HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Néha a nőknek is elborul az agyuk

2009.02.21. 22:56 Hblog

A legkevésbé sem mondhatni, hogy sokat foglalkoztunk volna az elmúlt másfél évben a női jégkoronggal, most megpróbálunk köszörülni keveset a csorbán. A fejleménynek két apropója van. Az egyik, hogy véget ért az országos bajnokság, az UTE Marilyn a döntő második mérkőzésén is legyőzte az UTE Marilyn U18-as csapatát. A másik, hogy egy-két hete elmentünk az akkor már fix harmadik Ferencváros edzésére, ahol videó is készült.

A magyar első osztályú női jégkorongbajnokság hatcsapatos volt ebben a szezonban, mégpedig úgy, hogy a IV. kerületiek két csapatot is indítottak. Mellettük a Ferenváros, a dunaújvárosi Angels NJSE, a székesfehérvári Vadmacskák és a miskolci MJSSE Démonok szálltak harcba. A mezőny egyenetlennek bizonyult. Az UTE Marilyn úgy nyert, hogy egyetlen pontot sem vesztett. 100 százalékos teljesítménnyel hozták az alapszakaszt, majd a fináléban – az első kettő az aranyért, a 3–4. a bronzért, az 5–6. az ötödik helyért játszott, illetve játszik rá – kettős győzelemmel intézték el fiataljaikat. Az alapszakaszban csak papírforma-eredmények születtek, igaz, a Ferencváros egyszer az UTE Marilyn U18-nak (4-7), egyszer pedig az Újpest nagycsapatának (4-9) is megnehezítette kissé a dolgát, uróbbi meccsen 3-2-re hozták az első harmadot.

Közjáték 1.:

Korábban karatéztam, cselgáncsoztam, de egyszer láttam a tévében egy filmet, amelyben hokiztak, és megtetszett.
És ha más sportot láttál volna a filmben, akkor most azt űznéd?
Nem tudom, lehet.
Mi volt a film címe?
Azt már nem tudom.

Ezt a Ferencváros női csapatának fiatal játékosa mondta arról, miért jégkorongedzésre készül este nyolckor a pesterzsébeti csarnokban. De a csapatban van negyvenéves, kétgyermekes családanya is, aki korábban kungfuzott, tornázott, kézilabdázott, és ahogy mondja, vénségére megtetszett neki a hoki. Sokan ismerős ajánlására kezdték, mások sokat jártak meccsre a szülőkkel, megint mást a húga csábított.

Az UTE Marilyn fölényére jellemző, hogy egyik mérkőzésükön a hivatalos jegyzőkönyv szerint 68-0-ra verték a miskolciakat, ekkor a közbülső harmadban 30 gólt ütöttek. Ez nem világrekord, mi is beszámoltunk arról a különleges olimpiai selejtezőről, amelyen Szlovákia válogatottja 82-0 arányban intézte el Bulgáriát.

A magyar női jégkorong sem tartozik a legjobbak közé, az előző szezonban a divízió 3-ban küzdött a válogatott, a tornát Miskolcon rendezték. A csapat első mérkőzéseit sorra elveszítette, de az utolsót megnyerte, Koreát sikerült legyőznie 2-1-re. Ezzel bent maradtunk a D3-ban. Ebben az idényben azonban nem játszunk. A vb-rendezéssel járó anyagi veszteséget ugyanis egyetlen ország sem vállalta.

Idén a nők számára csak A csoportos, D1-es és D2-es világbajnokság van, mivel a nemzetközi szövetség az alapító okiratában szereplő célkitűzés – a jégkorong népszerűsítése – ellenére nemigen ad pénzt a rendezéshez, és ez az alsóbb osztályokban katasztrófát jelent anyagilag. Emiatt egymás után maradnak el az alsóbb osztályú világbajnokságok. Pedig ezeknek a válogatottaknak ez volt az egyetlen lehetőségük a szereplésre az év folyamán. Egyelőre senki nem tudja, mi lesz, és hogyan kapcsolódhatnak be a hoppon maradt országok ismét a küzdelmekbe.

Közjáték 2.

Palotás István, a Ferencváros női jégkorongcsapatának szakvezetője: "A 13 éves kor vízválasztó egy lány életében. Ha előtte 4-5 évig fiúk közt szerepelt, sokkal gyorsabb, erősebb lesz, mint aki csak lányok közt edződik."

Ma már korábban kezdenek el a lányok jégkorongozni, mint a mondjuk egy évtizede. Az edzésen van, aki a MAC, mások az FTC Hockey Académia szerelésben hajtanak, és persze névre szóló Fradi-mezest is látni. Az egyik játékos Ovecskin feliratú Washington-mezben lövöldözött kapura.

A legnagyobb cél természetesen a lányok közt is a külföldi szerződés legalább az ösztöndíj , a csúcs pedig Kanada. "A női jégkorongban külföldön sincs profizmus, tehát ha a magyar játékos kikerül, maximum ösztöndíjat vagy hozzájárulást kap, az edzések és a meccsek mellett dolgoznia is kell, ha meg akar élni" – mondja Palotás.

Van, akinek összejön. Az FTC-től elszerződött Pintér Zsófia például a svájci HC Prilly Fémininben játszik. A válogatott hokist tavaly az év női jégkorongozójának választotta a magyar szövetség. Svájcban szerepelni óriási dolog. Az ország női válogatottja A csoportos, és ott lesz az olimpián is. Pintér Zsófia megállja a helyét, csapata második legeredményesebb játékosa, ez ideig 14 pontot szerzett, 6 gól és 8 assziszt leosztásban. Más kérdés, a HC Prilly Féminin a bent maradásért küzd.

Pintér a már említett miskolci divízió 3-as felnőtt-világbajnokságon három pontot vállalt, a legtöbbet a magyarok közül, ütött egy gólt, adott két passzt. A tehetség március 6-án tölti be 17. életévét. Vannak más légiósaink is: Jókai Zsófia és Trencsényi Kitti a Vaxjö Lakersben, Svédországban próbál szerencsét.

Közjáték 3.

