HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Komoly akciók a román szövetségben

2009.02.28. 18:18 hokigóbé

A hét második felében sok minden történt a romániai vezetésben. Kitették a főtitkárt, lemondott az alelnök, távozott a játékvezetők két főnöke, megszavazták a csíkszeredai kirendeltség megnyitását, miközben a bukaresti lobbi a fővárosi csarnokról egyezkedik. Nem csendes a romániai hokiközeg.

A román jégkorongszövetség elnöksége e heti ülésén úgy döntött, felmond Iuliu Becze főtitkárnak. A döntés érveit Tánczos Barna elnök sorolta fel a Mediafaxnak: "Megbízatása alatt állandóan súlyos gondok voltak a belső szervezés terén. Személyes konfliktusok hosszú sorába keveredett, úgy a szövetség embereivel, mint a külső tagokkal. Amennyiben az elnök és a főtitkár között nincs hatékony kommunikáció, akkor a szövetség nem tud működni."

Ugyanakkor Tánczos elmondta, hogy egy a jégkorong felé elkötelezett emberről van szó, éppen ezért a szövetségen belül egy új állást fog biztosítani számára. A döntést nyolcan szavazták meg, egy tag ellene volt, egy másik pedig tartózkodott. Iuliu Becze szerint megtiltották számára, hogy a válogatott ügyeivel foglalkozzék, illetve a versenynaptár szervezése körül alakultak ki bonyodalmak. Becze sem maradt csöndben, elmondta a magáét. Az elhangzott vádak közül a legsúlyosabbnak az látszik, hogy Becze szerint az elnök beavatkozott a bíróküldésbe, nyomást gyakorolt a játékvezető-testületre, mégpedig az egyesületek és a szponzorok akarata szerint. Az elnök állítólag az SC Csíkszereda két meccsének törlése, illetve újrajátszása érdekében lobbizott.

A héten téma volt a szövetség kihelyezett tagozata is. Becze szerint "az egyesületek független rendszerek, önálló költségvetéssel. A szövetségnek csak a válogatottakkal kellene foglalkoznia." Kurkó János, a HC Csíkszereda fő támogatója és Cristian Carlan, a Steaua vezetője is nyilatkozott az ügyben. Előbbi ekként: "Aggódom azért, ami a szövetségben történik, mert annak semmi köze a jégkoronghoz. Nem szeretnék egyebet hozzáfűzni az ügyhöz." Carlan: "Az egy cirkusz. Nem dolgozom már a szövetségben, amit csinálnak, ahhoz jó szórakozást kívánok."

Pénteken a szövetség alelnöke, Mihai Covaliu bejelentette, hogy a vezetés tíz az egy ellenében a kihelyezett részleg (románul munkaközpont) mellett döntött, amit ő lehetetlennek tart, mert a szövetség nem mint egy kereskedelmi cég működik. Covaliu ezek után lemondott tisztségéről, amit ezekkel a szavakkal indokolt: "A szövetség többször is túllépte hatáskörét. Csütörtökön legalább háromszor." Elmondta azt is, hogy az anyagiak is hiányoznak a csíki központ megnyitásához, ráadásul biztos benne, hogy idővel a szövetség maga is odaköltözne. Covaliu alelnöki pozícióján kívül a játékvezetők főnöke is volt, na meg fegyelmi, valamint a jogi bizottsági tag. Lemondásában vele tartott Andrei Becze is, a bírók alelnöke.

A román szövetség hivatalos honlapja egyelőre csak az új főtitkár személyéről tájékoztat. Ezek szerint Iuliu Beczét Alexandru Nistor követi e pozícióban.

Szintén a Mediafax híre, hogy a szövetség egyetlen tagja sem vett részt azon a megbeszélésen, ahol a bukaresti jégpályák állapotáról volt szó, illetve egy majdani jégcsarnok felépítéséről. A szövetség részéről elmondták, nevezetesen Iuliu Becze, hogy a részvételre azért nem került sor, mert semmilyenfajta meghívás nem érkezett a szövetséghez. Egyébként pedig ez időben volt a csíki hoki 80 évét ünneplő torna is. A finn Raita Sport Co. Ltd. cég szerint egy új 10 ezres csarnok 45 millió euróba kerülne. Bukaresti szakemberek szerint ekkora befektetésre nincs pénz. Amire lehetőség nyílik, az egy 10-15 millió eurós csarnok felhúzása, köz- és magánpénzből.

88 komment

Címkék: románia tánczos becze covaliu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ez tök poén... a románok nem bírják elviselni ,hogy Szeredán is lesz "munkaközpont", h nem lesz új csarnok bukarestben és,h a szövetséget sem ők irányítják :D
Remélem rövidesen végleg megtisztul "tőlük" a "román" hoki. Eddig sem sok közük volt hozza, egy páran csak hasznot húztak belőle, tenni semmit nem tettek érte.
@Fradi-Mate: ... a poán az, hogy lassan a székelyek fogják egyengetni a román hoki sorsát. Most már ha meglesz a szeredai kirendeltség, remélem hamarosan már csak át kell nevezni SZJSz-nek (Székelyföldi Jégkorong Szövetség), színeket és mezt cserélni és akkor lehet kezdeni felfele osonkodni...
A bukarestit meg hagyni nekik...
az lenne az igaz,ha a románoktól elválahatnának és hagyhatnák őket a szaros div 4-be, sztem pár év alatt Székelyföld lehetne div.2-es hokiország simán
Valaki tudja-e mi a Sportclubbal a helyzet.
Első kézből kapott információim szerint csődbe ment, de ennél többet nem tudok.
pumika, "első kézből" azt jelenti, hogy biztos forrásból :D

