HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Sofron István nem utazik Svájcba

2009.04.18. 14:24 Hblog

A magyar válogatott eddig 27 fős kerete első körben csak 26 fősre szűkült. Énekes Lajos edző arról tájékoztatta blogunkat, hogy Sofron István, az Alba Volán fiatal támadója nem lesz tagja a csapatnak az A csoportos világbajnokságon. A tornára 25 hokis nevezhető, az utolsó kimaradóról csak vasárnap reggel dönt a szakvezetés.

77 komment

Címkék: vb énekes válogatott a csoport sofron

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nekem tetszik pedig a játéka! :( Viszont, ha így fejlődik 2020-ig tuti válogatott lesz! :)
Szerintem nem a játékával van a baj, hanem, hogy rengeteg a felesleges kiállítása, és ez Svájban nem engedhető meg...
Sajnálom, pedig példás a küzdése. Igaz még rutintalan. Remélem ez még inkább küzdésre készteti és sokáig lesz sélye a válogatottságra.
Fákkkkk!

Az egyik leggyorsabb...
ez űber nagy baromság volt... szerintem...
mindenkinél menne már az elégedetlenség, holnap reggel is lesz
Azt hiszem, a döntéshozatal szokatlan lassúsága és körülményessége is mutatja, hogy itt már csak nüansznyi különbségekről van szó. Tudom, hogy ettől még vígasztalhatatlan lesz minden kieső játékos, de hosszabb távon ez erőt kell adjon nekik! Tényleg jó lenne már túl lenni rajta...
különösen a második norvég meccsen ment nagyon szépen, dehát gondolom még érnie kell, vagy ilyesmi
Én sem Őt raktam ki volna ki a keretből, de ha úgy tud gondolkodni, mint a 2 újvárosi fiatal, akkor nem lehet a jövőben gond vele...
Szerintem az utolsó kieső helyre Majoross, Nagy Gergő és Jánosi "pályázik". Adná az ég ,hogy Majorosst küldjék haza.Nincs vele bajom ,de amit Ő tud azt tudja Jánosi ,sőt még sokkal jobban is. Nagy Gergő meg nem egy rossz játékos ,tud iramot menni és ha odaér a kapu elé ,akkor betudja lőni a helyzeteket.
@Fradi-Mate: pláne Sofival tudnak komoly dolgokat művelni... Én Jánosi Majoross-t küldtem volna...
Sofit én is sajnálom, meg nem is számítottam arra,hogy ő kikerül a keretből,mert jó ütközős hokit játszik. Jánosit azért nem küldeném el, mert nagyon jó góllövő és gólpasszokba is jól áll, jól korizik és valljukbe ,ha egy Holéczynak biztos helye van ,akit szinte csak a buli elhozatalokért tartunk akkor Jánosinak is ott kell lennie.
Na most olyat tudnék írni h azonnal egy életre kitiltanátok.

Fúúú de ideges vagyok emiatt.
Ezt a szart:S
@Ati_ur:

hogy hogy mire?:)
Háá most mér' a Pistát kellett kirakni??:(
Gondoljátok, hogy ennyi közös munka után, mint az utóbbi pár hétben, ez nem megalapozott döntés, hanem szubjektív? Jó lenne kicsit átgondoltabbnak lenni. Ha Cortina kihagyta Sofit, annak oka volt, gondolom nem illett bele abba, amit most játszati akart.
Idáig nem nyúlt soha mellé, ezért teljes a bizalmam benne, hogy ez a helyes döntés
Holnapi oddsok eddig:

Nagy Gergő 1,8
Majoross 1,2
Jánosi 2
Palkovics 500
Én soha nem kritizáltam nyilvánosan egyik soprtág, egyik szövetségi kapitányát sem a válogatási elvei miatt, de ez már engem is felhúz.. Pláne Cortinát nem akarom bírálni, de most a múltat építik, vagy a jövőt? Minden tiszteletem Kangyal Balázsé, én nagyon bírtam mindig is, de már akkor kiakadtam, mikor a Jobb Dávid vált ki a keretből! Most meg egy újabb fiatalt! Ezeknek a srácoknak egy óriási élmény lenne ilyen fiatalon az A csoportban szerepelni! És óriási lökést is adna a pályafutásuknak! Pláne ha még jól is teljesítenek, akkor fel is figylhetnek rájuk, és akár az NHL sem elképzelhetetlen számukra.. Olyanok, akik még legalább 10-12 évig szolgálják majd a Magyar jégkorongot! Elhelyett egy Kangyal mit tud adni még a Magyar jégkorongnak? És tényleg ne értse félre senki, én tényleg nem akarom bántani a Balázst, de az Ő ideje már lejárt! És nem kéne jutalomból kivinni őt!
@I'm a Ranger!: Kedves Ranger....ha eddig nem kritizaltal akkor talan nem most kene elkezdeni...
a fiataloknak meg van legalabb egy jo par evuk arra, hogy megmutassak, hogy mit tudnak nyujtani egy vilagbajnoksagon...le kell ezt nyelni es tovann kell lepni nem azon morfondirozni ki miert maradt ki....Kangyal Balazs nemcsak mint hatved hanem csapatkapitany is...jo lenne ha Ot vegre beken hagynank...nem kell kiakadni...nem kell kritizalni e snem kell okoskodni...nem mi vagyunk a szov.kapitany....Hala az egnek...mert azt hiszem a mi donteseinket is sokan biralnak...szerintetek, hogy esik ez a sok "szakertoi"velemeny a sracoknak????????
Hajra magyarok....hajra oregek!!!!!!!!
Megerdemlik, hogy ott legyenek...az alazat es a kitartas amit Ok eddig a sportert tettek az elmult 10-15evben peldat mutattak mindenkinek...meg nekunk.is.....
@Jozsmag25: jogos a felvetésed, sokan látják így, köztük Én is.

@I'am a Ranger! : azt hiszem most sokaknak a véleményét mondtad most ki. Számíts sok bírálóra!!! :-)))
Igen konkrétan fogalmaztál, sok igazság van abban amit írtál. Igencsak kellenének a gyors, fiatal, erős emberek a VB-re...
Mindenki mondja, hogy így a rutin, úgy az érdemek, de nem erről szól a történet.
Én pl. szó nélkül kiraktam volna a Sillét, mert egyszerűen már nem üti meg a szintet!
Ettől függetlenül remélem a fiatalokban nem okoz törést, hogy kimaradtak - lásd 2 újvárosi fiatal nyilatkozata!
HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!!!!!!!
@I'm a Ranger!: Kangyi a CSK. Perpill ők adják a rutint a játékba, ők tartják össze a csapatot, másrészt Ő védő, Sofi pedig támadó. Sztem Pista könnyebben tudomásul vette ezt a döntést mint itt néhányan. Nagyon szeretem a játékát, volánban is nagy kedvencem, de most kimarad. Jövőre egészen biztosan ott lesz, és csöppet sem szégyen h most nem. A holnapi név is sokakban ellenérzést fog kiváltani, de inkább legyen ez a probléma, minthogy úgy kelljen összevadászni a játékosokat a válogatottba. Sofinak gratula az eddigi játékért és a küzdeni tudásért, remélem azért svájcba kijön szurkolni...
Ne felejtsétek el azt a szót, hogy TAPASZTALAT!!! Gondolom, egy Kangyal Balázs, aki rengeteg világversenyen járt sokkal többet tud nyújtani, mint egy olyan játékos, aki még egy nagyobb világversenyen sem volt. Sofié a jövő, ez nem kérdés.
Az én szubjektív véleményem szerint annak kell learatnia a babérokat, aki ültette...
@iceice: Ranger-nek sok mindenben igaza van, annyi, hogy rossz helyre ment a célzása, pont a Kangyalt említette, akinek tényleg ott a helye a VB-n!
DE...
ezt már nem így mérik!
Akik bekerültek a csapatba, remélem, hogy nem a hűség, meg a rutin meg a kitartás miatt kerültek be, hanem mert a teljesítményük A csoportos VB-re való lesz!!!!!!!
Sajnos egy-két öreg már a meccsek végén azt sem tudta, hogy mi van!!! És ezek csak felkészülési meccsek voltak!
Szomórúan követem figyelemmel, hogy mostmár lassan az összes tehetséges fiatal(!) játékos kihullik a keretből !?
A jövő(-jük), és a sportág magyarországi jövője szempontjából mindenképpen szükséges lett volna hogy megmutahassák magukat a világ legjobbjainak, és azok ellen !!! Legalább 5-6 20 év körüli játékost vinni kellene ! Magyarországnak ugyebár a Vb nincs vesztenivalója(!) ,nincs teljesítmény kényszer...,nem éremért mennek a fiuk hanem a bentmaradásért ,de ha nem jön össze az se nagy gond !?
A fiatalok az "eladható" kategóri(!)...fejlődésük pedig külföldön (netán NHL-ben(?)) sokkal jobban biztosítot lenne !!!
Sajnos figyelembe kellene venni, hogy ha kiesnek(ami elég elképzelhető) ,nem olyan biztos hogy azonnal visszakerülnek , lehet 3-4 évet is újból D1-ben tölthetnek (sűrü a mezőny, ezt azthiszem mindenki tudja)!!!

