HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Hogyan hozzuk ide a 2014-es vb-t?

2009.04.17. 10:31 F. Kapus

Transzparenstervező versenyt hirdettünk, azzal, hogy olyan drapériát alkossunk, amellyel színvonalasan hívhatjuk fel a svájci publikum, valamint a döntéshozók figyelmét a 2014-es magyar vb-pályázatra. Ahogyan a meztervezéskor, úgy most is sok olvasónk bizonyult módfelett kreatívnak, nem a szűkség, hanem a bőség zavarával küszködtünk, amikor kiválasztottuk a szavazásra szánható pályamunkákat. Végül nem is tízet emeltünk ki, ahogy előzetesen terveztük, hanem tizenkettőt. Az önök dolga, hogy az alábbi képek alapján kiválasszák azt, amely nem is a legjobban tetszik, hanem a legalkalmasabbnak tűnik az általános figyelem felkeltésére. Mi pedig elkészíttetjük a cuccot előreláthatólag 3x1,2 méteres méretben, aztán visszük Svájcba. Ahol is megmutatjuk mindenkinek – remélhetőleg a tv-kameráknak is – minden meccsen, ahányszor csak bírjuk. Fontos: az utólagos ráncfelvarrás jogát fenntartjuk, természetesen együttműködve az alkotókkal. A szavazási határidő vasánap éjfélkor jár le. A számozás felülről lefelé értendő, a legfelső mű az első, a legalsó a tizenkettedik, értelemszerűen.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

70 komment

Címkék: vb pályázat

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem tudom, hogy vegyesen lehet-e , de szerintem a második kellenne, és valahogy belecsempészni az első szövegét
A 2-es letisztult, csak a szoveg veszik el kisse.
A 3-as korrekt, de a peremen korbefuto sorminta kisse zavaro, elviszi a figyelem fokuszat.
A 4-es nagyon tetszik, csak kicsit keves rajta a szoveg.
Az 5-os eleg feltuno, bar nem tul kreativ. Jo iparosmunka.
A 12-es szineivel nem vagyok kibekulve: a terkep szinei keveredve vannak es a kek hatter is kisse idegen.

En a 4-es hatterere tennem a 2-es korong + uto kombinaciot kisebb meretben es erre tolnam ra az 5-os szoveget.

Bocs, hogy okostojaskodtam, a jobbito szandek vezerelt.
Nagyon jó munkák, minden tervezőnek gratula. Nekem a 7-es és a 6-os tetszik legjobban, csak az velük a bajom, hogy túl sok a szöveg, nem tudom, mennyi látszik majd belőlük. Ezért valami sokkal egyszerűbb üzenet lehet, hogy többet ér, jobban átmegy. Ebben az 1-3-5-ös munkák vezetnek nálam. De a szavazással még várok, mert nehéz a döntés! :)
Én már szavaztam is:) Nekem a 2-es tetszik a legjobban,szerintem nagyon jó;)
Lényegretörő,kevés a szöveg de pont elég,nincsen túlcsicsázva,letisztult.
és mondhatnám azt is ez a "legegyedibb" mert a többi azért elég hasonló!/ne vegye senki személyeskedésnek/ Nagyon tetszik,hogy egy ütő és egy korng;) Nem kell ennél több:)
Hajrá a "ketteske":)!!!Hajrá magyarország;)

Mindenki jöjjön 2014-ben WC-re!
2. számu tényleg jó, csak a felirat igy lenne helyes: Why not us? meg mondjuk a not miatt kicsit negativ a kicsengése, nem eröltetném, és az alján is sok (meg nyelvtanilag rossz is) a szöveg. A kép maga tetszik:)

1.számu: tul sok féle a betütipus, amugy tetszene
4.es a befutó nálam, minimalista, erre kéne rákombinálni az 1.es szövegét valami egyszerü betütipussal.

