HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A tisztes helytállásba minden belefér

2009.04.20. 15:31 F. Kapus

Nem egyszerűen a 25 legjobb játékost kerestük, hanem azt a 25 játékost, akik a legerősebb magyar válogatottat alkotják, válaszolta Énekes Lajos edző a vasárnap véglegesített világbajnoki keret kialakításával kapcsolatos kérdésünkre. Az utolsó két kimaradó véleményét már közöltük, ezúttal az edző értékel, és a jövőbe néz.

"Az edzői stáb tagjai a válogatott ilyen összetételét gondolják a legerősebbnek ez idő szerint. Ezért esett ki Sofron István és Fodor Szabolcs, és nem azért, mert gyengébb játékosok lennének azoknál, akiknek velük szemben most bizalmat szavaztunk. A csapaton belüli verseny tovább folytatódik, mert a csoportkörre csak húsz mezőnyjátékost nevezhetünk, tehát ketten csak tartalékok lesznek az első három meccsen. A majdani kimaradókról és a sorok várható összetételéről em tudok most bővebbet mondani, mert még képlékenyek a dolgok, csak az utolsó felkészülési mérkőzés után kristályosodnak. Az oroszok ellen minden mezőnyjátékos szerephez jut a 25-ös keretből. Ezt követően választjuk ki a legerősebb húsz embert, őket nevezzük az első körre."

A vasárnapi pihenőnap után a válogatott tagja hétfőn délelőtt találkoztak Ferihegyen. Genfbe repültek, ahonnan közel háromórás buszozással jutnak Sierre-be. A felkészülés itt folytatódik, szerda este a helyi csarnokban játszunk Oroszországgal. Másnap, csütörtök reggel utazik a magyar válogatott Zürichbe, a csoportmeccsek színhelyére. "Biztató állapotban van a csapat. Hogy ez mire lesz elég, elválik. A csapattal szembeni elvárás a tisztes helytállás, és ebbe minden belefér. Persze titkon mindenki remél, és úgy látjuk, mindenki mindent meg is tesz azért, hogy a reményekből valóság legyen."

Itt az ideje, hogy szót ejtsünk a játékosok nevezésének hivatalos rendjéről. Ezek szerint a csapatok a részt vevő játékosok neveit a vb versenyigazgatóságának első ülésén adják meg. Maximálisan 20 mezőnyjátékos és 3 kapus nevezhető a csapatok nevezési lapján a világbajnokság kezdetén. A minimális szám 15 mezőnyjátékos és 2 kapus. A versenyigazgatóság első ülésén a csapatoknak meg kell nevezniük legalább a minimálisan előírt 15 mezőnyjátékost és 2 kapust. A fennmaradó játékosokat egészen az engedélyezett 20+3-as létszámig legkésőbb bármelyik mérkőzést megelőzően két órával, a játékosok ellenőrzéséig lehet megnevezni. Egy mérkőzésre egy csapat 20 mezőnyjátékosa és 2 kapusa nevezhető a hivatalos jegyzőkönyvben, azaz ennyien öltözhetnek be, a vésztartalék kapus pedig készenlétben áll arra az esetre, ha a mérkőzésre nevezett 2 kapus valamelyike nem lenne képes játszani.

A középdöntők, illetve a selejtező kör kezdetétől (illetve ott bármelyik mérkőzés kezdete előtt legkésőbb két órával) a csapatok további két játékost (mezőnyjátékost vagy kapust) adhatnak a keretükhöz. Nem kell játékosokat törölni a keretből. A középdöntők és a selejtezők kezdetétől így a csapatoknak 25 játékosuk (mezőnyjátékos és kapus összesen) lehet, az előfordulható összes kombinációban, tehát a plusz 2 nevezett akár kapus is lehet, és akkor 20+5-ös lesz a keret, de ez nemigen szokott előfordulni.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Budai Krisztián, Hetényi Zoltán, Szuper Levente

Védők: Ennaffati Omar, Horváth András, Kangyal Balázs, Ondrejcik Rastislav, Sille Tamás, Svasznek Bence, Szélig Viktor, Tokaji Viktor

Csatárok: Benk András, Fekete Dániel, Holéczy Roger, Jánosi Csaba, Kovács Csaba, Kóger Dániel, Ladányi Balázs, Majoross Gergely, Nagy Gergő, Palkovics Krisztián, Peterdi Imre, Vas János, Vas Márton, Vaszjunyin Artyom

