptam a sérülést, mint Benk :)
ez a pontozósdi egyébként tényleg elég szerencsétlenül jön ki, nálam mindenki csillagos ötös lett.
@banyszi: én úgy tudom, hogy jönnek.
@KCs: szerintem semmi gond nincs a számos megoldással , én kiváncsi voltam rá a vezetőedző hogy látja a fiúk teljesítményét, szerintem részeletesen nem illik nyilvánosan minősíteni a játékosokat, csak négyszemközt. Elvégre az iskolában a kapott osztályzatot sem beszéli ki a tanár azzal a diákkal akinek nincs köze hozzá.
Véleményem szerint maradjon Cortina, bár nem tudom mi zajlik az öltözőbe de ugy látszik nagyon jól kijön a fiukkal, és a fiúk is tisztelik őt.
Budait tényleg védethette volna legalább egy harmadot. Szerintem Cortina szerette volna ha pontot szerzünk a németek ellen ezért nem merte megkockáztatni Budai-t. Hetényit nem akarta lehozni elvégre jó formában védett ma, és végül is csak 1 gólos volt a különbség a 2. harmad után. Ti lehoznátok egy kaust aki jó formában véd ugy hogy csak 1 golos a különbség? Egyébként sajnálom Budait ő is megérdemelte volna.
@comp3232: Szerintem meg nem kéne váltás edzői poszton. Nagyon-nagyon sokat köszönhetünk Cortinának, nagyon remélem, hogy marad!

Köszönjük Pat! Hajrá magyarok!
Jómagam Szélig doktorra szavaznék, már csak a kollegialitás jegyében is...:)
Annyit szeretnék elmondani, hogy Budai helyében visszalépnék a válogatottságtól, mert ez enyhén szólva pofátlanság, amit vele szemben művelt az edző stáb...

Nem ezt érdemelte és nem értem, miért így bánnak vele már jó ideje
@Raon: lehet, hogy Artyom azért kapta a 3.5-et, mert Jánosival együtt volt a jégen és Jánosi "húzta" őt is? Nekem Jánosi nagyon tetszett, egyáltalán nem lógott ki a csapatból, SŐT!!! Remélem kap egy rendes szerződést egy rendes -nem feltétlenül magyar- csapattól. Megérdemelné.
Remélem Pat továbbra is marad a válogatott mellett! Nagy szükségünk lesz továbbra is a szakmai tudására. A fiúk is elfogadják minden döntését, a stílusát.
Emlékszem, a Volán-Ute egyik meccsén, mikor a Volán pocsékul játszott, vmelyik játékos megjegyezte, Cortina már szétrúgta volna a szemetest az öltözőben.
@Kcs: ilyen is van, egyetértünk. :)

@fabot: Jánosi szerintem is jól nyomta, nálam várakozáson felül szerepelt, nagyon nagy respect neki, hogy félprofiként bírta ezt így végig. Be kell valljam, hogy nem gondoltam volna, így kellemes meglepetés volt. :)
Abban viszont nem értek egyet, hogy Artyom-ot Jánosi húzta volna. Azaz lehet, hogy Vaszi védekezésben hozta azt, amit Cortina elvárt tőle, de támadásban a meccseken az egyik leggyengébb pont volt sajnos, rendre elhalt nála a korong (ezért nem is értettem, miért ő ment ki, mert ez a Volánban az egész idei szezonjára elmondható volt. Valamiért sehogy nem jött ki neki a lépés, pedig tavaly bebozonyította, hogy ő nagyon is tud, ha jól megy neki a játék).
@solarys: ha ARRA a meccsre gondolsz, akkor én is szétrúgtam volna a szemetest. Örömömben :D
Valami ne maradjon azért ki: Pat Cortina *-os 5-ös osztályzat!!!
Szép volt Fiúk!
Budait én is sajnálom, bíztam benne, hogy ma ő véd. A felkészülési meccsen nagyon jó volt.

Vas János nem tudom mennyit kapott volna a tegnapi akciója nélkül, de valahogy neki idén semmi sem jött össze. Remélem, hogy sikerül újból formába lendülnie. Valahogy az jut róla eszembe, hogy rosszkor, rossz helyen.

HAJRÁ MAGYAROK!
Szerintem Cortina elfáradt, legalább is az osztályzatok alapján nem ugyanazt a VB-t néztük.

