HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Szobrot állítanának Ocskay Gábornak

2009.03.25. 23:19 D. Gromov

Több százan indultak az Országalmától az ifjabb Ocskay Gábor tiszteletére szervezett fáklyás felvonuláson, a jégcsarnoknál pedig már ezrek gyászoltak együtt, írja a Fejér Megyei Hírlap. Az éjjel elhunyt jégkorongozónak emlékhelyet alakítottak ki a csarnoknál a szurkolók, barátok, családtagok által elhelyezett mécsesekből, virágokból.

A szerda délutáni emlékezésen mintegy kétezren gyászoltak együtt a családdal, és emlékeztek a fehérvári hoki legnagyobb vezérére, a 19-es mez tulajdonosára, Ocskay Gáborra. Csütörtöktől a csarnoknál a szurkolók gyűjtenek, írja a lap, szobrot állítanának a centernek. A megemlékezésről készült képgalériát itt lehet megnézni.

A fáklyás felvonuláskor a menet élén id. Ocskay Gábor, a játékos édesapja és a családtagok haladtak, köztük az elhunyt menyasszonya, tudósít az MTI.

A távirati iroda azt írja, a jégcsarnoknál félezernél is többen várták a fáklyás menetet. A férfiak szemébe is könny szökött, amikor id. Ocskay és a család tagjai térdre borultak ifj. Ocskay Gábor fényképe előtt, és csendben imádkoztak az elvesztettért. Barátok, játékostársak, szurkolók helyezték el virágaikat, gyújtották a mécseseket, gyertyákat, majd a jelenlevők a Szózatot és a Himnuszt halkan elénekelve búcsúztak a játékostól.

Szerda este az ország számos jégcsarnoka előtt tartottak megemlékezéseket a szurkolók. Olvasóinkat arra kérjük, tudósítsanak ezekről hozzászólásaikban.

49 komment

Címkék: gyász ocskay

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Újpesten kb. 200-an fordultak meg.
Képek és rövid beszámoló:
www.utehoki.hu/index.php?m=101010&cid=567
DO beszámoló: "Dunaújvárosban is megemlékeztek a ma hajnalban elhunyt fehérvári kiválóságról. Este hat órakor a Dunaújvárosi Jégcsarnok bejárata előtt tartotta gyertyás megemlékezését a Dab.Docler csapata, melyen a gárda tagjai, vezetői mellett a szurkolók is néma csenddel, gyertyagyújtással adóztak Ocskay Gábor emléke előtt. A rövid megemlékezésen idősebb Azari Zsolt, csapatunk ügyvezetője emlékezett meg szóban a tragikusan fiatalon eltávozott kitűnő játékosról. "
Képek:
ajanlo.plt.hu/cgi-bin/common/galeria.cgi?online=dh&view=frameset&gID=5417&orderby=1&desc=0&kezdokepID=5417_0026_k.jpg
Gabbá iszonyat erős ember.
Az fmh.hu-s képgaléria utolsó képe borzasztóan szívszorító...Sok erőt a családnak, a csapatnak. Sosem feledünk, Csicsó!
@lemieux: ajanlo.plt.hu/galeria/5416/5416_MI9O8631_n.JPG

Valóban. Te jó ég. Na jó, megyek aludni, nem akarok erre gondolni ma már. kiborít
Kisstadionnál is 100-200 gyertya égett. A MAC-os hokisok, és koris lányok és a szülők, hozzátartozók közösen gyújtottak gyertyát. Hudák urat meg pár idősebb sportszakembert láttam még, a helyzetet, a sportolók túltereltségét elemezgetve. Persze lehet, hogy tévedek és mást láttam... (Zöld-fehérben, sisakban könnyebben felismertem anno!)

Az egyik alig tízéves srác sárga MAC mezben, hokinadrágban a gyertyagyújtás után kérdezte: "Imádkozzunk is érte?" mire a társa: "Igen, azt úgy szokták!"

Megálltak és szótlanul a gyertyáknál maradtak pár percig még.