A magyar válogatott vb-felkészülési mérkőzései:

2009. április 2. Magyarország–Finnország 4-3
2009. április 3. Magyarország–Finnország 0-6
2009. április 6. Magyarország–Norvégia 4-3
2009. április 7. Magyarország–Norvégia 4-1
2009. április 22. Magyarország–Oroszország (Sierre, Svájc)

A magyar válogatott csoportmérkőzései a vb-n:

2009. április 24. Magyarország–Szlovákia (Zürich-Kloten)
2009. április 26. Magyarország–Kanada (Zürich-Kloten)
2009. április 28. Magyarország–Fehéroroszország (Zürich-Kloten)

33 komment

Címkék: vb énekes válogatott

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tisztes helytállás, hehe. Még fel se fogtam, hogy VB-n fogunk játszani:))
Remélem (talán a harmadik kapuson kívül) mindenki fog azért szerepelni. Lesz ami lesz, akkor is egy életre szóló élményben lenne részük
Van már valami hír arról, hogy lesz-e stream az orosz meccsről? Egy orosz barátommal fogadtunk és a képébe szeretnék röhögni. Bár ő meg van győződve róla, hogy fölösleges néznie.
Nem lehetett könnyű közölni a kimaradókkal hogy köszi fiúk,nektek csak a sport1 marad a vb ről.Szörnyű lehet ezt játékosként megélni,hisz A csoportban játszani ritka nagy lehetőség,és ha most kiesünk amire nem kis esély van, akkor nem nagyon valószínű hogy visszajutunk mostanában.Sofron játéka az előző ebel szezonban sokkal jobban tetszett,jobban ment hajtott ,gólveszélyesebb volt,idén ebből csak a hajtás maradt,és a sok ütközés, aminek nagyrésze 2percet ért.Fodor esete érdekesebb, mert ő peremember volt,sokszor nem fért be a volán kezdő keretébe,viszont mikor játszott,a (fight night kivételével)megérdemelte a bizalmat.Megérdemelte volna a vb részvételt,de hát tényleg igaz amit sokan írtak vannak lightes teljesítménnyel is ilyen- olyan okok miatt mozdíthatatlanok a keretben( starsosok némelyikére gondolok)az pedig csak megmagyarázás hogy az edzői stáb ezt a keretet tartja a legjobbnak.Végül is ők mérettenek meg,nem pedig mi szurkolók,majd elválik a vb végén,hogy milyen eredménnyel.Összeállítástól ,klubhovatartozástól függetlenül minden magyar hokibarát nagyon fog szurkolni a válogatottnak, ebben biztos vagyok.
@exL:1:

Miért vagy ilyen pesszimista, hogy:

1. Kiesünk.
2. Egy darabig nem jutunk fel ismét?
Már csak 4 nap és A csoportos VB... leírni is annyira jó érzés :)
Az biztos, hogy eredménytől függetlenül nagyon fogunk szurkolni a fiúknak és büszkék leszünk. És a remény hal meg utoljára! :)
@borostom83: ez a reality, nem azt írtam kiesünk, csak azt jó esély van rá
Szerintem nem fog az senkinek ellenünk olyan nagyon menni.Ezek a Fiúk ezért küzdöttek hosszú éveken át,nem hiszem,hogy a legnagyobb álmukat hagyják egykönnyen lerombolni.Képzeljétek,ha mi ennyire vártuk a vb-t,így izgulunk....na akkor ők???
Sikerülhet Fiúk!Hajrá Magyarok!
A Focit azért szívessen láttam volna a keretben...sajnálom...
Hú gyerekek!

Tényleg már csak négyet kell aludni. Abból csak a mai meg a holnapi lesz alvás.Utánna pedig már csak visszaszámlálás. Én még mindig nem hiszem el.
HAJRÁ MAGYAROK!
Egy ember nagyon hiányzik ebből a csapatból...
Kicsit off a kérdésem. A fehérváriaktól kérdezném, hogy Fehérváron lesz-e tervezett közös meccsnézés valahol és ha lesz, akkor hol? Bocsi, és köszi! :)
Én már nagyon izgatott vagyok, alig várom, hogy elkezdődjön. A miénk a legjobb CSAPAT, ez nem vitás!!!
@ifjvit: egyelőre hárman úgy tervezzük, hogy a Strand sörözőbe megyünk, de még képlékeny a dolog.
Sziasztok.

