HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Kurkó János: Nemcsak az én álmom volt

2009.02.17. 15:38 F. Kapus

Története legnagyobb sikerét érte el a HC Csíkszereda, amikor söpréssel megnyerte a Mol Ligát. Kurkó Jánossal, a HC fő támogatójával beszélgettünk, minden szóba került.

A szombati győzelem után nagy ünneplést csaptak. "A csapat, a támogatók és a szurkolók egy része a Fenyő Hotelben vacsorázott, mesélte Kurkó. Ezután játékosunk, Bíró Ottó házibulijára voltunk hivatalosak. Maradjunk annyiban, hosszú volt az éjszaka."

Jelen

Nem is csoda, hiszen ez volt a HC Csíkszereda első nagy sikere. "Igen, fontos és hivatalos sorozatban ez az első. De a szezonban ez a negyedik értékes trófeánk. A felkészülési időszakban megnyertük a Gyilkostó és a Csíki Sör Kupát, valamint az iglói tornát, és azt se felejtsük el, hogy a szlovák extraligás Nitrát is megvertük."

A csapat fő támogatója gondban van, ha azt kérdezzük, melyik siker fontosabb, a Mol Liga-győzelem vagy a román bajnoki cím, amely még odébb van. "A finn edzőnk is ezt kérdezte tőlem, amikor megérkezett. Neki is azt mondtam, mindkettő nagyon fontos. A Mol Liga fajsúlyosabb, mégiscsak két ország bajnoksága. A román viszont a nemzeti bajnokság miatt lényeges. Romániai csapatként illik megnyerni, és a nemzetközi szerepléshez is innen vezet az út. Őszintén szólva, a román kupa kicsit kevésbé volt fontos, de annyira nem kevésbé, ahogy sikerült. A bronzérem egyértelmű kudarc volt."

Jövő

Lahtinen mester munkájával maximálisan elégedett a klubvezetés. Bár csak a szezon végéig írtak alá szerződést, szerepel benne egy kétéves hosszabbításról szóló opció is. A dolgok állása szerint marasztalni fogják Csíkszeredában.

Sok támadás és kritika érte a HC-t amiatt, hogy az egy mérkőzésen pályára küldhető öt plusz egy légiós helyett tizenegy külföldit igazoltak a nyáron. A módszer bevált, de módosítanak rajta jövőre. "A légióskérdés átgondolandó, és nemcsak pénzügyi okok miatt. Alapvetően azért hoztunk ennyi külföldi játékost, mert tudtuk, hosszú szezon vár ránk. Nem akartuk, hogy az történjen velünk, hogy a szezon néhány kiemelkedően fontos mérkőzésén nem áll rendelkezésünkre kulcsjátékos sérülés, betegség vagy egyéb miatt, és így egy év munkája megy veszendőbe.

Nem szeretnék példálózni, de hasonló a helyzet az UTE-nál. Csak egy, igaz, nem akármilyen csatáruk esett ki a csapatból, máris gondjaik támadtak. Ezért a következő szezonban is egy-két légióssal többet szeretnénk, mint amennyi egyszerre szerepelhet. Ez fontos a versenyhelyzet miatt is, és a formahanyatlás is benne van egy ilyen menetelésben. A versenyhelyzet fokozott készültséget kell jelentsen a játékosok számára. És mindez igaz a hazaiakra is. Ez a szituáció kényelmetlen a hokisok számára, de a csapatnak alapvető érdeke."

HC Felcsík

A csíkkarcfalvai pálya befedéséhez szükséges gerendák és a tetőtartó ívek már állnak. A válság miatt az állami pénzek akadoznak, a végleges kivitelezés bizonytalan ideig csúszik. Átmenetileg ponyvás tetőt kaphat a pálya, a győrihez hasonlóan. A kivitelező is azonos lehet, amennyiben a Graboplan Kft.-vel megegyezés születik a héten. Ha így lesz, egy-két hónap múlva fedett lesz a HC Felcsík otthona. A pálya kizárólag a hat felcsíki települést tömörítő utánpótláscsapatot és a környékbeli amatőr csapatokat kívánja kiszolgálni. "Ragaszkodunk hozzá, hogy a HC Csíkszereda otthona a csapat nevét adó város legyen."

Ha már a HC Felcsík szóba került, nem kerülhettük meg Kercsó Árpád hazatérésének témáját. "A felcsíki településeken több évtizede létezik a jégkorong. Gyermekkoromban a téli természetes jégpályákon három hónapig lehetett hokizni. Ma az időjárás változása miatt ez nem megy. Azért alapítottuk a klubot, hogy a mai srácok is tudjanak jégkorongozni. Egyedül egy ilyen kis település nem építhet pályát, de a ma oly népszerű régiós összefogás keretében meg lehet csinálni. Ehhez a csapathoz érkezik szakmai irányítónak és edzőnek Kercsó Árpád és Láday András. A 13 év alattiaknál három korosztály edzéseit vezetik majd. Fura a helyzet, mert négy éve a zalaegerszegieknek én javasoltam, hogy Kercsóval dolgozzanak. Rossz érzés, hogy ott ilyen helyzet alakult ki, de négy év alatt szép munkát végzett. Remélem, itt folytatja. Annyit szeretnék hozzátenni, hogy az ő hozzáállása, megszállottsága, keménysége nekem száz százalékban megfelel. Akinek ez nem tetszik, annak azt javaslom, válasszon magának más edzőt."

HC Forever?

Meddig kíván Kurkó János a HC Csíkszeredával foglalkozni? "A HC Csikszeredának alapitó elnöke voltam. 2003 óta támogatom a klubot, 2006 óta újabb lendülettel, merészebb célokat magunk elé tűzve dolgozunk. A támogatók sem szaggatták szét az ajtónkat akkortájt, szurkolóink alig voltak. Ha azt a periódust kibírtuk, és most az aratás következhet, akkor másra sem gondolunk, mint hogy minél tovább tudjuk a munka gyűmölcsét élvezni. Fiatal játékosaink vannak, 22-26 éves a mag, van legalább tíz jó évük. A csapat jövője még csak most kezdődik el.

Megköszönjük szurkolóink támogatását, egyre többen vagyunk. A G szektor a HC-sok törzshelye, ezt a részt először szombaton nőttük ki a Vákár Lajos műjégpályán. Ez jó jel. A támogatóknak is köszönetet kell mondanunk, ebben a szezonban is sokan segítettek nekünk, egy embert ki kell emelnem. Csató Kovács Imre nagy odaadással és fanatizmussal áll a csapat mellett. Az ilyen emberek nélkül nehéz lenne, minden hozzá hasonlót szeretettel várunk a HC-nál. Mindezzel együtt nem vet fel minket a pénz. Viszont az is biztos, 2006 óta nem fordult elő, hogy valaki ne kapja meg a járandóságát. Egyszer vagy kétszer csúsztunk néhány napot, de azt gondolom, mi vagyunk a legpontosabban fizető csapat ebben a nehéz időszakban is.

Nyíltan beszél a HC-vezér a jövőbeni tervekről, de azért visszafogottan. "Gondolkodtunk a nemzetközi továbblépésen, de nem tudom, mennyire vagyunk felkészültek. Kacsintgatunk az EBEL irányába, de ez annyira tapintatos, visszafogott és diszkrét, hogy alig látható. Akkor leszünk felkészültek, ha többször is sikeresek tudunk lenni, és magabiztosan nyerjük meg a román bajnokságot is."

HC Csíkszereda vs. SC Csíkszereda

Az SC Csíkszeredával alkalmanként háborús viszonyban áll a HC. Van esély ennek a rendezésére? "Azt tudom mondani, hogy január óta nem volt olyan téma, amiben ha nehezen is, de ne egyeztünk volna meg. Továbbra is érződik, hogy két külön tábor vagyunk, két külön csapat érdekeit védjük, de mindkét fél törekszik a kompromisszumra. Az elmúlt másfél hónap alapján azt mondom, ebből még jó viszony is kisülhet."

