HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Lehet, hogy a mienk lesz a 2014-es vb?

2009.02.09. 13:30 F. Kapus

Kirov Lipmans, a lett szövetség elnöke bejelentette, Lettország visszalép a 2014-es A csoportos világbajnokság rendezési jogáért folytatott harctól. A döntést egyfelől a világgazdasági válság hatásaival, másrészt a kormánygarancia hiányával indokolták. Magyaroszágnak három riválisa maradt: Fehéroroszország, Csehország és Ukrajna.

Az eredeti határidőig öt ország jelezte szándékát. Hazánk negyedszer futott neki a pályázatnak. Szapporo óta először teljesítjük az egyetlen hiányolt feltételt: a csapat az A csoportban szerepelhet.

Kovács Zoltán, az MJSZ főtitkára reagált a lettek lépésére: "A pályázat sikerességéhez sem kormánygarancia, sem szándéknyilatkozat nem szükséges, nincs tudomásom arról, hogy az elmúlt három év győztese rendelkezett volna ilyennel. Jelenleg egy Gyurcsány Ferenc által angolul írt egyetértő, pártoló, baráti nyilatkozat van birtokunkban, ezt csatoljuk a dolumentumokhoz. Rene Fasel, a nemzetközi szövetség svájci elnöke április elején érkezik Budapestre, miután részt vesz a fehéroroszországi divízió 1-es ifjúsági világbajnokságon."

A 2014-es vb helyszínéről Svájcban az utolsó hét péntekjén szavaznak. A magyar válogatott várhatóan annak a hétnek az elején fejezi be a küzdelmeket. Hírlik, ha bent marad a Cortina-legénység, a többség a mi pályázatunkat támogathatja. Legnagyobb ellenfelünk vélhetően Fehéroroszország lesz. Ukrajnával most nem kell komolyan számolni, de Csehország bármikor bármire képes, nemcsak a jégen.

25 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ja megkapjuk előre, cserébe benntartanak minket Svájcban:DDDDD Majd lezsírozzuk a sógorékkal meg a francikkal, hogy ugyan hagyják már magukat...
Ilyenkor nem befolyásolják a döntéshozókat az olyan esetek mint ami Cozma-val történt?
@orthodox.russian: Nyilván minden számít. Nagyon nehéz a veszprémi esetről írni, mert egyrészt még friss, másrészt még nem tudunk róla sok részletet.
Ez egy végtelenül tragikus, elszomorító, elgondolkodtató, sajnálatos, felháborító eset.
Mindazonáltal fontos leszögezni, hogy hasonló sajnos mindenhol előfordulhat, mint ahogy elő is fordul. Csehországban, Fehéroroszországban, de nyilvánvalóan még Svájcban is.
De annyit kérünk továbbra is, hogy ezt a témát ne itt vitassuk meg, ha lehet. Köszönjük.
nem akarom idekeverni a focit, de a lengyel-ukrán EB pályázat "sikere" biztos nem az infrastruktúra nélküli országoknak fog kedvezni. Nem tudom, hogy fehéroroszország hogy áll modern létesítményeket tekintve, de az biztos, hogy nálunk jobban. Nagyobb esélyünk lenne ha már kész, vagy csak átalakítandó csarnokokkal pályáznánk, mint álmokkal, amiket először meg is kell valósítani.
@jágör68: Mi az hogy hagyják magukat?Simán bentmaradunk,küzdhetnek majd egymás ellen:))))
Láttam a Német-Osztrák meccset,nem volt a legszinvonalasabb de a játék alapján az osztrákok megérdemelték volna a gyözelmet.Szoval ha velük kerülünk össze a bentmaradásért (ami nagyon valoszinü)az biztos hogy nem lesz könnyü dolgunk.
De végülis egyik csapattal sem lesz könnyü.
Annyi biztos hogy én bizok a bentmaradásba,ezek a srácok megérdemelnék!
@munkagep: Ugyan nincs 10ezres, kizárólag korongcsarnokunk, de az Aréna + Debrecen + ha megkapjuk, csak felrántják a fehérvári csarnokot. Mindenhova autópálya vezet, repülőterek vannak. Nem ezen fog múlni.
"Hírlik, ha bent marad a Cortina-legénység, a többség a mi pályázatunkat támogathatja."
Hátööö én szeretek optimista lenni, de ez azért igen nagy feladat!
Nem lenne rossz... Addig öt évünk lenne, hogy felépítsünk egy új ütőképes csapatot, a mostani válogatott "maradékára" alapozva...
Ha bent maradunk tuti meg lesz a rendezés ! Addig meg dolgozni kell kőkeményen.Mondjuk dilemmába vagyok,h kire kéne jobban rápörögni a csoportból,szlovákokra vagy a fehéroroszokra? A szlovákok visszajöttek sztem egy hullámvölgyből,míg a fehérruszkik nem mutatják azt amit pár éve sztem.
@Von Siebenbuergen: Egyetértek, látva a prágai, bécsi, moszkvai vb-ket, és a torinoi olimpián a jégcsarnokot, és az ő megközelíthetőségüket, szerintem infrastruktúrában tudjuk hozni a kötelezőt. Mondjuk a prágaival nehéz nézőszámban versenyezni.. :-) De ha az IIHF-nek megfelelt a bécsi Stadthalle, akkor ezt a budapesti is és a Főnix is tudja, bár véleményem szerint azért az egyik helyszínt mégiscsak Fehérvár felé kellene keresni... :-)
A belinkelt cikkben sokminden benne van ám :)

