HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Sportklub Tv nem közvetít elődöntőt

2009.01.23. 10:14 F. Kapus

Levette műsoráról a Mol Liga csíkszeredai elődöntőinek közvetítését a Sportklub Tv. Tíznapos tárgyalássorozat végén csütörtökön döntött így az alapszakasz romániai mérkőzései közül több mint félszázat sugárzó adó. Az okok tovább után következnek.

Hesz Máté, a magyar Sportklub Tv főszerkesztője a jégkorongblogot arról tájékoztatta, az egész szezon során jó eggyütműködés alakult ki a négy romániai csapat és a társaság között. Ahogy eddig, úgy az elődöntők közvetítése kapcsán is jó előre, hetekkel ezelőtt megküldték a feleknek az időpontot, amikor számukra alkalmas lett volna a közvetítés.

"Román szerkesztőségünkből kedden kaptunk egy levelet, amelyben arról tájékoztattak minket, hogy az érdekelt felek nem hajlandóak az általunk megjelölt időpontokban játszani. Jelezték, hogy napok óta egyeztetnek, de nem jutnak dűlőre. Mivel mi mindenképpen adni akartuk a meccseket, szerdán háromfős küldöttségünk, köztük a Sportklub Tv német igazgatója, kiutazott Erdélybe, hogy a román szövetség és az érdekelt klubok illetékeseivel tárgyaljon. A tárgyalás nem vezetett eredményre, ezért a Sportklub Tv főnökei csütörtökön azt a döntést hozták, hogy nem közvetítjük a mérkőzéseket."

A tévécsatorna már a Mol Liga-szerződés előtt jó néhány programot megvásárolt, köztük jelentős nézettségű focieseményeket, mint a Bundesliga és az angol FA Kupa. Ezek élő közvetítése prioritást élvez, ezt az első tárgyalásokon is jelezte a Sportklub a közvetítési jogokat eladó romániai félnek. Azóta működött a történet, minden klub meghozta a kompromisszumos döntést, és a tv-nek is megfelelő időpontokban játszott.

A most következő hétvégén torlódnak a fociközvetítések, ezért a Sportklub Tv mind szombatra, mind vasárnapra délelőtt 10-11 óra körüli kezdést javasolt az egyik mérkőzésnek, este 8 óra utánit a másiknak. "Mint egykori élsportoló megértem a játékosokat. Vasárnap reggel pályára lépni nem kellemes, mi is utáltuk, amikor az MTV 2 sportsávjában szerepeltünk. De azt is figyelembe kell venni, hogy sok sportágnak örülnie kell, ha képernyőre kerül, és sok csapatnál akkor van pluszpénz, ha a tv közvetíti a meccseit. Mi mindenben partnerek vagyunk, de ezen a hétvégén csak az általunk megajánlott időpontokban volt hely a műsorstruktúránkban."

A két érintett csapat az SC és a HC Csíkszereda. Mint a Mol Liga alapszakaszának első helyezettjei, ők a pályaválasztói az első két elődöntőnek. Ismert, hogy a két csapat között feszült a viszony, ez az ügy mégsem ezen feneklett meg.

Az SC Csíkszeredától kapott tájékoztatás szerint ők egyből jelezték, nem hajlandóak délelőtt játszani, és ehhez az álláspontjukhoz mindvégig ragaszkodtak. Véleményük szerint sokszor szerepeltek az idényben jégkorongozásra alkalmatlan időben, az elődöntőben nem lépnek pályára délelőtt, mert egész szezonban arra készültek, hogy délután-este játsszák le a sorsdöntő meccseket.

A HC Csíkszereda a közvetítés mellett volt. Tájékoztatásuk szerint azt ajánlották, hogy az egyik nap ők, a másik nap az SC játsszon délelőtt. Amikor látszott, hogy megfeneklenek a tárgyalások, és a szeredai jégcsarnok időbeosztásával is gondok lehetnek, felvették a kapcsolatot a gyergyói pályával, a közvetítésért hajlandóak lett volna ott játszani.

Az ügy vége az lett, hogy, többszöri módosítás után a találkozókat magyar idő szerint 15.30 és 19.00 órakor rendezik meg, és azokat csak a Vákár Lajos-jégpályára kilátogatók tekinthetik meg.