Amit a cikkből kiolvasok, az egy meglehetősen fura helyzet, mivel az itt leírtak alapján a román nevűek képviselik a szakmai álláspontot.
A magyar nevűek nemtom, mit.
Ugye nem csak önmagukat + a szponzorokat?
Remelem hamarosan megszabadulunk ezektol...Azt a pillanatot szeretnem megerni az eletben mikor legjobbjaink a mi valogatottunkat vagyis a magyart erossitik es nem az elnyomo nemzetet...szivesebben latnek egy Mihaly Arpit feher zoldben mint a gyulolt piros sarga kekben. Valahogy el kell szakadjunk ezektol es ugy kepzelem hogy ez a csiki iroda megnyitasaval elkezdodott.Eljen a szekely es a magyar jegkorong
Remelem hamarosan megszabadulunk ezektol...Azt a pillanatot szeretnem megerni az eletben mikor legjobbjaink a mi valogatottunkat vagyis a magyart erossitik es nem az elnyomo nemzetet...szivesebben latnek egy Mihaly Arpit piros feher zoldben mint a gyulolt piros sarga kekben. Valahogy el kell szakadjunk ezektol es ugy kepzelem hogy ez a csiki iroda megnyitasaval elkezdodott.Eljen a szekely es a magyar jegkorong
@szekely gobe: és szerinted az IIHF ehhez asszisztálni fog? Csak kérdezem...
@szekely gobe: EN a szekely valogatottban latnam legszivesebben mieinket. 5Ev alatt Kanadaval merkozhetnenk az A-ban, SZEKELYFOLD neven.
@kerusz: Nem azt mondta, hogy jövőtől így lesz, hanem, hogy "szeretné megérni", úgy ahogy én is...
Allitolag Staffan LUndh visszajott az SChez. Holnap meglatjuk.
Jah es szerintem ha mar BasaJanos nincs ott Gebei lenne a legjobb elnoknek.Rendbe tenne a dolgokat, nagyon nagy ember.
Egy kis történet Becze Iuliu elvtársról. A Mol Liga harmadik döntője után, egy barátommal együtt személyesen vittük vissza Becze elvtársat az osztrák birókkal Bukarestbe. Az indulás előtt még bementünk a SC-hez hogy a fennt nevezett elvtárs megkapja Zsók Levente orvosi papirjait ami miatt nem jelenhetett meg a román válogatott bohóc tornáján. A SC elnöke Cseke Szilárd a mi szemünk láttára adta át a paksamétát, Becze elvtársnak, de az érdekes módon soha nem került a szövetség elnöke asztalára. Persze Zsókot három fordulóra letiltották most. Ezek után csak az keserit el, hogy " egy a jégkorong felé elkötelezett emberről van szó ", éppen ezért a szövetségen belül egy új állást fognak biztosítani számára. Nagyon szomorú. Az ilyen alakokat örökre ki kellene tiltani a jégpályákról.
bocsanat Gereb nem Gebei. Csak nem birom megemeszeteni a tavalyi csalasait. Gereb Istvan :P
Azt mondjátok meg nekem hogy ez kit érdekel???
@bin laden: Remélem az az új állás a karbantartóknál lesz, a kitiltással egyetértek...
Mindegy hogy volt vagy nem volt papír akkor sem szabadott volna letiltsanak senkit. Pirének első perctől volt és annyi mintha nem lett volna. Az egész szövetség csak egy röhej, Tánczóstól - Miklós Ervinig.
@khl&nhl: nem kötelező erre az oldalra kattintani. Szabad ember vagy, ha nem érdekel, ugorgyál, ahogy Pósalaki úr is mondta Nyilas Misinek felolvasáskor...
@khl&nhl: pl:engem èrdekel!
Ezek után én csak arra vagyok kíváncsi, hogy milyen kerettel fognak kiutazni a vb-re, ha ezt képesek voltak megtenni ezekkel a játokosokkal akkor többet egy szeredai játékos sem szabadna magára vegyen román mezt. Még ha egy komoly felkészülés lett volna sem kellene letiltani senkit (nemhogy két ilyen edzésnek is gyenge mérközés), mindegy mit ír elő a szabályzat, ez elvi kérdés.
A letiltás mondjuk tétnélküli meccsekre szól, de a baj az, hogy ez egyáltalán megtörtént...
@fekmen: szerintem azt írta, úgy képzeli, hogy a csíki iroda megnyitásával megkezdődött az elszakadás. Én szurkolok, de kétlem, hogy ez az egyéb tényeket figyelmen kívül hagyva sikerülhet így... De ne nekem legyen igazam.
@kerusz: bocs, igazad van, én az elejére gondoltam... Persze, hogy nem ilyen egyszerű a buli és sajnos a közeljövőben én sem sok esélyt látok rá, de a remény hal meg utoljára...
Szerintem Tánczos azt szeretné hogy az SC játékosok jövőre Brassóhoz igazoljanak igy ha csikba iroda nyilik akkor könnyebben tud foglalkozni a témával.