Ez azt is jelenti, hogy a csarnokhelyzet is megoldódhat. "A szezon során több meccsünket is Gyergyóba kellett vinnünk. Az utóbbi időben a helyzet ezen a fronton is javult. A jégpálya üzemeltetője és az SC vezetősége egy és ugyanaz a csoport, ők még javíthatnak a két klub viszonyán. El kell vonatkoztatniuk a tárgyalások során attól, hogy kettős minőségükben vannak jelen. Ne határozza meg a jégpályával kapcsolatos döntéseiket az, hogy vetélytársak vagyunk. De mondom, vannak jelek, hogy ezzel sem lesz probléma. Személyes nemzetközi tapasztalataim alapján barátságban elfér egymás mellett két első osztályú csapat egy csarnokban. Például a finnországi Tamperében remekül működik a rendszer. A reklámoktól kezdve az időpontokon át mindenben megállapodtak. Mi a szezon elején azt ajánlottuk, hogy a tamperei példát követve osszuk el 50-50%-ban a reklámokat. Végül 30% HC és 70% SC arányban is megegyeztünk volna. Nem fogadták el a tervünket. Így minden egyes meccs alkalmával fel- és leszereljük a hirdetéseinket, ami egyrészt nonszensz, másrészt drága, és a palánknak sem tesz jót."

Kurkó János nem tartja kizártnak, hogy egyszer újra egy csapata legyen a városnak. Ám ennek nagyon sok aspektusa van. "A csíki hoki jövője stratégiai kérdés, amiről nagyon sok minden jut eszembe. Ha a jelenlegihez hasonló szintű, dicséretes és irigylésre méltó utánpótlás-nevelés folyik Csíkszeredában, akkor egy csapatban nem férnek el kiemelkedő képességű játékosaink. Jelenleg a HC és az SC mellett a sportiskola is rengeteg tehetséget gondoz, nekik is óriási szerepük van az itteni hokiban. Ha pedig nem férnek el egy csapatban, megint az lesz, ami régebben, hogy csíki fiatalok Dinamo-, Steaua-, Brassó-színekben és magyarországi egyesületek játékosaként verik meg a szeredai csapatot, csapatokat.

Az általunk nevelt fiataloknak meg kell teremtenünk a lehetőséget, hogy két, hátrom vagy akár négy csíki csapatban tudjanak játszani. Persze akkor, ha van megfelelő anyagi háttér. De nem ez az első alkalom, hogy több csapata van Csíkszeredának, volt idő, amikor 2, 3 vagy 4 együttes képviselte a várost. Nem azért, mert az akkori Kurkó János kedvére volt ez, hanem mert egyszerűen ennyi jó képességű játékos állt rendelkezésre. Hogy az eredeti kérdéshez visszatérjek, anyagi kérdés és intelligencia kérdése, hány csapata van Csíkszeredának. El kell fogadjuk egymást."

A HC és az SC egyesülésére lát-e esélyt? "Erre azt kell mondjam, soha semmit nem lehet kizárni, de az SC égisze alatt nem fog menni. Az, hogy Romániában HC Csíkszeredaként, magyar néven iktattunk be egyesületet, már önmagában nagyon nagy eredmény. Több ember akarata hozta létre annak idején a klubot. Ne tévedjünk, az SC Csíkszereda nem a régi szeredai hoki jogörököse. Az 1972-ben Bukarestből alapított klubnak semmi köze a korábbi klubokhoz, még az 1967-ben a román állam által megszüntetett Akarathoz és a későbbi Lendülethez sem. Nem 80 éves történelmi múltú klub az SC.

Ráadásul sok ellentmondás van körülötte. Már a csapat színei is visszásak. Bár sok SC-szurkoló kék-fehérként tartja számon a csapatot, nincs mit szépíteni, a címerében a mai napig a román nemzeti színeket és a fehéret viseli. Ráadásul volt idő, amikor sárga alapú mezben játszottak. A csapat neve hivatalosan nem magyar. Jelenleg az SC egy Bukarestből irányított klub, a minisztériumból nevezik ki az igazgatóját. Nem is kérdés, hogy nem teljesen önálló egyesület. Egy példa a közelmúltból: az SC-nek Bukarestből kellett engedélyt kérnie a tavalyi magyar bajnoksági és az idei Mol Liga-induláshoz.

Ez nem teljesen egészséges helyzet. Csak azért foglalkozom ennyit az SC-vel, mert ezek azok a dolgok, amelyek kizárják, hogy csakis ők képviseljék a jövőben a csíkszeredai jégkorongot. De úgyis az élet fogja eldönteni ezt a kérdést. Elsősorban azon múlik, melyik csapat menedzsmentje dolgozik eredményesebben. Amelyik jobb, az képviselheti a várost hosszú távon a jégkorongéletben. Nem lehet szent tehénnek tekinteni az SC-t. Úgy érzem, a HC nem áll messze attól, hogy átvegye ezt a szerepet."

Az utóbbi napokban szárnyra kapott híresztelés szerint pályázik az SC vezetői tisztségére. "Soha nem akartam SC-igazgató lenni. Őrültség ez, pletyka, úgy, ahogy van. Korábban még a HC elnökségétől is visszaléptem. Nekem nem kell elnöknek lennem ahhoz, hogy segítsem a csíki hokit."

Székely Bilbao

"Négy éve álltam fel a Sport Club szakosztály-vezetői székéből. Akkor az volt a nagy álmom, szerintem nem vagyok ezzel egyedül, hogy egy kizárólag székely játékosokból álló csapatot hozzak létre, ahol a legjobb itt nevelkedett hokisok szerepelnek. Focis hasonlattal élve a csak baszkokat foglalkoztató Athletic Bilbao példája lebegett a szemem előtt. Eredményes, nagy csapatra gondoltam. De ilyen csapatot csak helyben irányító és leváltható menedzsmenttel rendelkező egyesületnél tudok elképzelni. Sokszor fejemhez vágják azóta, hol is van az a székely Bilbao, mennyi a légiós a csapatunkban. El kell mondjam, annak idején az SC közreműködésével képzeltem el ezt megvalósítani, hisz Szőcs, Péter, Papp - és sorolhatnám a neveket - nélkül nem lehetett ezt a csapatot elképzelni. Hazahoztunk egy csomó értékes légióst, Mihály Edét, Pétert, Pállt, Petrest, Virágot, Mihály Árpádot, de néhányukat nem sikerült. A tervem az SC ellenállásán bukott meg, nem voltak hajlandóak egy ilyen csapathoz odaadni a játékosaikat.

Akkortájt csúcson volt az SC, ezt a helyzetet ki akarták használni. Másodlagos volt számukra egy kizárólag hazai játékosokból álló csapat létrehozása. Az akkori ötletet fenntartom, bármikor hajlandó vagyok beszélni róla. Ha megnézzük a két csapatot, a HC-ben nagyobb lehetőség van egy ilyen együttes kialakítására, természetesen hosszú távon. Én nyitott vagyok továbbra is, de ez csak egy lehetőség. A másik az, hogy így megy tovább minden, mint eddig, még egy-két évig, és az idő mindent megold. Az az igazság, nem különösebben foglalkozunk most ezzel a lehetőséggel, de egy tárgyilagos, őszinte beszélgetést megérne az ügy. Kérdés, melyik csapatnak milyen a jövőképe."

Több, mint két Mol-támogatás

Kurkó nem titkolózik a támogatás és ráfordítás tárgyában sem. "Időben és energiában kifejezhetetlen, amit a csapatért teszek. Ha az anyagiakról beszélünk, legyen elég, ha annyit mondok: a Mol egész idei ligatámogatásának több mint kétszeresét költöttem a szezonban a HC Csíkszeredára. A hozzáállásom önzetlen és őszinte, soha nem tekintettem sajátomnak a csapatot. Anyagi, jogi és erkölcsi alapom is lehetett volna arra, hogy az elmúlt négy évben névadó szponzorként megjelenjek, de nem tettem, mert a HC Csíkszeredát fontosabbnak tartottam, mint a saját érdekeimet. Próbálom a kis közösségünket segíteni, lehetőségeimhez mérten."