Én fehérvári vagyok, de Pesten élek, így a legközelebbi helyszínt választottam, hogy fejet hajtsak Csicsó emléke előtt.
@lemieux: Megelőztél, épp említeni akartam.
Megérdemelné!Az egyik legnagyobb Magyar hokis!!! Gábor...azt kérem(kérjűk)tőled,vezesd a Magyar válogatottat onnan fentről is úgy ahogyan innen tetted!!! És akkor verjük a Finneket,Norvégokat,Oroszokat!! Maradunk az A csoportban!! Csak azért mert tartozunk neked ennyivel!!!! Nyugodj békében!! Egy Újvárosi...
@freddyD: Ez a kép döbbenet, teljesen kiborító. Ahogy ez az egész. Hihetetlen. Felfoghatatlan.

A Stars-csarnoknál is volt gyertyagyújtás, nem számoltam, de sok mécses volt.

Most valahogy felállni és folytatni. Keményebben, mint valaha..
Nem tudom véletlen-e, de azt hiszem, nem. Pont akkor hallottam meg, mikor jöttem vissza Fehérvárról:

"Ma délben a székesfehérvári Szent István székesegyház harangja szól az MR1-Kossuth Rádióban.
Székesfehérvár Magyarország legrégibb városa. Géza fejedelem alapította a X. század végén, a Sárvíz mocsarainak kiemelkedő szigetein. Fehérvár az Árpádok koronázó városa és számos királyunk nyugvóhelye is.
A bazilikában megkoronázott király ebben a templomban kezdte meg uralkodását: ítéletet hirdetett, és elvégezte a lovaggá ütés szertartását. A Szent István bazilikát a törökök lőporraktárnak használták. A jelenlegi barokk székesegyház tornyaiban három harang lakik. A legnagyobb Prohászka Ottokár püspök emlékét idézi, a másik III. Béla királyunkét, míg a legkisebb Szent Imre hercegét. Harangjaink között ritkaságszámba megy, hogy rajtuk életrajzukat is elolvashatjuk. Eszerint 1195-ben Béla király adott életet neki, 1545-ben a háborúkban eltemettetett, 1725-ben III. Károly alatt elpusztult, 1831-ben a nagy kolerajárvány ideje alatt újraöntötték. 1855-ben a veszprémi Gloger Sándor mester javította ki. Azóta hirdeti a harang Isten dicsőségét."

...
A fehérvári megemlékezésről írtam egy cikket ami megtalálható a nevem melletti blogon, vagy ezen a linken: albavolanesen.blog.hu/2009/03/26/megemlekezes_ocskay_gaborrol
na mind1 nem tudok trackbacket csinálni, akit érdekel megtalálja!
A győri jégpályán is gyújtottunk pár mécsest,Gábor fényképe előtt!

Nyugodj békében Csicsó,soha nem felejtünk el!
Reggel óta nincs más, csak a csend.
A jégkorong most nem fontos.....
Csíkszeredában is égtek a gyerták, hamarosan lesz fotó is...
Kedves Gromov,

Sajnos ezt a tragédiát amit az ember a helyszínen -és otthon- is megpróbál feldolgozni, nem lehet leírni, vagy legalábbis én nem tudom. Amit tehetek, hogy most is, munka előtt csarnok előtt adózom tiszteletemmel annak az embernek az emléke előtt, aki erőt boldogságot és reményt adott a szürke hétköznapokhoz. Valahogy anno így fogalmazott: mosolyt csalunk az embereknek az arcára a szürke hétköznakoban, mert annyi csalódás éri őket.

A sok éves mosolyt két napja csak a keserű sírás váltja....

Köszönjük OCSKAY GÁBOR !!!
Miskolcon is volt megemlékezés. Kb. 150 ember gyűlt össze tegnap este.
Képek a megemlékezésről:
www.miskolcijegesmedve.hu