@fekmen: Látod egyetértünk. @kerusz: Sajnos neked kellene igazat adjak. De mi van ha megpróbálunk mi ellenálni a nagyoláhfalunak, lehet hogy nincs sok esély de azt ki kell játszani. Amit mi kaptunk tőlük 1997-ig azt ti el sem tudjátok képzelni. Sőt még utána is... Nem véletlenül kezdték hivni a külföldi birókat...Egy biztos a román hokiszövetség Szeredából élt és Szeredával bánt el a legaljasabb módszerekkel mindig. Most nagy szarba vannak, 2 milliós városnak nincs mindjárt 1 csapata sem, régebb volt 4. Ne beszéljünk a jégpályákról, mindenütt épitenek, csak a fővárosban nem. Ezekután jogos a kérés hogy ide költözzön a RJSZ. A baj az hogy sok naplopó semmiházi "jégkorong felé elkötelezett ember" munka nélkül marad. De ez ne legyen a mi problémánk itt Csikban, tőlem mehetnek autópályát épiteni, arra nagyobb szükség van mint tolvajokra.
@kerusz: Holnap megirom, hogy hogy ertettem, es meg irok sok mindent a romaniai jegkorongrol. Erre most nincs idom mert egy buliban vagyok. Jo ejt mindenkinek!
@bin laden: Ebben a témában tökéletesen, és a "többiben" is, csak még a meccsek hevében kell egy kicsit türtőztetnünk magunkat, de menni fog az is, meglátod...
@szekely gobe: ha jol ertelmezem neked eleged van "az elnyomo nemzetbol", de arra gondoltal h "az anyaorszag" befogad-e minket?
@chubby474: ehez viszont kellene terulti autonomia amit egy olyan regio ami egy orszag kellos kozepen fekszik soha az eletbe nem fog megkapni...keptelenseg...ez olyan volna, hogy 3 megyet kiszakittasz az orszagbol...mind gyujtogathatod a larmafakat Erdely szerte, ugyse lesz semmi...anyiba vesznek, hogy meg az idojarasjelentesben is csak max. 2-3 Hargitamegyei varosunk van feltuntetve...
@fekmen: rolbasnak a Mihai Flamaropolon :)))))))
@szekely gobe: Szia Góbé! Remélem, jót buliztál tegnap! Rég "beszéltünk", pedig nagyon sokszor gondolok a nálatok töltött napokra amik a hoki mellett a barátságról és a jó beszélgetésekről szóltak. Szóval: nagyon drukkolok azért, hogy a székely játékosok szülőföldjükön maradva is felölthessék a magyar válogatott mezét, méghozzá hivatalos tétmérkőzéseken! Komolyan gondolom: regionális hokihatalom lehetnénk! De ehhez Romániának és az IIHF-nek akkora utat kellene megtennie, amit egyhamar nem fognak. A kérdés, hogy addig is mit válasszatok: passzív - néha aktív - rezisztenciával próbáljatok függetlenedni a "román" hokitól, vagy "vegyétek át a hatalmat" a román hokiban és szerezzetek dicsőséget végső soron nekik. A logikus, "bölcs" tanács persze az lenne, hogy próbáljatok meg együtt dolgozni, kölcsönösen megadva egymásnak azt, ami az "úré" illetve a "népé". De pont ez az, ami nem megy, mert a sérelmek és a gyűlölködés - ma - sajnos túl nagy ahhoz, hogy ez lehetséges legyen és az sem világos, hogy milyen célért. A "román hokiért"? Hiszen Ti - és ez a lényeg - valójában mostanáig nem fogadtátok el lélekben azt az országot hazátoknak és ők sem tettek semmit annak érdekében, hogy elfogadhassátok. A megoldást és a helyes utat nem látom, csak azt akartam mondani, hogy sokan átérezzük a helyzeteteket és veletek vagyunk lélekben. (De Rufust és Sikorcint nem adjuk; nem, nem soha! :)) Üdv!
@Liladínó: szia Dino,hogy vagy?Reg lattalak errefele,marmint a blogon.Jo volt az a kis beszelgetes Veletek a Fenyoben,gyakrabban meg kellene teremtenunk hasonlo lehetosegeket.Sok sikert a fehervari meccsetekhez.Udv.
@BENNI:
Ajánlom figyelmedbe Lesotho és Swaziföld helyzetét
@Liladínó: Szerintem nem jó ötlet székely játékosokra magyar mezt adni, Bukarest legalább nyíltan akar elnyomni...
@fekmen: Szinte teljes mértékben egyetértek veled ... csak: Zsókon kívűl sztem senkinek nem volt nyomós oka meg nem jelenni a felkészülésen. Szerintem akik bementek mind kényszerből mentek be, nem a sárga mezért, sem pedig Prakabért vagy esetleg Gligáért. A szövetség a novemberi cirkusz után már fenyegetőzik a letíltásokkal, ezek pedig a hokiból élnek, nem mernek kockáztatni. Ha nem hiszed kérdezd meg Szöcskét, Jumpit, Kósát vagy bárkit. Csak Őfelsége Pire volt annyira balszerencsés, hogy vasárnap játszott (semmi baja nem volt), hétfőn pedig már küldte az orvosi papirt. Bárki közülünk szerezhet egy nap alatt olyan igazolást. Beszéltem a napokban az egyik HC-s vállogatott játékossal. Enyhén szólva, nem volt elragadtatva a Pire hozzáállásával. Nagyon jó HOKISTA, de nagy JÁTÉKOS akkor lenne igazából, ha le tudna ereszkedni a trónról a pornép (porjátékosok) közé.
@Atka-redw: Miért ne lenne jó ötlet? Szerintem meg igenis szorgalmazni kellene, hogy a Székely játékosok a Magyar válogatottban játszanak!!!
@szekelyek: ha annyira ismered az SC jatekosokat akkor azt is illene tudnod hogy Hozo magasrol leszarta evek ota a RJSZ-t,ot ugyanis soha nem hatotta meg semmifele letiltas.

