HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Pat Cortina: Nem tudom felfogni

2009.03.25. 13:02 D. Gromov

Az Alba Volán játékosai délelőtt találkoztak a pályánál, hogy búcsút vegyenek a hajnalban elhunyt Ocskay Gábortól, írja a klub hivatalos honlapja. A pálya zarándokhellyé változott, a szurkolók mécseseket gyújtottak, együtt gyászolják az elhunyt játékost. Többen is nyilatkoztak a történtekről, a honlapnak, illetve az MTI-nek. Idézzük néhányukat.

Pat Cortina szövetségi kapitány: "Felfoghatatlan, ami történt. Legmélyebb részvétemet szeretném kifejezni a családjának és a mennyasszonyának, akik egy gyermeket, egy fiú testvért, egy lelki társat veszítettek el. A legszorgalmasabb, legalázatosabb játékos volt, akivel valaha együtt dolgozhattam. Igazi példakép volt az Alba Volánban és a magyar válogatottban egyaránt. Csapattársai és ellenfelei tisztelték azért, mert mindent szeretett sportágának szentelt, és igazi odaadással játszott minden alkalommal, akárhányszor is lépett jégre. Olyan játékos volt, amilyenről minden edző álmodik, igazi vezéregyéniség. Soha nem felejtem el őszinte mosolyát, érzékenységét, nagylelkűségét. A 19-es nélkül már nem lehet ugyanaz a magyar jégkorong, ami volt."

Hegyi Ádám: "A magyar jégkorongnak ő volt a szimbóluma, nála jobb csapattársat elképzelni sem lehetett volna. Mindig teljes szívvel, lélekkel küzdött, s ha nyertünk, ő volt a legboldogabb, ha vesztettünk, a legszomorúbb. Őszinte, igaz ember, nagyon jó csapattárs volt."

Ondrejcik Rasztiszlav: "Hihetetlen, remeg az egész testem. Sokkal több volt ő számomra, mint játékostárs. Szinte egy helyen laktunk, rengeteg időt töltöttünk együtt. Olyan, mintha a saját testvéremet veszítettem volna el. Felfoghatatlan ez a tragédia."

Nagy Gergő: "Egész évben atyáskodott felettünk, megpróbált minket a jó útra terelni. Az már a mi hülyeségünk, hogy sokszor nem akartuk ezt engedni. Egy bajnoki címem van, azt is az ő vezényletével nyertük meg."

Kéri Rudolf, az Alba Volán felszerelésmenedzsere: "Gábor hihetetlenül jó ember volt, tisztelettudó, soha nem ártott senkinek. Mindent megtett azért, hogy az egyesület és a válogatottnak is a lehető legjobb eredményeket érje el csapatával együtt. Az ember azt hiszi, hogy a saját környezetében nem fordulhat elő ilyen, eset, és nem tudja elhinni, ha ezzel szembesül. Az egész csapat gyászol, az öltöző mindig olyan, mint egy nagy család. Olyan, mintha egy jó testvér ment volna el. Felfoghatatlan, hogy nem lesz ott hétfőn, a válogatott felkészülésének kezdetén."

Énekes Lajos edző: "Két órára érkeztem Pestre, természetesen egész éjjel nem aludtam semmit. Nem lehet elhinni, hogy ez történt, a csapat együtt van, várunk, gyászolunk."

31 komment

Címkék: gyász ocskay

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Remélem majd ez a tragédia tud olyan lelki pluszt adni a fiúknak a VBre mint a Veszprém esetében!
Csicsó nyugodj békében!
Szép gondolatok!
M1 telesport:

www.telesport.hu/Hirek/2009/03/25/05/Elhunyt_Ocskay_Gabor.aspx
Kis videó a jobb oldalon!