108 komment

Címkék: sportklub sc csíkszereda hc csíkszereda mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szóval, ezzel úgy voltam, egyet nyeljünk és csak utána kezdjünk beszélni:
1; Miért is lett a MOL liga elindítva? Több mérkőzés a csapatoknak, több a nézőknek- hát ez megbukott ezzel!
A magyar csapatok fejlődését szolgálja.., a gyerekek látva a meccseket , tódulnak jégkorongozni...stb- ez is megbukott!!!
Kinek is jó ez a lebonyolítás? Gondolkozzunk el rajta.......
Ajaj! Gondolkodni ártalmas! :)
@freddyD: Így van, tegyen ajánlatot másik csatorna, én se játszanék délelőtt, de az est 8órás időpont miért nem jó?
ez eleg szomoru nagyon sajnalom hogy nem lesz kozvetites :(
@drukker60: A több mérkőzés a csapatoknak és a nézőknek az miért bukott meg?
A magyar csapatok (és játékosok) fejlődése miért bukott meg?
Mi köze ennek a lebonyolításhoz?

Mit javasolsz a MOL Liga helyett?
Sajnálom, hogy nem lesz közvetítés... és nagyon kell a népszerűsítés is meg a pénz is a hokinak, azt is értem. De a 11.00 annyira idétlen időpont tényleg! Nekem kicsit "a nyúl viszi a puskát" effekt lenne, ha a tv-k pl. hajnali 4-re kérhetnék a kezdést, mert akkor van épp lyukas órájuk... Nem szívügyük a hoki, csak ugyanolyan üzlet, mint bármi. Nincs evvel baj persze, csak épp azok buknak rajta, akiknek szívügyük - és nézték volna a meccseket. Csak még nincsenek elegen :)
Az SC -nek sikerült az egyik szimpatikus csapatból a létező legellenszenvesebb egyesületté válnia.

Szerintem fogalmuk sincs és nem is értik, hogy kicsinyes önzésükkel az egész MOL-ligát teszik komolytalanná.

Szegény Antal úr /Isten nyugosztalja/ aki a MOL-liga egyik ötletadója most forog a sírjában. A csapata elhalasztja majd nem játssza le a mérkőzéseket a végére még az elődöntő közvetítését is megtorpedózza. Nem is foglakozik azzal, hogy esetleg érdekelt volna másokat is a Csíkiakon kívül.
Nem is beszélve a főszponzorról, ha kiszáll mert még TV-s közvetítés sincs akkor a következő szezont az SC szponzorálja???

Simán megérdemelné az SC, hogy jövőre zárják ki! Jöjjön helyette a Brassó még ha színvonal esés is lesz, de komolytalanul senki nem merné venni a ligát. Ezzel a hozzáadással nem lehet komolyan építkezni.

Köszönjük SC!!!
Ez csúcs! De komolyan. Nem is értem hogy remélhettük azt hogy a hazai érdekeltségű sport események fontosabbak az angol, vagy akármilyen foci bajnokságnál. Még mindig nagyon naivak vagyunk.

Remélem azért a ma esti meccset még leadják,
múlt héten az összeset megnéztük amit a 2-3 csatorna tolt és érdekes volt mind.
Szerintem a SportKlubbal van inkább a gond, bár a lehetetlen időpontok tömkelegét mindhárom adó jól produkálja... pl: 13:00 Alba Volán-Black Wings Linz
Jégkorong (EBEL), ism. ... a nyugdíjas néniknek, vagy a babázós mamáknak szánták ezt az időpontot vajon?
Nem szívügyük? Bezzeg S.Kapusék milyen lelkesen nyomnák a közvetítést ;) :)
a Sportklub tv weboldalan meg szerepel a kozvetites...szombaton 21.15-tol, vasarnap 20 oratol...
Amúgy ezek az elmaradt közvetítések a magyar sportklubon is láthatóak lettek volna vagy csak az eddig megszokott romániai adón? Csak azért kérdezem, mert októberben még arra hivatkoztak a csatorna illetékesei, hogy technikai akadályai vannak a magyarországi közvetítésnek, és "nagy erőkkel" dolgoznak rajta. Azóta sem láttunk a magyar sportklubon egy darab élő közvetítést sem Csíkszeredából, és kötve hiszem hogy bármilyen fejlesztést is eszközöltek volna (azon a csodálatos újításon kívül, amit Bukarestben is alkalmaztak, vagyis hogy csutkára tekerték a fehéregyensúlyt...)
én abszolút megértem a klubokat, annak ellenére, hogy persze szívesen nézek sportközvetítést. Egész évben azért hajtanak, hogy elődöntősek legyenek, ahol már tényleg nagyon élesben megy a dolog, nem lehet azzal megborítani a dolgot, hogy lehetetlen időpontban játszanak. Ez sport és nem barátok közt, tiszteletben kell ezt tartani. Csak szeretnék mindenkit emlékeztetni, hogy mennyire fel voltunk háborodva (jogosan), amikor az olimpián kitalálták, hogy az amerikai televíziós jogok jobb értékesíthetősége miatt délelőtt legyenek a döntők és szívhattak a sportolók. Itt egy nagyon hasonló szitu van, csak kicsiben.