156 komment

Címkék: hc csíkszereda kurkó mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gratulálok a HC-nek.
Kivánok Kercso Árpádnak sikeres utánpotlás nevelést Csikba!!!
En is gratulalok a hacenek, a nyilatkozat is oszinte,de hogy uton utfelen a Sportklubot akarja megszuntetni SZEGYEN!Pimasz alak vagy Kurko,de Isten nem ver bottal...Foglalkozz a csapatoddal es hagyd ki a jatekbol a Sportklubot.
...and here we go again.
elég kemény hadüzenet ez.
Alunk elébe nekem van időm...
Kurko szerint,az sc nem is szeredai csapat hanem bukaresti.a szine meg nem kèk-fehèr hanem,piros-sàrga-kèk.Szèpen àllunk. Hajrà SC!!
Az eddigi eredményei a csiki "góbét" igazolják!! Célirányos, kitartó,elkötelezett,nem megalkuvó...stb, szóval "nagy lehetősége" van amit kihasznál.Ezzel a román /székely/ hoki fejlődik.Jól csinálja!Jövő héten mikor a Volán megy a csiki tornára arra is kiváncsi, mit fejlődtek az Albához képest...szóval igazi góbé.Az utánpótlást /Kercsó/ pedig jó kezekbe adta.Lesz jövője Csíkszeredának...
@Kekfeher: Vedd mar eszre magad... te mindig, minden sorbol azt olvasol ki amit te akarsz. Idezd azokat a szavakat amelyekkel a SC-ot akarja megszuntetni. Igen, O rad hallgatott, a csapataval foglalkozott (es nem csak O...) es meg is van az eredmenye...
HC-nál is meg kell húzni a nadrágszíjat a válság miatt,de a Sportclub óriási szarban van.Ami a honlapjukon megjelent az csak a jéghegy csúcsa.
Bedöglött a McLaren-Mercedes.:))
kurko celja, hogy a klubnak allandoan keresztbe tegyen ....es gratula kekfeher jol beszelsz!!kurko boszubol karolta fel a hc-t ezt mindenki tudja csak kerdes hogy mikor unja meg...de azt tudnia kell hogy barmi is lessz a klubbal mi mindig mellete allunk ha utolso helyen all akkor is!!es soha HC!!
engem egyébként komolyan elgondolkodtat,,h az sc-címerében tényleg román szinek vannak és ,h bukarestből irányítják a klubbot ,vki vmit bővebben tudna mondani? Mert ha ez igaz ,akkor tényleg a hc-nek van több létjogosultsága Csíkszeredát képviselni.
Hat Kurko elmondasa szerint (mert en pontosan nem tudom) 1972-ben lett alapitva a Sportclub. Ismerve az akkori "helyzetet" nincs is amiert tovabb boncolgatni sztem..Csikszeredat kepviseltek es kepviselik.
Kurko sokat tett es tesz a csiki jegkorongert, de beken kellene hagyja a Sportclubot. Szinte nincs olyan nyilatkozata sajnos, ahol a Sportclubrol ne tenne valamilyen megjegyzest...mondom ezt nem csikszeredaikent/kivulallokent.

Hajra Csikszereda! :)
Tényleg benne van a piros-sárga-kék.Én sem vettem észre, eddig.
hu.wikipedia.org/wiki/Cs%C3%ADkszeredai_Sport_Club
ez azért gáz...simán meg lehetne változtatni a címer szineit ,nem tenne semmit
szerintem a sport club szeredat kepvislei a ligaban mig a HC az egesz szekleyfoldet !
erdekes hogy amig a SC igazgatoja volt addig nem szurta a szemet a szinkombinacio... most hirtelen miert faj?
@Fradi-Mate:
Szerintem a SC cimerével nincs semmi baj,a Budapest zászló
is piros ,sárga ,kék
@kőkorszaki: sokkal inkább azzal van a baj, kik és honnan, valamint miképpen irányítják az SC-t.
Viszont szerintem is bele lehetne irni magyarul,hogy Csikszereda.És mindkét csapat elsősorban Csikszeredát képviseli szerintem,de ugyanakkor székelyföldet is.
@lautstarke: erre főleg a 80-70-években történtek miat lehet elgondolkodni
Azért jó hogy két csapata van a városnak,ha kiszált a club tól akkor maradjon is kint.Ezelőtt a válogatotba volt kb 6 játékos Csikszeredából most kb 12, nem mindeggy és nem azért mert mások jobbak voltak.Kurkó beszélt az EBEL ről jó lenne az bisztos hogy utolsó lenne a Hc de sokat lehetne tanulni ugy ahogy a Volán is sokat tanult.Bár lenne pénz hozzá és a játékosokat tudnák megtartani.
Szerintem ebel álomnak 2 akadálya van: 1 hc -n kívűl kellene még egy csapat hogy a létszám páros legyen(ez nem lenne akkora gond mint a másik)2 a távolság ausztriától!!!inssbruck- szereda távolság űrsiklóval is félnap(na jó ez túlzás )emiatt nem hinném hogy az osztrák klubok támogatnák az indulást.
Sportclub-Steaua 7-6 Wallenberg4, Sprencz, Poznik, Szocs

A masik, h tenyleg Kurko allandoan, mionden nyilatkozataban piszkalja a klubot... ez igy nagyon nincs rendben, es hibas az a mondatresz ,,Az 1972-ben Bukarestből alapított klubnak semmi köze a korábbi klubokhoz, még az 1967-ben a román állam által megszüntetett Akarathoz és a későbbi Lendülethez sem. Nem 80 éves történelmi múltú klub az SC.,, Igenis a jogutodja. Szegeny Vakar Lajos emiatt az ember miatt, aki alazza, gyalazza Szereda legnagyobb multu csapatat foroghat a sirjaban. Szegyten, gyalazat, karomlas. Szegyelheti magat KJG
1935-ben is Sport Club volt a Szeredai csapat neve.
@exL:1: Még volt rá példa hogy a csapatok eljöttek Vásárhelyig repülővel,onnan peddig a Csikiak alták a buszoztatást idáig ami kb 2 30 perc.A 12 ik csapat lehetne pl egy horvát,nem vagyok benne biztos de ugy tudom még érdeklődtek erről.
Nem hiszem hogy az EBEL keleti irányba bővülne. Kérdés hogy jövőre mi lesz a Viennával, de ugy tudom olasz csapat is beszállna. Nagy kár, hogy az UTE / DAB ilyen helyzetben van most, nekik lenne esélyük becsatlakozni. Egyébként, pedig akárhogy nézzük, igazából az interliga három legjobbját vették át az Ebelbe.
@chubby474: Te mit tettél a Csiki hokiért?Egy picit elgondolkozhatnál ezen mielőtt szidnád azt aki tesz érte.
@chubby474: Ird meg legyszi hogy mit akarsz elerni a marhasagaiddal a hulye hozzaszolasaiddal? Van ennek valami ertelme? Hova akarsz elerni? Vagy csak egyszeruen utalod a HC-t?
szekely gobe lacsek77 : szerintem semmi rosszat nem mondott chubby474.Tokeletesen igaza van abban hogy Kurko minden egyes nyilatkozataba,meg ha semmi koze sincs a Sportclubhoz,o muszaly megkommentalja es vmi rosszat mondjon rola.massal nem is lenne baj csak foglalkozoonaz o klubjaval es azzal amivel kell es ne kritizalja vagy ne velemenyezzen meg mas csapatokat ha semmi szukseg ra.
@Muki76: mit hallotal Muki a McLaren Mercedes-rol