Amugy gratula mindenkinek, aki vette a fáradtságot, és nekiállt tervezni, és nem csak a száját jártatja, mint én:)
Ja igen, a 10-es szórólapnak tökéletes lenne, tetszik a humora:)

Az a baj a legtöbb pályázattal, hogy csak kicsiben érvényesül. Jó lenne, ha a belépökre és a brossurákra is irnának ki pályázatot, oda simán beférne a nagy része:)
Őszinte leszek és elnézést érte, de a 2-es a legbénább! :D
Asszem első körben a dizájnt és a koncepciót kell megszavazni, nyilván vannak/vagyunk egy páran, akik szólnak majd, ha baj van a felirat angolságával...
Egyértelműen a 4-es. Szerintem nem kell telerakni mindenféle szöveggel/ábrával. Amúgy is egy kép többet ér ezer szónál, ráadásul minden nyelven érthető.
Talán Videó Tóni is ezt jelezte, hogy a 2-esnél nem szerencsés a rövidítés (WC)!

Amúgy nálam első a 3., utána a 2.!
Abszolut a 4.-es.
Bocs attól aki kitalálta, ezer serpect, de az a ló a nevével együtt vérgáz.
A 4-re kellene rátenni az 1-es szövegét (mondjuk felülre, lehetőleg egyszerű, egyféle betűtípussal) és kiírni, hogy 2014 (vagy Vote for Hungary 2014), aztán tökéletes lenne.

Azt mondjuk szívesen megnézném, hogy hogy nézne ki, ha a körvonalban minden lényeges pályaelem látszana (bulik, harmadvonalak, kapuk), de lehet, hogy az zsúfolt lenne. Kár, hogy láma vagyok ilyen szintű szerkesztéshez : )

Szóval megy a szavazat a 4-re : )

@OliBLOOD: a 4es nekem is tetszik de egy amcsi vagy kanadai nem nagyon fogja tudni mit is ábrázol...
Nálam a 8as a nyerő, modern és minden fontos információt elárul hogy mit akarunk. Letisztult és lényegre törő.
Azért talán egy A csoportos vb-n mindenki fogja érteni hogy nem a toalettre invitáljuk őket (csakhogy megvédjem a szerzőt)... :DDDDD
@GNiki: Írtam neked az amcsi keretről! :D
@vaze: te leszel a rektor :)
Sziasztok!

Bár nem ehhez a témához tartozik, de szeretném segítségeteket kérni. Már több jégkorong világbajnokságot is végigszurkoltam élőben. Jelenleg is erre készültem, de a válság lebeszélt róla. Meg kell említenem, hogy Fibernet előfizető vagyok, és jelenleg mindkét erkélyem olyan tájolású, hogy lőttek a DIGITV-nek is, és más kábelszolgáltató pedig ebben a lakótömbben jelenleg nincs. Ugye a Fibergenya leszedte műsoráról a SPORT1 műsorát, ás a vb pedig ezen lesz nézhető…
DE! Egy magasságos, hatalmas és zseniális koponya, a Sport1-et a következő oldalra feltette:

www.ustream.tv/channel/euroman

A baj az, hogy néha nem jön rajta semmi, vagy a SPORT2 adása látható… Nem tudom ki ez a hatalmas ember, de mivel a linket a jegkorong.blog oldalán láttam, feltételezem, hogy olvassa vagy Ő, vagy valamilyen ismerőse a blogot.

A kérésem és kérdésem az lenne, hogy a vb MAGYAR meccseit, de ha lehet az egész vb-t. közvetítse ha lehetséges.

Ha ezt technikailag megcsinálja, örök hála neki. Ha megígéri, hogy megcsinálja akkor Siófok-Kilitin egy szőlőspincénél laptopról, kivetítőn, mobil Internettel magyaros pörköltet eszegetve, és vörösbort iszogatva kiabáljuk vagy húszan, hogy RIA RIA HUNGÁRIA. Természetesen a streamelő embert is szeretettel fogadjuk.

Ha nem jön össze, akkor marad a füstös kocsma sörrel… Csak jó lenne előre tudni.