Ha marad, ha nem: kizárólag "teljes munkaidős" mesterben szabad gondolkodni, különben nem fog menni. Ahogy az is biztos, hogy most akkor téma lezárva, "jutalomutaknak" vége, a korosztály megkapta, ami járt (tényleg járt!), innentől kőkeményen csapatot kell építeni. Sok idő nincs rá.
Ahogy én értékelem:

Szlovákok, Fehéroroszok ellen 120%-ot adtunk ki.
Dánok ellen 100%-ot. (Igaz nem kis bírói nyomás volt, ez az oka, hogy itt sem 120% lett az eredmény)
Kanada ellen 80%
Ausztria ellen 80% (első harmad 110%, második harmad 80%, harmadik harmad 50%)
Németek ellen 90% (Igaz a Németek sem pörögtek)

Tehát összegezve 3 meccsen kimagaslóan teljesítettünk, egynél nagy volt a tisztelet, egynél elfogadhatatlan volt a teljesítmény (igaz a játékban ez benne van), egynél pedig nem volt kedvünk.

Ez 98,33% átlagban. Ha Dánoknál nincs bírói nyomás akkor 101,66%.
Ez nálam azt jelenti, hogy a csapat azt hozta amit tudott, és mint mindenki mondta, a bentmaradáshoz jelenleg minden meccsen 120% kell.

Azaz szerintem a csapat emelt fővel jöhet haza, és ha hozzáteszem, hogy igen nehéz volt a sorsolásunk, nem volt szerencsénk, és szegény Gabi is meghalt, stb. Tehát akkor ez derék teljesítmény.

De szerintem +/- ban is 3-4 gól benne maradt a csapatban (üthettünk volna 3-4-el többet, és kaphattunk volna ennyivel kevesebbet is)...

Ez van, lehet javítani 2 év múlva Szlovákiában. :o)
Hihetetlen ,hogy a DUNA TV esti sport öszzefogalójában egy szó nem esik mai meccsről, de még az eredményt sem mondták be!
Bocs, de lehet, hogy ciki, hogy nem tudom, de mi a maximum osztályzat? iskolai 5-ös, 6-os 10-s....?
Meg egyszer koszonom Nektek kedves szurkolotarsak, hogy vegig elhettem ezeket a csodas napokat....Tovabbra is hajra MAGYARORSZAG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


A drukkerek egy órával a meccs után is a csapatot éltették a csarnok melletti sátorban, miközben a norvégok ellen készülő kanadaiak már javában focizgatták a csarnok mellett. A magyar játékosok többször is elmondták, milyen sokat jelentett nekik a drukkerek frenetikus biztatása, és ezt személyesen köszönhették meg, az átöltözés után ugyanis átvonultak kollektíven a sátorba.

Az addig sem temetői hangulat innentől aztán leírhatatlanná vált, a játékosok is meghatódtak azon, milyen királyi fogadtatásban volt részük, a szurkolók úgy ünnepelték őket, mintha összejött volna a nagy álom, a bennmaradás. Tucatjával készültek a közös fotók, gyűltek az aláírások, aztán jött a közös himnuszéneklés, ha valaki az űrből csöppent volna ide, nem hitte volna el, hogy egy kiesett csapat és szurkolótábora köszönti egymást.

Ahogy Szélig Viktor mondta, a szurkolók már világbajnokok. A csapat pedig igenis A csoportos szintű, amit jövőre ismét bizonyíthat

Egyszerüen IMÁDOM EZT A SPORTOT ÉS a CSAPATOT! Akármit is játszottunk és akárhogyan megnehezitettéka dolgunkat mi férfiként viseltük és erre büszkék lehetünk! Nem is érdekelt egész világbajnokságon h ha játzsanak mások azon remegtem egész nap mikor kezdödik már a meccs:D Hiába kaptunk ki A VÉGÉN MI GYÖZTTÜNK a szemembe és sokak szemébe szerintem! Cortinát meg hozzánk kéne láncolni:D Játékosokrol annyit h remélem eza vb jo reklámvolt és páran elkelhetnek még erösebb helyeken..és Kanygal balázs elött meg le a kalappal! ha majd egyszer visszavonul teljesen (reméljük tolodik az még)nagyon fog hiányozni a vezér! már most ha belegondolok!
Helyesirásomér elnézést! SIETTEM:D
Nálam Szuper 4,5-et érdemelne, minimum. Nagy tartást adott a csapatnak. Budait viszont nagyon sajnálom, egy harmadot legalább érdemelt volna... de visszajutunk mi még...!!!
iceice, Köszi a Ladányi interjú linket! Minden benne van, amiért a jégkorong válogatottat imádom: reális önértékelés, alázat a sportág iránt, elkötelezettség a további alázatos munka iránt és a sportág fejlődéséért!
Osztályzat helyesbítés:
Vass M. Vass J.= 2,5
Jánosi 4
Azért valahogy helyén kéne kezelni a dolgokat.
Az osztályzatokat általában a "tanuló"képességei alapján születnek!!
A Vass testvérek talán a Starsba kapnának ajánlatot a VB.teljesítményük alapján.
Emberek!!
Mától egy új nap kezdődik,új időszámítás!
Ideje levenni a rózsaszín szemüveget ha ismét felszeretnénk jutni!
@celebesz: tényleg ladányiék voltak az első sor, de tegyük hozzá, azért, mert.