lesz meg sportclub?
@libolikala:
1. Egy "kis" koze van a SC-hoz is, gondolj csak vissza...
2. Nem minden nyilatkozataban foglalkozik a SC-al, tavolrol sem csak ti azt veszitek eszre.
3. Ha a SC-rol nyilatkozik is, semmi olyat nem mond, foleg ebben a cikkben amire igy kellene morrogjatok. Mondott valami olyat ami nem igaz?
4. Amint az elmult par szezon mutatja, pont eleget foglalkozik a a klubbjaval, legalabbis ezerszer tobbet mint ti egyuttveve.
5. Nektek sincs - chubbyval az elen - semmi kozotok a HC-hoz megis egessz szezonban ragalmaztatok, ugyhogy kuss legyen...
@rokus: Hamilton eligazolt,a Ferrarihoz.
@libolikala: Kurko egy kozszemelyiseg es igy jogaban all hogy publikusan is velemenyt nyilvanitson barmirol . . . de ez teged nem kene zavarjon sot elarulom neked hogy mostanaban a ket csapat kozott a viszony kezdett normalizalodni koszonhetoen olyan embereknek is az Sc reszerol mint Cseke Szilard vagy Pap Elod . . . tehat lassan beke lesz es csak ti fogtok harcolni
Bravó, F. Kapus! Annak idején Ceauşescuról tudtak csak ennyi "szépet és jót" összeírni, beszédeiből tallózni! Igazi udvari "szócső" vagy!
Ami meg engem illet, maradok a "bukaresti" Sportclub szurkolója...
1.koze mar nincs a Sportclubhoz ha mar otthagyta
2.hat ha nem nyilatkozik akkor utal ra de igy is ugy is le akarja jaratni meg a hulye is eszreveszi,s aki belegondol az eszreveszi hogy semmi koze nem lenne a cikkhez mivelhogy ugye a bajnokcsapat jovojerol kerdeztek es a Sportclubbal valo viszonyukrol nem a klub multjarol
3.csak egy pelda : sportclub multjaval foglalkozik , aki teljes jogutodja az elodeinek (s ha nem szamolod bele ugyis megkuzdott es szerzett par dicso trofeat meg akkor is mikor teljesen ellenuk voltak)es mondott meg par hulyeseget de azt majd kesobb mert mar faradt vagyok leirni
4.hat akkor foglalkozzon a sajatjaval ne maseval s ne szoljon bele a masik klub eletebe ilyen - olyan megjegyzeseivel
5. nekem a blogon ez a 2. hozzaszolasom s egyszer se ragalmaztam a hc-t , ellenben megnezhetunk titeket a nagy HC CSIKSZEREDAT,mikor le M-CIUC- ozzatok a Sportclubot annak ellenere hogy ha mar nem is tisztelitek(gondolom a hc letezese elott nem a stelinek szurkoltal) akkor legalabb nezzetek magatokba s hagyjatok beken a varos egyik buszkeseget.S johettek most azzal hogy mar a Hc lett az mert nem erdekelnek az ilyen toltelekhozzaszolasok.PONT
HAJRA SPORTCLUB!!!
@lacsek77: lehet 1-2 x volt rá példa de 27x egy szezonban,nem számolva a lehetséges rájátszásról, háááttt.....
@Sziszó Csíxeredából: Csak annyit hadd jelezzek, az idézőjelek közötti gondolatok nem tőlem származnak. Az azon kívüliek igen.
@Sziszó Csíxeredából: Jobb lett volna ha megmaradsz az alnevednel :) ha mar ugyis hulyeseget irsz
@libolikala: Nem folytatom...

5. Nem, a HC letezese elott nem a Stelinek szurkoltam..., magamba neztem es beken hagytam a SC-ot, mert ez mar nem "az a SC", es ez alatt nem a SC jatekosokat ertem, minden tiszteletem az ovek. Es gondolom a "varos buszkeseget" kimondottan csak a jatekosokra erted... ?

HAJRA HC !!!
@F. Kapus: a "beszédeiből tallózni"-n van a hangsúly... Jó éjt, meguntam.
Muki76 ott vagy meg ?ki a Hamilton?
Áldunk téged Krisztus!!!Jó a buli, de az egészségetekre is figyeljetek, az fontosabb mindennél...
Jó éjt mindenkinek!
@libolikala: Csak az a helyzet hogy Kurkó sok pénzt belefektetett a clubba és kitúrták onnan,normális hogy ezek útán elmondja a véleményét.
@exL:1: Én szerintem ha a pénz összejönne az induláshoz ami nem valószinű,ezen nem múlna.
Jo a cikk.. csakhogy konkret pozitiv visszajelzes is olvashato legyen:)
Erdekes, hogy a csikszeredai vonatkozasu hirekre mennyi hozzaszolas van mindig. Kivancsi lennek, hogy a blog olvasoinak hany szazaleka szekely/erdelyi? :)
Apropó, látjátok azt a kilenc szurkolót aki a székely himnuszt énekli az egyik képen? Fele felcsíki huligán, a másik meg diplomatikusan szólva roma! Na, kinőttük a G szektort, mit hoz a jövő szezon? Sok függ attol, hogy a RB-t megnyerjük-e? Kb áprilisra (májusra?) tervezünk egy szurkolói találkozót, egy HC FanClub alapító gyűlést! Hogy chubbyéknak meredjen ki a a szemük és lássák, hogy más is létezik ebben a szép városban! Hajrá HC!!!
@gabrielli: "..Kb áprilisra (májusra?) tervezünk egy szurkolói találkozót, egy HC FanClub alapító gyűlést! Hogy chubbyéknak meredjen ki a a szemük és lássák, hogy más is létezik ebben a szép városban!.."