Palotás István, az FTC szakosztályvezetője: "A hoki, az hoki. Néha a nőknek is elborul az agyuk. A játék elvben más, mint a férfiaké, mert tiltják a kemény testjátékot, de a lányok ettől még nekimennek az ellenfélnek, verekszenek, bokszolnak, ha kell.

Annak ellenére, hogy a játékosok többsége törékeny és fiatal lány, volt rá példa, hogy nagy verekedés volt a meccsükön. "Csak azért, mert a miskolciak durván játszottak, nem viselték el, hogy jobbak voltunk. Én csak szét akartam választani a verekedőket, le akartam szedni az ellenfelet a csapattársamról. A bírók is beleszóltak, aztán már mindenki a jégen feküdt" mondta az egyik 18 éves hokis. Mindenesetre van a csapatban játékos, akiről a többiek azt mondják, nem verekszik, csak egyet üt.

Kérdés, hogyan lehet továbblépni. A fejlődés lehetőségeit a Ferencvárosnál is keresik. Palotás István közlése szerint egyfelől a következő bajnokságra külföldi játékossal erősödhet a keret. Az FTC tárgyal egy szlovák válogatott hokissal, aki csak a bajnoki találkozókra járna át meccspénzért.

De van a zöld-fehéreknek egy másik komoly tervük is: szeretnének indulni az osztrák másodosztályban. Palotás úgy számol, ez hat idegenbeli meccset jelentene, ezeket pedig – ha az osztrákok is hozzájárulnak – három utazással letudnák. Az osztrák másodosztály idei kiírásában az öt osztrák csapat mellett egy szlovén szerepelt.

Közjáték 4.:

Magyar női jégkorongbajnokság 1994 óta van, szinte mindig az UTE Marylin nyeri, de épp tavaly – és 2006-ban – a Ferencváros FTC Stars néven meg bírta törni a lendületüket.

A legfontosabb azonban az, hogy most nő fel az első generáció, amelynek reprezentánsai már tényleg a fiúkkal együtt kezdtek, egészen apró korukban, és sokkal ügyesebbek, képzettebbek, erősebbek, mint elődeik. Nem véletlen, hogy az UTE Marilyn fiataljai ilyen jók tudtak lenni ebben a szezonban. Kissé meglepően hangzik, de igaz: a lila-fehérek bajnoki ezüstérmes U18-as csapatában 12-14 éves hokisok is vannak. A döntő második mérkőzésén gólt szerző Huszák Alexandra, aki egyúttal a bajnokság legeredményesebb játékosának bizonyult, és az alapszakaszban a nagycsapatban is rengeteg pontot szerzett, például még csak most 13.

Mindez pedig akár azt is jelentheti, hogy a magyar női jégkorong is alaposan előrelép az elkövetkezendő években. Már ha az IIHF segít megrendezni azokat a tornákat, amelyeken csapatunknak lehetősége nyílhat bebizonyítani, mennyit is fejlődött.

87 komment

Címkék: női ferencváros országos bajnokság ute marilyn pintér zsófia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csak azért, mert a miskolciak durván játszottak, nem viselték el, hogy jobbak voltunk. Én csak szét akartam választani a verekedőket, le akartam szedni az ellenfelet a csapattársamról. A bírók is beleszóltak, aztán már mindenki a jégen feküdt" – mondta az egyik 18 éves hokis.
hazudni nem szép dolog...
Csak egy közbevetés. Az Eurohockey munkájába régen besegített egy holland lány, aki az egyetemi hokibajnokságban játszott fiúkkal vegyesen.

Ebben csak az az érdekes, hogy Hollandia nem éppen hokinagyhatalom, de mégis létezik normális egyetemi hokibajnoksága, heti rendszeres edzéseken résztvevő csapatok között. Ami persze nem olyan, mint Amerikában, mert totális amatőrök, no meg lányok is lemehetnek, de mégis jó dolog, mert segít a jégkorong beágyazásában.