#19.

hát a fenébe már, már elnézést.
Cortina 5 (összegyűltek a piros pontok!) :D

Na hát akkor Srácok,

TALÁLKOZUNK FERIHEGYEN MA!!!!!

Lehet,hogy rosszul tudom, de úgy hallottam 7kor.
Cortina nagy ember, nagy szakember, de most durván tapintatlan volt Budai látványos mellőzésénél, és még egy hiba sztem, a kapuslehozás a beloruszok ellen!

2:1 -es vereség szebben hangzott volna, és világos volt, hogy jobban koriznak, és még felállni sem tudunk, bár , ha a meccs közben a birok nem nyomnak minket, .........?

A Vas testvérek játéka nekem nagy csalódás, a védőink bántóan lassúak , a csatárok, támogatás hiányában gyámoltalanok voltak!
A szólókat-volt 4-5 összesen-mind kihagytuk!

talán Ocskay Gabi lőtt volna ezekből gólt, + az ő mentális hozzáállása hiányzott!
Mindent egybevéve nem volt rossz a csapat magához képest, bár nekem az osztrákok elleni nyúlbéla hoki nagyon fájdalmas volt!

ami Cortinát illeti- csak akkor maradjon, ha egész évre meg tudjuk fizetni, mert igy sztem vagy csak helybenjárunk, vagy visszacsúszunk!

Ő ebből a csapatból, erőn felül MINDENT kihozott!

Köszönet érte!

Nekem nagy élmény volt élőben a világ krémjét látni, és ezt azért a fiúknak köszönhetem!
@eradam:
Szerintem nem kapjuk meg 2014-es vb.-ét már elkezdték gyártani az ellenérveket is, a szlovák incidenst fogják felnagyítani. Kár,lehetne egyenesen is beszélni.
@utefan:
Cortina szerintem csak akkor tud maradni, ha a DEL II és a válogatott felkészülési programja összeegyeztethető, az már most biztos ,hogy a DEL rájátszása a DIV I. idején lesz.
Hát nem tudom mi lenne a jó.
A másik probléma meg az hogy hány csapattag érzi, még úgy, hogy neki már nem kihívás 2011-es szlovák torna (36-38 évesek lesznek addigra)
Reálisan 8-9 játékos jár ebben a cipőben, ha mind lemondanák az katasztrófa lenne, remélem nem így lesz.
A DIV I esélyekről meg annyit, Szlovén válogatott is hasonló gondokkal küzd ,ott is öregecske már a csapat, ott is átmeneti válogatott lesz
Hopp nem, a szlovén állításom visszavonom az ottani gerinc 80-82 korosztály, ami legalább öt évvel fiatalabb átlagéletkort jelent.
@zsákutca: VAS testvérek.Nem VASS!
Tök nem értek egyet ezzel az osztályozással. A részletekbe tényleg felesleges belemenni, de nincs benne sok logika. Szerintem...

Szélig Vitya nagyon jó csk lenne, ezt a dunaújvárosi tapasztalatok is igazolják. Godó kiváló játékos, de szerintem SZélig alkalmasabb a kapitányi posztra.

...és persze gratulálok a Csapatunknak, és kíváncsian várom a jövő évi összeállítást. ;)
Én nem szomorkodnék ha Cortina, távozna. Kiváló edzőnek tartom, aki sok mindent tett a csapatért, de távirányítani nem lehet egy ilyen válogatottat. Továbbmegyek, nálam az egész edzői bagázs mehet. Valószínűleg nem így lesz, és szomorú is vagyok miatta. Anno amikor Pat távozott a Volánból az egyik indok az volt hogy nem mer/akar fiatalítani, hát ezt látjuk a válogatottban is.