Köszönöm előre is, és bocsi ha nem a témában írtam, de lehet, hogy ez több embert is érint. És bocsi, ha több témában is hozzáfűztem.
A 4-es geniál, de Stommynak igaza van: a kűfődinek nem lesz ismerős a kontúr ezen okból drapériára a 8-as a nyerő nálam, de a 6-os szlogenje veri az eddigieket! Ne feledjük: nekünk tényleg azt 62 embert kell lenyűgöznünk. Össze kéne rakni őket.
A 10-es és 7-es ötleteket viszont semmiképpen nem kéne eldobni, szórólapra, műsorfüzetre '14-ben, vagy akár most a kampány során is kiválóak lehetnek kicsiben.
Europlakátra az összeset és végig díszíteni velük a Zürichbe és Berne tartó autópályákat, valamint a svájci reptereket!!! Mire odaérnének a csarnokokhoz a világelit fanjai, már mindenki ismerné Magyarország körvonalát, be tudná jelölni vaktérképen Budapestet és Székesfehérvárt. Arról nem is beszélve, hogy egy hosszú autóút után mindenki örömmel fogad egy WC feliratot :))
Szerintem mindenképpen egyszerű szlogen kell. Hungary 2014, Vote for Hungary és ezt minél nagyobb méretben. Egy csarnokban vagy a TV előtt nem fog senki a szöveg olvasására, sem a szimbólumok jelentésére sok időt fordítani. Emiatt én a 8.-ra szavaztam inkább. De a többiben is vannak nagyon jó ötletek, amit ha nem is egy transzparensnél, de más úton mindenképpen hasznosítani kéne.
Döngi 2009.04.17. 11:45:54

www.ustream.tv/channel/euroman
pedig nekem nem szokott vele gondom lenni,norvégok ellen is kifogástalan volt a közvetítés.
de ha nem megy akkor a barátok és egy füstös kocsma sem rosszak,bar pörkölt és pince ...kurva jó!!!:)
bocs pince helyett bor akart lenni
Hú még egy észrevétel. Látom sokan szavaznak az egyesre. Nos szerintem el kéne majd távolítani róla a magyar jégkorong szövetség logóját, mert nem lenne szerencsés ha bonyodalom lenne belőle. Kifejtem bővebben... Bármilyen rendezvényen, így a vb-n is súlyos pénzeket kérnek mindennemű reklám vagy kampány tevékenységért. Szóval nem lenne szerencsés bele keverni egy szervezetet sem (pláne nem az MJSZ-t) egy ilyen vitába, nehogy emiatt süllyedjen el a hajó. Legyen ez a drapi dolog "csak" a szurkolók kérése a döntéshozók felé...
A 4-es pont úgy néz ki mintha egy szlovák bombázóból fényképezték volna le Magyarországot!
Nem értem ki szavazott az egyesre, szerintem elég rondák a színek, minden kétszer van kiírva, totál amatőr. A 4es és a 10es kreatív és egyszerű is.
Nekem is a 4-es. Első látásra. Minden itt elhangzott észérv ellenére... :-)))

Már csak hatot kell aludni, és indulunk ki... :-))
Érdemes lenne megkérdezni egy hozzáértőt, milyen üzenetek "mennek át" egy-két másodperc alatt, mert ennél hosszabb ideig nem hiszem, hogy lehet majd látni a TV-ben és a helyszínen sem akar majd senki sem képrejtvényeket megfejteni.
E logika mentén a hatos, meg a hetes nem jöhet szóba. A hármas egy magyar állampolgár számára egyértelmű szimbólumokkal van tele, de senki más számára nem ismert a szabadságharcos zászló háromszög mintája és a címerről sem vagyok meggyőződve, hogy oly sok külföldi ismerné, tehát ez sem nyerő. Szerintem Magyarország térképének körvonalrajza pont ezért szintén nem nyerő. A kettes ötletes, de nem valami pozitív az üzenete.
Részemről 8-as vagy 10-es! Bár a tízest nem hiszem, hogy szépen lehetne egy vászonra felszitázni, de ha óriásplakáton kéne hírdetni, akkor erre szavaznék.
Így viszont nyert a 8-as. Egyforma betűtípus, arcomba üvölt az üzenet, talán még a kabala állatot is le lehet venni, tovább minimalizálva.
@peterbalogh: Nekem sem volt gondom vele, de most éppen a Sport2 megy rajta…
Egyértelműen a 4-es a nyerő. Egyedül a 14-ből kéne 2014-et csinálni.

Van más jó is, de a legtöbb tele van pakolva dolgokkal.
Én is abszolút 4-es párti vagyok.

Azok akik szerint gond, hogy az ország körvonalait nem ismerik külföldön, csak abba gondoljanak bele, ha ugyan ezt látnák mondjuk Kazahsztán körvonalaival (feltételezve, hogy nem ismerik :))és egy Kazahsztán 2014 felirattal, akkor kitalálnák e miről van szó. Szerintem igen.