Egyelőre nálunk van egy hétvégi torna, ahol a válogatott hokis férfi együtt játszhat a tökamatőr lánnyal. Meg van a maga bája, de mégis más.
Bocsánat,de ki is valójában Palotás István?Mit lehet róla tudni?Játékos pályafutása is volt?
Jó kis téma. Aranyosak. Zúzzatok csajok! Én megnéznék egy női hokimeccset is.
Egyetemi bajnokság sokmindenben nincs úgy ahogy kellene, de ez egy ilyen ország.
1. Fejős Ildikó 10 10 1 0 1 1 70 UTE Marilyn HC
2. Magyar Gabriella 12 17 1 0 1 0 59 Angels NJSE
3. Balog Edina 9 11 1 1 1 0 57 Ferencvárosi TC
4. Popovics Polett Nelly 11 7 0 3 0 0 44 MJJSE-Démonok
5. Rónai Alexandra 6 4 0 1 1 0 38 Ferencvárosi TC
6. Magyar Szilvia 11 14 0 1 0 0 38 MJJSE-Démonok
7. Barna Réka 11 14 0 1 0 0 38 MJJSE-Démonok
8. Zsolnai Viktória 11 6 1 0 1 0 37 Ferencvárosi TC
9. Tóth Enikő 12 8 0 0 1 0 36 Ferencvárosi TC
10. Csiszer Sarolt 18 12 0 1 0 0 34 UTE Marilyn U18
11. Csiszer Sarolt 18 12 0 1 0 0 34 UTE Marilyn HC
12. Pinkó Viktória 9 6 0 1 0 0 22 Ferencvárosi TC
13. Kocsondi Nóra 13 5 0 1 0 0 20 UTE Marilyn U18
14. Kocsondi Nóra 13 5 0 1 0 0 20 UTE Marilyn HC
15. Bögyös Dóra 10 4 0 1 0 0 18 Vadmacskák
16. Vizi Fruzsina Réka 10 8 0 0 0 0 16 Vadmacskák
17. Turi Katalin 8 3 0 1 0 0 16 Vadmacskák
18. Oros Brigitta 12 8 0 0 0 0 16 Angels NJSE
19. Lencsés Enikő 11 3 0 1 0 0 16 UTE Marilyn HC
20. Huszák Alexandra 18 8 0 0 0 0 16 UTE Marilyn U18
21. Huszák Alexandra 18 8 0 0 0 0 16 UTE Marilyn HC
22. Herku Mónika 12 8 0 0 0 0 16 Angels NJSE
23. Botond Barbara 11 8 0 0 0 0 16 UTE Marilyn U18
24. Pálkövi Csenge Beáta 10 7 0 0 0 0 14 Ferencvárosi TC
A tények barátaim.Nem kellene a kicsi csapatokat úgy lefikázni mikor a FTC játékosai 1-25 helyből a legtöbbet foglalják el.NEM emlékszem arra, hogy bármelyik miskolci lányt csak úgy leütötték volna pestezsébeten bár lehet, h nem azt a mérkőzést néztem:-)Lányok kicsit szerénybben az ilyen mondatokkal.
6 FTC, , 5 UTE HC, 4 UTE 18,3 Miskolci,3 Angels, 3 Vadmacskák
@Hasek70:
Bizonyára figyeltél. Ki mondta, hogy Erzsébeten volt? Nézz utána a miskolci meccs jegyzőkönyvénél.
Ja és ha bekopiznád a sportszerűségi listát...azok a tények.
@Peppone Botazzi elvtárs:
azért kell hozzá egy kis elhivatottság....de most lesz egy kis pihi.
Polett Nelly? Nem értem a mostani szülőket, komolyan :D
De lányok miért veszekedtek egymással? Ez egy kemény sport, ezért ha ezt választjátok akkor fölösleges szóvátenni hogy a másik kemény volt. A hoki, pláne a női hoki szerintem nem áll még úgy hogy nagyon megengedhetné magának a saját berkeken belüli civakodást. Egység kéne inkább.
Persze tudom, egy nagy rivalizálás egy ilyen kemény sportban...nem egyszerű. Szóval meg is értelek benneteket meg nem is :D
csak így tovább lányok! hajrá, Újpest!
Palotás mostanában alacsonyabb osztályban véd - védett. Most pl azt hiszem a Szigeti Bikáknál. Emellett az Erzsébeti jégcsarnok létesítmény igazgatója.
Miért a fradiról van szó, mikor ők harmadikok lettek? Mit akarnak külföldön, ha még itthon sem próféták?
@Rock me Amadeus: szerintünk nemcsak a fradiról van szó
RmA: Miert sajnalod toluk, hogy egy kicsit reflektor fenybe kerulnek? Azert roluk van szo mert hozzajuk ment a blog szerkesztosege. Nincs szukseg rosszmaju megjegyzesekre, inkabb tamogatni kene oket hamar meglehetosen mostoha korulmenyek kozott kenytelenek edzeni.

Miert kell ennyire magyarnak lenni, hogy mindenben a negativumot a rosszmaju megjegyzeseket kell eroltetni. Miert esik nehezedre annyit mondani h hajra noi hoki v sok sikert nekik?
Kedves Palotás István kicsit el van tájoldóva Svédország ügyben ugyanis:
1, ingyenes az oktatás (mindenkinek, függetlenül attól, hogy mit tanul)
2, nem kell hockey osztályba járnia az embernek ahhoz, hogy hockey-t tanulhasson, hanem lehetsőgé van rá, hogy "fakultációként" tanulja az ember...
@Tillasz: Utánna néztem és ezttaláltam a miskolci honlapon
www.miskolcijegesmedve.hu/forum.php?tipus=v&temaid=191&szamlalo=1
2009-01-12 15:17:18
"Igen, volt búnyó a NŐI mérkőzésen. Aki látta, azt mondta király volt.Lehet, hogy kikaptunk 0-19 re de a búnyókat mi nyertük 3-0 ra.Először volt Popovics VS Balogh hát mint mondjak, ha ez a lány egyszer férjhez megy, és "apa" beszól neki, olyan sallert le tudd nyomni , hogy csak na.Megverte a Bp.i lányzót rendesen volt is sikere a lelátóról, és kaptak is 2+10 percet érte mindketten"
"Aztán jött a Molnár Vs Rónai viadal ami elég rövidre sikerült.Molnárt hátulról a palánkra lökték, a sporik semmit nem itéltek, így a mi Ildikónk úgy döntött, kezébe veszi az igazságszolgáltatást, és egy jól irányzott ütőmozdulattal az ellenfelére súlytott. Kapott érte 2 percet, de a pesti lánykát sem kellet félteni, és sípszó után elkezte ütni a mi lányunkat ezért őt az öltözőbe küldték a sporik végleges fegyelmivel, kipontozódott."
KÖSZÖNÖM megtettem de ezekszerint a FTC lányai nem mondtak igazat a videón sajnos.
Őstintén sajnálom, h ez marad meg bennük és csak nagyon kevés "a játékszeretete a hoki iránti alázat"(Pat Cortina)

Na ha már ott tartunk melyik csapat mennyire durva, akkor kérdem én miért van az, hogy a végleges fegyelmik vagy végleges kiállítások majdnem mindegyike Fradi elleni mérkőzésen történik? Jah persze én csak szét akartam őket választani :) Akkor miért pofozkodott?:) Vagy ennek a kislánynak nincs talán vizsgája szabályismeretből és nem tudja, hogy nem avatkozhat közbe? Vagy magyarázzátok már meg azt, hogy korongot nem birtokló játékost szándékosan lebontanak, aki kicsit visszacsap az ütővel, ezek után elkezdik fejen öklözni... Ki is a durva?

De azért beszéljünk már arról is, hogy ama bizonyos fradi akadémián játszó kislányok hogy is hergelik az ellenfelet? Az öltöző folyosón büdös zs.d.znak meg c..ányoznak?
@Hasek70:
@pokerface:

Na pont az ilyen rosszmaju megjegyzesekre gondolok. Ebben nagyon hibasak a szulok is akik a gyerekuket hagyjak eldurvulni es/vagy rauszitjak az ellenfelre.

Egyebkent meg ennek az egymasra mutogatos kommentelesnek semmi ertelme. Itt nem lesz igazsagtetel es orakon at csak egymast szapulhatjuk. Tereljuk mar pozitiv mederbe ezt a post-ot.