Godo 2-3 évig még ideális kapitány lenne, megvan benne minden ami miatt alkalmas lenne erre a posztra.
Vas Jankóról most már tudjuk hogy miért is mellőzte Svédországban a gonosz edző. Marci játékával szerintem semmi baj nem volt, ő hozott egy stabil átlagot. Pedró fantasztikus volt szerintem, Palko egyedül volt, Fekete jó volt a buliknál, de röhejesen kicsi az első sorba, bárki lenyomta mint a rajzszeget. Kovács máshol járt a vb alatt egyértelmű csalódás volt amit (nem)mutatott a játékban. Roger és Jánosi piros pontot érdemel, Balu és Vitya borzalmasan lassú volt ide, Sille nagyon jó volt(sokat kritizáltam vb előtt, ezúton kérek elnézést), Kangyal azt hozta amit vártunk tőle ez legalább nem volt meglepetés. Tokiról mostmár tényleg tudjuk hogy A csoportos szintű védő, Svaszi is ügyes volt, Omar halvány, Majoros és Vaszi semmi...

Nálam: Szuper Levente 5, Budai Krisztián nem játszott :'(, Hetényi Zoltán 4, Horváth András 3, Tokaji Viktor 4, Szélig Viktor 2,5, Ennaffati Omar 2, Svasznek Bence 4, Sille Tamás 4, Kangyal Balázs 3, Ondrejcik Rastislav 2,5, Benk András sérüléséig 2 (10perc két meccs alatt 4es?!), Palkovics Krisztián 3,5, Fekete Dániel 3, Kovács Csaba 2, Vas Márton 3, Ladányi Balázs 4, Peterdi Imre 4, Vas János 3, Nagy Gergő 3, Kóger Dániel 3,5, Jánosi Csaba 3,5, Majoross Gergely 2, Vaszjunyin Artyom 2, Holéczy Roger 3,5.

Pat Cortina: 3,5
Az történt amit nem igy szerettem volna a VB elött.Kiesett Magyarország,aztán Ausztria is,kiesett a Monarchia.
Biizunk benne hogy jövöre mindkét csapat visszakerül az A-ba!!!
A következö szövetségi kapitány nagyot kell változtasson ezen a csapaton,fiatalitani kell,és ezt már most elkell kezdeni.
Gratulálok a csapatnak,a közönségnek,és a rendszeres infonak a blog stábjának!
Üdv:kapusLaci
Ladányi Balázs minden szavával egyetértek. Ez a csapat erőn felül teljesített és tisztesen helytállt. Köszönet az élményért a játékosoknak, a mesternek és a szurkolóknak is!
Nálam az osztályzatok:- a Magyar SZURKOLÓK csillagos 5, Cortina 4, a CSAPAT 4,míg a SPORT TV két tudósítója /Maté-Spiller/ kritikán aluliak, nem A- csoportos szinten közvetítenek!!!!
@banyszi: Természetesen, megyünk a reptérre, hisz ott a helyünk a CSAPAT körül, mint mindig, bárhol és bármikor! :))
Üveg, te miről beszélsz? Spiller szerintem ász volt, mint mindíg. Én nagyon élveztem a közvetítés minden percét, főleg Egri János tiszta, érthető és hozzáértő hozzászólásai tetszettek. Kevés ember van, aki ilyen folyamatosan és egybefüggően tudja a gondolatait előadni. Szóval a közvetítés nálam 5.
@meow?: Máthé Pál nálam is megy erősen lefelé, lassan Knézy-i magasságokba : )))
@MeLa: Hát ez így van azt nem értem hogy ha valakit ennyire nem birunk miért kell becsapni hogy kiviszem magammal és azután jól meg sz...tom ez szerintem egy szegénységi bizonyítvány nagyon nagyon sajnálom a Krisztiánt meg érdemelte volna ő is a bizonyítást
@meow?: Spiller? Érdekes dolgokat tudott néha mondani. Egri János tudott tényleg okos és jó dolgokat mondani. Mellébeszélni mindenki tud.
@üveg: Csapat 5, Cortina 5, Szurkolók 5*. Mivel nem voltál megelégedve? Mire gondoltál mikor 4-re osztályoztad a csapatot? Reálisan! Cortina mit tudott volna tenni? Ezekkel az ellenfelekkel?
@tabera: @1116001: Szerencsére nem a te döntésed ... Remélem a Palko lesz a C!!!:)
Vas János még csak árnyéka sem tavalyi önmagának. Miket művelt a japánok vagy az ukránok ellen.. Most meg.. Nulla.
@meow?: A statisztikáit mondja el az MTI-nek!!!!Csak egy-két játékost favorizál aki netán megjárta az "újvilágot"....,silány,élményszámba nem menő tudósítások /Mátéval együtt/, hallottál Te igazi tengerentúli közvetítést??? Hát olyat képzelnék egy VB-n!!!!
@korong: -a csapat kiesett!!!-tehát az edző sem lehet jobb!!
süti beállítások módosítása