Nyugodj Békében!
Most értem vissza Fehérvárról. Ott volt az egész csapat, a Starszosok is, Gebei is ...
Döbbenet..
Az egész társaság egy felfoghatatlan sokkban van.
Nyugodj békében Gábor !
@SakiCitizen: Igen, érte is fognak harcolni Svájcban.Levagyok döbbenve, én sajna nem láttam sokszor villogni személyesen, csak a tévében. s nagyon vártam a vb t, hogy egy ilyen játékosnak az álma váljon valóra....Nyugodj békében
"KISCSICSÓ" (1975-2009) emlékére!
Az élet elmondhatatlan kegyetlenségre képes!
Már akkor próbára tett, amikor rövid időre úgy tűnt, abba kell hagynod a hokit, ami pedig az életet jelentette Számodra!
Aztán úgy tűnt: mégiscsak van igazság, hiszen folytathattad a játékot.
Folytattad is!
És hogy?!?
Ha lehet, még alázatosabb, még közvetlenebb, még szerényebb, és még eredményesebb, gólérzékenyebb lettél! Bajnoki címeket szereztél évről-évre, elmaradhatatlan társaddal, Palkovics Krisztiánnal pedig a osztrák ligát is meghódítottátok! Mindezt klubszinten.
A válogatottat, az ottani csodákat pedig alighanem úgyis mindenki ismeri! Egyre-másra győztétek le a soros világbajnoki- és olimpiai címvédőket, örömet és boldogságot adva ezzel mindinkább növekvő rajongóitoknak! Majd betetőzvén az addigiakat, elmentetek messzire... Egészen Japánba!
Miért?
Hogy megvalósítsátok mindazt, amiért elkezdtétek ezt a játékot. Bejutni a legjobbak közé!
SIKERÜLT!!!
Feljutottatok az "A" csoportba!
Onnantól kezdve mindannyian arra készültetek, hogy ott jégre lépjetek! Érthető! Kanada ellen játszani az "A" csoportban, az a csúcsok csúcsa egy magyar jégkorongozó számára, és alighanem az is marad, amíg jégkorong lesz a Földön!
Te is mentél volna...
Ha rangsorolásra kényszerült volna a kapitány alighanem Téged írt volna fel elsőként!
Erre tetted fel az Életedet!! Az Életedet, amely most - itt a Földön legalábbis - véget ért!
A csapat, sokunk imádott csapata Nélküled is megy Svájcba! Muszáj mennie! Ott pedig Érted is játszanak majd, ez holtbiztos!
Még akkor is, ha egyértelmű: ez a csapat többé már sohasem lehet teljes!
Nincs ezen a Földön igazság!
Az Égben azonban igen... Legalábbis ebben hiszünk, ebben reménykedünk itt ezen a sártekén... Te rövidesen megtudod, hogy így van-e?
A Jóisten legyen Veled a Rád váró úton, emléked a szívünkben örökké élni fog!
ISTEN ÁLDJON, KISCSICSÓ!
K.A.
@lodoktor: Én is sajnálom, h az álom melyért oly sokat dolgozott Ő is már nem válik valóra számára, úgyhogy érte is küzdjön mindenki a VBn!
az IIHF honlapja főhírként hozza Csicsó halálát, ezzel szemben az EBEL honlapján egy kukkot sem írnak a tragédiáról.
No comment.
@fradigy: igen, ilyesmit akartam én is kommentelni. de ki tudna ilyenkor okosat mondani, hasonló helyzetben?
s ha Palkó feleségére gondolok, hisz mind tudjuk, csak ki akarna bulvárosan csámcsogni, de most mégis - bocsánat érte mindenkitől - emlékezni kell arra is, hogy Fehér Miki menyasszonya volt a lisszaboni tragédia idején - ez képtelenség, ez szörnyűség, ilyen nincs, hogy valakiket ilyen tragédiák borzalmak kísérjenek végig és azok alakítsák az életüket...
munkagep: az erstebankliga.at -on is foglalkoznak vele csak nézd meg alaposna
Az IIHF cikkéből:

“I am in shock as I am sure all of the people in Hungary,” said Hungarian national team coach Pat Cortina after hearing the news.


"As a Coach, I will remember him as the hardest worker that I ever had the great pleasure of being involved with. Gabor was model Team player, respected by all teamates and opponents for his total dedication to the game of Hockey and the passion he brought every time his skates touched the ice . He was the type of player every coach dreams of having on his team, a true leader,” Cortina said.

bocsika nem tudom a linket rendesen berakni
@Horiko: nekem ezek a cikkek nem töltenek be, de akkor elnézést
Die Liga trauert um Gabor Ocskay
Trauer und Bestürzung um Gabor Ocskay, der in der Nacht auf Mittwoch im 34. Lebensjahr einem Herzinfarkt erlag. Die Erste Bank Eishockey Liga und das ungarische Eishockey verlieren einen ihrer verdientesten Spieler, Alba Volan SC Szekesfehervar eine Ikone. Die Liga fühlt mit seiner Familie.

