HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Még mindig várjuk a transzparenseket

2009.04.14. 15:56 Hblog

A világbajnokságra készülő szurkolói transzparensek tervezési ideje két nap múlva lejár. Csütörtök éjfél a beküldési határidő, pénteken kezdődik a szavazás. A legtöbb szavazatot bezsebelő művet elkészítjük. Egy utolsó lendületet kívánunk adni az ügynek, tovább után megmutatjuk az eddig beérkezett legizgalmasabb terveket.

Legfelül Inferno pályaműve látható, alatta M. Lac elképzelései Inferno szövegével. Aztán sorrendben Győrffy László, Marcikám és az angol nyelvleckét vett M. Lac munkái láthatók. Legalul Scip ötlete, aki merészen szakított a piros-fehér-zölddel.

38 komment

Címkék: vb pályázat

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nekem a 4. tetszik a legjobban, nagyon ötletes! A 3. se rossz!
sztem is a 4ik nagyon ütős!!!
A harmadik zászló szerintem sikergyanús! Talán kicsit nagyobb betűk kellenének, hogy mindenki számára olvasható legyen a szöveg egy nagyobb csarnoknak minden zúgából.
3. a legjobb szerintem!
A 3. akkor lenne jó, ha valamelyik magyar településen szeretnél hírdetni, de a világ hokirajongói számára semmit sem jelent egy a magyar szabdságharc alatt használt zászló! Nálam az 5. a nyerő, de abba még valahogyan bele kellene illeszetni egy zászlót. Áttetsző módon, sarokban, stb.
Bocs, hogy kritikus leszek, de remélem valaki beépíti a tervekbe a meglátásaimat. Ha nincs igazam, akkor meg nem, mind1. Szerintem a következőket kellene megfontolni a tervezőknek:

1. Ne legyen túl sok információ a transzparensen, mert elveszik a lényeg. Rövid szlogen, logo, Hungary, 2014. Mindezt egyszerű, felismerhető és konzekvens kivitelben (1 betűtípus, olvasható méret, stb.)

2. Nem kellene annyira ragaszkodni a nemzeti színekhez (de szépen megkomponálva működhet), az üzenetnek kell átmennie. A címer használatát kifejezetten nem odaillőnek találom.

3. Transzparensen nehezen kivehető, vagy más nemzeteknek nem túl sokat mondó alakzatokat is kerülném. A 4. terv így papíron nagyon jól mutat, de nem biztos, hogy jól adja ki magát transzparensen is. (Egyébként az ötlet csillagos ötös.)

Ezek alapján nekem a 6. terv tetszik eddig legjobban.
Nálam Inferno szövege a nyerő! :) Az mindegy, hogy milyen formában.. :)Na jó, azért nem teljesen mindegy. A 4. is baromi találó! :)
Nálam 3-as a nyerő.
Szerintem a győztes logoval ellátott pólóra lenne kereslet a vb idején. Én biztos ilyenben lennék ha nincs rajtam mez. Lássa minden külfödi fan, hogy hová készüljön 14-ben.
Hokkiról teljesen elfeledkeztem pedig nagyon jófej.
Javítottam :)


webalise.hu/2014.jpg
Először is gratula minden pályázónak, mindegyikben benne van az ötlet és a munka.

Káosz Professzorral egyetértve a címeres (3.) megoldás szép(talán a legszebb), de nem feltétlen alkalmas arra ami a funkciója lenne.

Én a 4.-et favorizálnám, mert ötletes, nemzetközi és a hokiról szól. (talán kicsit hangsúlyosabb felirattal és/vagy a harmadvonalakkal látványosabbá is tehető)
nagyon jók!!!!
a 3. tetszik a legjobban, a 4.-ben van a legötletesebb megoldás, a 6. a legdizájnosabb
@Morgó Muki:
hali, szerintem az pont előnyére vállhat, hogy ezt csak mi tudjuk mit jelent (3.).
@scip_: Most láttam, hogy becsatoltad a Hokki-s verziót, ami nekem sokat dobott rajta.

Ha annyit elfogadsz a jelmondat szerintem így angolosabb:

"Celebrating ice hockey together"
A 4-es nagyon király. Én kiírnám az évszámot, a 14-ből nem biztos, hogy rögtön lehet asszociálni
@scip_: Igy javítva sokkal jobb lett esetleg a hungary még mehetne más szinnel vagy jobban kiemelve és akkor nyertél!

grat !

bár ötletben a 4ik nyert nálam, de mint transzparens a scip-é lenne a legjobb!
3 5 6 eze kmind jok !
A 4. fantasztikus!