Veletlenul nem azt szeretted volna irni hogy beszeltel az egyik Steauas jatekossal es nem volt elragadtatva a Pire hozzaallasaval,miert van az hogy barmilyen cikkben a Ti hozzaszolasotok csak a HC lejaratasarol szol...? "pornep" meg a sok idiota baromsagotok... Hidd el hogy a HC jatekosokat nem arra nevelik hogy elragadtatott vellemenyeket osszanak az ilyen magadfajta provokatoroknak,ami Mihaly Arpit illeti oszinten szolva jobban mutatna egy Magyarorszag feliratu mezben mind egy gusztustalan piros sarga kekben,ez a roman valogatosdi nem a szekelyek dolga...ja es meg egy szivesseget szetetnek kerni,legyszives csereld ki ezt a "szekelyek" nick nevet vlm olyanra hogy "elromanosodott szekely,bukarestbol",koszonom!
@szekelyek: te szegyentelen provokator . . . igazad van csik city ez nem lehet szekely hanem egy aljas kis sunyi madar valami regi partelvtars fia . . . nem beszeltel te egy HC-s jatekossal sem mert jol ismerem oket es a HC-nal hulyek nincsenek aki meg ilyent mond a csapat legjobb jatekosarol annak meg el van menve az esze . . . most jol figyelj te aljas sunyi provokator es ezt csak azert mondom el hogy legyen tiszta viz a poharban . . . MIHALY ARPADOT en hoztam haza es en is fizetem ot tehat elmondhatom hogy jol ismerem . . . egy rovid kis tortenet az o emberi nagysagarol: mint minden csapatnal amikor nem mennek a dolgok akkor a vezetok elgondolkoznak azon hogy mit lehetne csinalni hogy valami valtozzon meg jofele . . . a szegyenletes roman kupa vereseg utan Kurko olyan buntetest hozott hogy egy honapig senki nem kap fizetest mert ugy erezte hogy az elodontoben egy felamator csapattol kaptunk ki es mi szivunket lelkunket na meg a penzunket is beletettuk ennek a csapatnak a fejlodese erdekeben es akkor el is varsz valamit ezert csereben . . . ahogy ilyenkor lenni szokott elkezdodtek a zugolodasok es szolt az en telefonom is . . . MIHALY ARPAD hivott . . . amit akkor hallottam azt sosem felejtem el es addig csak jo jatekosnak tartottam PIRET de akkor meggyozott hogy jo jatekos igazabol csak akkor tudsz lenni ha emberileg is egy nagy jellem vagy . . . nem untatok senkit a kb egy oras beszelgetessel a lenyege az volt hogy a butetes jogos sot azt mondta ha nem nyerunk semmit ettol arrafele akkor neki tobbet egy euro sem kell mert ugy erzi hogy mi mindent megtettunk a csapatert es ok forditva adosok maradtak ezzel . . . ha tudnad hogy mennyi penzrol volt szo meg akkor te kis alszekely akkor bizony besargulnal az irigysegtol . . . en meg ilyent addig nem hallottam es bevallom hogy ott es akkor elottem emberileg is nagyot nott PIRE es bizony azota megnyertuk a MOL ligat na meg a csiki emlektonat is ahol a VOLAN EBEL csapatat gyoztuk le . . . a valogatottba meg azert nem ment mert serulessel kuszkodott es nem akart rizikozni mert meg hatra volt a mindent eldonto harmadik merkozes a MOL ligabol . . . es utoljara meg csak annyit hogy tenyleg szegyeld magadat hogy egy ilyen emberrol egy csomo marhasagot irtal es azt sem tudod hogy ki is o valojaban
@szekelyek: Vannak játékosok aki a csapatért mindent megtesznek, ilyen Pire is. Pire sérülten is játszot a HC-ért. Amikor sérülése miatt nem ment be a válogatottba akkor is a csapatért tette. Ilyen sunyi szövegen szoktunk röhögni a HC-és fiukkal amikor közösen olvassuk a blogot.
Abban én is egyetértek,hogy jó volna a székely hokisok egyöntetűen és klubtól függetlenül lemondják a román válogatottságot,nagyot nőnének a szurkolóik,az egész székely nemzet szemében.
Csakhogy nem igazán tiszta nekem,hogy utána mi történne?Annyi biztos,a fővárosi sajtó és talán a sportminisztérium és talán a politikusok is nagyon keményen lereagálnák székely hokisaink itthonmaradását és kemény szankciókat kéne elviselniük ezért hokistáinknak.
A kérdés,hogy ezt merik-e válalni a fiúk?
Mert ha igen,itthon mindenki emelné majd kalapját előttük.De Bukarestben...nem lennének közkedveltek.
Így sem közkedveltek... A kérdés, hogy mennyire függenek a csapatok Bukaresttől. Minél kevésbé, annál inkább meg lehet ezt csinálni.
@kerusz: A csiki iroda megnyitasaval nem azt az elszakadast ertettem hogy egybol levalunk es ezt az IIHF is jova fogja hagyni de vegre valami elkezdodik jo iranyban is . . . miert kellene nekunk Bukaretbe maszkalnunk mikor mar mindjart egy roman sincs a valogatottban es mindent innen SZEKELYFOLDROL iranyitanak meg tesznek a roman jegkorongert . . . a baj viszont itt kezdodik hogy a roman jegkorongert . . . megmondom oszinten neked es ha lehet maradjon kettonk kozt ez de nekem a roman jegkorong nem a szivugyem sot annak az ellenkezoje . . . en nem tudom elfelejteni azt a sok aljas dolgot amit ezek muveltek evtizedeken at . . . nem tudom elfelejteni azt hogy a steaua negyvenszer nyert bajnoksagot ugy hogy talan max ketszer ha realis lett volna . . . nem tudom elfelejteni azt ahogy timaru a steaua egyik jatekosa az evek alatt mikor mi a SZEKELY HIMNUSZT enekeltuk o botjaval a jeget utotte es korcsolyazott korbe igy mutatvan ki hogy mennyire szeret es tisztel minket. Tudod ez olyan volt mintha kest forgatnanak a szivedben . . . es nem utolso sorban nem tudom elfelejteni azt hogy nekunk szegyen lenne egy roman mezben szaladgaljunk a vb-ken(a hideg is kiraz ha erre gondolok) es nem tudom elfelejteni HOZO LEVENTET sem aki mindig is kiallt magyarsaga mellett es nem ment el ezekhez jatszani . . . egy SZEKELY valogatott az mas lenne azert anyait apait beleadnek de mivel ezt nem tudom hogy hogyan lehetne kivitelezni ezert ugy gondolom hogy a jatekosaink szamara a magyar valogatott lenne az igazi megoldas . . .