Remélhatőleg a kiesés nem következik be, és jövőre ,már egy frissített keret harcolhat tovább a legjobbak között !!!

Ebből a csapatból bárki is kerülne ki, csalódást jelentene. Münchenben csak olyan játékosok vannak már kint, akik megérdemlik a válogatottságot. Szerintem annak csak örülni lehet, ha ilyen nagy a választék. Ha bentmaradunk, ha kiesünk, nem a keretszűkítés miatt fog történni.
@Ati_ur: Egyetértek, Kangyalnak ott a helye, Sille nálam sem lenne utazó. Hát nem Sofit raktam volna ki, az biztos, van benne spiritusz, az biztos.
@Habs: Ha NHL-be megy a fiatal, akkor abból sok haszna nem lesz a válogatottnak. Másrészt miért azok a fiatalok mennének ki akik nem vettek részt akkora mértékben e siker kikaparásában? Haramadrészt a mostani öreg generációnak valszeg ez az utolsó nagy versenye, a jövő a fiataloké, ha pedig nem tudnak visszajutni akkor miért kellett vna őket játszani a VB-n?
A bent maradásra minimális esélyt látok, de én lennék a legboldogabb ha sikerülne. Ezzel együtt teljesen érthető, hogy az öreg harcosokat viszi ki a vb-re Cortina. Ha egy fiatal játékos pályafutásában törést okoz, h nem játszhat azon az A csoportos vb-n, amire még 2 éve sem volt semmi kilátás, az akkor nem is gondolta komolyan a jégkorongot.
Nagy dolog volt kiharcolni a szereplést, szinte csoda, és sokminden kellett hozzá a teljesítmény mellett (csoportbeosztás, szerencse). Lehet, hogy megint 20 évet kell várni rá. (Elnézve az idei divizio 1-es csoportokat, idén egy bronzérem is nagy dolgo lett volna bármelyikben) Én akkor sem látnék több esélyt az A csoportban maradásra, ha most a fiatalok játszanának, a csodára ugyanannyi sansz van így is. De jó lenne!
Képzeljétek el mennyivel több esély lenne a kiesés elkerülésére ha szegény OCSKAYGABI még élne.Isten
nyugosztalja,bár így is a csapattal van/lesz.
Nagyon bízom a csapatban, de a csoportkörben nincs
esély.Majd a végén nyerünk két meccset!!!
Sillét kéne még hazaküldeni
@I'm a Ranger!: lehet, hogy rosszul látom, de Sofron és Kangyal nem csereszabatos alkatrészei a magyar gépezetnek. Elég, ha arra utalok, hogy Bill védő, Sofi meg csatár... De persze lehet, hogy tévedek, tényleg...
Bízzunk már egy cseppet Cortinában... Hátha tudja, mit csinál...
Ezt még az olimpiai selejtező előtt írtam, de még mindig aktuális...
jacint.blog.hu/2009/02/06/mikor_fiatalitson_cortina
@gödi hokirajongó: Sose mond, hogy soha. Igenis úgy kell kimenni a jégre, hogy meg kell csinálni, és ha a szlovákok, vagy a f,oroszok elkövetnék azt a hatalmas hibát, hogy félválról vennék a meccset, ne adj isten lebecsülnének minket, akkor igenis jöhet az újabb, ki tudja hányadik csoda!
@freddyD: szerintem a védőkről nyugodtan leszállhattok, Münchenbe már az a nyolc védő ment ki, aki a VB-n is játszani fog, és ezt kb. egy hete tudjuk. Persze, mehetünk 3 védővel is, de abban van némi rizikó. Szerintem ugorgyunk.
@kerusz: az mindegy! :) Ha valaki a védők közül megérdemli, hogy ott legyen, akkor az Bill. Mondom ezt újvárosiként, nálam Toki és Vitya után jön közvetlenül...
De ne feletsük már el azt a tényt ,hogy meghalt OCSKAY GÁBOR. A csapat egyik vezére, egyinésége, aki a többieket hergeli, vállára veszi a többiek felelősségét,terhét is. Nem tehetjük meg ,hogy azokat most elküldjük ,akik még erre képesek .Kangyalt én is bíráltam ,hogy lassú meg öreg ...stb. ,de most arra van szükség ,hogy a régi motorosok tartást adjanak mentálisan is a többieknek.