Máskülönben felvételről leadhatná a Sportklub TV amikor akarja.
mármint az úszódöntőkre gondoltam
@Video Tóni: jogos a kérdés, a rengeteg jegyzet között elveszett ez az infó, tehát az a lényeg, hogy megoldódtak a csíkszeredai technikai problémák, így mind a két országban közvetítették volna
@munkagep: Csak tudnám miért lehetetlen időpont az este 8 óra.
Semmi sem lehetetlen, csak akarni kell. Én úgy látom, hogy nem akarják adni a meccseket. Valami kifogás meg kell. :(
Nem gondoltam volna, hogy egyszer még Léderer Ákos után fogok sírni. :)
@OliBLOOD: kétségtelen, azt nem tudom. Alapvetően a délelőttre fókuszáltam. Lehet, hogy azon már a HC és az SC nem tudott megegyezni, hogy akkor kié legyen az esti meccs?...Passz.
@OliBLOOD: "valamikor este 8 utan"..az pontosabban 21:15-ot jelentett volna...ez kimaradt a kronikabol.

Amugy felvetelrol kozvetithetnek legalabb...
@OliBLOOD: Oli!!!!! Senkinek se a 20.00 órával volt baja! A párjául állított 11-ről van szó: a délelőtti meccsről!
SC: "Az SC Csíkszeredától kapott tájékoztatás szerint ők egyből jelezték, nem hajlandóak délelőtt játszani"
munkagep: "Csak szeretnék mindenkit emlékeztetni, hogy mennyire fel voltunk háborodva (jogosan), amikor az olimpián kitalálták, hogy az amerikai televíziós jogok jobb értékesíthetősége miatt délelőtt legyenek a döntők és szívhattak a sportolók"
hat nagyon szomoru vagyok
ANNYIRA tudtam hogy ez lesz a vege a nagy idopontharcnak!!!
tenyleg belehaltak volna egy reggeli merkozesbe????
na kenjetek a hajatokra az elodontoiteket
amilyen boldog voltam a MOL liga letrejottekor, pont olyan kiabradito a vege.
Nálunk az este 8 óra, amiről beszélnek itt a blogon többen úgy jelent meg már első pillanatban, mint helyi idő szerint 21,15 óra. Ez azért majdnem ugyanannyira lehetetlen időpont, mint a délelőtt 10-11 óra...
@celebesz: Melyik sportolók szívtak emiatt? Rengetegszer van pl. bármely sportágban VB, amit Európában rendeznek, de érdekes módon az ázsiai sportolók még egyszer sem lázadtak ha európai idő szerint este 8-kor kellett versenyezniük!
Szerintem meg ne legyen meccs. Mind a négy csapat 0:0 -ás gólkülönbséggel legyen holtverseny. Úgy is ez dívik mostanába. :)
@fradigy aka Kolbaszosrajaspizza: nem értem, miért kiábrándító egyetlen hétvégi tv-közvetítési hercehurca miatt az egész MOL-Liga.
Egy játékos sem halt volna bele a délelőtti meccsbe... DE az érdeklődőknek tv nélkül, neten követni sem halálos a meccseket.
@Video Tóni: nem tom, hányszor lázadtak: olyan hüje betűik vannak, hiába nézegetem a fórumaikat.
Szomorú dolog. 11 óra azért mindenképpen lehetetlen időpont egy MOL-liga elődöntő lerendezésére. Nem veszi figyelembe a sportolót, nem veszi figyelembe a helyszíni nézőt, s ez nem igazságos. Nekem az a bajom, hogy a tv nem hajlandó semmilyen kompromisszumra, s inkább lefújja az egészet. Ha 16.30 nem alkalmas, akkor felveszem a meccset, s összefoglalót sugárzok róla az esti mérkőzés szüneteiben. Mivel egyik nap az SC, a másikon a HC meccs az esti, így fair is lett volna, mind a két ágon lett volna 1 meccs élőben, 1 összefoglalóban vagy felvételről. Ez lett volna szerintem az ésszerű kompromisszum. Képzeljétek el, a tv javaslatában az SC-Újpest pénteken 21.15-kor kezdődött