Ocskay Gábor emlékét a miskolci "hokicsalád" is megőrzi!
Csikszeredai gyertyagyujtas :( :

www.sportoldal.ro/index.php?k=25&t=hirek&id=2480

Myugodj bekeben Csicso!
Bécsben az Albert Schulz halle bejáratánál felragasztottam a fényképét,és gyertyát gyujtottunk.Utánna meccsem volt,1 perc néma csenddel emlékeztünk Gáborra.Sokan részvételtek,és a meccs végére gyültek még gyertyák!Igaz kikaptunk de ez most semmiség...
Nyugodj békében Gábor!
A srácok ma reggel megpróálnak edzeni, mert senki nem találja a helyét otthon és nem tud mit kezdeni magával! A lényeg, hogy együtt legyenek. Borzalmas ez az egész, nincsenek rá szavak!!
Istenem, olyan meglett, mindig vidám és vagány és komoly férfiemberek, mint Máté Pali, Spiller Pista, Kangyal Balázs, ülnek a stúdióban és alig tudnak megszólalni a sírástól...

Csicsó mindannyiunknak mintha a családtagja lett volna. Akik csak a lelátóról nézték, ugyanazt érezhették, mint a barátai, rokonai. Mindenki tudta, ha nem is fogalmaztuk meg így, hogy ezek miatt a dolgok miatt érdemes TARTOZNI VALAHOVÁ: egy csapat, egy játékos, egy sportág választ minket (mert talán nem is mi választjuk őt), és nem enged el, összetartozik velünk, és rajta keresztül tartozunk egy városhoz, egy országhoz.

Fehérvárinak lenni azt jelentette, azt is jelentette, hogy a hokisokhoz tartozol, ők pedig hozzád. Most a Családból ment el a legfontosabb ember, aki maga volt a mindig jelen lévő Állandóság és Bizonyosság: ide tartozol, velük vagy, veled vannak.
Ez az Állandóság most darabokra tört, és nem tudom, lesz-e olyan varázsszer, ami összeragaszthatja...

Kolonics Gyuri, Benedek Tibi, Ocskay Gábor: három, senki máshoz nem hasonlítható, a legnagyobbakén kívül semmilyen más mércével nem mérhető sportember. Kettőt közülük elvitt a szíve, a harmadik, hála Istennek, itt van velünk - de neki is jelzett már a műszer. Hiába. Az ő megszállottságuk nem mérhető hétköznapi műszerekkel, nem mérhető az átlag fogalmaihoz.

Nekem Radnóti sorai jutnak eszembe, amikor ezek a sportolók a dolgukat csinálják - és amikor már nem csinálhatják. Ők a maguk területén, a maguk módján üzennek, amikor a végső határig, és azon túl alávetik magukat az Elhivatottság parancsának.

"Ember, vigyázz, figyeld meg jól világod:
ez volt a múlt, emez a vad jelen.
Hordozd szívedben. Éld e rossz világot,
és mindig tudd, mit kell tenned érte,
hogy más legyen."
Demjén Ferenc : Mindig ide tartozol

Fejünk fölött annyi felhõ szállt
Az ember helyben járt
Látod, hogy a föld forog
Én mindig itt vagyok
Itt nincs mi változott

Hát mész, az ismeretlen cél után
Néha ott is jársz, mi nincs a térképen talán
De érzed, azt hogy kell, és biztos lesz egy hely,
S ha megtalálod remélhetunk álmodhatunk
Adhatunk, kaphatunk szabadon, játszhatunk

Értsd, meg sosem látlak téged
Van néha Így elfújhat az élet
De bármerre jársz, bárhol élsz bármikor
Érzed te jól mindig ide, tartozol

És remélhetünk, álmodhatunk, adhatunk, kaphatunk
Szabadon játszhatunk,
Érzem, hogy újra látlak téged
Van néha úgy, hogy messze visz az élet
De bármerre jársz, bárhol élsz bármikor
Tudod te jól mindig ide, tartozol

Ha végleg nem láthatunk téged
Van néha Így szétfújhat az élet
De bármerre jársz,
Bárhol és bármikor, tudod te jól
Mindig ide tartozol

Tudjuk mi jól
Nyugodj Békében Csicsó!