Fehéroroszország (nem rendeztek még) a 15,000-es Minsk Arena-val jelentkezik, amit most építenek, ha minden igaz idén lesz kész. Egy másik pályát is _terveznek_ tíz kilométerrel arrébb.

Csehek utoljára 2004-ben, összesen eddig kilencszer rendeztek, ugyanaz, a 17,360 kapacitású (2004-ben Sazka, most) O2 Arena lenne a fő helyszín, és a CEZ Arena, Ostravában, kb 350 kilométerrel arrébb lenne a másik helyszín.

Lettország most kiesett (egyébként a Riga aréna lett volna a fő helyszín, max 10,300 néző).

Ukrajna először jelentkezik a rendezésért, Kijevben rendeznének, egy 12,000-es csarnokot igérnek 2012-re, a Central Sport Palace elméletileg 2009-ben nyit 5,500-as kapacitással.

Mi még nem renndeztünk :) negyedik éve egyfolytában jelentkezünk, a fő helyszín Laszlo Papp Budapest Sportarena :) 12,500 kapacitással. A második helyszín az Alba Arena lenne 7,500 férőhellyel, aminek a cikk szerint 2010 a tervezett megnyitása (lehet, hogy tudnak valamit?)
Egy Alba Arénára tényleg szükség lenne. Épp tegnap derültünk a Faterral, hogy olyan az egész mintha szemmértékre hegesztették volna. Megérdemelne a csapat is, meg a közönsége is a BS szintű környezetet.
Az egyik fehérvári lapban írták, hogy megkezdődik a Raktár utcai csarnok hűtőrendszerének korszerűsítése, ami a rekonstrukció első fázisa. Valamint szeretnének egy edzőpályát is felhúzni. Nem úgy tűnik, hogy e mellett még Alba Arénát is fognak építeni...:( De ne legyen igazam.
@Dachstein: A fehérvári csarnok korszerűsítéséről a Volánhonlapon is olvashattál volna. :)

Ebből kiderül, hogy a rekonstrukció EU-s pályázati forrásból történik 50%-ban és 50%-ban az önkormányzat biztosítja a fedezetét.

Amúgy a felújítás költségei teljes mértékben megtérülnek az új rendszer hasznos élettartamán belül, így - bár a megvalósíthatósági tanulmányt ismerők következetesen a megtérülési időre hivatkoztak, nem a projekt nettó jelenértékére, mégis valószínűsíthető, hogy az pozitív.

Az edzőpálya felépítése hosszú távú terv, egyébként pedig hallani olyan hangokat, hogy a szövetség sem Fehérváron képzeli el a másik helyszínt, csak egyelőre nagy a lapítás ez ügyben.

Egyébként ha meggondoljuk, hogy Veszprémnek a kézilabdacsarnok építésének törlesztése évi 520 milliójába kerül 15 éven át - szerintem Fehérvárnak nincs ennyi szabad pénze. Vagy ha van, azt nem biztos, hogy új csarnokra kell költeni.
Nem Fehérvárra? Hülyék ezek, hova a fenébe vihetnének egy jégkorongVB-t Magyarországon, ha nem a hokifővárosba? Kell ide is egy átalakítható csarnok, amiben csak a legnagyobb hokis rendezvényeket szerveznék, a bajnoki döntőket, rájátszás meccseit, VB-t, egyéb válogatott meccseket. Amellett elfér nyugodtan egy felújított csarnok. Ráadásul otthont adhatna más sporteseményektől a koncertekig bárminek.
@KCs: Pedig kerestem ott is:) Ugyanezt olvastam én is. Köszi a részleteket azért.
Vagy dobják a fenébe ki a felújítás terveit, egy kb. 6000-es kapacitású csarnokot szerintem simán elbír a Volán. Ha az EBEL meccseket vesszük alapul, pár éven belűl elképzelhető, hogy 5-6 ezer ember járjon a meccsekre. Így is sokszor kicsi és kényelmetlen a csarnok, már alapszakaszmeccseken is. Nézem az újságban, hogy 2500 néző volt, de alíg birom magamat beverekedni a lelátóra úgy, hogy lássam is a pályát.
@Vincenzo90: elbír? Anyagilag? Nem hinném. Bár úgy lenne!!! Amikor év közben kell szponzorok után kajtatni, hogy meglegyen a kellő pénz a szezon befejezéséhez, addig sajnos nem.

