HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Orosz lesz az NHL-alapszakasz MVP-je

2009.04.30. 12:38 Ryan O'Brien

Lezárult a szavazás az alapszakasz legjobb játékosára. A profi szakírók szervezete, a PHWA választása három orosz játékosra, Alekszandr Ovecskinre, Jevgenyij Malkinra és Pavel Dacjukra esett. Közülük kapja a legjobb a Hart Memorial Trophyt.

Az NHL történetében először fordul elő, hogy három orosz játékost nevezzenek az alapszakasz legjobbja díjra. Alekszander Ovecskin, a Washington csatára tavaly a legjobb lett, idén a gólkirályi címet már begyűjtette 56 találatával. Ha nyerne, 1966 után először tudna duplázni balszélső. Akkor a Chicago-játékos Bobby Hull kapta a díjat. Ovecskint másodszor nevezik a Hart Memorial Trophyra.

Jevgenyij Malkin szenzációs alapszakaszt zárt. Mind a 82 meccsen pályára lépett, 78 asszisztja és 113 pontja a legjobb teljesítmény volt a ligában, karriercsúcsot is döntött. A Pittsburgh játékosát másodszor nevezik. A NHL hivatalos honlapján kiírt szavazáson most éppen hajszállal, de megelőzi Ovecskint.

Pavel Dacjuk hetedik szezonját tölti a Detroit Red Wingsben. Ahogy tavaly, idén is 97 ponttal zárt, 32 gólja karriercsúcs. Tavaly az NHL legjobban védekező csatárának választották, sportemberi magatartásáért három éve kapja a Lady Byng Memorial Trophyt. Kétszer nyert Stanleyt a Detroittal. Négy éve csapata legponterősebb játékosa, ilyen hosszú sorozatra még nem volt példa a klub nem rövid franchise-történetében.