Meg egyszer mondom: HAJRA NOI HOKI!
@Banderas29: köszi, díjaznám nagyon, ha ezt másképp folytatná a publikum

kedves emberek, mi ezt most nem értjük, írtunk végre valamit valamiről, amiről eddig nem sokan nem sokat, talán hiánypótlót tehát, és teljesen meg vagyunk döbbenve, hogy merre ment el a diskurzus. ne csináljuk már ezt, ha nem muszáj
@Banderas29: Ne haragudj, de a hangulatkeltés már a cikkben elkőzdödött... "Csak azért, mert a miskolciak durván játszottak, nem viselték el, hogy jobbak voltunk. Én csak szét akartam választani a verekedőket, le akartam szedni az ellenfelet a csapattársamról. A bírók is beleszóltak, aztán már mindenki a jégen feküdt" – mondta az egyik 18 éves hokis.

Csak elmondanám, hogy a miskolciak ezt a fradi elleni meccset győzelemként ünnepelték, mert 20 alatt tudtak maradni és nem nem bírták elviselni, hogy az ellenfél jobb volt. Talán inkább a Fradi nem bírta elviselni, hogy nem tudtak nekik legalább 30-at lőni. Nem éppen etikus így nyilatkozni az ellenfélről egy cikkben...
@D. Gromov: Lehet nektek kellett volna jobban átnézni ezt a cikket, hogy mit hagytok benne nem? :)
Amúgy ne csodálkozz ezeken az ellentéteken, hiszen nőkről van szó :)
@D. Gromov: Ugy latom ebbol ertelmes kommenteles nem nagyon lesz :)

Ha nem a szurkalodas akkor kezdodik a lezbizes. Tenyleg ezen az ertelmi szinvonalon tart a magyar tarsadalom? Kerek mindenkit hazuttoljanak meg. :)
Éljenek a Hokis Csajok! S elég szomorú,hogy miskolci lányok csak ilyen keveset tudnak!!! Arról nem is beszélve a fradis lányok 12-13 éveseit könnyű megverni! /tetleg nem kis bírói segédlettel/
@pokerface: Azért arra lehetnél tekintettel, hogy ezt a blogot nők is olvassák (általában szivesen teszem), szoval csak finomabban a hasonló megjegyzésekkel.
Amugy meg minden tiszteletem ezeké a csajoké, kemény sportot választottak, és szerintem semmivel sem sportszerűtlenebbek játék vagy nyilatkozatok terén mint férfitársaik... Hajrá női hoki!
bárcsak az én bnőm is szeretné ennyire a jégkorongot mint ezek :D
@heves jeges: Hé te miről beszélsz? :) A miskolci lányoknak ez volt az első szezonuk, egy-másfél éve kezdték... És ha kint voltál a meccsen, akkor a véglegeseket valóban fiatalok kapták, csak éppen ők kezdeményeztek... Sőt igazából a cikkben nyilatkozó 18 éves hölgy nyilatkozatát sem értem, mivel egyik verekedésben sem kapott 18 éves játékos kiállítást :) De tovább megyek, azon a mérkőzésen egyetlen 18 éves fradis lány sem kapott kiállítást :)


@Ysbryda: Félreértesz. Én nem a női nemet akartam megsérteni, csak arra akartam célozni, hogy a női lélekvilág cseppet más és éppen ezért nem csodálkozom a fent írt megjegyzéseken. A lezbizést én is elítélem. Ha van ilyen, akkor az abszolút a magánügyük...


És egyébként meg HAJRÁ NŐI HOKI!!!
@gyík: ezzel az erővel betilthatnánk a női kézilabdát, kosárlabdát, vízilabdát??? MIért pont a jégkorongot kell kiszúrni, ahol ráadásul még a szábályokat is úgy alakították ki, hogy minél kisebb legyen a sérülés veszélye...
Na látom beköszöntött a kultúra!:-)
Biztos sokan láttak már női hokimeccset, azok közül, akik osztják itt az észt.
Nem tisztem mások gyerek(lány)nevelésébe beleszólni, de inkább hokizzon a lányom, mint szép rózsaszín ruhákba öltözve, Barby babákat simogasson, és édesen eljátsza a buta szőke szerepét. (Mellesleg barna haja van, de ez ugye nem akadály.)
Amúgy, jól tanul - mint a lányok nagy többsége -, tud főzni - 12 éve kora óta - és még hímezni is szeret. A többi lányos tulajdonságát ne említsem.
Szóval gratula...
Bizonyára nem mindenki körében leszek népszerű azzal amit most írni fogok, de bizonyára sokan tudják, hogy érintett vagyok a fenti témában, még akkor is, ha a lányom a női bajnokságban nem szerepel, "csupán" az előkészítőben és a kölyökben vitézkedik együtt a fiúkkal.
Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy a hazai női jégkorongot a fanatikus játékosok, edzők és hozzátartozók tartják életben nem kevés anyagi- és időbeni áldozatot vállalva.

Többször, több helyen kifejtettem azt a véleményemet, hogy a jelenlegi 12-15 éves női korosztály sokkal nagyobb figyelmet érdemelne, mint amit jelenleg kap. Ők ugyanis azok, akik több évet fiúk között edződtek, egészen más közegben, mint akik végig a női mezőnyben játszottak. (Tőlük ezúton kérek elnézést, hiszen kitartásukat, befektetett munkájukat nem vonom kétségbe, s nem szeretném, ha lebecsülésnek vennék amit írtam vagy írni fogok.)

Mire is lenne szükség? Egy 3-4 éves programra, kitűzött célra (pl. olimpia részvétel vagy U18 vb részvétel) és egy kicsit nagyobb odafigyelésre. Jelenleg is tart a Szövetség által szervezett U14-es fiú csapat felkészítése. A kiválasztás során a teszteket a lányok már el sem végezhették… Esélyegyenlőség? Nem szeretném, ha valaki félreértené, én nem kivételezett bánásmódot kérem számon, csupán az egyenlő bánásmódot.