Vki korábban írta, hogy érdekes lenne megnézni harmadvonalakkal vagy egyéb kiegészítőkkel. Ezt én is támogatnám, ha az alkotónak még van kedve játszani vele. Persze fenntartva, hogy a legnagyobb erőssége az egyszerűen kivitelezett szuper ötlet.
Szerintem egy egyszerű plakát kéne, kevés szöveg, nem túl bonyolult forma, ennek a 4. és 5. felel meg leginkább. Úgyhogy ebből a kettőből fogok választani.

Néhány megjegzés a többiről:

A 2-es egyfelől tényleg szellemes, másfelől szerintem az angolja döcög, én pl. a "why not us?" formát érzem helyesnek és az alsó mondatban is a "Meet us ..." kellene inkább. De a koncepció teccik!

a 9-es is jó, csak azok a "vértől csöpögő" betűtípusok nem tetszenek.
Nekem 3 as vagy 8 tetszik. Nem tom melyik a jobb.
Egyébként a 13-es képen a készítő mintha nem volna tisztában az ország zászlajával ?!
Szerintem is meg kellene kérdezni profi grafikusokat, hogy melyiket javasolják (esetleg milyen módosításokkal): mely művek a legkreatívabbak és adják le pár mp alatt a legtöbb infót. (mert a TV csak pár mp-ig fogja mutatni esetleg a zászlót)
Ami nekem bajom az 1-el, hogy túl sok az információ rajta, nem lehet gyorsan végigolvasni.
A 10-es prospektusokon, szóróanyagokon jól mutatna, és frappáns is.
Nagy plakáton szerintem: 2., 8., 4. a legjobbak
Én a 8.-ra tettem le a voksom, mert szerintem a sötét háttéren a világos színű üzene jól kiugrik!

A 2. is jó lenne, de ott a felső szövegben mást kéne írni.

És nagy gratula az összes töbi mű kézsítőjének is!!;)
Hát gyerekek. Nem szeretnék ünneprontó lenni, de szerintem egyik csúnyább mint a másik. Az egyetlen emlitésre méltó verzió a 8-as. Bármelyik másikkal csak az országot és magunkat járatjuk le.
Azt a 12-est ugye nem gondoltátok komolyan? Ezzel a színsorrenddel. :(

Kevés szöveg legyen, lényegretörő, mert nem fogják fél percig nézni.

8-as vagy 5-ös.
@Banderas29: Az, hogy nem tökéletes alkotásokról van szó, az szerintem senkit nem járat le. Szurkolók által, lelkesedésbnől készített plakátról van szó és ezt Svájcban is érteni fogják.
Egyértelműen a 4-es a legjobb.
Lehet, hogy nem ismerik az ország körvonalait, de így legalább megismerik majd...:)
4-es kellene, csak a hokista lovat kellene rátenni, hogy egybol tudják hokirol van dolog+dátummal és a hungary felirattal kéne valamit kezdeni-láthatobba tenni stb.
Szerintem a 8-as a legjobb (sőt azzal, hogy az előző változathoz képest rákerült Hokki még jobb lett), mert üvölt róla a lényeg és a mi nemzeti színeink szempontjából semleges kék szín jól elkülöníti a piris-fehér-zöld színsávot. Az angolon persze még kissé lehet módosítani.
@Döngi: Most jelenleg a www.ustream.tv/channel/eurohd linken megy a Sport1.
Hollandia-Romania meccs megy.
Nekem a 3. tetszik a legjobban, persze lehet rajta finomítani. A sormintát át kéne gondolni, de a szöveg és a logo jó és lényegre törő (talán a betűtípus/nagyság lehetne feltűnőbb). Nagyon magyar vagyok, de a címer szerintem túl nagy rajta. Barátságos, és noha a modernebb dolgokat szeretem, beleillik a mostani IIHF hoki-imidzsbe.

A 8-as elsőre feltűnő, de a Hungary/2014 betűnagyság arányán változtatnék.

A 4-es kapcsán osztom a véleményt, miszerint sajnos nem sokan tudják, hogy néz ki az ország, a felirat pedig túl kicsi. Nekem nem esne le külföldiként, hogy mit is akarhat ez a transzparens.