25 komment

Címkék: nhl hart trophy

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Számomra Dacjuk jelölése némileg meglepetés.
Pavel a legnagyobb. Go Wings!
Számomra a másik kettője :D. Viccelek csak idén szerintem nem fogja Sanyi megkapni, Malkiné lesz.
Malkin stílusa nem annyira tetsziki, mint Dacjuké vagy Ovecskiné.
Számomra Ovecs Montrealnak lőtt gólja miatt nem kérdés ki a legértékesebb idén.. Na persze a számok is fontosak ennél a díjnál ha nem tévedek.
Hááát nekem Datsyuk a legszimpatikusabb,márcsak a magatartása miatt is...a másik kettő pedig nagyképű &^#@!
Amúgy nálam teljesen a svédek a nyerők,de a kedvenceimhez tartozik Datsyuk is...:)
@FedorovS:
tévedsz, egyáltalán nem a számok a fontosak arra ott van az Art Ross. ennek pont az a lényege ki volt a legértékesebb a csapata számára ki az aki a legtöbbet tette és aki nélkül elképzelhetetlen lett volna ez a szezon. jelen esetben ez nem ovecs hanem malkin. a vonal alá esett penst ki tudta rángatni onnan és playoffba vezette. persze kellett hozzá sid is de övé a nagyobb érdem, sid meccsekre el tudott tűnni.
ovecs nem robbantott akkorát mint tavaly ráadásul soft div az egész southeast.
Szerintem is Malkin ez egyértelmű, legalábbis számomra...
én malkin mellé inkább jelöltem volna charat és thorntont
@stero: chara idén norrist kap, thornton jó ötlet, ő aztán tényleg csak az alapszakaszban ért valamit :)
en daciuknak adnám. kevés kiállítás, tiszta szerelések +/- stat. is kiválo, kevés kiállítás-nagyon kevés.
Malkin a legértékesebb, nem kétséges!
Azt nemtom, hogy ki nyer...:o)
Datsyuk nem annyira eselyes, mint Malkin, es Ovechkin. Ovechkin oriasit jatszott egesz idenyben, de azt hiszem ez mar-mar megszokott tole, a legjobb helyzetkihasznalo, es sokszor helyzetek nelkul is be tud talani, mert golehes, es o "csak" golt tud loni joforman. Malkin joval alazatosabb a csapattarsakkal, kevesebb gol es joval tobb golpassz. Erdekes lesz, de szerintem Ovechkin fogja nyerni. A Washington 11 eve nem jutott tul az elso koron a rajatszasban, es most egesz Eszak-Amerika nagyon varja, mi tortenik Crosby-ek ellen. A rajatszas nagyban befolyasolhatja majd a dontest, ki mennyire tudja hozni a formajat.
ovi a legjobb a harmasbol
de ne feledjuk a tipversenyt meg mielott bedobjak a pakkot
Bruins - 5
Pens-7
Wings-7
hawks-6
s hajra MACIK
@isty-pisty:
sikerült sok butaságot mondanod egyetlen hozzászólásban. ovecs mint a legjobb helyzetkihasználó??? tudod van egy olyan stat, hogy shooting pct. ovecsnél ez alig több mint 10% ezzel nincs az első 100ban, ennyit a helyzetkihasználásról és a hatékonyságról.
a rájátszás nem befolyásolja a döntést. az MVP cím az alapszakaszra vonatkozik. amiről te beszélsz az a conn smythe.
az ilyen fanok mint te vannak elájulva ovecstől és fogalmuk sincs arról, hogy mi az a hoki és mi az a csapatjáték.
@stero: Tudod nem vagyok Ovechkin fan, de latok egy-ket meccset, es nem sok jatekos lo kapura meccsenkent 12-14-szer, es kevesen utkoznek tamadokent meccsenkent 10-12-szor. Lehet, hogy en tevedek, de talan Te!? Az mar csak hab a tortan, hogy Ovechkin egy-egy meccsen 24- 26 perceket jatszik, es nem en vagyok Oveckin "fan" talan te utalod ot annyira?
Akarki akarmit mond, a dontesben pedig az utolso benyomasok nagyban hozzasegitenek.
Én ove & caps & orosz hoki fan vagyok , elég durván ... Sokszor maradok fennt éjjeleket a meccseik miatt. Látok sok nhl meccset , de nincs még 1 ember aki ilyen szívvel lélekkel odatenne magát mint ALEX.
Én viszont idén Malkinnak adnám az MVP-t ,hihetetlen megbízható és ügyes.
Ove más dimenzió ... lehet szeretni és utálni... Rajta látom az elszántságot, és hogy élvezi a hokit.Aki utálja az meg böngészgesse a statisztikát és morzsolja az adatokat ...Nekem elég látni , hogy egy őrülten klasszis játékos.
@isty-pisty:
akkor elmondom, hogy nem csak a statisztikát kell nézni és nem ilyen napellenzősen. game 1 caps vs rangers, ovecs 13 lövés. ebből kb 3-4 volt használható. a többi a kék vonalról vagy még túlról, meg nulláról egy lundqvistnak. az ilyen nem csapat hanem egy önző játékos aki mindenhonnan ellövöldözi teljesen feleslegesen.
az ilyen fanatikusok mint Te látnak egy - két meccset és a számokat aztán elájulnak. nem veszed figyelembe a többi tényezőt, hogy ezzel a legtöbbször mennyire nincs hasznára a csapatnak.
én nem vonom kétségbe a képességeit de biztosan szidnám ha nálunk játszana. ha csak a Rangers elleni párharcra gondolok akkor azt látom vele kapcsolatban, hogy ha nem ilyen önző akkor simán kiütnek minket 4-1 arányban.
@stero: már megint te beszélsz a blokolt lövésekröl! ez most nem mecsértékelés hanem az mvp téma! a rangersröl idén már nem irunk többet te meg it elsö mecsekröl irogatsz! csak anyit mondok hogy a rangers játékosok már a bahamákon nyaralnak a caps meg nyom a pens ellen a második körben! te nézd már meg ovi golját moris meg a nagy defens még mindig keresik a pakkot!!!! savanyu a szölö mi?
@spiler:
pontosan mvp téma! az első meccs csak példa volt, mindig ezt csinálja ovecs. hiába a sok kapuralövés ha ezeket olyan helyzetből lövi el ahonnan esélye sincs a gólszerzésre. nagyon sokszor feleslegesen lő ezt mutatja, hogy éppen csak 10% a lövési hatékonysága. önző. ezt nem látod vagy nem akarod látni???? és ez a 10% csak azért nem kevesebb mert a blokkolt lövések nem számítanak a statba.
óóó találtál egy példát morrisra???? lol. duby vs schultz??? az megvan, uazt csinálta mint ovecs és nem is olyan kaliberű játékos. egyébként nem savanyú a szőlő. nem vagyok az a típus.

