HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Jégveled a MAJL-bajnok

2009.03.28. 14:22 kerusz

Lezajlottak a Magyar Amatőr Jégkorong Liga helyosztói. Beharangozónkban megírtuk, hogy a Jégveled trónfosztásra készül. Nem beszéltek a levegőbe, büntetőkkel nyertek.

A MAJL-döntőkre az immár hagyományos helyszínen, Újpesten került sor. A 7. helyért a Zalai Mamutok büntetőkkel verték 5-4-re a Drago Skorpiókat, az 5.-ért a Ferencvárosi Pingvinek 9-2-re gázolták el a Debreceni Sólymokat. Roppant izgalmasan alakult a két érmes helyezéseket eldöntő mérkőzés. A Fehérvári Jegesmedvék és a BVSC csatájában hol az egyik, hol a másik csapat vezetett egy góllal, de a rendes játékidő 4-4-es döntetlent hozott. A hosszabbításban aztán a fehérváriak a maguk javára döntötték el a csatát.

A döntőben a Hevület címvédőhöz méltó módon kezdett, és hamar háromgólos előnyre tett szert. A Jégveled az első harmadban egy góllal csökkentette a hátrányt, majd az utolsó harmadban sikerült kiegyenlítenie. A hosszabbításban nem esett gól, a büntetőlövésekben pedig Kordisz András játékosai bizonyultak ügyesebbnek és szerencsésebbnek, így elhódították a bajnoki címet.

A végeredmény:
1. Jégveled
2. Hevület SE Székesfehérvár
3. Fehérvári Jegesmedvék
4. BVSC
5. Ferencvárosi Pingvinek
6. Debreceni Sólymok
7. Zalai Mamutok
8. Drago Skorpiók
9. White Sharks
10. Újvárosi Hokillák

A különdíjak közül kettőt is az új bajnok játékosai érdemeltek ki, a legeredményesebb Adler Tamás (Jégveled), a legjobb kapus Szabó Tamás (Hevület), a legjobb hátvéd Zsiros Gábor (Jégveled), a legjobb csatár Göncz Szabolcs (Zalai Mamutok) lett, aki civilben a Szombathelyi Pingvinek edzője is. Minden részletet megtalálhatnak itt, fényképeket és részletes tudósítást a döntő mérkőzésről pedig a Jégveled honlapján keressenek.

10 komment

Címkék: amatőrök majl jégveled hevület

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a jégveled a döntöben elég érdekes módon egyenlített.elromlott a kijelzőn az óra,ami aztán érdekes módon megjavult a hosszabításra,tehát a kézi idömérés szerint 1 mp-cel a vége elött egyenlitettek.más órák szerint már rég lejárt az idö..
Gratulálok a bajnokoknak!
@sinupret: Ajánlom figyelmedbe a mérkőzés HIVATALOS jegyzőkönyvét! 59:54-kor esett a gól! Az haverok között is 6 (!!!!)másodperc...
Az óra sajnos megbízhatatlan a 2005/2006-os bajnoki döntőben az Alba Volán ellen ugyanez volt, még Kangyal Balázs(C) is kénytelen volt ebbe beletörödni, úgyhogy a Hevület sem tehet mást. Az óra beállítása nem 1perces művelet, ezért a bírókkal az lett megbeszélve, hogy a hosszabbítás előtti 3perces szünetben újra lesz indítva a rendszer, kis késéssel sikerült is.
Ebben az esetben egyetlen óra érdekes, nem a másé, csak is a versenybíróságé.
Ez az eredeti történt felesleges kelteni az indulatokat 1, 2, 3...másodpercekkel. A lelkiismeretem tökéletes tiszta, mert tudom, hogy az egész versenybíróság szabályosan, sportszerűen járt el a döntő mérkőzés során.
Gratulálok a bajnok Jégvelednek és az ezüstös Hevületnek is.
Üvd:
Andi.
Sziasztok!

Köszönjük a gratulációkat, nagyon izgalmas és egyedi mérkőzés volt az elejétől a végéig! 6 másodperccel a vége előtt kiegyenlíteni, 3-3 ellen hosszabbításban, stb. Szerintem, aki ott maradt végig, az izgult az utolsó másodpercig, és egy nagyszerű mérkőzést láthatott, még ha amatőr, nem profi játékosokat is láthatott a pályán!

Köszönjük a szurkolást is, sokat jelentett!