Lenne még mit írnom, de be kell látnom, hogy teljesen felesleges, ha olyan kommentek kerülnek többségbe, amelyeknek az a lényege, hogy mit csináljon egy 13 éves lány…
@MeLa

kommentezz nyugodtan, az okoskodni beeső hülyéket folyamatosan törlöm

ezekre nem is kell reagálni, mert hipphopp tűnnek elfele

nem gondoltam, hogy ennyi perverz majom tartja majd fontosnak, hogy beszólogasson, de így is azt tartom, fontos volt kitenni az anyagot indexcímlapra, hiszen sokan nem tudják, hogy van ilyen, és hátha most sokan megtudták az épelméjűek közül is

szóval, a hülyeségekkel ne foglalkozzon, aki komolyan akar beszélni a női hokiról, beszéljen, hiszen épp a beszéd elindítása volt az egyik fő cél

(egyet sajnálok, hogy a verekedős rész bent maradt, mert az is félreviszi sajnos a diskurzust)
@a szoci még kómában is lop: Nem hinném, hogy a női kézilabda ne lenne sokkal durvább a női hokinál.

Ugyanakkor azzal én is egyetértek, hogy nem szerencsés, ha lányok játszanak a fiúk bajnokságában. Pláne 14 éves korban.
@MeLa: Teljesen igazat adok neked! Láttam jómagam is sok gyerek meccset, ahol bizony a lányok nem játszanak alárendelt szerepet, sőt, sok helyen csapatkapitányok, gólt termelnek és gólpasszokat adnak. Semmi különbség nincs egy 13 éves fiú és lány hokis között ha egyszerre kezdtek hokizni. És bizony nincsenek kevesen, úgyhogy ki kéne találni nekik valami programot.

A rosszmájú nem nőknek való sport és női hokin csodálkozó kommentekhez csak annyit, hogy kb másfél évtizede van női hoki kishazánkban...
@D. Gromov: nem irígyellek! Jól bevállaltad ezt a vasárnap délutáni felügyeletet. Sajnos ez van, ha azt szeretnétek, hogy valamiről értesüljenek a "kívülállók" is, akkor ezzel együtt jár, hogy megjelennek a nem kívánatos kommentek is.

Addig türelemmel leszünk, s ha majd ismét magunk között maradunk, akkor talán sikerül közösen jó irányba mutató kommentezést folytatni!
azért van olyan lány/nő, aki magasan űzi és a férfiak között is bemutatkozott (ráadásul magasan jegyzett helyeken)

pl.
www.eurohockey.net/players/show_player.cgi?serial=61370
www.eurohockey.net/players/show_player.cgi?serial=38084
@KCs: tudod sajnos az a probléma, hogy nincs alternatíva...
A magam részéről köszönöm a blog-nak, hogy szentelt egy kis időt és energiát a női jégkorongnak is. A fanyalgóknak jelezném, hogy egyrész a női jégkorong olimpiai sportág, másrészt keménységben meg sem közelíti pl. a női kézilabdát vagy vizilabdát. Ami a lányok fiúk közötti szerepeltetését illeti, jó lenne elgondolkodni azon, hogy ha egy lány fiúcsapatban játszik, annak az is lehet az oka, hogy jobb, mint a posztján bevethető fiú vetélytársak...
Kedves hozzászólók!
20 éves egyetemista vagyok, heti 3-4 alkalommal járok hokizni - nem csak női csapatokkal.
Mióta játszom (4 éve), legalább 40-50 jégkorongozó lánnyal/asszonnyal ismerkedtem meg, 8-tól 35 éves korig, és jelentem, ezek mindegyike normális életet él, iskolába jár, dolgozik vagy gyermeket nevel. (Van, aki mindhárom területen helytáll.)
Nem értem, miért nem lehet elfogadni, hogy ezeknek a lányoknak/nőknek a jégkorong jelenti a szórakozást, a kikapcsolódást, ez okoz nekünk örömet.
Természetesen a játék hevében nálunk is előfordulnak szabálytalanságok, csúnya megmozdulások, sportszerűtlenségek, kiállítások, hiszen mindez hozzátartozik a játékhoz. Ám úgy gondolom, hogy ezt nem szabad egyik csapatra sem kihegyezni. (Hasek70 hozzászólásából is kiderül, hogy a büntilista első 15 helyén mind a 6 jelenleg bajnokságba benevezett csapat képviselteti magát legalább egy emberrel!)
Úgy hiszem, a nők nagy részét nem az hajtja, hogy a pályán vadállattá váljon, és megmutassa, van ő is olyan jó bunyós, mint David Vychodil. (nem vagyok DAB-gyűlölő, csak jelenleg tudtommal ő vezeti a statisztikát... :-) ) Egyszerűen csak jó egy csapathoz tartozni,együtt izzadni az edzésen, együtt örülni egy szépen meghúzott cselnek, egy gyönyörű vagy éppen szerencsés gólnak, együtt bosszankodni egy vereség után, és együtt harcolni azért, hogy legközelebb mi nyerjük meg az összecsapást. (huh ez durván terjengős lett, bocsi :-))
Számomra egyébként külön élmény, amikor fiúkkal játszhatok, ezt szerencsére több csapatnál is megtehetem, igyekszem köztük is megállni a helyem!

Remélem, hogy írásom kicsit segít más szemmel nézni ránk, női hokisokra!
Azt még elfelejetettem, hogy azok a lányok, akik a fiúk között játszanak, sokkal nagyon mérkőzés tapasztalatot szereznek, hiszen sajnos a női bajnokságban nagyon kevés a mérkőzésszám.
RmA: Én is ezen gondolkozom, de nincs meg a megoldás... :)
@KCs: még egy dolog jutott eszembe, hogy miért játszanak (edzenek) lányok a korosztályos fiú csapatokkal. Elég ha egy pillantást vetsz bármelyik utánpótlás nevelő egyesület és pl. a bajnok Marilyn (ezúton is gratulálok a sikerhez!) edzés időpontjaira...
@Balna1969: bocs fiúk, nem hiszem, hogy ismerjük egymást :-)
Kedves Hozzászólók!!Vegyétek tudomásul hogy játszani jó és ez számit. Ezzerel edzünk hogy helyt áljunk, nem érdekel ki mit mond,inkább arra fektené az energiáját hogy támogasson minket anyagilag és szellemileg,mert erre van szükségünk!!!!
A hír lekerült a címlapról, tehát ismér magunk között vagyunk... Jöhetenek a jobbító szándékú, útmutatást adó kommentek!
Talán az "egész" női jégkorong helyzete megérne egy külön posztot...
@MeLa: nah, abban a posztban aztán nem győzné gyomlálni Gromov úr a kommenteket... :)
@Balna1969: nem lenne gond, ha nem kerülne ki az Index címlapjára... :)
@MeLa: gyere el nyáron Kilitire, tudnánk miről beszélgetni... akár erről a posztról is.
na milyen parázs vita alakul:-)
voltam sok női mérkőzésen,mert csinosak a lányok és olyan módon tudnak küzdeni, hogy minden tiezteletem a HOKIS LÁNYO(ASZONYOK)é, és láttam olyan sportszerű jelenteket is mikor a hazai szülők az elenfél játlkosainak dobálták a csokikat ezzel is elismerve a hozzállásukat.
Gyerünk csajok hajrá!!