A gond ott van, hogy a román federáción keresztül vannak a klubok kapcsolatban az IIHF-el. Szóval nemcsak a federációval romlik meg, vagy szűnik meg a kapcsolat, hanem az IIHF-el is. Ezt nemtom hány klub engedné meg magának.
@Liladínó: Szia! Nekunk is kellemes emlekek azok mikor ti itt voltatok jokat beszelgettunk es igaz szurkolokat ismertunk meg bennetek . . . de lathatod hogy dolgoztunk is mert azzal hogy legyoztuk a nagy VOLANT az egesz MOL liga becsuletet mentettuk meg tehat ertetek is harcoltunk :) Megmondom oszinten hogy elso nap mikor nyertek kilencre az SC-vel egy kicsitt megijedtem en is pedig tudtam hogy nem realis kulombseg ez mert a SC nagyon tartalekos volt es azon tanakodtunk hogy mit kell jatszani ahhoz hogy megverjuk oket . . . aztan TIMO LAHTINEN kitalalta ezt is rola csak annyit kell tudni hogy egy fantasztikus ember aki csak a jegkorongal foglalkozik es a HC sikerei az o keze munkajat dicserik . . . ha mi is kikaptunk volna a Volantol akkor elkezdodtek volna az ebeles mesek es hogy milyen gyenge a MOL liga pedig mi jol tudjuk hogy nem az csak meg a HC SC UTE DAB meg az NZ STARS melle kellene az hogy a tobbi csapat is erositsen egy picitt es akkor minden jo lenne . . . Sikorcinon es Rufuson meg gondolkodunk ugy hogy meg nagyon ne doljetek hatra :) Udv az egesz UTE-s szurkoloi csapatnak es mar varom nagyon hogy talakozzunk mert olyan jol megdumaljuk a vilag bajait hogy ezert mar erdemes osszeulni :)
@csik city: szó sincs a HC lejáratásáról. Ha a hoki egyszemélyes sport lenne mint a tenisz, nem szólnék semmit. Csak azt mondtam, hogy a HC-től is és a SC-tól is elment a felkésülésre összesen kb 20 játékos. Ők nem rizikóztak? Na de mindegy...
@szekely gobe: te is nagyot nőttél a szememben, ha tényleg te vagy Csató Imi. Blogozol, írsz, s még nem is rosszul. Ezek szerint a városban a rólad kialakult kép kissé torz. Nem kell ennyire begurulni. Le a kalapokkal Pire előtt. Szenzációs hokista. Emberként nem ismerem. Egy vélemény volt csak. Nem csak ő játszik sérülten. Pár napja láttam gipszes kezzel játszó játékost (bocs, hogy ő is SC-s). Csak azt mondtam és fenntartom, hogy ha mindenki bement a vállogatottba, ő is bemehetett volna. Ezzel is csak nőtt a feszültség: letíltják vagy nem, hány fordulóra, mikortól, stb. És történetesen én is megkeresem a havi 8 ezret, ezért nem sárgultam még be. :)
p.s.: lejben, nem euróban :)
@suzuka: valóban ez a nagy gond. Lehet itt ugrabugrálni a Székely vállogatottal, lehet esetleg barátságos meccseket játszani, de hivatalost nem. Nem hiszem, hogy van olyan székely hokista, aki nem játszana szivesen az Olimpián Kanadában. Ezt pedig sajnos csak cigányország színeiben tudja megtenni.
Kedves jégkorong szerető barátaim,lenne egy kérdésem igaz hogy Lundh mester visszajött az Sc Csíkszeredához??Köszönöm előre is a válaszokat...
Hajrá Lilák!Hajrá MAGYAROK!
@techman,@szekely gobe: : Sziasztok Kedves Barátaim! Köszönöm, megvagyok! Csak igyekszem magam nem "elkoptatni"... :):) Most pedig azért hallgattam nagyobbat, mert épp Fehérváron voltam, a középdöntő visszavágóján. Hát, nem rágtuk le a körmünket, de - remélem - még lesz rá módunk. Ha látni is akartok, kattintsatok az Utehokira! Van rólam "élőkép" is, a pénteki UTE - Kisvolán videó végén! Bocs az önreklámért! :):) Sajnáltuk, hogy az SC pont az ünnepi tornára került nehéz helyzetbe, viszont magunk részéről köszönjük a volán-verést és gratulálunk a finn edző munkájához! (Szerencsére a mi Pék-mesterünk is rendben van...) Amúgy meg mi is nagyon várjuk már, hogy legyen alkalmunk személyesen is találkozni, mert a világnak van baja, elég, amit sürgősen meg kell beszélni! :)
@szekelyek: Te nem lehetsz szekely, csakis egy provokator! az a fajta, amelyik ugy allitja ha romaniaban elunk, akkor beszeljunk romanul .De velemenyem szerint nagyon rossz emberek kezeben a IIHF romania kepviselete, tehat nem hozza erto emberek kezeben van . Csakis a szineszkedes es a penzfelvetel jar az eszukben. Miert nincs olyanra bizva mint aki felfuttatta HC-Csikszeredat?! Micsoda kommunista megoldas, ha nem megy a jatekos a felkeszitokre akkor letiltjuk.Nem ugy kellene, hogy megegyezzenek a csapatokkal, akik fizetik, jeget biztositanak nekik, mert semmi nincs ingyen.stb... Felhaborito!