Kozák Ákos
Ahhoz képest, hogy a Fekete Legyek utolsó amatőr évében (2003/2004) még seholse volt a Jégveled csapata, ahhoz képest elég nagy dolog. Minden tiszteletem az övéké.
A Hevület se kis csapat, egyetlen egyszer jártam a szegedi jégpályán kívül máshol, 2003-ban a nagydöntőben biztosan verték a CSZKA Kannibalzt Fehérváron.
A Jégveled pont a Fekete legyek utolsó szezonja után, 2004-ben alakult, nagyon hirtelen. A teljesítményt inkább most hagyjuk :) Hét csapatból csak azért lett 5., mert a pécsi csapat visszalépet a szezon közepén, a péti csapatot pedig kizárták.

A következő évben (2005/2006) a megszűnt OB. II/B-s Jégverés csapatból kb. a fele (többek között én is) átment (hiszen már egy ideje át-át jártunk egymás edzéseire) a Jégveledbe. Ez a vérfrissítés kicsit emelt a színvonalon, de nagy áttörést nem hozott. Annyi történt, hogy nem buktunk olyan nagyokat, nem volt tetemes a különbség a többi csapatokhoz képest.

2006/2007-ben már kezdtek szállingózni jobb játékosok is, kezdett koncepció lenni egy-egy meccsünkben, edzőváltás jellemezte ezt az időszakot. A 9. helyet kaparintottuk meg tizenkettő csapatból. Blohin Alexej kapusunk lett a szezon legjobb kapusa!

2007/2008-ban folyamatos edzőváltás miatt nem sikerült mindig normálisan a mérkőzésekre koncentrálni, így még a harmadik helyért sem tudtunk küzdeni, egy elbukott Pingvinek elleni mérkőzés miatt. Ráadásul az egyik kulcsfontosságú emberünk (Kondrát Péter) egy teljesen jelentéktelen mérkőzésen a második percben lesérült, és sokáig nem számolhattunk vele a jégen. Emlékszem a döntőn a Szigeti Bikák ellen játszottunk, és csak egy gólzáporos 12:8-as a meccs árán harcoltuk ki az 5. helyezést.

Idén már úgy indultunk, hogy egy nagyon jó edzővel (Kordisz András) kezdhettünk, aki két edzőmeccsen ki is próbálhatta a csapatot még a bajnokság előtt. Mint utóbb kiderült látott fantáziát csapatunkban, végig vitte a szezont velünk. A megszűnt Cannibalz-ból és a Pingvinektől átigazoltunk összesen négy jó játékost, tovább erősítve az állományt. Egy küzdelmes szezon után elmondhatom, úgy gondolom, megdolgoztunk a sikerért!

Amennyire emlékszem, kb. így történt a felfejlődés :)
@kozaka:

Azt hallani, hogy Adler Tamás ifi válogatott játékos volt, nem tudom igaz e? Bár a forrás az icehockey.hu, cáfolod vagy igaz?
Nyilván a szabályok megengedik( mert árpi úgy intézi), de etikailag kérdéses egy ilyen képzettségű ember az amatőr ligában? ( hozzá teszem azt is hallani, hogy Adler fradi nevelés tőle semmilyen etikus, emberi lépést nem remélek)
Nálatok az amatőrben olyanok játszanának akik em tanulták csak szeretik ezt a sportot, de a jégveledben a legjobbak mind tanult profik voltak gyerekként!
Bár az infók nem túl biztosak de azért várok választ.
@Calgary: Hát, igen. Szerintem nem túl biztosak az információid, illetve eléggé vádaskodó. Megpróbálok a kérdéseidre válaszolni, de én sem tudok mindent biztosan.

A szabályok már Árpi előtt is ugyanazok voltak, a csapatok vezetői szavaznak meg mindig mindent, szóval nem ő intézi úgy, elhiheted. A MAJL oldalon az alapszabály nem friss, mert jó pár könnyítés belekerült idén, pl. volt OB. I.-es már játszhat, de elmúlt már 45 éves...nem tudom pontosan, de szerintem 45 :) Mindenesetre már viszonylag idősnek kell lennie. Ezt például leginkább a White Sharks erőltette, szavaztak, elfogadták. De a rovott múltú játékosok is már előbb levehetik a karszalagot, mert úgy ítélték meg a csapatvezetők, hogy túlzóak voltak (a 10 éves határ került lejjebb talán 6-ra?), sok korábban gyerekkorában játszó játékost nem lehetett nevezni, így a nem profi, azaz amatőr társadalom szélesedhetett. A futó óráról is szavaztak, azt például nem fogadták el, hogy rendes jégkorong szabályok szerint működjön az óra.