volna az egyik meccs, éjjel 1-re talán haza is értek volna a játékosok, azért, hogy másnap délelőtt már megint jégen legyenek... Ez nevetséges, komolytalan, elfogadhatatlan. A tv-nek kellett volna engedni, de ehelyett inkább visszalép: akkor inkább menjen végleg. Olyan tv-s partner kell, aki maga is hajlandó engedni, nem tekinti a saját műsorrácsát annyira betonba öntötnek, hogy mindenképpen utána kelljen alkalmazkodni... Mintha valamiféle nagy kegy volna, hogy műsorra tűzi egyébként szakmailag kifejezetten pocsék és nézhetetlen közvetítését.
@fradigy aka Kolbaszosrajaspizza: hasonló az én érzésem is!!!
@kerusz:
a kiábrándultság az ami bennem is található, hogy ki mit vesztett? Hát az aki nem tudja megnézni, nem tudja a fiának azt mondani, hogy láttad a MOL liga döntőben milyen szépen játszottak, milyen szép gólokat ütöttek? Aki nem Csíki az ne is álmodjon róla? Hát erre írtam azt, hogy kié a MOL liga illetve csak ennyit a lebonyolításról !!!!!!!!!!!!
@drukker60: az ELŐDÖNTŐ első két meccsénél tartunk... Továbbjut a Stars és az UTE - a négykerből meg már csak könnyebb közvetíteni a döntőket! :D
Ugy latszik megint befott teszi el a nagymamat...
Mi az hogy egy csapat ne akar jatszani?
ez a fo alapkerdes. meg hogy sirunk mert ekkor nem jo meg akkor nem jo. en ugy tudtam itt profi sportolok jatszanak akik ebbol elnek. ugye azt nem kell mondani hogy a vilagon a tv a legnagyobb ur mert eleg jol tesz az adott merkozesert cserebe a kasszaba. tehat eddig meg mindig a sportolok alkalmazkodtak a tvhez. gondolkodjunk mar egy kicsit azert ott csikban: teljesen sikerul ledegradalni ezt a kupat es nem a magyar csapatok teszik. csak egy kicsi kis pelda: liverpool talan mond ez a nev valamit mindenkinek. ha kell delutan egykor jatszanak ha kell este tizkor. mindegyikre volt mar pelda. es miert? mert a tv ekkor kozvetitett es hat mast is erdekelt ugye nem kizarolag azt a negyven otvenezer liverpooli nezot. ja es a tv csengetett a meccsert. egyszeruen nem ertem ami itt folyik es mielott jonnetek azzal hogy en jatzsanek e ekkor meg akkor erre azt tudom mondani 23 evig sportoltam es nekem ha azt mondta az edzo hogy ekkor jatszunk akkor jatszottunk. es boldog lettem volna ha a tv is kozvetit...
@razi: nem is ertem te hol elsz komolyan...
nem kotelezo nezni a tvkozvetitest
@celebesz: a tvs kozvetites mar csak a KO...
amugy meg a netes kozvetites nem halalos, csak elvezhetetlen...
@drukker60: errol van szo, minel tobb jegkorongot probalok mutatni a gyereknek, asszonynak. erre ezek elszarjak...
@razi: majd ha a MOL liga NHL/KHL szinten lesz, elvarhatod h a media loholjon a kozvetitesert. de addig amig alig kerul (magyar) jegkorong a kepernyore igenis ugy gondolom hogy a sportnak kell megalazkodnia. onmaga erdekeben...
Kicsit off: dőlmenésem van. :)
Ez a versenynaptár el lett kapkodva. Miért kellet ezt így? Jövőre én így tervezném a 2009-2010. évi MOL Ligát.
Résztvevő csapatok: a mostani 10 + 1 (Brassó)
Alapszakasz meccsek: 4 oda-vissza...tehát csapatonként 40 meccs.
Kezdés: 09. Szeptember 11. (péntek) rajt
Vége: 10. Január 29. (péntek)
Rájátszás: 10. Február 2. (kedd) /1.-8., 2.-7., 3.-6., 4.-5.)
4 közé: 2 nyert meccs
döntőbe: 3 nyert meccs
döntő: 4 nyert meccs