A 2. terven a kép tényleg jó, csak megint az üzenet túl kicsi. Első ránézésre azt mondanám, hogy egy sportszergyártó reklámja.

Természetesen minden tervezőnek köszönjük!

11 es terven mit keres ott az a műkorcsolyázó hölgy?:D
4es térkép olyan mintha koreai katonai műholdról fényképezték volna le az országot,mint a tervezett légicsapás helyszínét
Egyébként szlogennek k..va jó, ami az egyesen, meg a tízesen is megtalálható. Egy angol lektor lessen azért rá! :)
Ezt a szlogent nem akarjátok külön is kivinni? Így mindjárt lenne két külön transzparens!
(Tudom, minden pénz kérdés.)

Nekem is a 8-as tetszik, egyértelmű, letisztult. A többi is klassz, de néhány túl bonyolult, sok idő kell a megértésükhöz.
@F. Kapus: Nem lesz olcsó! :DDD

Viszont az jutott az eszembe, hogy mivel Svájcban vagyunk (leszünk) és talán René Fasel is eldörmög valami kofaszinten franciául, szóval hogy nem lenne-e értelme kétnyelvű feliratot vagy két drapit csinálni... Így elsőre az a válaszom saját magamnak, hogy ez hülyeség, de hátha lát benne valaki fantáziát.
nekem egyik sem tetszik.. bocs!
ha színvonalas munkákat akartok kivinni és tényleg azt akarjuk h komolyan vegyenek, akkor már a jégkorongozó lónál kellene kezdeni az átrajzolást.

de remélem ettől függetlenül mi rendezzük a vb-t :D
@endreandras: szurkolói drapériát akarunk kivinni
@endreandras: Csak félig értek egyet, de Hokki delende est.
FONTOS: a piros-fehér-zöld szineket nem szerencsés erőltetni mert a fehérorosz zászló is pont ugyanezekből a szinekből áll, nem kéne összekeverednünk. Nálam egyértelműen a 8. a nyerő.
8-as 3-as 4-es - ezek tetszenek. Színvilágban nagyon tetszik a 3-as. A 8-asnak nagyon profi és átgondolt az üzenete, de talán kevés a magyar-specifikum. A 4-es ötletes, de az ötletet fel kellene dobni valamivel. Talán a 3-as színvilágát, a 8-as üzenetét és a 4-es ötletét keverve jönne létre a legjobb plakát.
szerintem ha SÜN lenne a kabalaállat, akkor mi nyernénk :-D
@groovejet: :Đ Szegény SÜN!ökre mostanában nagyon rájár a rúd. Pedig aranyos állatok :)
Nem arra szavaztam amelyikre akartam :(((( Vegulis majdnem mindegyik tetszik. Jo munkak.
Egy kicsit off:
Van valami új hír a magyar-orosz meccs közvetítésével kapcsolatban?
Nagyon sok jó van.
Nekem ezek tetszenek:2,6,7,8,9,10,11
Egyik jobb mint a másik. Még kettőt is el lehetne vinni.
Nekem az 1. es a 8. tetszik a legjobban. Nem tudom, de a 4. nem a szivem csucske.
Az jutott eszembe, hogy ha a 8-ason a színvilágot kicseréljük vöröses vagy zöldes árnyalatra, és akkor még a nemzeti színekből is sikerülne belecsempészni valamit.
@Borsy: vállalod a második elkészítését?
Én a hatosra szavaztam, csak a szövege szebb lenne, hogy "We would need 62 more" és nem "We'd like 62 more". De amúgy király!
az angol szövegek helyesen:
1. Hungary Arrives at Top Division, Top Division arrives at Hungary
(AT a vonzat, és nem kell a 'the')
2. Meet us (nem kell with)
10. itt is 'at' kell a 'to' helyett
egyértelműen a 4-es. Gratula a készítőnek, ritka eredeti ötlet.
számomra megnyugtato a 8as sikere es vezetes.
Tényleg nem valami álszent beszólásként, de nagyon sok benne a kiváló.
Nekem a 4-es tetszett a legjobban. Bár nem feltétlenül annak van a legjobb marketingértéke a külföldre nézve.
De önmagában hihetetlen jó, nagy ötlet. :-)
süti beállítások módosítása