HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Münchenben készül a vb-re a válogatott

2009.03.04. 10:36 F. Kapus

Változott a magyar válogatott vb előtti edzőtáborának helyszíne. Nem az olasz Cavalesébe utazik a Cortina-csapat, hanem Münchenbe. Az ok egyszerű: kitűnő ajánlatot kapott a szövetség a németektől. Ismertetjük a teljes programot. Ha az olimpiai felkészülés rövid volt, akkor elmondható, a világbajnoki nem lesz az. Március 30. és május 5. között összesen három egész pihenőnapot kapnak a keret tagjai.

A válogatott keret több részre osztható, több mint háromhetes felkészülés keretében turbózza fel magát a svájci világbajnokságra. Az első szakasz március 30-án, hétfőn 15 órakor kezdődik, ekkor találkozik Budapesten a keret. 17 órakor már tréning szerepel az aznapi programban. A felkészülés helyszíne a szokásos káposztásmegyeri Jégcentrum lesz.

Először is napi két edzéssel készül a csapat a Finnország elleni dupla mérkőzésre. Április 1-jén délután mehetnek először Ladányiék a Papp László Aréna jegére, ahol 2-án 19 órakor kerül sor a Magyarország–Finnországra. Másnap este Miskolcon ismét találkozunk a Jari Kurri vezette sereggel. Április 4. szombatra pihenőnapot kapnak a hokisok. Másnap két edzés következik, majd 6-án és 7-én a szokásos mérkőzésnap jön: délelőtt edzés, este meccs. Mindkét napon Norvégiát fogadjuk a Jégcentrumban. A második norvég meccsel lezárul az első szakasz, a találkozó után a játékosok hazamehetnek.

Egy-másfél nap után ismét találkozik a keret. Az április 9–11.közötti időszakban napi két jeges edzéssel készül a csapat a Jégcentrumban. 12. vasárnap pihenéssel telik.

Április 13–18. között külföldi edzőtábor szerepel a programban. Az előzetes tervek szerint az olaszországi Cavalesébe mentünk volna, de időközben remek árajánlat érkezett az MJSZ-hez. Ezért jelen állás szerint München lesz a célállomás, ahol különben Pat Cortina is dolgozik az EHC csapatánál. A szövetségi kapitány ezt gondolja a változásról és az új helyszínről: "Jónak tartom a helyszínválasztást. Megfelelő körülmények között tud majd készülni a csapat. Személy szerint én közelről ismerem a lehetőségeket, otthonosan fogok mozogni. Az sem mellékes, hogy a kifogástalan létesítmények és a szállás abszolút reális áron áll rendelkezésünkre."

Az április 19-ei szünnap után 20-án ismét üdvözölhetik egymást az akkorra ebben már jelentős gyakorlatot szerző játékosok. Zürichbe repülnek, majd Sierre-be buszoznak. Néhány edzés után a gyönyörű svájci kisvárosban megmérkőznek Oroszország vb-csapatával. Minderre április 22-én 19.15-kor kerülhet sor. 23-án Klotenbe buszozik a válogatott, és április 24-étől már ismert a program, a Szlovákia elleni mérkőzéssel számunkra is kezdetét veszi a 2009. évi A csoportos világbajnokság.

A 11 fős szakmai stáb gyakorlatilag véglegesnek tekinthető: Pat Cortina szövetségi kapitány, Diego Scandella edző, Énekes Lajos edző, Majzik Ernő orvos, Kovács Zoltán főtitkár, Kéri Rudolf felszerelésmenedzser, Sofron Attila felszerelésmenedzser, Bagonya Imre gyúró, Prohászka Zoltán gyúró, Palla Antal technikai vezető, Imre Lajos csapatvezető segíti a munkát minden körülmények között.