A fiataloknak még kell idő, Galanisz,Hegyi és Kiss nyilatkozatából is láthattuk ,hogy ők is azt monddták még erősödniük kell ehhez a szinthez. Sofi jó játékos ,de nem biztos ,hogy ah helyzetbe kerül akkor betudja lőni. A jó helyzet kihasználásunk lehet az egyik nyerő tényezőnk .Emlékezzetek ,hogy lőtte pl.: a norvégok ellen Sofi a büntetőt. Azt se tudta szegény merre húzza még a pakkot. Egy kicsit idősebb játékos meg magabiztosabb az iylen szitukban és nem feltétlen a szerencsére van utalva. A fiatalok jövőre biztosan többen lesznek a válogatottban akár kiesünk akár nem. Eljön még az Ő idejük ,de msot kell a többiek tapasztalata és mentális ráhatása a többiekre.
Noha én is szívesen láttam volna pár fiatal újvárosit Svájcban, azért azt nem szabad elfelejteni, hogy az "öregek" (mármint a 75-76-os korosztály) több, mint 20 évet dolgozott, hogy eljussanak idáig. Kangyalék szintén nem keveset tettek érte. Nem azt mondom, hogy nem érdemelnék meg a fiatalok a lehetőséget, de azért elég kellemetlen lenne, ha valaki 20 évig kaparja ki a gesztenyét a fiataloknak. Eljön mindenkinek az ideje, ha hozza a szintet. Sillét mindig piszkálják, de a válogatott meccseken szerintem kulcsjátékos. Nem csak az a lényeg, hogy valaki gyors (fiatal), hanem az alázat, türelem, stb.
Mindenki nagyon jó ebben a keretben, de az, hogy a fiatalok még nem kapnak annyi lehetőséget, csak erősítheti őket, persze csak akkor, ha kitartóan megvan bennük az alázat.
Mindamellett szerintem nagyobb ügyet csinálunk belőle, mint az érintett játékosok - szerencsére.
Én együtt kivittem volna a fiatal sort!!!(Kóger, Sofron, Nagy)
Szinte biztos voltam ,hogy ebből kiakadás lesz....
Két hete vannak együtt egy teljesen új szisztémát építve, emlékezzünk mekkora vihart kavart az U18 válogatása is , aztán mégis jól sült el.
Nyugi .. kiabálni a vb után kell, (meg közben:)))
Gyerekek! Ne alacsonyodjunk le már a magyar futball szintjére. Ne kelljen már a tízmillió futball szövetségi kapitány országa mellett a tízmillió jégkorong szövetségi kapitány országa is lennünk.
Én maximálisan megbízom Cortinában, amit eddig csinált, az őt igazolta. Szerintem megtudja ítélni, hogy melyik az a társaság, amely Svájcban CSAPATKÉNT a legjobb lehet.
És ha esetleg mégsem, mert érdemeikre hivatkozva kicsit jobban súlyoz, ha a régiekről van szó? Akkor is. Ők harcolták ki a feljutást. Megérdemlik. Olyan oltári nagy különbség nincs a kihagyottak és a bentmaradottak között, hogy ez végzetes mód megbosszúlhatja magát. Mert mint, ahogy oly sokan írtátok előttem. Svájcban nincs veszíteni valónk!
szerintem Sofron nagyon keményen játszik és benne van a játékában a kiállítás, ezt pedig el kell kerülni Svájcban. Fiatal és viszi a lelkesedés előre, a rutinos és nagynevű ellenfelek simán eladják a bírónál a Sofron kiállítását egy nagyobb ütközés után.
Sille a legtöbbet játszó és legrutinosabb hátvédünk. Nálam ő biztos pont.
Kiss, Hegyi, Galanisz korrektül nyilatkozott, de Galanisz azért azt is mondta, hogy "...de Németországba szerintem utazott nálam gyengébb játékos" Ezt nem kellett volna.
www.dh-online.hu/fooldal-legfrissebb/20090418_elore_neznek
@Skyblue:

Miért ne lehetne véleményünk akármiről.
Az h nekem ez nem tetszik ez a hír, az még nem egyenesen arányos azzal h nem bízom Cortinában, és a szakmai stábban.
Mert sokan itt hajlamosak elfelejteni h nem egyedül van a Szöv. kap. Scandella nem egy niemand, és Lajos is nagyon jó szakember szerintem. Ahogy a Csapatunk, ők is nagyon együtt vannak.
DE... Akkor is a hideg futkos a hátamon h a Sofron nem lesz ott, és nem láthatom ahogy odabassza a palánkhoz a nagy világsztárokat, mert az a gyerek nem fél senkitől. Személyeskedés nélkül de nincs sok ilyen játékosunk, sőt.
Jók leszünk mint csapat, megtesznek mindent majd azok akik kimehetnek ez sem kétséges, tudom h mint mindig büszkék lehetünk majd rájuk. Eredménytől függetlenül is.
Szóval Cortina for President:)
@kaloda99:

Az a mondata elég vicces a Galanisznak, mert ha Ő még gyenge az A vb- re és ebbe a válogatottba, akkor h a fenébe mehetett nála gyengébb játékos Münchenbe? De nagyon korrektek voltak az újvárosi srácok.
Kicsit olyan a hangulat mint az olimpia előtt a vízilabdásoknál. Ott is okoskodott mindenki és csak megnyerték a fiúk.
Nincs jó megoldás! Sokan megérdemelnék, hogy ott legyenek, de nem lehet ott mindenki. Bízzunk Cortinában, mert Ő már bizonyított. Talán szerencsésebb, ha a fiatalítást nem a VB-n kezdi.
Sajnálom ,hogy kimaradt. Jó volt látni , ahogy ebben az idényben fejlődött. Rendkívül felgyorsult. Sajnos sok felesleges szabálytalanságot csinált , amin a jövőben változtatnia kéne. Szinte mindíg keresi ,hogy ütközhessen ,ami nem mindíg sül el jól. Azt kívánom Neki ,hogy ne keseredjen el ,hiszen már túllépett Ő azon , hogy csak úgy emlegessük ,mint a jövő nagy reménysége. Ő már bizonyított ,csak egy kicsit le kell csillapodnia bizonyos szituációkban. Sok sikert kívánok neki , és várom a további javulást az EBEL meccseken .
Sziasztok. Fehérvári létemre,meg azért mert szeretema játékát én sem örülök,hogy kimaradt viszont azt öröm látni,hogy mostmár azon vitatkozunk,hogy ki és miért nem jó,hogy kimaradt. és nem azon,hogy kiket vigyünk még,hogy meglegyen a létszám. Ez örömteli mivel mostanra nagyobb lett a meritési lehetőség,ez remélhetőleg nagyobb versenyre és mégjobb játékra ösztönzi a kimaradtat és a bentmaradtat is. Ez pedig biztos,hogy előnyére válik a magyar jégkorongnak. És szerintem tuti a bentmaradás...
@waldy71: Akkor biztos azért vesztette el majdnem 3x is a korongot a norvégok elleni meccsen a büntetőlövésnél mert ott is ütközni akart :D
lesz még ő első soros :)
@bdan: NA ez tuti, még szerencse hogy Fehérváron már 2 csapat is van :D
@jegib:
Igen ,ez nagy dilemma...bizony ez ez jutalom játék a hősoknek(én sem szívesen hagynék otthon senkit) !!!
Csak egy észrevétel amit megjegyeztem, mert sajnos hiába hisszük ,hogy felfigyelt a Magyar válogatottra a világ("szakmán" kívül)...sajnos annyira ez nem így van !?
Itt Montrealban még a Vb se érdekli annyira az embereket amíg tart az NHL !
Pl.: Fehéroroszországot azt se tudta senki ,hogy létezik (nekik az orosz az orosz) ,míg a Kostitsyn fivérek ide nem jöttek !!!

Ettől függetlenül úgygondolom, bármi is tőrténik ,bárki is van a csapatban most és késöbb ,csak maximum odázzuk az elkerülhetetlent !!!
Magyarország 10 éven belül stabil A csoportos lesz...:)

ui.: persze csak ha nem fojtjuk meg egymást egy kiskanál vízben !?:)
Teljesen felesleges háborogni, szerintem Cortina jobban ért hozzá mint mi. Csapatot építünk és Sofi most nem illik bele annyira mint más, jövőre úgyis menni fog Németországba. :)
Ez meglepett... :-/

Azért érdekes elgondolás, hogy azok a fiatalok, akik a magyar bajnokságban vagy az EBEL-ben sem tudtak meghatározó játékosok lenni, majd a VB-n kiugranának, és mehetnének az NHL-be...