Szerintem ne legyen túl sok szöveg, mert akkor csak kicsi lesz és nem lehet elolvasni.
A 4. nagyon ötletes, bár én egy kicsit feltuningolnám. Pl: az ország területét jelző csíkot piros fehér zöldre alakítanám át, csak, hogy egy kicsit megjelenjenek a nemzeti színek. belülre pedig az egész pályát beletenném úgy, hogy csak az látszana a pályából, amit az oszág területe nem takar ki. Egyébként a 3-as is kurva jó.
egyet értek azzal hogy egyes formák ill. színek, szimbólumok csak nekünk mondanak sokat. Én a 6 -ra tenném a voksom.
A négyes a nyerő, a tiritarka piros-fehér-zöld cuccokkal meg lehetne itthon népszerűsíteni.
szerintem egyik sem igazán jó
A négyes a legjobb!
Minden tiszteletem a 4-esé. Taníts, mester! :)
4. nagyon jó, de pár kiegészítést eszközölnék még: Duna-Tisza lehet a két kék vonal :)
És a felirat lehetne kicsit dizájnosabb betűtípussal.
Így, hogy a 6osra már rákerült hokki is, így én arra voksolok. Esetleg le lehetne belőle néhányat gyártani matrica formátumban, szétosztani azon a szálláson, ahol a magyar szurkolók lesznek, és oszthatnák a meccseken!
Az elsőnél nagyon 5letes a szöveg, h 2009érkezés a top divízióba, 2014top divízió érkezik(het) Magyarországra, ez frappáns, de képileg a harmadik is nagyon bejön, de az igazat megvallva mind jó, gratula és csak így tovább mindenkinek!
Figyelem pici fikázás: Szerintem külön-külön egyik se az igazi, de mindegyikben vannak jó ötletek.

Alapnak szerintem egyértelműen a 4-es. Egész egyszerűen zseniális az ötlet. Minden elismerésem, de így önmagában még kevésnek találom. Valahogy rá kéne csempészni Hokkit, de a Duna-Tisza ötlet se rossz, vagy a pirfehzöld vonalak.

A szlogen is ötletes az első kettőn csak szerintem hosszú. Talán valami ilyesmi jobban működne:

2009: Hungary in the World Elite (vagy Top Divison)
2014: The World Elite in Hungary

A címer szerintem se kell, de a 6-ost (még az új változatot is) meg egy kicsit átesésnek érzem a túloldalra. Picit olyan semmilyen.

De amúgy grat mindenkinek aki hozzátett, ilyen alkalmakkor egy kicsit megnyugszom, hogy nem csak kretén kreatívok vannak ebben az országban.

Gyerünk emberek: brainstorming, hozzunk össze közösen valami jót.
Nekem a 6-os. Bár az ALL together nekem vhogy nem stimmel, de nem angolból doktoráltam... :)
A 4-esen nekem is sok a címer (ráadásul tölgy és som(?) ágakkal), de pl. a VB logóval a helyén, vagy simán nélküle az is jó lenne. Az hogy a szabadságharc zászlója (és a jelenlegi hadilobogónk) nem ismert külföldön nem baj. A nemzeti színek egyfajta díszítő alkalmazásaként nekik is értelmezhető...
A 4. -es a legeredetibb.
A túl sok jelkép egy helyen kioltja egymást itt igaza van Káosz Prof.-nak.
A 4.-est én az országhatáron kívüli háttérben, a trikolórral tenném élénkebbé, de csak sávként középen.
Kicsit meglep, hogy minden transzparens a 2014-es rendezésre koncentrál.
Sajnos nem vagyok grafikus, úgyhogy nem tudok értékelhető művet összerakni de azért gondolom a srácoknak jól esne ha valami buzdítás jellegű is lenne rajta nekik. :)

Ha már ezt a rendezés dolgot akarjuk erőltetni akkor szerintem a legjobb dolog amit tehetünk, hogy pl. a szlovák meccsen nem dalolunk csúnya rigmusokat meg a csarnokon kívül sem sem próbáljuk visszaállítani a történelmi Magyarországot. :)
Ez inkább meghatja a döntséhozókat, mint a transzparensek.
@hosszú lépés: nincs ebben semmi meglepő, a célja ennek a dolognak a 2014-es vb rendezéséért való korteskedés.
Szerintem nem lesz probléma a szurkolók magatartásával (nagyon remélem), a szurkolást a lelátórol megoldják/megoldjuk, érezni fogják a srácok, hogy velük vagyunk.
hova lehet kuldeni a kepet: csinaltam en is egyet (kettot)...
@F. Kapus: koszonom, elmentek a kepek.
süti beállítások módosítása