Ezert?? :)
..Ezert szerveztek??
@sisti: Nem. Saját magunkért.
És a HC-ért! Na, meg hogy chubbyéknak meredjen ki a.... HAAAAAJRÁÁÁÁ HÁÁÁÁCÉ!!
@gabrielli: Akkor megkerlek hogy a FanCluboddal irjatok valami mas dalok, ne maset bomboljetek
amugy meg polc visszautasitotta a roman allampolgarsagot
Elég ellenszenves nyilatkozat abból a szempontból, hogy ahol tud belerúg az SC-be. Ceauşescu idején miért nem alapította meg a HC-t magyar névvel?
A békés együttéléshez az kell először, hogy az aktuális győztes ne fikázza úton útfélen az éppen aktuális vesztest, hanem kezet nyújtson neki.
@OliBLOOD: Egyetertek. Azert nem alapitotta meg Ceausescu idejen magyar nevvel mert meg azert is buntettek ha magyarul beszeltel, s ha meg ilyesmit akartal volna akkor a Securitate elrakott volna labalol orokre. Sajnos tenyleg ellenszenves egy olyan csapattal szembe amely a kommunizmus legkemenyebb eveit tulveszelte, mert akkor sem volt egyetlen roman hokisa sem, csak szekely. Majd a kommunizmus utan szepen kezdett feltamadni... S ezt a csapatot kopkodi :(
Elfelejtettem, Sportclub forever :P
@chubby474: Nektek vannak dalaitok nekunk van csapatunk. Hogyan tudnank leszerzodni hogy nekunk enekeljetek? Mi jatszunk es ti enekeltek . . . mert mostanaban ugy is ez van csak . . . enekelgettek es kozben csodaljatok a Mihaly Arpi jatekat
@chubby474: Stefan Bogdan magyar nalatok?
akit ti nem fogtok sokaig elvezni , mert szezon vegen pattan el a HCtol, vissza a masik HChoz, Bolzanoba
Magyar az edesanyja, szintiszta magyar, amitol a neve nem az akkor is, es o meg 17.de gobekam veled nem vitatkozom, mert ugyis csak felesleges lepazarolt ido
Csak hogy megnyugodjatok meg sokaig elvezhetitek a Mihaly Arpi jatekat mert a megnyert donto utan meg hosszabitottunk vele harom evet
@chubby474:
Csubakka, a Sport Clubnak is, mint majd mindegyik csíkszeredai csapatnak a fennálása alatt többször is volt román játékosa. Hogy hirtelenjében például csak Purcareat, a 60-as évek kapuslegendáját említsem, aki kétszer nyert bajnoki címet a városnak, vagy Moraru Cornelt, aki többszörös válogatottságig vitte. A kilencvenes években meg a Sport Club többször is megpróbálta leigazolni Radu Viorelt, a galaci székelyt meg Timarut, a balánbányai bányászt - pedig akkor Ceausescu már nem nyomasztotta az etnikai homogenizálást. De hagyjuk, az alapgondolat rendben van, de ne essünk túlzásokba. Nem kisebbíteni akarom azt a szerepet, amit a Sport Club puszta léte jelentett, csak helyére tenni a dolgokat.
És igenis, volt olyan, hogy a városnak nem kettő, hanem három csapata volt a román első ligában. És többek között pont azért, hogy legyen olyan klub is, amit nem "fentről" irányítanak. Amíg a Sport Club a minisztérium csapata volt - és igenis, azért alapították, hogy a helyi hokiéletet fenntről, Bukarestből ellenőrizzék - addig a Haladás (Progresul) a Közüzemek, a Lyceum meg a mai Márton Áron Főgimnázium csapata volt. A Sport Club létrehozása egy hoci-nesze tranzakció része volt, Ceausescu elvtárs többek között ezzel a feltétellel támogatta a Vákár Lajos felépítését. Ha az elvtársak tudták volna, hogy a harmincas években a CSKE utódjaként volt már a városnak egy Sport Club nevű csapata, most valószínüleg másképpen hívnák. Mindenképpen jobban hangzott a vájt füleiknek, mint ami közvetlenül előtte volt, Fások, Akarat, Lendület, Termés... Évekig ott, ahol most a Vákár hokibotja lóg a falon, Nicu tátá domborított a jégpálya makettje fölé hajolva, mintegy atyai áldását adva rá. a sport Club első magyar elnöke tudtommal Mezey Imre volt, és ez csak valamikor a kilencvenes évek végén következett be, de Lazarescu még akkor is ott volt kölöncnek a nyakán. Úgy hogy ne csináljunk a feketéből fehéret és fordítva. Maradjon meg szürkének, mert az...
Mindenkinek igaza van, csak szerre.
Véleményem szerint a HC összetudna hozni egy ütöképes csapatot amelyik megállná a helyét az EBEL-ben.Itt inkább a távolsággal volna a baj.
Még ha Vásárhelytöl kifizetné a buszt a HC akkor se lenne megoldhato. Az Osztrák klubboknak sincs annyi pénzük hogy különjárattal repkedjenek.
Annyi biztos hogy itt Bécsbe sok szurkololya lenne a HC-nek!!!
A Steauaba, Galacba Sportulba keresnetek a hibat, ahelyett a szekelyseg egyik alappillerevel kotekedtek. Az emberek szivugyuknek tartottak h biztassak a csapatot s minden meccsen rogyasig telt a csarnok, amikor elkezdodott a ,,bosszuhadjarat,, es rengeteg, talan annal is tobb embernek elment a kedve ennek lattan a hokitol, s ezert talan tvben sem nezik meg.
Lehet hogy csak a reménnyel maradunk de amig elkezdődik a 2009-2010 es szezon addig reménykedünk,hogy valami jót kitalálnak nekünk is.Hajrá Csiki jégkorong.
@chubby474: Mikor telt meg a Galac ellen a csarnok?Most ha a Hc játszik a Stauaval sokan vannak ha a Sc akkor mégtőbben és ha egymás ellen akkor is sokan.Mi ebben a rossz?
@OliBLOOD: "Ceauşescu idején miért nem alapította meg a HC-t magyar névvel?" Oli, már meg ne haragudj, de gon-dol-koz-zál! Hisz gyerek volt még! Azért az elfogultságnak is van épeszű határa!
@celebesz: Igazából az költői kérdés volt. Arra akartam utalni, hogy abban az időben ő sem tudta volna megalapítani a HC Csíkszeredát.
H.C. sportársaim.és K.J.GY miért nem változtatta meg a logot ha annyira zavarta a piros sárga kék lett volna rá ideje akkor amikor ott ült ő is érdekes addig semmi se zavarta csak miután elment. Most a S.C. nál minden szar és román.
Tudjátok erre haragszom mert amikor a magyarországiak aszt mondják hogy román klubb legyen az S.C vagy H.C akkor zugolodtok(unk) hogy lerománoznak minket azért mert nem a mi hibánkból hosztak Trianonba egy döntést. És ti kedves H.C. barátaim ugyan eszt teszitek azokkal akikkel egy városban éltek, aval a klubbal akinek valamikor szurkoltatok, megalázni, mocskolni, rá kiabálni hogy román Klub ez megy.
1.Nagyon szomoru el viselni nektek ha még Kurkó úr ha olyanokat is állit hogy semmi közünk a 80 éve megalakult hokihoz ami nem igaz még akkor sem ha papiron igy van mert a hoki szellemiséget igen is a S.C hozta tovább.
2. A saját játékosotok közül is rengetegen vannak akik itt keszték ők is románok voltak??? ja persze de most már nem azok mert a H.C nál játszodnak most már vérbeli székelyek. De evel sincs semmi baj ez üzlet ahol többet fizetnek oda megyek játszani ez normális.
Csak arra kérlek meg hogy ne mondjatok olyanokat hogy bukarest klubb szurkoloi vagyunk mert román néven vagyunk benevezve és román nemzeti szinek vannak a S.C. logojába mert evel egy kicsit saját magatok multját is aláásátok és ti is jól tudjátok hogy minden S.C. os mindig is a SPORT KLUB CSIKSZEREDÁNAK SZURKOLT. tISZTELETEM MINDEN HOKIRAJONGONAK ÉS HAJRÁ SPORT KLUB CSÍKSZEREDA.
@székely hokis: mindjart jonnek a Sport Club Miercurea Ciuc-os kommentek, hallod? mi tudjuk az igazsagot es mindig is Sportclub drukkerek maradunk meg hga fegyvert tartanak a fejunkhoz akkor is megmaradunk, mert annyi mindent tul eltunk mar. Szerintem egy Lenduletben vagy akaratban jatszott idos volt hokistat kell megkerdezni h mi a Sportclub, kurkoval homlokegyenest ellent mondana.
Kérdezd meg Kalamár Sanyit mindjárt elsőre LOL
@székely hokis: "...a címerében a mai napig a román nemzeti színeket és a fehéret viseli. Ráadásul volt idő, amikor sárga alapú mezben játszottak. A csapat neve hivatalosan nem magyar. Jelenleg az SC egy Bukarestből irányított klub, a minisztériumból nevezik ki az igazgatóját. Nem is kérdés, hogy nem teljesen önálló egyesület...." - ezt csak azert vagtam be, hogy lasd meg1x, senki nem romanozta le SC-ot, tenyeket allapitott meg, szinekrol, klubalapitasrol es jogi statuszarol es semmi olyat nem mondott, amivel "leromanozta" volna a SC-ot.
Nem kell ennyire vadul keresni a rosszat a sorok kozott meg kovetkeztetni, mert szo sincs ilyenrol, a "megalazas" es "mocskolas" egy kicsit tulzas, es ha mar itt tartunk akkor sajnos mukodik ez forditva is, ugyhogy okosabbak leszunk ha mind csendben maradunk...
@fekmen: okosabbak leszunk ha mind csendben maradunk...
ebben lehet valami@fekmen.