31 komment

Címkék: magyarország vb válogatott

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hm... Nem akarok kötözködni, tényleg csak érdeklődöm, de miért kell külföldre menni edzőtáborozni? Mit tud többet München, mint mondjuk Zalaegerszeg?
Mondjuk profi körülményeket meg jó kis környék. Elmehetnek a csapatattagok csapatépítés címén kirándulni, evezni stb. Sörözni:DDDDDD
Jobb a kaja, szebb csajok :D
@2002: Na ne,egyik se valos :)))
nyilvan kitudjak zarni a kulvilagot es csak a feladatra tudnak koncentralni!
Hogy lennének már németországban jobb csajok ? Itthon vannak a világ legjobb csajai, ez tény.
Teljesen más körülmények között edzőtáboroznak és igy javul az alkalmazkodási technikájuk :) Ugyanugy uj a táj , más szállás , izgalom , "más"pálya stb ... Szokják az idegen környezetben eltöltött közös edzéseket :D
@Bdog: Én is így gondolom. Idehaza nehéz kizárni azt, hogy edzések között ne a látogatóba érkezett rokonokkal kelljen foglalkozni. Így a fiúk csak a munkára koncentrálhatnak. És nem mellékes a már említett profi körülmények. Itthon nem biztos, hogy tudnának olyan légkört kialakítani a csapat körül, mint, ami majd Svájcban fog rájuk várni. Pszichológiailag valamilyen szinten ahhoz is hozzá kell szokni. Nincs idehaza olyan csarnok, ahol hosszú időn keresztül csak a válogatott igényeinek megfelelően tudnák alakítani a dolgokat.
@FRee: a világ legjobb csajai oroszországban vannak :)
@2002 Ezt én is kikérem magamnak!!! Köztudott, hogy a magyar nők a legszebbek a világon! ;-))) És szerintem, ha a fiúkat kérdeznénk meg, ők is ugyanezen a vélemények lennének. :o)
@D. Gromov: az orosz nok tenyleg szebbek!!
A szlav nok altalaban!
Hát Fiúk... szomorú vagyok, hogy pont a magyarok nem értenek egyet azzal, amit a világban (főleg Európában) hallani... :(
pedig szerintem sajnos nem sok mindenre lehetünk mi magyarok büszkék... én ezt (magyar nőként) mindenképpen vallom!
@AngyaLka: aranyokrol beszelunk, mindenhol vannak szep nok, van ahol nagyobb aranyban van ahol kissebben! A magyar nok szepek (a nok altalaban szepek), de szerintem vannak olyan helyek ahol tobb szep no van! Bocs:))))))
@biowolf: rendben, akkor én az "arányban" érzem magam és akkor megegyezhetünk ;-)
@AngyaLka: ezt termeszetesen en is igy gondoltam:)))
A magyar nők a legszebbek, és a magyar kaják a legjobbak, és milliónyi dolog van, amire büszkék lehetünk. Aki ezzel nem ért egyet, az vak, vagy hülye.
Legyünk büszkék magyarságunkra, Én például átszoktam a sopronira.
A legszebb nők már pedig MAGYAROK !!!
jó témát indittotam :D amugy szerintem a indiai nok a legszebbek :D
Egyébként 2002 egy akkora szmájlit tett a végére, hogy csak a vak nem látja. Ennek ellenére többen reklamálnak...
@2002: Lattal mar india holgyet kozelrol?????illetve ami meg inkabb fontosabb szagoltal mar????
Sajnos nem tehetnek rola, de a curry fogyasztas miatt eleg eroteljes testszaggal rendelkeznek...szepek...gyonyoruek...de kb 6m tavolsagbol....:-)))))))))))
@AngyaLka: képet!!! :))

(és utána be is fejezhetjük a szakmai vonatkozások tárgyalását :))
@iceice: jo az igaz, de nezd meg a slumdog millionare-t ott szep a csaj :D

egyebkent hadjuk abba mer ennek mar tenyleg semmi koze a hokihoz :D
Jácint! Voltál már egerszegen a csarnokban???
Jobb ha nem ott készülünk a vb- re.

Kezeket a paplan fölé éljenek a csajok:))))
L@2002: lattam a filmet...Freida Pinto tenyleg nagyon szep...de higgy nekem tapasztalatbol mondom, kozelrol nem minden olyan toketeles.
Ja es a magyar nok a legjobbak!!!!Eljenek a hokis felesegek-baratnok!!!!!
@iceice:

na akkor itt van az egyik kulcsjelenet minden idők legnagyobb bollywoodi filmjéből, a 70-es évekből, amikor még más volt a szépségideál:

www.youtube.com/watch?v=k-LmRX9P7x8&feature=related

és akkor tényleg lépjünk tovább :))
A szép magyar Férfiak beszélnek a szép magyar Nőkről egy ilyen oldalon!! :)))) De igazuk van!:P
@biowolf:
@D. Gromov:
Ja-ja. Szép nagy bajszuk van és maguknak vesznek virágot március 8-án. És sikít róluk, hogy oroszok!:-)
Egyébként ez igaz majd minden szláv népre. A magyar csajok azért szebbek, mert itt aztán bármilyen típust megtalálsz. Most már karamelt is!:-(
@Tillasz: Hát nemtudom, én se mamámon, se édesapám hugán, de egy orosz nőn se láttam eddig bajuszt, pedig láttam párat. Remélem nem rosszindulatból írtad.
@Jozsmag25: Nem jártam... :-) Ez csak egy példa volt egy "távoli", klubbfüggetlen, de mégsem külföldi helyre... Ezek szerint az az értelme, hogy "be legyenek zárva"...
süti beállítások módosítása