Egyébként meg Cortina azt nyilatkozta, hogy nincs egyetlen "A" csoportos sorunk sem. Azt hiszem, sajnos jól látja.
Az olimpiai selejtezőkön még ott lehetett Ocskay és úgy is alárendelt szerepet játszottunk, szóval nem ezen fog múlni...

De azt is tudom, hogy ha az ismert alázattal játszik a csapatunk, akkor egy kis szerencsével és egy nagyszerű Szuper Levivel megszerezhetjük azt az 1-2 bentmaradáshoz szükséges győzelmet!

Egyébként örülök, hogy 3 kapussal megyünk, mert legalább nem kell a "Hetényi kontra Budai" üzeneteket olvasgatni! ;)
Mert ugye nem mindegy, hogy ki ül Levi mögött a padon...
"Azért érdekes elgondolás, hogy azok a fiatalok, akik a magyar bajnokságban vagy az EBEL-ben sem tudtak meghatározó játékosok lenni, majd a VB-n kiugranának, és mehetnének az NHL-be..."

Ezt ki mondta? Másrészt azok a sztárszos fiúk, akik semmilyen szinten nem tűntek ki az OB1 mezőnyéből, mitől lennének jobbak? Félre ne érts: én nem vitatom Cortina döntéseit, és 1-2 név kivételével amúgy is lehetett előre látni, hogy kiket fog vinni, de ne vegyük már el senkitől a jogot, hogy elmondhassa véleményét! Annak meg kifejezetten örülnék, ha a 10 millió jégkorongos szövkap országa lennénk, ennél nem sok jobb dolog történhetne idehaza a hokival.
@vaze:
Annak meg kifejezetten örülnék, ha a 10 millió jégkorongos szövkap országa lennénk, ennél nem sok jobb dolog történhetne idehaza a hokival.

De ennél sokkal rosszabb sem történhetne (lásd: foci).

"Másrészt azok a sztárszos fiúk, akik semmilyen szinten nem tűntek ki az OB1 mezőnyéből, mitől lennének jobbak?"

Mármint mikor nem tűntek ki? Anno, vagy most? Mert Hári, Hentes, Galló már jó néhány éve nem itthon játszik, és Hardi meg a többiek jó része is szlovák utánpótlásbajnokságban nyomja. Mondjuk ezért lennének jobbak.
@vaze: Abban persze igazad van, hogy a mostani sztárszos nagyok valóban nem tűntek ki az OB 1 mezőnyéből.
Az általam említett Hári vonulatos dologért meg boccs, mert rossdzul képzettársítottam az idézeted miatt.
Jó lenne egy konkrét magyarázat is erre a döntésre...

Azért azt remélem, hogy monjuk csak másodlagos szempont, hogy a "régi hősök" jutalomból menjenek a csoportos vb-re
Az első helyen jó lenne ha a teljesítmény állna.
ne vicceljünk már...
Nagy szükség van a tapasztalt játékosokra, de akkor egy alapszinten azért bírják az iramot.
A többséggel nincs is baj , és remélem, hogy ez a döntés azt is jelenti, hogy csupa friss embereket látunk, majd a jégen.
Amúgy is gyors támadásokra lesz szükség az edzők szerint.
Van karrier és van rengeteg lelkes ember, egy egész ország akiket ez a csapat képvisel, ez két különböző dolog.

és nagyon szükség volna a bentmaradásra, mert mint az előző kommentekben is írták ha most kiesünk, akkor pár évig nem valószínü, hogy az a csoport közelébe kerülünk. Sajnos ez a helyzet.

Várjuk ki a végét, mert Cortina biztos tudja a dolgát.
Hajrá Magyarok!!!
@Skyblue: Valóban félreérthetően fogalmaztam, sztárszos fiúk alatt nem az ifjú titánokat értettem! A foci meg nem azért tart ott, ahol tart, mert 10 millió szövkap országa vagyunk. Ez inkább a sportág népszerűségét jelzi, illetve a hoki esetében jelezné...
Ó, de kár, hogy azt a két embert is egyesével választják ki:

Így két poszt keletkezik, külön-külön lehet szapulni Cortina-t és megírni, hogy ki kit küldött volna haza, és miért nem XY-t, mikor ő (XY) olyan hihetetlen szuper, és mekkora igazságtalanság ettől a Cortina-tól ("akit pedig még soha nem kritizáltam"), mert ZX sokkal, de sokkal sz@rabb (bocs), és ő az aztán, aki megérdemli, hogy kivágják, mert a múltkor is pl., de nyilván ő (ZX) a szövkap. kedvence, vagy Énekes kegyeltje, és ezért maradhat benn, vagy ajándék neki Sapporo-ért és stb. stb.