Azt nem tudom, hogy mit lehet hallani a Szövetség oldalán, de az nem derül ki, hogy Adler válogatott volt-e vagy sem (hogy ne kelljen keresgélni: regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=211), de igazából nem is szempont már rég (úgy hallottam korábban volt ez kitétel, hogy nem játszhat ifi válogatott sem, akkor még nem játszottam MAJL-ban). Szerintem amúgy az volt, mert nagyon tehetséges. Olvasd el a MAJL alapszabályt abból kiderül! Ami miatt kötözködni lehetne (mert szerintem most te csak ezt csinálod), az az, hogy a szövi oldala szerint OB. I-be nevezve volt (Győri ETO), de az alapszabály szerint nem a csapatnevezés, hanem ez számít: „…mérkőzésre nevezve…”. És erről kaptunk egy írásos papírt a Szövetség elnökétől, hogy ő nem játszott mérkőzésen OB I-ben az ETO-nál. Nem egy Adler Tomival nyertük meg a Bajnoki címet, hanem egy jól összerakott és összetartó csapattal. Ő már korábban is ott volt nálunk a jégen, ez volt a harmadik szezonja velünk. Aki ismeri, az tudja, hogy egy nagyon rendes, és normális srác, abszolút segítőkész és szinte egy szava sincs soha senkire. Nem tudom, miért nézed le olyan dologért, amiről nem tehet? Úgy gondolom, ezzel az Adler ügy lezártnak tekinthető.

Amúgy én is néztem a hoki szövi oldalát az idény előtt, hogy más csapatok mennyire vannak "felfegyverkezve", és mindenhol találsz ilyet. Nálunk összesen 8 nem full amatőr van a 30-ból, 7 játszott aktívan, ebből 4 rovott múltú. Többnyire kölyök, vagy ifi játékos. Például Zsiros Gábor serdülőig folytatta a jégkorongot, aztán sokat kihagyott. Idén ő lett a legjobb hátvéd! A házi statisztikánkból látszik (www.jegveled.hu/index.php/statisztika.html), hogy az első három bizony - a három talán legjobb játékosunk – nem teljes amatőr. De utána 10. helyen van Zsiros, Szenes, majd 17. Palkovits, Zseleznov. Szóval nem helyes az a megállapításod, hogy a Jégveledben a legjobbak mind tanult profik voltak gyerekként!

A Hevületnél (a MAJL lista és a reális gondolkodás alapján, mert nem tudom a születési évszámokat), akik most csak büntetőkkel kaptak ki, 10 nem teljesen amatőr játékos szerepel a Szövetség adatbázisa alapján! Persze kérdés, ki mennyit játszott egyáltalán.

Én úgy látom (de én csak egy egyszerű játékos vagyok a csapatban, aki hobbyból csinálja a jégkorongot), hogy már eléggé kirostálódtak a kétséges játékosok korábban, újak pedig már sokkal jobban ellenőrizhetően jöhetnek már csak be a csapatokba. A jégkorongszövetség adatbázisát sem olyan egyszerű már manipulálni, ugyanis korábban minden játékos igazolása (múltja) csak papírkartonon létezett, és azt bizony könnyű volt megsemmisíteni, mert bárki bemehetett megkaparintani azt.

Lényeg a lényeg, bajnokok vagyunk, ez az első nagy sikerünk! Nem volt felhőtlen és egyértelmű a győzelem: www.jegveled.hu/index.php/Aktualis/08-09-szezon-ertekeles-kordisz-andras.html

Bocs, hogy ha kicsit hosszúra nyúlt a válaszom, remélem sikerült a ködöt kicsit feloszlatni. :)

Üdv: Kozák Ákos
@Calgary: Én is Ifi válogatott voltam, játszottam Ifi vb-n Litvániában, igen, Tomi is Ifi válogatott volt, hisz Ő is ott volt... MI A KÉRDÉS?
A szabály az, hogy ha valaki játszott az OB. 1-ben az nem játszhat amatőrben. Tomi amikor a MAC ifi játékosa volt a Győr kölcsönkérte, mert nem volt elég játékosa hogy elindulhasson a bajnokságban, és be is nevezte OB. 1-be, viszont Tomi SOSE lépett pályára OB 1-ben.
Azt hiszem az Adler témát ezzel le is zárhatjuk.
Hozzá tenném, hogy azok az emberek akik végig követték a meccseinket láthatták, hogy ezt a bajnokságot NEM a bíróknak köszönhetjük, SŐT... A Fradi ellen volt olyan, hogy egyszerre 5en ültünk a büntető padon, 15 percen keresztül 5-3-ban ment a meccs, és 3-0-ról kaptunk ki 5-4re. Ha aznap 1 pontot szerzünk simán bent vagyunk a döntőben, DE KÖSZÖNJÜK SÜTI, hogy ilyen izgalmassá tetted a bajnokságot, nélküled unatkoztak volna a nézők!
Befejezésként: SZÉP VOLT FIÚK! Jövőre megvédjük!

Üdv: Szenes Gábor (Jégveled #25) :)
süti beállítások módosítása