Ui:ha valakit megsértettem volna a hozzászólásommal attól utólag is bocs, de én csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet, h a lányok ne arra legynek már utólag büszkék, h kit és mikor vertek meg, hanem, h milyen gólt ütöttek, vagy védekeztek ki.
Az is nagyon tetszik, h sokan elmondták mennyi munka is van ebben valójában és inkább segíteni kell nem fikázni!! IGAZATOK VAN HAJRÁ NŐI HOKI!!!
Kedves MeLa!
Amikről írtál - tervek -, nagyon közel vannak a megvalósításhoz. A hétfői Elnökségiről van egy hír az MJSZ-en, bár ebből sokan nem tudják, mit is fogadott el a grénium.
De nagyon remélem a mostani vihar nem mossa el a támogatást, és ebből a lányok is részesülni fognak. És ez elég ahhoz, hogy elinduljon valami. Azt' meglátjuk a lendület mire lesz elég.
@Tillasz: Szia! Erre gondolsz:
"...Mindezek után téma volt az elnökség ülésén a hazai utánpótláshelyzet is. A közelmúltban egy ad hoc-bizottság járta körbe a legjelentősebb hazai nevelőegyesületeket, s most beszámolt tapasztalatairól. Egyben a regisztrált játékos szám alapján döntés született e műhelyek támogatásáról is..."

Azért furcsa a megfogalmazás, mert kifejezetten "női nevelőegyesületről" nem tudok, persze ettől még létezhet... :))
Igen-igen.
"Mire is lenne szükség? Egy 3-4 éves programra, kitűzött célra (pl. olimpia részvétel vagy U18 vb részvétel) és egy kicsit nagyobb odafigyelésre. Jelenleg is tart a Szövetség által szervezett U14-es fiú csapat felkészítése."
Valami ilyet írtál. Én erre céloztam...De remélem rövidesen minden világos lesz.
@Tillasz: Te tudsz valamit... ;) Engem meg megöl a kíváncsiság. :)
@MeLa:
Tudod a "közelmúltban" én is sokat utaztam az Országban. És sikerült néhány szövetségest szerezni az ügy mellé. Igaz van még sok dolog, amit tisztázni kell, de remélem ez már csekélység az eddigi harchoz képest. Amúgy nem tudom, miért fúrja az oldalad, két dolog megvalósulni látszik 3, az általad említettből. Van olyan film, hogy a 23-as szám? A többi már rajtad múlik, megfejted-e?:-)
Sok sikert, ez egy programozónak nem lehet gond. Hajrá!:-)
Közeledik az utolsó fejezet??? ;)
Kedves Szerkik!
Mint némiképp érintett a témában engedjétek meg, hogy 1-2 dolgot kritizáljak, vagy éppen dicsérjek.
1. Az feltétlenül fontos, és üdvözlendő, hogy a legnépszerűbb jégkorongos oldal foglalkozik a női hokival.
2. Minden egyes cikk, hír, eredmény, az ismertségüket segíti.
3. Azonban mintha a lányokról szóló cikkek, nagyon elmentek volna "bulvárba".(lásd a miskolci lányok hatalmas veresége, vagy ez a cikk is)
4. A cikkel konkrétan az a bajom, hogy nem méltó ezen oldalakhoz. Egyoldalú, tele ferdítésekkel a nyilatkozók részéről(és akkor még finoman fogalmaztam), ami nyilván elmegy egy olyan portálon, ahol a tárgyilagosság, vagy hitelesség nemléte nem gond, de itt?
5. Hatalmas volt a felzúdulás néhány fradista lány mondatain. Megértem mind a két oldalt. Egyrészt, milyen jól hangzik egy riportban, hogy "még a 2 fejjel nagyobb miskolcit is kiütöttem". Másrész viszont ez egész egyszerűen nem igaz, mert őket verték...
6. Egy külsős, a riport után levonhatja a tanulságot: magatartás zavaros tinilányok és magamutogató negyvenesek sportja nálunk a női hoki...(bocs)
7. Pedig tudom, hogy ettől sokkal több, Dunaújvárostól, Budapesten át Miskolcig.
8. Gondolom, hogy egy alaposabb posztot is megérne a téma, ahol esetleg meglehetne szólítani a többi egyesületet is, hogy(pl):
-milyen története van a klubban a női hokinak?
-milyen létszámmal, milyen körülmények között, milyen feltételek mellett dolgoznak?
-milyen célok, elképzelések vannak?
-értékesebb játékosok bemutatása!
-gondok, nehézségek!
-stb,stb,stb

Ismerve a blog(írók) kvalitásait, egy ilyen cikk be is fog következni:)))
@MeLa: bár engem jobban érdekelne a tartalomjegyzék... ;)
Próbálom megérteni a kommentek szerzőit, de egyszerűen nem megy.
Azt, hogy egymás fórumjain folyamatosan egymást szidják a csapatok, azt sem tartom szép dolognak, de hogy egy ilyen fórumon is csak ennyi telik ez gáz. Miért kell ellenségeskedni?
Csak magunkat égetjük, a magyar hokit...
Miért nem lehet ezen túllépni??
Majd mi a pályán elintézzük, a bíró meg ítél... Néha nem jól, de ez benne van minden sportban.
Egyébként meg nem mindegy hol véd Palotás István ha egy csapat elfogadta, és szereti??