Nem unalmas (vö: szánalmas)?.....


"Cortina-liga": RmA: na ez viszont tuti:))
@Föld-lét: "Jó lenne egy konkrét magyarázat is erre a döntésre..."

Lehetne idézni ezekben a szitukban Kemény Dénest: a kerettel kapcsolatos személyi döntéseimet az általam kigondolt stratégiának megfelelő legjobb csapat összeállítása érdekében hozom meg, mely döntéseket segítők bevonásával, de egyedül én hozom meg, és ezen döntésekért a felelősséget egyedül én vállalom.

(Vö: Nagy Viktor kikerülése a későbbi olimpiai bajnok csapatból az Európa-bajnokság után..)

Nem értem, mit kell ezen vitázni. Szerintem utólag már lehet mindenki okos, előre meg honnan lehetne tudni, mit is akar a szövkap??

Arról beszéljünk inkább, hol lehetne Budapesten nagy létszámban, szervezetten, kivetítő előtt nézni a nyitómeccset, pl. Ez szerintem sokkal nagyobb gond..
@facsipesz: Igazad van, itt a legtöbben unalmas és szánalmas módon szapuljuk az edzőket és játékosokat, de akkor mit kéne csinálni szerinted?

minden posztra azt kéne kommentelni, hogy nagyon szuper totál rendbe van minden királyjók vagytok ez isteni volt huh de örülök maximálisan egyetértek. nem lenne ez is unalmas a végén?
Vagy monjuk a második posztra nem kéne írni semmilyen kommentet...
Vagyunk néhányan akik ilyen unalmas szórakozásból irogatunk néha.
Persze kell legyen egy közös nevező, és ez sokszor hiányzik, de mért kell mindig leszólni ha valaki kritikát fogalmaz meg?
Mindenkiben kialakul egy vélemény ha leírja ha nem, ha ért hozzá ha nem, ha szubjektív ugyan úgy mint ha kevésbé az.
Vagy nem kéne valahogy lejöjjön az emberek tudatában ha olvasnak valamit?
Minden ok csak értsd meg ,hogy néha a nálad butábbaknak is van egy véleménye és ezt leírják.(ezt természetesen csak magamra értettem):))
@facsipesz: Úgy értem, utólag azért elmondhatja, hogy mit akar!
Azért, mert egyedül ő dönt és ő vállalja a felelősséget ami nagyon helyes, még mondjuk a végén vagy valamikor azért elmondhatja, hogy mért döntött így szerintem nem olyan nagy titok ez.
nem leszek meglepve ha Fodor lesz a másik itthonmaradó. Hasonló habitusa van mint Sofinak, szeret verekedni és sokat szabálytalankodni, ez pedig életveszélyes lesz az erősebb ellenfelek ellen. Kizárólag a játéktudást nézve talán én is inkább Majorosst hagynám itthon, de belülről ez valószínűleg teljesen máshogy néz ki és egy jó csapatember most többet érhet.