2007 márciusban járt magyarországon Ernest Aljancic a nemzetközi szövetség elnökségi tagja. www.fmh.hu/hatter/20070319_a_tervek_gyonyoruek Pozitív véleménnyel távozott. Aztán a tavalyi feljutást követően megmozdult egyesekben valami, persze a pénztárcák továbbra sem nyíltak ki. Jöhetnének a befektetők - írta tavaly májusban a FHM www.fmh.hu/legfrissebb/20080508_johetnek_a_befektetok_fehervarra Újabb hírek azóta sincsenek a létesítményről. És gyanítom nem is lesz mostanában. A jégcsarnok felújítása szükségszerű és jelenleg ez az egyetlen járható út. Lehet, hogy kopottas, olyan, amilyen. Volt, amikor a szél levitte a tetejét. A három Kontinentális Kupa Döntő is sokkal hangulatosabbra sikeredett, mint ha mondjuk a Papp László Sportarénában került volna megrendezésre. Ne akarjuk oly könnyen elfelejteni, leírni a mi "kis" jégpályánkat, hisz oly sok szép emlék fűződik hozzá! Azt hiszem nem is lenne könnyű megválni tőle...

Én egyébként egy olyan csarnokot tudnék a jövőben elképzelni Fehérváron, mint az Olimpijáé, persze kisebb módosításokkal no meg szebb színösszeállításban :))

www.hockeyarenas.net/index.php3?page=3000&ctID=si&arID=610&size=0
@F. Kapus:
Egyetértek, hogy ne itt vitázzunk erről, csak azt azért szeretném jelezni, hogy sportágaktól függetlenül mély részvét és felháborodás van mindenfelé - teszem hozzá: a "sportlaikus" társadalomban -, mindenesetre legutóbb a röpisek szövetsége adott ki erről nyilatkozatot, s bár nagyon jól tudom, hogy más sportágbeli és/vagy társadalmi ügyekbe nem szereti, nem szokta magát beleártani a jégkorongblog, távol áll tőle további kényes viták generálása, de valamilyen úton-módon szerintem mégsem ártana megfogalmazni néhány sort a Cozma-tragédiáról. Persze lehet nem egyetérteni velem.
@kispufi: lehet bizony, és valóban nem értünk egyet veled. az indexen, amely azért elég közel van ide, több tucatnyi cikk van erről a rettenetes esetről. ezzel ezt a témát végleg lezártnak tekintjük -- amennyiben természetesen a jégkorong bármely szereplője, klubja, sportvezetője, játékosa megnyilvánul az ügyben, azt nem fogjuk elhallgatni
@D. Gromov:
Oké, én pedig egyetértek veled, mert mint mondtam, értem a működési elveiteket. De azért remélem, a szurkolótáborok csatlakoznak a kézfogós egyperces néma tiltakozáshoz a következő meccsek előtt.
Szép lenne.. de nálunk hol lesz kormánygarancia? Még azt a 100 millát sem tudták megszavazni a válogatottnak..
Amúgy meg GYF egyetértő nyilatkozata mire jó? Semmire.. abban mi van? Hány forint? NULLA! Ja, és hol lesz ő már 2014-ben?

Sajnos, ha csak ennyi, akkor nem nagy esélyünk van rá. Remélem van még valami a szövetség tarsolyában és mi kapjuk meg!
@miki78: Se csarnok, se reális esély, hogy 2014-re olyan játékerejű válogatottunk legyen, mint amilyen a mostani.

A VB pályázatunk anyagilag, sportszakmailag és infrastrukturálisan is egy léggömb. Az eddigi sikertelen pályázataink is ezt bizonyítják.
@KCs: én is erre gondoltam, de nem ismerem a részleteket... sajnos ez a realitás!
A francba már a negatív véleményekkel...Majd május után térjünk vissza minderre
süti beállítások módosítása