Die Erste Bank Eishockey Liga trauert und drückt tief bestürzt der Familie von Gabor Ocskay ihr Beileid aus.

Der Kapitän Alba Volan Szekesfehervars erlag in der Nacht auf Mittwoch im 34. Lebensjahr einem Herzinfarkt. Erst am Samstag feierte Ocskay mit Alba Volan den zehnten nationalen Meistertitel des Teams. Für Ocskay selbst war es der neunte Titel mit Szekesfehervar, wo er seit frühester Kindheit auf dem Eis stand und dort seine gesamte Eishockeykarriere verbrachte. Mit dem Ungarischen Nationalteam schaffte Gabor Ocskay 2008 erstmals seit 70 Jahren wieder den Aufstieg in die A-Gruppe.
Nagyjaink miért ilyen fiatalon hagynak itt minket?
Előbb Kolonics, és most Ocskay...

Nyugodjék békében!
A 19-es mezszámot vissza lehetne vonultatni a magyar bajnokságból...meg a válogatottból.
Nyugodj békében Csicsó.
Ez a kép maradjon meg bennünk.
www.albavolanhockey.hu/index.php?pg=media1447_hu
@Fugeute: A Volánnál 1000%, hogy vissza fogják vonultatni, de ebben a tragédiában most senki nem fog ezzel foglalkoztatni. A válogatottnál nem tudom van-e ilyenre mód, de szerintem a bajnokságban erre nincs esély.

Nyugodj békében Csicsó.
Kolo, Cozma, Ocskay. Sok ez már. Lassan minden sportág elveszt egy ikont. A közös bennük, hogy mind fiatal volt, és még annyi minden várt rájuk. Pont az A csoport elõtt. Pont a névnapján...

Még anno láttam õt a BS-ben 10 évesen a bajnoki döntõben az FTC ellen. Már akkor kiemelkedett. A fradisták fujjolták, mert féltek tõle. Teljes joggal. Már rég nem tennék ugyanezt. De bárcsak tehetnénk. Mert akkor még itt lenne közöttünk. Ehelyett marad az emékezés, és a néma fõhajtás. Ami egy legendának kijár.

A válogatottnak szívbõl szorítok, 7en lesztek a pályán. A 19-est pedig sosem kell majd lecserélni. Õ mindig veletek lesz!

Isten nyugosztaljon OCSKAY GÁBOR!
Lassan hívhatja a Mocsai a Cortinát. Gondolom lenne mondanivalója. Pat és persze vele együtt a csapat élete(tük) legnehezebb feladatával fog(nak) találkozni.
@Leslieke:
Válogatottnál is visszafogják vonultatni. Most olvastam a sporthirado.hu-n
nagyon sajnálom Gábort, és annyira fiatal volt!!!

egy mostani írás róla: www.dunatv.hu/sport/ocskay_emlekere.html
Döbbenet!
Nyugodj békében Gábor!
Az egyik finn mecset Fehérvárra kellene hozni,ezáltal is tisztelegni a legjobb hokis emléke előtt!!
@Leslieke:
sporthirado.hu/cikk-hoki-ocskay_gabor_potolhatatlan_veszteseg-20787
„Azt már most biztosan ki tudom jelenteni, egyeztetve Studniczky Ferenc elnökkel és Kovács Zoltán főtitkárral, hogy a válogatottban visszavonultatjuk ifjabb Ocskay Gábor 19-es mezét. Emléke előtt tisztelegve, és rá emlékezve azzal a számozással a magyar nemzeti csapatban soha többet nem játszhat már senki.”
@1116001: Köszi, közben megtaláltam én. Bár ne kellene ilyen interjút olvasni.
nagyon sajnálom,bevallom könnyezem :((
ezek után a vb-n nem tudom mi lesz?
szörnyű lehet a csapattársaknak,hihetetlen ami történt...
Igen sajnalom ezt a kivalo sportolot, mint ember is kivalo volt!

Szukseg lenne egy kompetens sziv orvosi rendelore
foleg a sportoloknak. Miert nem fordulnak elo ilyen tragediak Nemet vagy Franciaorszagban aho sokkal tobb sportolo el es tevekeny.
süti beállítások módosítása