Szeressük és örüljünk hogy ennyi lány játssza és élvezi ezt a sportot :):)

and

Play With Passion... :)
@moszkvicssluszkulcs:
Szeretnek par dolgot tisztaba tenni a fejedben:
1. A nyilatkozok velemenye nem feltetlenul tukrozi a szerkesztok velemenyet
2. Azt Gromov Ur is elismerte, hogy lehet, hogy tul sokat hagytak bent a riportban a verekedesekrol szolo nyilatkozatokbol. Lepjunk tul rajta
3. Ne akard mar elvarni egy 13-14 eves lanytol, hogy a "kamerak kereszttuzeben" korrekt modon nyilatkozzon. Ilyen korban termeszetesen mindenki probal nagyobbnak, erosebbnek es/vagy okosabbnak latszani mint a masik. Nem hiszem, hogy teljesen vegig gondoltak, hogy ez majd mikent fog hangzani a vegso anyagban.
4. Abban igazad van, hogy tenyleg lehetne egy sorozatot csinalni a lany csapatokrol az utanpotlas sorozathoz hasonloan.
Bárki bármit mond női hokisnak lenni JÓ!!! itt is vannak hasonló szituk mint a fiúknál, csak némelyik kevésbé durva :) Büszke vagyok arra h részt vehetek ebben az egészben! Az elszántság mindenkiben megvan, aki ütőt ragad, akár lány akár fiú :) Örülök h rólunk (csajokról)is írtatok :) és remélem lesz majd még folytatása :)
Hajrá csajok!!! Áprilisban találkozunk :) :D
Csatlakozom az előttem szólókhoz!
Lehetne készíteni egy sorozatot, amiben bemutatjátok a magyar női csapatokat.
szerintem is nagyon jó kis irás születne belőle.(1 hokis lány
"Csak azért, mert a miskolciak durván játszottak, nem viselték el, hogy jobbak voltunk."
Kedves kisasszony!
Ön egyszerűen hazudik.
...
A miskolciak nem játszottak durván, tudják/elviselik azt, hogy az ellenfél jobb.
A probléma valójában az volt, hogy a pesterzsébetiek nem tudták olyan arányban megnyerni a mérkőzést, ahogyan azt szerették volna. Az általuk vártnál nagyobb volt az ellenállás.
A hazai játékosok boldogok voltak, hogy 'csak' 19 lett a vége.
Ott voltam, mindent láttam.
@heves jeges:
"S elég szomorú,hogy miskolci lányok csak ilyen keveset tudnak!!!"
Pedig nagy részük már 2 éve, hogy korcsolyát húzott a lábára! Szörnyű, hogy csak ennyit tudnak...
"Arról nem is beszélve a fradis lányok 12-13 éveseit könnyű megverni! /tetleg nem kis bírói segédlettel/"
Miről beszélsz????????????????
talán ezekután a miskolci lányokkal kellene egy riportot csinálni és utánna a többi csapattal.
Mert így lenne az igazságos, hogy ők elmondhassák hogyan élték meg a 68-0 utánna22-0 utánna 0-9, és a 0-8 as vereségeket.Ha jók az infomációim akkor ezek a lányok 2007 szeptemberben alakultak(talán).
A szerk. meg kitartást jó az oldal hajrá
Visszatérve a témára, hogy miskolci lányok nem tudták elviselni, hogy jobb volt az ellenfél, csak annyit szeretnék kérdezni, hogy akkor a 68-0-ás vereségnél vajon miért nem durvultak? Vagy az összes többi nagy arányú vereségnél? Inkább dícséretes, hogy a 68-0 után olyan szépen felálltak és fokozatosan javuló teljesítményt mutattak. Számomra mondjuk meglepő volt a mostani 16-1-es vereségük az utóbbi időkben mutatott forma alapján.
Egyébként a 68-0 után a következő meccs szintén Újpesten volt és az újpesti közönség nekik dobált édességet a jégre, elismerve hogy milyen szépen visszamásztak a gödörből...
Nyílván minden csapatban vannak olyanok, akik hevesebbek vérmérsékletűek, de erre nem mondanám, hogy durvák. Nem amiatt durvulnak a játékosok ha jobb az ellenfél, hanem a folyamatos meccs közbeni piszkálódás tudja elvinni a mérkőzést durvább irányba.

Amúgy most már tényleg riportot minden csapattal!!! :)
Én mondjuk nem feltétlenül a miskolciakkal kezdeném, hanem mondjuk a bajnokkal, mert arról még nem nagyon volt hír és riport itt.
én is 2-3 éve korizok mégis jobban megy mint a miskolci lányoknak.
@bpstars: hányszor vagy jégen 1 héten és ? éves vagy mert ez is számit!:-)
Na pont erről beszéltem ezzek a másokat lefi...zós dolgok ami nem visszi előre a NŐI HOKIT.
@bpstars: na ezzel nem csak magad minősíted, hanem a csapatodat is... gratula!
@bpstars:
"én is 2-3 éve korizok mégis jobban megy mint a miskolci lányoknak."
Szívből gratulálok! Csak így tovább!
Veled és a hozzád hasonló csillagokkal talán még a DivI sem elérhetetlen.
De ugye azért én még szerethetem a mi lányainkat?!
Hajrá Démonok!
Hajrá Magyarok!
Szisztok,