Tudod engem csak az zavar hogy őt annak idején ez nem zavarta egy cseppet se és ha igen miért nem tett ellene.
Részemről téma lezárva.
Hajrá S.C.
Mekra, csak azt akartam ábrázolni, hogy vannak véleménykülömbségek minden korosztályban. És Kalamár Sanyit visszakézből azért még sem lehet leseperni... és lenne más példám is, ismerek egy-két embert a csíki hokiból.
Nem akar itt senki sem rosszat a Sport Clubnak. Csak szépen szétválogatjuk a legendákat a tényektől. Minden klubnak a város és a hoki történelmében meg van a maga helye, amit jól-rosszul kiérdemelt. Mindegyik történelmében vannak és lesznek napos és árnyas oldalak is. Senki és semmi sem egyértelműen és örökre fehér vagy fekete, és mindenkinek van helye a Nap alatt - és ez így van jól. A dolgok természetéhez tartozik, hogy változnak. Jönnek újak - ilyen a HC is, és vannak dolgok, amik elmúlnak, mint minden, előbb vagy utóbb. Nem kell olyan kizárólagosnak lenni.
Nem sepertem le visszakezbol minden tiszteletem az ove a sportban elertekert csak nem tartom eremesnek olyan embert kerdezgetni aki oda nyomott forro csokokat ahova most ti oly nagy szeretettel rugtok es koptok.Ugyanaz a velemenyem a tobbi olyan hokisrol akik a kotelezzo katonai szolgalat letoltese utan szeretetbol penzert es egyebb javakert szolgaltak az aranykort sot olyan cacakat vettek felesegul akik mind a mai napig egy epkezlab mondatot nem tudnak elmondani magyarul.Ezekutan szamit az hogy milyen szinu egy klub cimere vagy hogy eppen hogy irjak a nevet?
@mekra(imi): "...sot olyan cacakat vettek felesegul akik mind a mai napig egy epkezlab mondatot nem tudnak elmondani magyarul."
Egy Sc szponzorra gondoltál?:))
@Szekely Denes (webgobe): Mintha csak a Napos Oladalt olvasnám Karácsony Benőtől. Ismered??
@mekra(imi): ezt már régen akartam kérdezni, az miért számít, hogy valakinek a felesége tud magyarul, vagy nem?
@Malkin: Eggyetértek csak semmi köze a hokihoz.
Hajrá S.C.
@székely hokis: "Mintha csak a Napos Oladalt olvasnám Karácsony Benőtől. Ismered??"
Hogyne, már ettem is :)
@Malkin: 1.Vólt merszem aszt gondolni , hogy egy jégkorongal foglalkózó oldalon a kérdés azért vólt feltéve hogy a hokiban miért számit az hogy valakinek a felesége beszél vagy nem beszél magyarúl.
2.Hogy magyarorán mit csináltam az csak rám tartozik de érted kedves sportárs, hogy ne keljen kitaláld , hogy mit akartam irní megprobálok jobban odafigyelni.IGÉREM.
a HC megnyert a tortenete soran egy hivatalos turnet es most azt hiszi o a Csiki Hokikepviseloje.
Egyelore meg sok bizonyitani valoja van,ha ilyen cimre palyazik.
Egyebkent gratulalok a jatekosoknak es az edzonek a jo eredmenyekert. De ez nem jogositsa fel ocsit, hogy olyan dolgokkal tamadja a Klub ot ami az o "fonoksege alatt" is megvoltak es meg se probalta kijavitani. Akkor azt jelenti, hogy hiaba volt elnok, vagy mi a banat.
Es Csikban tudja mindenki, hogy amit csinal a HC val azt pusztan bosszubol es rivalizaciobol csinalja, mert a Klubnal nem turtek a trogersegeit es kiraktak.
A Klub evtizedekig a Szekelyseg utolso VEgvara volt a roman sportban. Annyi oromet es buszkeseget szerzet nekunk, Csikiaknak, Szekelyeknek, Erdelyi Magyaroknak, hogy azt elvitatni epeszu ember nem tudja.
Csak a SPortKlub
@csiki drukker: Igen, Csikban mindenki tudja, hogy mit csinal(nak) a HC-val... es most mar nemcsak "tudjak" hanem latjak is... (a keretre meg a szep hokira gondolok). Azt, hogy mindezt "trogersegbol", "bosszubol" vagy "rivalizaciobol" hozta volna ossze, az csak a te meg 1-2 ilyen Eistein velemenye, de csak akkor tudom elfogadni, ha majd ti is kijarjatok azt az utatt amit O, es mutattok valamit a csiki hokiban, addig mindez csak kertek aloli ugatas... Es senki nem vitatta, hogy mennyi oromet okozott a SC.
@csiki drukker: Itt senki sem akar a nagy kekfeherszivu csakasportclub elfogultakon kivul egyedi kepviseloje lenni a Csiki Hokinak.
Beloluk is pedig legtobbszor csak az irigyseg beszel, mivelhogy nem tudjak lenyelni azt,hogy mostantol kezdve nem a clubrol lessz szo amikor egy asztali beszelgetes alkalmaval valahol is a csikszeredai bajnokcsapat lessz majd a tema.
A HC-nak szerintem az a legnagyobb szerencseje, hogy naluk a penz ereje talalkozott egyes hokiszereto emberek ambiciojaval, ellentetben a club-bal ahol a gazdasagi ero hianyat sokszor az ellnefel ellen iranyulo "apro" kis trukkokkel probaltak kiegyensulyozni, ami persze hosszu tavon nem ervenyesult. Igazi hokiszereto emberek persze a club-nal is akadnak boven.
Ami pedig Kurkot illeti en csak azt kivanom a Sportklubnak, hogy keruljon nekik is egy ilyen "troger" egyeniseguk aki pusztan bosszubol es rivalizaciobol is megmutatja majd a HC-nak........ mert ettol akkor meg szinvonalasabb lessz a csiki hoki!
Hajra HC!
@Muki76: igen es kalamara es egy hc szponzorra es mindenkire akit ugy hirtelen zavarni kezdett a klub cimer szine a neve es hovatartozasa,azok kozul hanyan is nyalnak be csontig romannak egy sikeres valalkozasert dolgoznak nekik.Es foleg hanyan mondtak el hangosan uvoltve dagado mellel hogy"JUR CREDINTA PATRIEI MELE ROMANIA...JUR SA MI APAR TARA CHIAR SI CU PRETUL VIETII....."na ezek az emberek ne magyarkodjanak.
Kurko ur az erdelyi zaszlo milyen szinu is? ha lenne oly kedves es felvilagositana.
@mekra(imi): Hat hogyha te az az utobbi "dagado melluekbol" megnevezel nehanyat, akkor en szegyenemben orokre levetem a piros dzsekit!
Szerintem elég röhejes ez a vita. Főleg, ha azt nézzük, hogy a magyarságukat leginkább bizonygatók, siralmas, hogy menniyre nem ismernek alapvető helyesírási szabályokat. Már sokszor elhangzott itt, hogy nem egy irodalmi kör, de ha már a mondatot kétszer kell elolvasni, hogy megértsd az üzenetet, akkor bajok vannak. Még egy székely hokisnak is illene megeröltetnie magát.
Pont errol van szo oruljunk annak hogy ebben a helyzetben is kerulnek fanatikusok akki penzt tesznek ebbe a sportba es igy minket hozza segitenek ahoz hogy szinvonalas meccseket lathassunk es ertelme legyen kilatogatni a palyara,es meg gyozelem utan is ne azzal foglakozzunk hogy ki kitol fugg es ki kitol kell engedelyt kerjen eggy egy tornan valo szereplesert kinek hogy irjak a nevet es ki szekelyebb a magyarnal es igy tovabb mert ha piszkalodni kell mindenki hazatajan van szemet.
@mekra(imi):Amikor megkaptam első behívómat,szószerint,a fizikai rosszullét kerülgetett.Pedig szívesen lettem volna baka,magyar baka.Ennek ellenére minden tiszteletem azoké a magyar embereké akik akartuk ellenére szolgáláták a mindannyiunk által megvetett román államot és kibírták azt a tortúrát ami ezzel járt.
Nekem nem a Club színeivel és nevével van bajom,hanem amit a vezetők és játékosok többsége képvisel,amit én csak trehányság,rosszindulat,nemtörődömség, szavakkal tudnék röviden jellemezni.
Pl.Miért hiányzott a szurkolói találkozóról a csapat kapitánya? Ez csak egy költői kérdés volt,mielőtt belém kötnétek.
A koltoi kerdeseket te csak hagyd mukikam.Szidjal minket SC szurkolokat az egesz piros dzsekis brigaddal egyutt,de a jatekosokrol egy szot se szolj ha megkerhetlek mert mi sem szidjuk a tieteket.koszi
En is tudnam tisztelni oket ha a jehova tanuihoz hasonloan szekelysegukre magyarsagukra hivatkozva megtagadtak volna az eskuletetelt (es fegyverfogast)konnyu 20 ev utan magyarkodni, ujsagokban,forumokon tv-ben.
Egy koltoi kerdes hanyan is voltak a mult heten a larmafagyujtasnal magyarokul(szekelyekul)?Vagy tenyleg ilyen keves igaz magyar van?
De ezt ha gondolod vitasuk pm-ben ez csak egy hoki rol szolo blog.
@mekra(imi): Mindenki haza tajan van szemet,nalatok te vagy az ugye Romeo?
@Szekely Denes (webgobe):
Te Dénes, te...
Nem hiszem, hogy nem tudod felsorolni a Klub elnökeit...
@terminatrix: mit tudsz Kozuchrol?
Mekkora a serulese, meddig nem vedhet?
Három nap múlva dől el...
:( .Tegnap Lacika nagyon kinlodott a servevel. Remelem nem sujos
Nézzétek én igazából Malaizia zászlóját tartom magaménak Cool és ez komoly...

Vicces dolog ez a címeres ügy, meg az is hogy románok vagyunk, (úgy látszik, ehhez már nem kell kimenni Bp-re...) nekem nevethetnékem támad, főleg mivel eszembe jutnak a székely bilbaók, amik Vasziljev és Ores ideérkezésével törtek meg...
Volt román anyanyelvű szeredai hokis is, ha jól emlékszem Sofian és Purcarea (mindketten kapusok...), meg Morar Cornel mintha, és azt is olvastam, hogy Viorelt és Timaru-t is le akartuk igazolni és még sok mindent, hogy nem volt magyar elnöke a sportklubnak Mezey-ig. stb. Szörnyű volt ez a nyolcvan év...

Kedves gesztus az is, hogy sokáig az ellenfél plakátján sc miercurea-ciuc-ként jelentünk meg, és ez így van jól, mindenki úgy ismeri csapatunkat határon innen és túl, hogy a Miercurea-ciuci sportclub. És az is igaz, hogy a Sportclub mindig is a román hatalom kiszolgálója volt, segg és talpnyalók gyülekezete, amelyik a valódi ("igazi") elnyomott búskomor, róvásírásos, bátor székely kiállású emberek ki és megtagadásával foglalkozik. Balla Feri bá is és János Imre bá is elnyomó ügynökök voltak, és a díszes társaság folytatódik Fodor Attival, Zolikával, kicsilóval és Hajassal. És ezek az ügynökök szervezték a bukaresti pogromokat, walkie-talkie-n hívták az erősítést Bucenkoék, és Lénárd Andrisék agyabugyálásához.

