HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Hárompályás minitorna a Kisstadionban

2009.01.26. 10:31 F. Kapus

Magyarországon a mini, azaz a 10 éven aluliak és a szupermini, a nyolcnál kisebb korosztályok tornáit új pályabeosztással bonyolította le a Kisstadionban 12 csapatos tornát szervező MAC. 33 százalékkal megnövelték a pálya hasznos felületét, az ötletet Németországban látták, egy portya alkalmával. Képeket is mutatunk.

Eddig úgy szervezték a két alsó korcsoport tornáit, hogy a jégen a kék vonalakra fadeszkákat téve alakítottak ki két pályát a széleken, a középső harmadban pedig a csapatok cseréi és edzői álltal, illetve a felkészülő együttesek melegítettek. Így egyszerre négy csapat játszhatott. A megnövekedett csapatlétszám miatt jött kapóra a MAC német túráján tapasztalt megoldás, miszerint a középső harmadot is játékra használják.

A cseréket ezért máshogy kell megoldani. A két szélső harmadból a nagy pálya kapu mögötti területén állnak a csapatok, így az alapvonalakra is farúd került, biztosítva  a folyamatos játékot. A középső harmadban játszók a kispad előtti ajtókon át cserélnek. 

18 komment

Címkék: mac mini utánpótlás szupermini

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jopofak a kisgyerekek es szerencsere eleg sokan vannak :P
szuperek a képek, látom az idővel se volt gond.

Abba a fa szegélybe viszont nem veszélyes elesni? Így ránézésra jó nagyot lehet repülni, ha valaki lendületből palánknak nézi...
nem szoktak megsérülni, vigyáznak magukra, és a védőfelszerelés ezért van :)
Aranyosak amikor jégen vannak :)
elszántak, nem törnek le az 5. gól után (amit csak néhány edző számol magának) sem...
Ha mindenkiben megmaradna ez az elszántság, amit ilyenkor mutatnak, akkor az NHL tele lenne magyar hokisokkal :) :D
Még hozzá tartozik a történethez, hogy egy nagy csapatmunka volt.
A BÜFÉ meg nem állt, le a kalappal a zsíroskenyérgyárban dolgozók előtt!

Nagy segítség volt az Erzsébeti Farkasok által biztosított gerendák, mivel egyelőre a régi rendszerhez elegendő kellékünk volt.

A résztvevő csapatoknak is köszönjük a türelmet, mert sokan voltunk, zsúfoltak voltunk, de egy "történelmi", nagy programot hajtottunk végre szombaton.

Általában 8-9 csapatot lehet fogadni 5 óra jégre ezekben a korosztályokban, hogy mindenki tudjon 4 meccset játszani.
Szombaton 13 csapat volt, és két csapat 5 mérkőzéshez jutott.
Ugye nem kell magyarázni, milyen előnyökat kovácsolt az új rendszer.

Persze volt hátránya is.
Nincs palánkjáték oldalt (ebben a korosztályban egyébként tilos a testjáték). Melegítésre sem volt a középső harmadban hely, de különös gondot talán nem okozott senkinek.

Két érdekes pontja még volt a rendezvénynek.
A hivatalos szabályokkal ellentétben nem kiállítást katak a vétkező játékosok, hanem büntetőt itélt a játékvezető. Sokkal érdekesebb ez a gyerekeknek is.

A másik, hogy pályánként 2 játékvezető volt, ami gyorsította a játékot, ha a korong kiment, vagy be kellett avatkozni.

Csak pár adata a végére, és nagy köszönet mindenkinek, aki hozzátett a programhoz.

150 játékos kissrác
kb.: 200 hozzátartozó, szülő, tesó
43 kg kenyér
6 kg zsír (sertés, liba, mangalica)
5 kg lilahagyma
1 kg méz
6 kg cukor
4 kg margarin
6 kg csemegeuborka
2 liter lekvár
minimum 150 liter tea
Helyesek a kis srácok:)
Remélem a magyar-finn meccsen megint lesznek bemutatók:)
Gratulálok mindenkinek, akiknek köszönhető volt a rendezvény!:-)
Remélem mindenki jól érezte magát.
Sok sikert a továbbiakban is.
Jó volt, én is ott voltam, de ahogy ez a stadion kinéz, az egy szégyen. Az egész szét van rohadva, az amfiteátrum vetekszik vele, pedig az majdnem kétezer éves:

www.ittvoltam.hu/ittvoltam.aspx?id=a10f0fde-e379-4b03-8227-72f04ac0f23b

A nézők pedig jelentős részben csak a székeken állva képesek elképzelni a meccsnézést, ezért elég durván néznek ki a padok.
Az idő szuper volt és jó volt a hangulat. Kár hogy ilyen spátrai a hely........
A 21. század itt még nem kezdődött el, teljes időutazás.
Az a helyzet, hogy kevesen tudják, vagy senki, hogy hosszú távon mi lesz a sorsa, ezért persze senki nem nyom bele pénzt.
Egyébként meg nincs is szerintem rá egy fillér sem, mert egy ekkora ojjektumot rendbe rakni jégpályának, szerintem vetexik egy új csarnok felépítésével.
De a lebontása sem kerülne kevesebbe sokkal.
Úgy érzem, hogy ördögi kör, nem nagyon van jó megoldás.
@OzzyOsbourne: Ez már évek óta téma itt is a blogon.
Sajnos patthelyzet van már évek óta. Régebben a Fradi szeretett volna a MAC-cal egy fedett pályát, de ez 5letszinten meg is rekedt.
Szerintem ez jó így ahogy van. Csak egy kicsit figyelni kéne rá. Ez egy olyan műemlék mint a millenáris. Így kéne felfogni és átmenteni, mert hangulatben verhetetelen lenne. Így képzelték el ezt régen és én mint építész ezt most is így képzelném el. A sport a szabadba való sokkal egészségesebb. Persze ok, de akkor nem versenyképes meg ilyenek.... Hát erre ott a fedett csarnok. Nehogy lebontsák ezt a tüneményt.
Én játszottam ott, nem is olyan régen, tény, hogy tragikus állapotban van. Ugyanakkor mindenki kipróbálhatná egyszer, hiszen ez végül is egy "szentély". Jó lenne ha jó állapotban meg lehetne tartani.
Én is voltam a Kisstadionba meccsen.. Ez a létesítmény a Magyar jégkorong szimbóluma, amit mi se bizonyít jobban, mint hogy oda ment a válogatott Szapporó után. Egyáltalán nem támogatom az elbontását! Fel kell újítani, hogy használható is legyen az eredeti funkciójának még sokáig!
Egyetértek a fenntartásról.
Sajnos jelenleg az van, mint a mondásban.

"Ember tervez, Isten végez"

Remélem jó Istene van a jégkorongnak.
:)
Öröm ennyi kisgyereket a jégen látni! Reméljük, 15 év múlva közülük sokaknak tapsolhatunk majd a válogatott meccsein!
A legjobb minőségű jeget adja a Kisstadion. A gyerekeim estek-keltek. Mondjam azt, nincsenek hozzá szokva ahhoz, hogy csúszik a jég. Az utánpótlásról szóló topikban leírtam az észrevételeimet a rendezésről. Apró finomításokkal Miskolcon, Dunaújvárosban, Székesfehérváron, Újpesten, Káposztáson és itt lehet ilyen tornákat rendezni. Az "A" szinten, azért maradnék a hagyományos megoldásnál. Sokasodunk hál' Istennek. Hely hiány miatt többen, több tornáról is lemaradtak. Inkább ez a megoldás , mint a szabad hétvége!
Oldsoiler:

Ez nem csak a helyhiany miatti megoldas...
Mivel draga a jeg, sok a jatekos es nincs eleg meccs de ez a fajta elosztas hihetetlen utemben fejleszti a jatekosokat es mindenki egyenlo jateklehetoseghez jut.
Nehany dolgot emlitenek csak mivel tenyleg nagyon sok dologban segit...
fejleszti a korcsolyazo tudast, lovotechnikat, korongvezetest, jatekinteligenciat, gyorsasagot illetve ami nagyon fontos, 1:1 elleni szituaciokat gyakoroltat mivel nagyon kicsi a terulet. A kapusok is sok lovest kapnak.
Mig egy teljes meretu palyan a jobb korcsolyazo tudasu jatekosok nagyon kilognak a sorbol mivel van helyuk elkorizni mindenki mellett es golt loni. Raadasul itt olyan jatekosoknak is van lehetoseguk KAPURA loni akiknek szinte semmi eselyuk sem lenne a teljes meretu palyakon. Itt mindenki nyer.
Amugy ezt a rendszert mindenhol alkalmazzak...sot a felnott csapatoknal is bevett gyakorlat a lekicsinyitett palyas jatek(small area games).
Az atlag kapura loves egy profi jatekosnal egy meccsen hihetetlen alacsony...1!!!!!

Ezeket tenyek amiket sajnos(:-)) nem en talaltam ki, hanem statisztikakon alapul amiket NHL-es edzok illetve nagy hokihatalmak edzoi is elismernek.

Szerintem nagyon jok ezek a tornak...csak igy tovabb.

Udvozlettel, Kovago Kristof
oldspieler...bocs az elirasert!!!!!!!
süti beállítások módosítása