Ha nekem valaki megmagyarázza,hogy a Benk és a Majoross miért jobb a Focinál és a Sofinál akkor...

A bot lábú megy a küzdő itthon marad. Ki érti ezt...
Időnként belehasít az emberbe, hogy csípjenek meg, ez nem igaz. Tegnapelőtt megvettem az e heti műsorújságot, ahol csak szigorúan a műsorterv szerinti tények szembesítenek: jégkorong-vb, Szlovákia-Magyarország, Kanada-Magyarország... És mint egy éve időnként - de gyakran - megint csak dörzsölgeti az ember a szemét.
Ja, és tegnap volt egy éve az a legendás ápr. 19., a végső siker napja.
@brunzwik: Amint Cortina/Énekes/Scandella elkezd itt kommentezni, biztosan elmagyarázzák neked.
@ifjvit:

Hello, lehet h Móron a Bormúzeumba megyünk pénteken, még egyeztetek a tulaj sráccal...ott mi is leszünk jó páran.
Ha van vmi részlet keresselek?
@Jozsmag25: Az még jobb lenne. Akkor nem kellene olyan messzire menni. :)
Szóljál légyszi ha lesz valami! Köszi!
OCSKAYGABI!Benntmaradunk érzem.
Külföldön leszek a csoportmeccsek alatt,
tud valaki egy linket, hogy hol lehet
nézni a Sport1-t?Előre is köszönöm.
@ifjvit: Szerintem a Srtandban biztos találsz hoki drukkereket! :-) A kieséses szakaszra már tuti, hogy van szervezve közös meccsnézés! Várunk szeretettel mindenkit! Asztalt előre kell foglalni, mert gyorsan fogy! :-)
sziasztok!

van mindhárom magyar meccsre 2-2-2 jegyem! sajnos nem tudok elmenni, érdekel valakit aki átvenné tőlem?

KÖSZI
Sziasztok, segítenétek?
ìrja már le valaki hogy történik a lebonyolítás.
Ha csoportutolsók leszünk, akkor mi jön, vagy ha esetleg elörébb végeznénk, akkor mi?
kösz
@laziorome: ha előrébb végzünk, az középdöntőt jelent, ott folytatjuk a nyolc közé jutásért. ha csoportutolsók leszünk, a három másik csoportutolsóval játszunk körmérkőzést, legalább kettőt meg kell előznünk a bent maradásért
read onlyból 1 komment erejéig rw módba kapcsolok: hajrá fiúk;-), nézni fogom a meccseiteket!
Történelmet fognak írni a fiúk, és bent maradunk! Hajrá Magyarország!
sport1 itt online (eddig nekem legalábbis működött - most épp nincs semmi, de focimeccset is (albán-magyar) és hokit is (magyar-norvég) néztem már rajta):
www.ustream.tv/channel/euroman
A TV-közvetítéshez annyit, bár nem teljesen hokihoz kötődő, de azért elég gusztustalan, hogy a biztos rendkívül izgalmas Ligaválogatott-Milan meccsért érdemes feladni a "remek" Barátok köztöt, de egyik, szélesebb körben elérhető csatorna sem vállalkozott a jégkorong-közvetítésekre. Nyilván ezért kerülhetett a sport1-hez, ami bár előfizethető lenne, szerintem sokkal többen néznék és szurkolnának és érdeklődnének, ha az ún. nézettebb csatornákon vagy az m1-en (mint a VB, olimpia) lennének az ilyen, szerintem kiemelt jelentőségű események. Ugyanis hadd legyenek minél többen büszkék a fiúkra, mert megérdemlik.
Ja, az pedig külön vicc, hogy az oroszok elleni meccset semmi sem közvetíti.
Sofront kihagyni bűn volt! Az elmúlt szezon legjobb fiatalja és nagyon kellene a harciassága a VB-n!

Reméljük, hogy nem ezen fog múlni a sorsunk, de Ő nagyon megérdemelte volna, hogy ott legyen!!!! (Nála gyengébbek is vannak a keretben.....)
@MP73: Hello!
Engem érdekelne 2-2 jegy a Kanada illetve a Szlovákia elleni meccsekre.
biztos velem van a baj, de sehol nem látom, hogy közvetítenék az orosz magyar meccset...
süti beállítások módosítása