Ez a helyzet, ideje beismernünk és hamut szórnunk a fejünkre. Én elkezdtem...
@terminatrix: Molnar Szabit vajon nem lehetne a Progymbol leigazolni?
@chubby474: nem hinnem hogy elengedik molnar szabit... a progymnak jelen pillanatban nagy gondot okoz az "elvonalban" maradas, ugyanis az elso merkozesen a Sportul studentesc gyergyoba 4-1re nyert...
hat nekik mar ugy is mindegy mert nem Molnaron mult a vereseg:P
s most lehetne elhozni mikor valsagba van a csapat ha mar ugyse tudnak semmit csinalni
terminatrix: ezt jól meg mondtad,sajnos ez a talpnyalás az egész magyarságra jellemző.de erről inkább ennyit !
Eggyik TV sem akkarja közvetíteni a volán-CSÍK meccseket véletlenül ?
@szalonnas: ha mar a becezgetesnel tartunk hivjal inkabb ARGYELUSNAK ritkabb es szebb is nem hangzik olyan langyinak.
@kőkorszaki: sportklub magyar es roman egyarant adja
Nézd meg a címert :)
Molnar Szabit vajon nem lehetne a Progymbol leigazolni?
Bocs a zászlót akartam mondani :)
@terminatrix: Akkor miert jatszol ra az ellenkezojere?:)
@terminatrix: Figyelemelterelés a javából.Vagy virtusból?:))
@chubby474: Molnar Szabit felejtsetek el...
@terminatrix: ez a cikk v interjú azért nem erről szól, nem volt románozás, nem voltak személyek, szurkolók és vezetők elleni támadások v sértegetések, ezeket kicsit kiforgattad és felfujtad.
Nem állítom, hogy ezekben az amúgy is kissé feszült napokban jó ötlet volt becsempészni 2-3 sorban véleményt a rivális szeredai csapat címer-színeiről, meg jogi státuszáról (habár utóbbira ha nem is dirrekt módon, de rákérdeztek, ha jól emlékszem...), de kérdem én, hogy miben tévedett? Nem azok a színek vannak a címerben? Nem a minisztériumhoz tartozik? Vagy nem M.Ciuc van a nevében, hivatalosan?
Ne érts félre, szerintem ezek tények, és kotve hiszem, hogy ezért valaki lerománozna titeket.
Annyi viszont idetartozik, hogy felhányták neki, hogy amíg "ott" volt miért nem cserélte le vagy ilyesmi. Igaz, nem cserélte le, hogy miért gőzőm sincs, de 20 év alatt más sem próbálta meg, senki...
Az, hogy ennek a "nemlecserélésnek" más okai is vannak, esetleg anyagi... (de ebbe most baromság belekavarodni), azért nem hiszem, hogy az a hibás aki tényként megemlíti ezeket a dolgokat.
Viszont, sokszor bizonyos valós dolgok (még1x mondom, szó nincs románozásról) felszínre hozása érzékenyen tud érinteni... Kérdem én, ha azt nyilatkozta volna, hogy a Clubnál minden játékos, szurkoló, meg vezető törzsgyökeres román, akkor is ilyen érzékenyen érintett volna? Szerintem nem, azt mondtátok volna, hogy: "...ez megkattant, nincs mit foglalkozni vele...".
Most amikor, már kezdett oldódni "a feszültség", akkor szerintem kár lenne igy felfujni egy-két, esetleg rosszul időzített véleményt.
Én egyelőre így látom ezt az ügyet, és a fenti a saját véleményem...
@szekely gobe: "Jobb lett volna ha megmaradsz az alnevednel :) ha mar ugyis hulyeseget irsz"
1. Sosem volt álnevem
2. Gratulálok, látom úgy érzed, felülbírálhatod hogy mit írok. Ez önbizalmat jelent. Majd te megmondod, melyik része a hülyeség.
3. Te is írhatnál nyugodtan rendes neveden, ha már a plakátotokon úgyis kétszer jelensz meg (jó, amint hallom megérdemled, mert Kurkó kispályás melleted - mármint kotizáció szempontjából. De ez aztán végleg nem az én dolgom. Épp ezért nyugodtan rólad is szólhatna a dicshimnusz, és őszintén szívesebben elfogadnám). Nem annyira nehéz szemtől-szembe nézni az emberekkel, nekem igazán elhiheted.
Hm, román irányítás alatt álló klub vagyunk? És én ezt csak most tudom meg? Azbesztmegbaszta!

Na, akkor nézzük csak, miket hazudtak össze a részrahajló, uszító és félretájékoztató krónikások annó. Azt írja az egyik szőrös nyelvű magyar 1979-ben, hogy a helyi faipari vállalat (IPEIL) 1948-ban „átveszi” a CSC-t (azaz Csíkszereredai Sport Club, kimondani is szörnyű, hát még leírni). Erről a faipari vállalatról azt kell tudni, hogy valamilyen bukaresti központú anyavállalthoz tartozott és ráadásul egy román faipari minisztérium irányítja. Román miniszterrel az élen természetesen. Sokáig semmi említésre méltó nem történik, kivéve azt a jelentéktelen eseményt, amikor 1949-ben az IPEIL megnyeri a román bajnokságot. Aztán 1952-ben a kereskedelmi vállalatok létrehozzák az ősi román, Spartak nevű egyesületeket, jut egy belőle Csíkba is. A kereskedelmi vállalatok természtesen Bukaresthez kötődnek, és mindenki román. Még az is, aki magyar. Pont ebben az unalmas évben, a hivatalosan Avântul (magyarul, halkan: Lendület) névvel kacérkodó IPEIL egymásután nyeri meg a román bajnokságot és a városok kupáját. 1954-ben a pénzügy létrehozza a Progresult (Haladás), és megkezdi nyomulását a B-csoportban. A pénzügy, mint olyan Bukaresthez tartozik, a faccom érti ezt a sok Bukarest-függést. No de aztán a mezőgazdasági minisztérium (székhelye Bukarestben) 1956-ban a faipari tárca helyére lép. Valahol, valamelyik elvtárs pezsgőt vág az Avântulhoz (Lendület, ugyebár) és átkereszteli a szépen hangzó Recoltanak (Termés). Érdekes módon, már nem csak hoki van ennek a klubnak a műsorán, hanem műkorcsolya, sífutás meg hasonló egzotikus téli időtöltések. A névváltóztatást újabb bajnoki cím követi, a románok bosszúja állhat e mögött. Később visszaváltanak a Lendület névre, mittomén melyik román miatt. És most engedtessék meg egy kis szerzői jogsértés az 1956-as idénnyel kapcsolatosan: „Mivel a Bukaresti Voinţa (Akarat) megszüntette jégkorong szakosztályát, a gondolat, hogy vidéken indítsanak csapatot és a szövetkezeti hálózat központja támogassa ezt, életképesnek tűnt” (az idézet a Hoki a Hargita alján című kötetből, Boda Jenő írásából származik). Nahát, nahát, megint Bukarest és megint a románok. Ugorjunk egyet, de legyünk következetesek, és kavarjunk a szaron még egyet: „A VB évében a Lendületnek (...) nem sikerült a harmadik helynél fennebb kerülnie. Az 1972-73-as idény megint rossz csillagzat alatt indult az időközben Sportklub névre váltó együttes számára. Az együttes nem véletlenül cserélt nevet, hiszen Csíkszeredában megalakult a téli minőségi versenysportokkal foglalkozó Sportklub a Megyei Testnevelési és Sporttanács égisze alatt. A Sportklub hagyományokat felelevenítő kék-fehér színeket viselő csapatának az országos bajnokság csoportbeosztásait eldöntő Románia Kupán csak döntetlent (1-1) sikerült elérni a galaciakkal(...)” (idézet ugyanonnan, szerző Székedi Ferenc). A klub akkori elnöke letagadhatatlan román nevet viselt: Krausz Károly.

Ennyit a homályos, éppen ellopás alatt álló múltról.
@suzuka: "Szerintem elég röhejes ez a vita. Főleg, ha azt nézzük, hogy a magyarságukat leginkább bizonygatók, siralmas, hogy menniyre nem ismernek alapvető helyesírási szabályokat. Már sokszor elhangzott itt, hogy nem egy irodalmi kör, de ha már a mondatot kétszer kell elolvasni, hogy megértsd az üzenetet, akkor bajok vannak. Még egy székely hokisnak is illene megeröltetnie magát."