Milyen torz kep van rolam kialakulva? Ird meg es en megcafolom :) Teged sem akartalak megserteni csak felkaptam a vizet ugyhogy bocs. Jo?
@szekely gobe: :) hát amikor a "zörögnek a sörös üvegek" nem az inteligenciádat dicsérik ... a pocakodat annál inkább. :) őszintén meglepett, hogy blogozol. Árpit meg tartsátok itthon. Érdekes lehet a HC szereplése a CHL-ben. Ha egyáltalán játszhat az első selejtező körben. Amúgy ez a vállogatottak eredményeitől függ.
www.iihf.com/home-of-hockey/club-events/champions-hockey-league/format-dates-09-10.html
www.iihf.com/home-of-hockey/club-events/champions-hockey-league/2008-ranking.html
Sajnos minden esélyünk meg van, hogy a Litvánok megelőzzenek.
@szekelyek: Ne vedd keszpenznek h a HC bajnok :P
Ha felepulnek a serultek , foleg kozuch s a moral javul akkor van esely, lehet sok nincs de akkor is ki kell tartanunk. A helyzet megoldasa a szezon utan jovetkezhetbe az SC-nal, egy remek elnokkel pl Gereb szemelyeben.
Irigy valaki a pocakomra?:) Az inteligencia szintemrol pedig nem nyilatkozom mert hulyen nezne ki ha magamat kezdenem meltatni . . . pedig tudnam :)
@chubby474: az edzotok meg van-e? jo lenne, ha egy szorosabb play-off-ot lathatnank
@szekelyek: De a legbiztosabb ha megkeresel es akkor majd eltudod donteni te is :) Az SC-nel meg ha felepulnek a serultek akkor meg tenyleg barmi lehet a dontoben
ma mondtak olyat haverok, h ha kesz lesz a vasarhelyi jegcsarnok, odakoltozne a HC?
hallott mar valaki valami ilyet?
ma nem lattam meccsen :(
@fradigy aka Kolbaszosrajaspizza: en, egy gyergyoitol.Lehet h csak humbukk
@chubby474: viccelsz? vagy álmodsz? a tisztes helytállás a cél...
@szekely gobe: formás :) nekem nincs ... ez igaz, pedig genetikailag bennem van, lehet, hogy mire megérem a te korodat utolérlek...
@szekely gobe: Kellemes csalodas nekem is,most hogy kiderult kit is takar a nick:)Gratula nektek es koszonet amit tettetek a csiki hokiert,hiszen soha nem volt Szeredanak sot ro-an sem ilyen csapat mint a HC ! Rengeteget aldoztok ra es oszinten remelem vissza is terul ez valamikor hiszen a HC elott olyan palya alhat ami soha semmilyen roman csapat szamara nem volt elerheto.Merjetek nagyok lenni!
@chubby474: azt akarod mondani, h edző nincs, csak Gál Sanyi :) szégyelném magam :)
Vicc ide, vicc oda, a svéd elment. Pont. A kapus felépulési esélyei nullához közelítenek. De Csíszer saját porából fog újreéledni mint a phoenix madár. Ma nagyot alakított. :)
a sved edzore ertette szerintem sticks. Csiszer lassan kezd visszaterni a 2000-2001-es donto meccsekbeli formajahoz. Nagy volt :P
igen a svedre! mivel az a hir jarta, hogy visza jott
@chubby474: en vasarhelyitol... erdekes.... az van, h marcisra kesz a palya, uressen nem allhat... utanpotlas az sok ev, anno meg vasarhely is tolta, es ott a wizzair....