Egy virtuális gyertyával tisztelgünk az emlékének:

www.jegveled.hu

És a fehérvári díszpolgárság is szép gesztus lenne...
Én a Kisstadionnál voltam, kb. 6 óra fele értem oda. Akkor már ugy kb 50-60 mécses volt ott, és egy kép Csicsóról. Rengeteg kissrác volt ott hokifelszerelésben, a MAC utánpótlás csapatának játékosai. Folyamatosan jöttek az emberek, miután elmentem akkoris még láttam érkezőket. Nem tartom kizártnak hogy estére akár 250-300 mécses is lehetett ott.

Isten veled Csicsó! Köszönünk mindent!

Nem tudtok egy számlaszámot, ahova lehet utalni a szobor felállításához?
hajnali fél 2kor értem ki a fehérvári csarnokhoz,furcsa volt egyedül ott lenni sok száz pislogo gyertya mellett, de legalább ott lehettem vele kettesbe...
Nyugodj békében Gábor!
Miskolc:
"Az ifj. Ocskay Gábor emlékére szervezett megemlékezésére több, mint 150 hokibarát jött el. Az egybegyűltek közös gyertyagyújtással emlékeztek a Miskolci Jégcsarnok bejáratánál az elhunyt sportolóra."

forrás és képek:
miskolcijegesmedve.hu/mjjse.php
Ez nem-is lehet kérdéses. Ő-is egy város és a magyar jégkorongsport kiemelkedő alakja volt. Ezt tette annak idején Dunaújváros-is(Fabo Éva-sportuszoda és elötte a szobor). Őszinte részvétem a családnak-sajnos tudom apaként milyen érzés egy fiut elveszíteni.
@HAJNAL: @ardea: "Nem csak a Fehérvári Jégcsarnok névadományozásáról, hanem az elhunyt ifj. Ocskay Gábor jégkorongozónak járó posztumusz díszpolgári címről is dönthetnek csütörtökön a székesfehérvári közgyűlésen. Stettler Zsuzsanna, az önkormányzat sajtófelelőse csütörtökön az MTI-nek elmondta, nem délelőtt, hanem csak délután lesz a zárt ülés, amelyen a képviselők szavaznak arról, hogy ifj. Ocskay Gáborról nevezzék-e el a Fehérvári Jégcsarnokot. Ezen kívül a napirendi pontokat kiegészítve a díszpolgári cím megítéléséről is dönthetnek."
@D. Gromov: Jaj, de jó! Ez a hír eddig nem jutott el hozzám, de nagyon örülök neki! Köszi, hogy föltetted ide!
Tiszteletem és megbecsülésem Ocskay Gábornak, és nagyon szomorú, hogy ilyen fiatalon meghalt.
De már elnézést: szobrot emelni az már a ló tulsó oldala.
@Milisztár: szerintem nincs igazad. Ha a nagy hősöknek szobor dukál, Csicsó méltó rá, hogy szobrot emeljenek a tiszteletére. Nincs ebben semmi túlzás. Fehérvárnak sokat jelentene...
@Milisztár: Haseknak a cshek szobrot alitottak pedig meg el es virul es a cseh jegkorongnak nem Hasek az egyetlan legendaja sajnos Ocskay mar nem el de szerintem minden jegkorong kedvelo szent meggyozodese hogy Ocskay Gabi megerdemli azt a szobrot amugy meg nem a te penztarcad fogja banni en biztos vagyok benne , hogy a fehervari es mas hoki szurkolok osszegyujtik a penzt ra csak egy szamla kell
@qx92: Például 'Kati néni' vagy Mujkó alkotójától (Kocsis Balázs) el is tudnám képzelni a szobrot. Éppen elég érzékeny művész, és csoda, ahogyan az anyaggal bánik.
Ahogy látom már mások írták,hogy Miskolcon is volt megemlékezés,de büszkén írom ide,hogy Miskolcon a jégcsarnok elött a barátom és én tettük le az első mécsest.Olyan délután 3 órakor jártunk a jégcsarnok felé akkor tettük le a mécsest és egy képet,de mikor 6 órakor visszamentünk akkor már átpakolták a képet is és a mécsest is,utána pedig hozták a bekeretezett képet.Nagyon szép volt,ha lehet egyáltalán ilyet mondani egy ilyen eseményre.Sokan voltak ott,föleg kisgyerekekek edzésről jégkorong mezben.A végletekig meghatotta ez az egész a barátomat és engem is,neki Ocskay volt a kedvence,szerintem ő is ugyanugy érzi magát,mint a barátai társai és mindenki aki még csak nem is ismerte is tudja,hogy milyen nagy veszteség és milyen tragédia ez mindenki számára!
NYUGODJ BÉKÉBEN OCSKAY GÁBOR!!!
Az FTC-Heraklész Válogatott
mérkőzése után a mindenki a csarnok előtt gyülekezett, ahol együtt emlékezett játékos, vezető, szülő és szurkoló a magyar válogatott 19-esére. Délután hat órakor tehát az Erzsébeti Jégpályánál is kigyúltak a mécsesek, itt is elbúcsúztak a jégkorong szerelmesei az egyik legnagyobb magyar jégkorongozótól.
képek később.
Albavolanhockey.hu:

Az Alba Volán SC ifj. Ocskay Gábor emlékére szobrot szeretne állítani a Székesfehérvári Jégcsarnoknál, amelynek elkészítéséhez szurkolóink segítségére is számítunk.

Csütörtök folyamán bankszámlát nyitott az Alba Volán SC, amelyről a szobor elkészítésének költségeit fedezi majd. Segítő szándékú szurkolóink felajánlásaira is számítunk.

Az alszámla neve "Alba Volán Csicsó 19", a számlavezető bank a Raiffeisen. A számlaszám: 12023008-00157875-00300008

Szíves hozzájárulásaikat ezúton is köszönjük.
Nézegetem a hozzászólásokat,képeket és riportokat..Sokan megjegyzik,és láthatóan az "öreg"is azt a látszatot kelti, hogy mennyire tartja magát.Elvesztette a fiát,de kint van a jégpályán,részt vesz a fáklyás felvonuláson,vigasztalja a volánmezbe bujt kis hokisokat,simogatja a fejüket,van "ereje" arra is hogy ő megy oda a másik emberhez és nyujtja ölelkezve a karjait s közben suttogva mondani:légy erős,legyünk erősek...hm!Ne "hazudj" nekünk "öreg"Ocskay,nem kell hogy erősnek mutasd magad!Az én szívem megszakad majdnem,akkor mi van a tieddel?!Kiabálj,üvülts,tárd a karjaid az ég felé és kérdezz:Miért,miért miért?Nem kapsz választ,persze hogy nem...de most nem neked kell hogy vigyázd a mi gondolatainkat!Elvesztetted a fiad, a szíve vitte el,hagyd(!)hogy most mi vigyázzunk a tiedre!A szívedre!Mert szükség lesz rád,és ahhoz hogy késöbb erős légy ,most kell hogy gyenge légy,most lehetsz igazán az! A Gábor elment,ezen már nem segíthetünk,csak annyit tehetünk hogy meggyászoljuk ahogy a nagyokat szokták,szeretettel a szívünkben.Te és az anyuka maradtál meg nekünk belőle(nem feledkezve a testvérről és a barátnőről),engedd,hagyd, hogy mi vigyázzunk most rátok,mert szügségünk van rá...a szívetekre
A gyergyói megemlékezés: www.gyergyotv.ro honlapon, az első video 1o. percénél. (A video csak egy napot lesz a főoldalon.)

Isten nyugtassa! Vígasztalást a családnak és a csapattársaknak!
@Milisztár:
Ez nem a ló tulsó oldala sztem!

Ocskay Gábor kiváló ember, egyedülálló jégkorongozó, sportjának ikonja volt!

Igenis megérdemli a szobrot, magam is fogok küldeni pénzt a szoborra!

Csak pédaként, Csikszeredában is szobor van a csarnok elött, nem is akármilyen, vagy a tisztelet jeleként, már évek óta Eusebionak is van szobra a Benfica stadion elött, és ő még él, hál' Istennek!
Vagy mondanám Radics Béla szobrát Angyalföldön!
Meg kell becsülni az igazi értékeket, akik nemcsak dumálnak, de teszik is a dolgukat, ráadásul kiemelkedően!!!


Csicsó a mi bálványunk volt, legyen szobra!
süti beállítások módosítása