Biz'a, sajnos nagyonis igazad van!
Fáklyás felvonulás lesz,vagy lármafa gyújtás?:))
@Sziszó Csíxeredából: Egy napig en is gondolkozok es akkor valaszolok :)
@mekra(imi): "En is tudnam tisztelni oket ha a jehova tanuihoz hasonloan szekelysegukre magyarsagukra hivatkozva megtagadtak volna az eskuletetelt (es fegyverfogast)konnyu 20 ev utan magyarkodni, ujsagokban,forumokon tv-ben.
Egy koltoi kerdes hanyan is voltak a mult heten a larmafagyujtasnal magyarokul(szekelyekul)?Vagy tenyleg ilyen keves igaz magyar van?
De ezt ha gondolod vitasuk pm-ben ez csak egy hoki rol szolo blog."

Na te aztán átmentél hülyébe. A lármafás-figyelemkeltés egy RMDSZ-es bullshit, a maradék hatalom megtartásának utolsó hisztije! Menjen oda az aki párttag! Amiért nem vagyok párttag, bocs' de aránylag székelynek érzem magam. Elég nekem erre a hokimeccs, nem kell semmilyen Lacu-Roşu (Verestóy) - fajta "lárma". Lehet tőlem fenyőből is.
Elnézést mindenki olyantól aki csak a hokiért van itt. :(
@terminatrix: "Nézzétek én igazából Malaizia zászlóját tartom magaménak Cool és ez komoly...

Vicces dolog ez a címeres ügy, meg az is hogy románok vagyunk, (úgy látszik, ehhez már nem kell kimenni Bp-re...) nekem nevethetnékem támad, főleg mivel eszembe jutnak a székely bilbaók, amik Vasziljev és Ores ideérkezésével törtek meg...
Volt román anyanyelvű szeredai hokis is, ha jól emlékszem Sofian és Purcarea (mindketten kapusok...), meg Morar Cornel mintha, és azt is olvastam, hogy Viorelt és Timaru-t is le akartuk igazolni és még sok mindent, hogy nem volt magyar elnöke a sportklubnak Mezey-ig. stb. Szörnyű volt ez a nyolcvan év...

Kedves gesztus az is, hogy sokáig az ellenfél plakátján sc miercurea-ciuc-ként jelentünk meg, és ez így van jól, mindenki úgy ismeri csapatunkat határon innen és túl, hogy a Miercurea-ciuci sportclub. És az is igaz, hogy a Sportclub mindig is a román hatalom kiszolgálója volt, segg és talpnyalók gyülekezete, amelyik a valódi ("igazi") elnyomott búskomor, róvásírásos, bátor székely kiállású emberek ki és megtagadásával foglalkozik. Balla Feri bá is és János Imre bá is elnyomó ügynökök voltak, és a díszes társaság folytatódik Fodor Attival, Zolikával, kicsilóval és Hajassal. És ezek az ügynökök szervezték a bukaresti pogromokat, walkie-talkie-n hívták az erősítést Bucenkoék, és Lénárd Andrisék agyabugyálásához."

Tényleg szörnyű! Nem is tudom, hogy vagyunk képesek egy ilyen csapatnak szurkolni... :))
@Muki76: Ez jó volt...:)))))))))))))))))))))))))))
Farkas a láthatáron?Szétesőben a csorda?Össze kell őket terelni.:))
Ez csak egy veszett kóbor kutya.
Aha!Akkor azért oltjátok a jónépet.
@fekmen: Tudod ez bizgeti a csőrömet frusztrált kisebbségi mivoltomból-semmi köze az sc-hez- ez esetben.
Nem akarok a cikkről többet beszélni, sztem meg fogják tenni mások, az érintettek, a sportklub címere 1994 körül levédetett, a klub színei kék-fehér, a címert 1972 ben csinálták, nekem nagyon tetszik és az enyém, érdekes, én sosem láttam, hogy M ciuc-ot ír rajta
Hm. Friss hírek. A jövő nagyon ködös. A napokban hallotok majd róla. Remélem rendeződnek a dolgok. Ha nem, nagy gáz van...
@Muki76: dehogyis... éppen Kurkó szeretne kihasítani magának a csordából egy nagyobb darabot azzal, hogy elkezdi a ki az igazi székely-vitát. Semmi másról nem szól a történetnek ez a román-vonulata, minthogy szurkolókat gyűjtsön a HC. Szomorú dolog, hogy ilyen árkot akar ásni valaki székely és székely közé.
@terminatrix: neked mint polgari harcosnak kicsitt tobbet kene a masik fronton is harcolni... Mert hogy itt a blogon osztod ez eleg keves
@mekra(imi): keves szekelyt ismerek akit Romeonak hivnak, na de ki tudja, lehet ez is valami elterelo muvelet :)
@Fejér Lilla: Igen, és ez csak a te véleményed... köszönjük...
@Fejér Lilla: Ha már objektívek akarunk lenni akkor nem KJG a felelős a Club csődjéért.A Club mellett állt a szeredai nép jórésze,ők kezelték a pályát-sok HCés Club bérletet vásárolt abban a reményben,hogy majd érvényes lesz a Hc meccsekre is,a Hc szép summát fizetett a pálya használatért,amit a Club a csapatra fordított.És mégsem megy a szekér,nehogy már ezért is KJG legyen a felelős.
@fekmen: hallgatom a Te véleményedet arról, hogy mi az értelme románbérencnek titulálni az SC-t, ami egyébként az elmúlt hetekben vált a HC drukkerek egyik kedvenc érvévé... Még tavaly sem voltak azok, honnan ez a nagy megvilágosodás mostanra?
@Muki76: ki írt arról, hogy ezért is Kurkó a felelős? Én biztos nem.
@Fejér Lilla: ...és ki írt arról, hogy "románbérenc" és hogy a "HC drukkerek egyik kedvenc érve"? Én sem és más sem. Modtam már, hogy ez a te véleményed volt. A kitalált hülyeségeidre nekem nincs véleményem.
@Fejér Lilla:Ezer bocs és egy anyamedve.:)
@Fejér Lilla: forditva latod a helyzetet,nehogy azt hidd hogy nekunk HC seknek tetszik ez a romanozasos szar ami itt van,mi nem mondtunk soha egy SC re sem hogy roman,pont ok azok akik kiforgattak egy kijelentest es most azt szajkozzak kinjukban hogy befeketitsek a szekelyek kozott a HCt,attol felnek hogy nehogy a bukasuk utan meg tobben szurkoljanak a HC nek.
Mi nem mondtuk senkire hogy roman,mi erezzuk ennek a szonak a sulyat,innentol kezdve fejezetek be ezt a marhasagot,.
@Sziszó Csíxeredából: Mi ez a nagy titkolozas? Csaknem Zambo Jimmy tamadt fel? Vagy netalan csak az allam bacsinak fogyott el a penze a ti reszetekre es ti is ezutan privat klubkent kell hogy megkapaszkodjatok a maganszfera ingovanyos talajan?
Semmi baj, majd akkor derul ki igazabol, hogy kinek mekkora nagy kek feher szive van......
@ájszhoki: ne felj, az igazi Sportclubbosok megmaradnak meg ha ez a szezon rosszbb lesz ezutan akkor is... Nem mint ti peldaul, akik nem voltatok azok...Jovore mar a Brasso lesz a divatcsapat :P
@chubby474: Mire alapozod az optimizmusod,azt ird le az SK forumra mert ott mindenki aki egy kicsit tud gondolkozni mindenki sir,hatha meg tudod nyugtatni oket.A divatrol,az mindig is volt es lesz is az olyan embereknel akik egy kicsit is adnak magukra,es ti sem jartok gumicsizmaba.
Kedves Kurkó Úr! Többen többféle képpen emlékszünk! Én úgy hallottam,hogy Zalaegerszegre egy Újvárosi "hokinagypapa"ajánlotta a Kercsó mestert!!(sokat tudsz János nem kell neked hazudni,hogy elhiggyék Te vagy a Messiás)Aztán négy éven át azon dolgoztál miképp lehetne a Te edződ.Megszerezted.Gratulálok! Aztán hallottam azt is (saját fülemmel)hogy az edződ -tudod az új,a mester-,hogyan vélekedett rólad meg a Csíkiekről álltalában.......... Erős jellem ez az edző.Most jó neki az a kenyér is!?!?De azért minden jót kívánok!
@presi: Ez mind igaz amit leirtál!Csak nehogy visszajöjjön!
süti beállítások módosítása