vagyunk egy páran akik már akkor elkezdtük ezt a sportot, mint amikor ti megszületettek, de sosem gondoltuk, hogy ügyesebbek okosabbak lennénk nálatok. Jelen pillanatban azért játszhattok és azért van létjogosultsága a női hokinak - már amennyi van - itt kicsiny hazánkban, mert voltak kitartó lányok akik végigvitték, kiharcolták. Sokatoknak meg sem fordul a fejében, hogy hányszor akarták egy vonallal áthúzni, hogy női hoki minek ide, de volt pár kitartó ember (játékos és edző) akik csinálták és nem adták fel. Ahhoz, hogy tovább fejlődjön rajtatok áll vagy bukik. 25 évvel ezelőtt egyszer már elkezdték majd el is feledték ezt a sportágat, de most itt az idő, hogy örökre megmaradjon. Ehhez kellenek jó mérkőzések, kitartó játékosok. Egy valami nem kell: gyűlölködés és nagyképűség... a mostani 12-14 éves lányoknak megadatott az ami az öregeknek nem. Több lehetőség van, bár most sem könnyű. Éljetek vele és szeressétek azt ami megadatott nektek...
Kitarttást a munkához, vigyétek tovább a stafétát.. és a meccs után próbáljátok megismerni a másikat, lehet, hogy az ellenfélnél is vannak jófejek :-) és talán egyszer együtt játszotok majd a válogatottban és közösen hoztok haza majd vmilyen szép érmet!
@ a nagyképűség sosem visz előre:
Szívemből szóltál! Gratulálok.
Egy szóval azért kiegészíteném. Ez pedig az: alázat!
bocs a bunkóságért!:)
HAJRÁ NŐI HOKI.XD
Lehet a lányokat szeretni nem szeretni, de egy dolgot el kell ismerni. A legtöbben saját költségen a szabadidejükben, néha - illetve inkább, legtöbbször - idióta időpontokban edzenek. Pl. a női válogatott évekig este 9-kor és 10-kor kapott időpontot. Kérdem én, ha valaki iskolában és munkában helyt áll (esetleg még gyereket is nevel) és ezek után lemegy későn este és végigcsinálja az edzést, mert szereti azt miért nem lehet elfogadni és tisztelni. Olyan sokszor bánottak minket, hogy ilyen gyengék meg olyan gyengék vagyunk. De ki foglalkozott azzal, hogy a megalakulás után évikig félharmadban edzettünk általában hétköznap 14-15 körül kaptunk jeget :-) vagy amikor leégett a BS és 1 kerek évig nem volt hol edzeni, de a válogatott lányok saját költségen lejártak Dunaújvárosba illetve a műjégen szélviharban próbálkoztak a jégkorong rejtelmeivel megbarátkozni. Az a baj, hogy sokan már el vagyunk kényelmesedve és elfelejtjük, hogy milyen is lehet ez... Nyilván a hazai szövetségnek van egyéb problémája amivel foglalkozik és azt amit tudott/tud azt megadott/megad. Nyilván ez nagyon kevés, de ez van nem vagyunk olyanok akiknek a támogatására tolonganának a szponzorok.

Lányok, ti akik ide írtatok gondoljátok ezt végig és mutassátok meg, hogy a mostani lehetőségekkel ti többre tudjátok vinni és mi büszkék leszünk rátok :-)

Még valami, egy kedves valaki az elején megkérdezte, hogy miért kell a lányoknak a fiúkkal edzeni, mert pl. a Marilynnek is van utánpótlás csapata.
Nos azért, mert a fiúkkal való edzés nagyon hasznos. 14 éves koring a világ minden pontján ahol az utánpótlásban kevesebb a játékos együtt edzenek a lányok a fiúkkal. Nem is kérdés. A női válogatott is akkor fejlődött a legtöbbet amikor a szövetség engedélyezte a szereplésüket a kölyök bajnokságban. Nagyon jó kis meccsek voltak még a fiúknak is hiszen ott azért nekik és ésszel kellett játszaniuk, nehogy egy durvább ütközés miatt baj legyen.

nem tudja valaki ,hogy jövőre hány csapat indul a bajnokságban?
@bpstars:
Gondolom az UTE 2 csapattal, az FTC 2 csapattal, az Angyalok, a Vadmacskák, a Démonok, és regélnek valami Sárkányokról is Üröm tájékáról.
Ha a Fradi két csapattal indul, akkor az Angyalok nagy bajba kerülhetnek, mert többen a Fradiból náluk vannak kölcsönbe. Nem tartok kizártnak egy angyalok-vadmacskák házasságot, mint ahogy az volt már korábban is. Bár az lenne a legjobb, hogy ha a mostani 6 csapat mellé csatlakozna a Fradi 2 meg ez az ürömi Sárkányok. Mondjuk nincs is ennyi játékos. Vagy igen? Bár akkor inkább legyen Üröm, mint Fradi 2.
@pokerface:
Ahogy én tudom, az Angyalok jelezték, hogy jövőre önállóan is tudnak indulni. Fehérvárott eddig is sok lány volt. A Fradiban jó sokan vannak, de innen mennek ismét külföldre és az Ürömbe is.
Viszont egyre több kislány nő fel, akik már játszhatnak jövőre. A FHA pl. 4 leányzó. De gondolom lesz Újpesten is sok új "harcos".
No ha ez mind igaz és valóban indulnak a fentebb felsoroltak, akkor ősszel minden idők legjobb női bajnoksága elé nézhetünk. Remekül kettéoszlik majd a felső és alsó ház és az alsó házban is igazi rangadók elé nézhetünk.
nem lehet tudni hogy ki megy át a fridiből az ürömbe?
Engedtessék meg, hogy beleszóljak !
A barátnőm idén került a Miskolchoz, és volt szerencsém megnézni az otthoni mérkőzésüket az ftc-s "kisasszonyok" ellen.
A fradis lányok undorítóan játszanak ahhoz képest , hogy nincs testjáték. Miért ? mert erre tanitják őket...
Az már csak hab a tortán , hogy egész mérkőzésen k...a...nak a kis pisisek a balhé kedvéért. Nem kitalálom, ez tény : odáll bulizni xy nevü barátnőm, és azonnal kapja, hogy k.a...d. Természetesen elengedte füle mellett 10edjére is , de akkor ne csodálkozzanak ha 20játékosból 1 magára veszi és visszaszól, aminek következtében persze kakaskodni kell MRs.Fradislánynak.
Érdekes módón ez nem történik meg az újpest ellen . Szépen lezajlott a meccs nem anyáztak a játékosok,és nem voltak felesleges ütközések.
Mondhat bárki bármit, ezek tények. De legalább a régi fradi viselkedést ápolják
süti beállítások módosítása