mondjuk, eleg nehez lenne elmagyarazni a szeredaiaknak :P
@fradigy aka Kolbaszosrajaspizza: hordod ossze a sok marhasagot,es ha hallottad sem mentesit teged mert legalabb at is gondolhatnad ,mielott tovabbadnad es egetned magadot:) Looooool

Hogy is volt a marhakkal meg a keritessel?:))
HC Csikszereda Vasarhelyen:))))))))))
Erdemes lenne Boda Jenonek osszeszednie (ebbol a sok marhasagbol amiket egyesek osszehordanak) egy konyvrevalot es kiadnia.
Szerintem tarolna a konyveladasi piacon akkora sikere lenne
@0din: atgondoltam, ezert irtam le h ESETLEG miert lenne racio ebben a marhasagban. persze hulyen hangzik, de ha kurko tenyleg ebelre gyur, csak nem kepzeled h karcfalvara fognak menni az osztrakok? vagy h megvarjak amig leveszekszi magat a 2 szeredai csapat hogy kinek mikor esne jol jatszani...

de akar eszedbe juthatna a HC Csixereda Gyergyo, vagy a Brasso Csikxerda parhuzam is mielott marhazol.

amugy nyugtass meg, h szemelyes ismerosom vagy es ezert engeded meg magadnak ezt a hangnemet...
valaki irna a tegnapi SC szurkoloi gyulesrol ?
Na a tegnapi sc gyulesrol nagyon roviden es igazat:
1.a sved vissza jott.
2.csergo nem hagyta ott a szponzort.
3.Walenberg marad meg 1 evet.
4.Kozuch az iden nem jatszik tobbet.
5.Ramstedt elmegy neki csak penz kellett az iden.

Ha nem igy van javitsatok ki!!!

Hajra Hc Csikszereda!!!
Kurko-Csato paros verhetetlen!!!
Staffan Lundh visszajott?
Szerintem annyira osszevesztek a svedek h egyiknek mennie kell. Wallenberg gol erosebb de ramstedt igazi csapatjatekos.A jo dolog h Wallenberg marad h tu jatekosokat hivni. Ramstedtet is o hivta s tudna minosegi jatekosokat idecsalni:P
Meg ha vmi fontos van kerlek ird meg.
Valaszaidat elore is koszonom
@SC4ever: Meg annyit tudok de ezt mar nem erositem mert a gyulest hallottam de ezt amit leirok most egy olyan szemely mondta aki a hc haza tajat ismeri h Szocs Szabi,Walenberg,es Ordzo megvannak jovo evre veve a hc-hoz de ez most mar szerintem nem igaz habar Walenberget igaz h megkerestek,es a Mol ligaba nem huzta a csapatot na de ebbe nem bonyolodok bele komolyabban...:)


Hajra Hc Csikszereda!!!
Jobbulast Peter Levinek es varunk vissza Pire az Rb dontore amit a Hc nyer 100 %!!!
Jol megadtad ami jar Suur a stelisnek:))
Mondjuk h arulok lesznek mindig...erre is kell szamitani...:P
@Mihaly Arpad the best: rosszul tudod ! az edzo nem jott vissza. Kozuch pedig mar eronletileg edz jegen meg nincs de javuloban van es lehet hogy vedeni fog a donton.
holnap hanytol van a Steaua Sportclub?
@SC4ever: Én úgy tudom,hogy holnap a Brassó-HC meccs lesz csak,17.30-tól,a Steaua-Sportclub pedig csütörtökön lesz,ugyanabban az időpontban.

honline.ro/?action=sport&phase=1001
@fradigy aka Kolbaszosrajaspizza: Szerintem nem mozditana el Kurko a Hc-t csikbol,marmint nem fog szekhelyet valtoztatani,nem maradna kovetkezmenyek nelkul,de az egy jo megoldas lenne,hogy az Elbel-es meccseken,ha leszenek(s en szemely szerint kezdek remenykedni bar egyelore meg alomnak tunik)olyanok,jo megoldasnak tunik Vasrhelyen rendezni a hazai meccseket! Ugy ertem praktikusabb.de meg sok kerdes merul fel a vasarhelyi jegpalya minosegerol meg az esetleges erdeklodesrol,mert nincs kozel,ide Csikhoz,s Marosvasarhelyen mar kicsit talan elfeldtek a hokit a RATA-val bezarolag...