az a baj, hogy te is csak a számokat nézed és az alapján osztod ki az MVP díjjat. de lapozd már fel az NHL történelemkönyvét és nézd meg, hogy nagyon nagyon sok esetben nem a pontkirály kapta az MVP címet.
@stero: félreértettem amit irtál bocs a komentért. amugy nem a számokat nézem ami létezö mecs van azt én megnézem plusz napi öszefoglalo minden nap amig a szezon tart lasan 14 éve és nem igazán érdekel a statisztika azok csak számok nem? de az tény hogy magasan ö lövi a legtöbbet kapura persze van nagyon sok amit ha lecsusztatna tuti gol lenne teljesen egyetértek.de azt nem hiszem el hogy nem imponál az a vehemecia az a gyözniakarás és az a rengeteg ütközés amit bemutat! keres még egy ilyen játékost aki enyit keres és enyit ütközik böngészhetsz egy darabig! ja a két csel is más volt meg azért morris nem schulz azért egy kicsit pengébb védö!!!! de ha már itt tartunk serinted a crosbyt bántya majd sanya?
@stero: Tisztelt Stero! Ezek szerint valoban nem tudhatod mirol van itt szo, ha Azt mondod, hogy a "kek vonalrol onzo modon ellovoldozi a korongot". Az Nhl-ben bevett szokas, hogy a kek vonalrol lonek kapura, mivel az lehet egy jo lehetoseg a lepattanobol akar artalmatlan helyzetbol is. Minden szakember elismeri a tehetseget, de azt hiszem nem en nezem a meccseket szemellenzovel. En valoszinu mar akkor neztem meccseket,- a Kisstadionban is, most 29 eve Montrealban is,- amikor Te meg valoszinuleg meg sem szulettel, es nagyon jol tudom mi az ertek ebben a sportban. Peldaul a Kereszty-Meszoly-Havran , Vagy eppen Vedres, Vagy eppen Boroczy is,(tudod mirol beszelek?) Nem hiszem. Akkor meg a "B" csoportert kuzdottunk. Most arrol van szo, hogy Ovechkin egy ertekes jatekos, es senki nem vitatja Rajtad kivul, meg Eszak-Amerikaban sem.Elfogult nem lehetek, Montreal drukker vagyok, Meccset idestova 37 eve nezek, latogatok rendszeresen.En nem az osszefoglalokat nezem, hanem az egesz eveadban testkozelbol szemlelem a montreali meccseket. A statisztikat nem en szerkesztem, mindossze valasz volt a Te "statisztikadra", hogy a lovesei 10%-a talal "csak" kapuba, es ez az egyik "legrosszabb" atlag az NHL-ben. Az hogy 14-es a kapuralovesi atlaga? Csinalja valaki utana! Azt hiszem barki a vilagon elfogadna maganak ezt a "rossz" statisztikat, csak Te nem fogadod illo tisztelettel.
@isty-pisty:
"kek vonalrol onzo modon ellovoldozi a korongot"
Most már biztos vagyok benne, hogy nem láttad a széria egyik meccsét sem. Nem úgy lőtte el a korongot, hogy játékosok álltak Lundqvist előtt hanem úgy, hogy senki. Érted?? tisztán látott mindent a kapus, egy Ludqvist szintűnek azért nem okoz ezeket megfogni. Ha figyeltél volna akármelyik hozzászólásomban vagy a blogban nem vitattam soha Ovecs képességeit. Ha megettettem volna akkor lehülyézhetnél bátran. Én a viselkedését, a stílusát kritizáltam, hogy mindent elnéznek neki a bírók és ő még ezzel vissza is ráadásul rinyált mint egy fürdős amikor Staal folyamatosan leütközte. A 14es kapuralövés átlagról meg csak annyit, hogy amikor nem önzőzte agyon magát akkor simán vertek minket kétszer is. Ja első négy meccsen 1/39es mutató! Itt jött rá, hogy ezzel a kamikaze módszerrel nem fog menni semmire. De felesleges bármit leírnom.

Úgy gondolom befejeztem a veled való beszélgetést. Ez a kint élek montrealban, láttam játszani Havránt, és a többi nagyképű duma ahogy osztod azt észt világossá tette, hogy felesleges bármiről tárgyalni veled. Azt gondolod, hogy hasra fogok esni ezelőtt??? Vagy azt, hogy nem ismerem őket??? Előjössz ilyenekkel mert egyszerűen nincs érved amellett amit mondasz. Ez semmi más csak szájkarate, jó, hogy azt nem mondtad, hogy a te apukád erősebb. Ovis duma.
@spiler:
semmi gond.
mondom kivételes képességű játékos, nekem a többivel van bajom.
@stero: Iromanyaid kisse karcosra sikerednek,ugy erzem nem en vagyok "olyan fanatikus, aki lat egy-ket meccset aztan elajul". Mindossze kozoltem Veled, miert nem lehetek fanatikus, es azt is, hogy nem "egy-ket meccset" lattam. Erveimet a fentiekben olvashatod. Udvozlettel!
süti beállítások módosítása