Egyébként pedig Sofi valahol magának köszönheti ezt, nem kéne abszolút tétnélküli meccseken is az 58. percben állandóan összeverekedni valakivel, főleg amikor tudja mindenki, hogy a szöv. kapitány kifejezetten alergiás az ilyesmire.
Kedves Urak/Hölgyek, egy dologra szeretném felhívni a figyelmet: a magyar válogatott egy hetet dolgozott Münchenben, felteszem, a szükséges döntések az ott elvégzett munka alapján születnek. Annak alapján, amiből senki az itt vitatkozók közül egy percet sem látott.
Mindenki írt tippnek három kimaradót mindenki odaírta hogy nagyon nehéz ez a kapitánynak is az.Jánosi Csabit Svájcba
@Habs: Sztem ezek a srácok nem a világhírnévér és a kiugrási lehetőségért játszanak hanem önmagukért, és értünk. Sztem egyik srác sem úgy megy ki a jégre h most aztán hű de be kellene neki bizonyítani bármit. Én úgy utazom svájcba h reálisan nem sok esélyt látok a bentmaradásra, de ha ezek a játékosok mindent kiadnak magukból és őszintén küzdenek -amit szinte megszokottnak veszek-, akkor természetesen teli torokból végig üvöltöm a meccset, és minden meccs után világbajnoként jönnek le a jégről. Az h a szakma nem figyelt fel magyarországra, sztem huszad rangú perpill és még a mi malmunkra hajthatja a vizet. Az egy jó szereplés hozadéka lehet.
Abban pedig teljesen egyetértünk hogy 10 éven belül lehetünk stabil A csoportosok, látva az ifjak eredményeit, hozzáállását.
@facsipesz: ez jó, a lényeget leírtad :D
ja, és hajrá Sofi, jövőre ott a helyed, mert nagyon király vagy !!!!!!
Azt mondjátok meg mi változhat holnap reggelig ?
Miért nincs döntés az utolsó személyéről ma ? (tegnap)
Szerintem : Kóger, Nagy, Jánosi, Fodor, Majoross és Vaszjunyinból kerül ki az utolsó ember. Mind megérdemelné,(Sofi is) hogy ott legyen Svájcban !
Sofron szerintem azért esett ki, mert tényleg sok kiállítás volt a játékában és a VB-n a legapróbb kapálásért is szórják kifelé az embereket. Új IIHF trend szerint elvileg már azt is ki kéne szedni, ha az ellenfél ütőjét folyamatosan piszkálod alulról.
Komoly pénzt tennék rá, hogy Nagy Gergő marad itthon...
Én Jánosira vagy Majorossra tippelek. Szerintem nem nem merik meglépni azt, hogy majdnem minden fiatalt itthon hagyjanak.
mielőtt bárki visszasírná a tehetséges fiataljainkat emlékeztetnék mindenkit, hogy Miskolcon a rutinos játékosok nélkül még támadásunk sem volt egy A-csoportos csapat ellen. Szerintem Cortina jól döntött, jól dönt, és jól fog dönteni az utolsó kiesőnél is...
A most kimaradó fiataloknak akkor lesz esélyük újra A-csoportban játszani, ha most bent maradunk. Az pedig most még csak a fiatalokkal biztos nem menne, de még a rutinosabb csapattal is csoda lenne, de legalább meg van rá az esély!
Ez az én véleményem. Hajrá Magyarok!!!!
Teljes mértékben Cortina döntését nem vitatom, ha ő így látta biztos úgy van. De a személyes véleményem: szerintem Sofron fiatalsága ellenére talán már "beérett" annyira hogy egy ilyen nagy tornán megállta volna a helyét. Én Jánosinak köszöntem volna meg. Mondom viszont hogy nem vonom kérdőre Cortina döntését. Végülis ő a boss... :) Az viszont tény akárki akármit mond, hogy A csoportban többre megyünk rutinnal... Aki meg fikázta Kangyalt (I'm A Ranger asszem'), annak csak annyit hogy Kangyal egész életébe váltotta a jegyet Svájcba, egyszerűen nem lehetne azt mondani neki nélküle száll fel a gép... Ja és Let's Go Hungary, Russia, Rangers!
Nagyon meglepödtem,szerintem Sofi ott kéne legyen Svájcban!!Hogy miért döntöttek igy?
Gondolom azért mert nagyun fiatal.
Fel a fejjel Sofi,Te még hosszu éveken válogatott leszel!!!
Sofit nagyon sajnálom...Van 1-2 játékos a keretben aki lehet hogy idősebb,"tapasztaltabb",de meghalni a pályán úgy nem tud mint a Sofi!Tied a jövő!Hajrá Magyarok!
@I'm a Ranger!: Osztom a véleményed.Volt szerencsém látni Kangyalt kontinentál kupa meccsen,ahol 1 finn középcsapattal játszottunk és a Kangyit úgy megettették hogy mire megfordult az ellenfél harmadában addigra már a kapunban volt a korong.Tényleg öreg már ,nem oda való.Ne legyen igazam de "gyorsaságát" tapasztalhatjuk majd a vbn.
116-os kivetítőn nézd a JÉGKORONG VBt XIII kerületbe a Marshall étterembe ! Nagyon barátságos kis hely,nagyon jó és megfizethetö sörökkel !
Bejelentkezés : 061 3590200
süti beállítások módosítása