@Mihaly Arpad the best: Szerintem ezek a hirek nem igazan komolyak,Kurko se szitana tovabb a feszultseget foloslegesen,mert valljuk be egy leendo BL esetleg Ebel-hez kerethez tobb kell,nem mondom nagyon jo jatekosokrol van szo,de egy Rammstedtel jobban jarna a HC ha mar ugy is el akar menni a Klubbtol...

Mi van Pirevel? Milyen arulasrol van szo?
Nekem az nem tetszik,hogy pl.egy csapat mint a Steaua úgy próbál megnyerni egy tétnélküli meccset a HC-val,amint láttuk,hogy többször is nekivágódnak a meccs alatt Polc kapusnak,hátha lesérül a hálóőrünk.Már a Steli elleni meccs legelején erre törekedett a fővárosiak kanadai edzője személyesen és hüségesen követték a meccs alatt a példáját a játékosai is.
Az ilyen sportszerűtlen megnyilvánulásoknak nincs helye hokimeccseken.
Győzzék le a HC-t úgy,hogy az használja a legjobb csapatát végig(ha tudják).Mert Pirét letiltották pár meccsre,most Lupascu kiprovokálta Suur hátvéd letiltását.Péter Levit is kiiktatták:((
Mi illetve ki következik?
Remélem a Brassóiak a hokit teszik majd előtérben a mai találkozón.
@Mihaly Arpad the best: NEM SZÉP A PLETYKA HONNAN SZEDTED ESZT A SOK BAROMSÁGOT. TUDOD HA NINCSENEK PONTOS INFOID NE KAVARD A SZART JÓ.... ENNYI HAZUGSÁGOT LEIRNI MÁR TÚL SOK. SZÉGYELD MAGAD DE NAGYON
Na a tegnapi sc gyulesrol nagyon roviden es igazat:
1.a sved vissza jott.
2.csergo nem hagyta ott a szponzort.
3.Walenberg marad meg 1 evet.
4.Kozuch az iden nem jatszik tobbet.
5.Ramstedt elmegy neki csak penz kellett az iden.

Ha nem igy van javitsatok ki!!!

Hajra Hc Csikszereda!!!
Kurko-Csato paros verhetetlen!!!
KONKRÉTAN ERRE GONDOLTAM 2 PONTON KIVÜL AMIRŐL NINCS INFÓM ÉS SENKINEK NEM VÓLT A GYÜLÉSEN SEMMI DE SEMMI NEM IGAZ.
ÉS MÉGEGYSZER SZÉGYELD MEG MAGAD ÉS MEGKÉREK MINDEN HOKI SZURKOLÓT ADDIG AMEDDIG VALAHÓL VALAMILYEN HIVATALOS FORMÁBA NEM JELENIK MEG VALAMILYEN KÖZLEMÉNY ADDIG MINDEN CSAK PLETYKA ÉS SENKI NE ÜLJÖN FEL ILYEN mihály árpád the best NIKNEVÜ POFÁTLAN SENKIHÁZI HAZUDOZÓ ALAKOK IRÁSAIRA. VAGY NAGYON SZEMÉT ALAK VAGY, VAGY VALAKI TÉGED IS NAGYON SZIVAT ÉS AKKOR AMIT LEIRTAM NEKED IDE ASZT TOLMÁCSOLD NEKI ÉS ÉN KÉREK ELNÉZÉST.
@székely hokis: Ha tudsz valami biztos 100szazalekos infot kerlek ird le.
Koszonom
Meg fog jelenni minden hivatalosan @SC4ever: nemtudom mikor. A fontos az hogy nem vagyunk akkora szarba amekkorába gondolják eggyesek (csőd meg hogy ramstedted csak a pénz érdekli sőt őt egyedül nem ahogy ott mondták)Megfogalmasztunk pár dolgot vagy 8 pontot a vezetőség felé, most nem részletezem mit szurkoloi eggyesület tag sem vagyok nem az én tisztem eszt közölni bizóm azokban akik eszt meg kell tegyék hogy hamarosan megteszik nyilvánosan a sajtóba. Csak arra kérek minden kék fehéret hogy vésse az eszébe rendesen a S.C. örök és mindig élni fog.
Pénzügyi dolgokról nem nagyon tudtunk beszélni mivel nem vólt senki illetékes ott Gal Sanyi és Hozo Levi semmit nem tud a Sport klub anyagi helyzetről nem avassák be öket de nincs akkora baj ahogy eszt eggyesek szeretnék.
A nagy baj a csapat moráljával van az öltözői hangulatban mivel 50% fizetés csökkentés eszközölt a vezetőség játékosnak és edzönek eggyaránt ami nagy hiba vólt a vezetőség részéről, teljesen padlora küldte a csapatot a R.B. elött.
Levi megigérte hogy tisztességgel helyt fognak álnia bajnokság döntőjébe és Kozuck már edz.
Hogy ki marad és ki nem a jővő zezonra az pénz kérdése konkrétum nem vólt tehát nevek nem hangoztak el.
Lund a managment miatt ment el nem haragszik senkire jó szájizzel ment el.
Ezt rossz volt olvasni! ...és nem a tartalma miatt.
süti beállítások módosítása