-effektív marad a 3 leggyengébb csapat, akiknek februárban lesz kb. 2-3 hét szünetjük, hogy a "direkt" rájátszásra készüljenek. Ehhez az is kéne, hogy mind a magyar, mind a román bajnokság alapszakaszbeli tabbelája a MOL Ligában elért eredményt tükrözze (mármint a hazájában lévő csapatok ellenit). Így tulajdonképp februárban már csak rájátszásos meccsek lennének, egészen március közepéig.

Na nem offolok tovább.

...ja, és augusztus 20.: egy kis felvezetés. Szuper Kupa (vagy mittomén milyen) meccs. Az aktuális magyar és román bajnok meccse pl. a Főnixben,Debrecenben (az még az erdélyieknek sem lenne nagyon messze pl.). Ha már virágkarnevál van akkor. Biztos telthát lenne (5.500). Gondolom.
Ezek csak 5letek.

Na, tényleg off! :)))
És ilyen fix dolognál simán le lehetne kötni valamelyik tévétársaságnál a meccseket! Na, ezt akartam kihozni. :)))
Tudom, naív vagyok. De így közel 40 felé már...legalább ez legyek e téren...ha már világgazdasági válság van.
hohohó... áljunk csak meg egy pillanatra. a SPORTCLUB rontja a mol liga szintjét?????????? hát akkor bocs de nem ő lenne a második helyen! és bocsánat hogy hogy az erdélyi csapatok csinálják csak az ilyen dolgokat. elnézést ha nem lennének erdélyi csdapatok a mol ligában akkor az nem érne semmit. elvégre ezért jött létre az egész liga. az volt a cél hogy létre jöjjön egy erős és színvonalas bajnokság. és ez még ha nem is teljesen de összejött! úgyhogyy KUSS! Nem hiába vannak az elődöntők Csíkban emberek!!!!! mi nyertük az alapszkaszt!!!! kicsit az erdeményekben kell turkálni s az után kijelenteni ilyen átgondolatlan hülységeket...

egyébként meg a közvetítésekről annyit, hogy nem lehet kérni egy csapatni játékost arra hogy ilyen lehetetlen időponokban játszanak színvonalas eredményes hokit! másik dolog nem nyugaton vagyunk! Ez mol liga és nem NHL/KHL. ne hogy már a TV pofázzon bele a meccsekbe. lassan a Tv mondja meg hogy ki mikor hol és hány gólt lő. ÉBRESZTŐ EMBEREK! kétségtelen hogy nem jó az sem hogy nem lehet TV-ben nézni a meccseket de ez van!

HAJRÁ SZEREDA!!! HAJRÁ SPORTCLUB!!!
@fradigy aka Kolbaszosrajaspizza: "a netes kozvetites nem halalos, csak elvezhetetlen..." kb. ahogy a játékosoknak a 11 órai meccs. Szerintem elég egál a helyzet, innen ízlés kérdése, ki melyik Sportklubnak (a tévének vagy a csapatnak) ad igazat. (((Nekem a tv dumája álságosabbnak tűnik, de annyival nem, hogy nagy-hevesen érveljek ellene.)))
Az viszont nagyon igaz, hogy jobb szervezéssel, előrelátóbb tervezéssel, konkrétabb időpontokkal jövőre remélhetőleg elkerülhetők lesznek az ilyen haccacárék. A szövetségnek, kluboknak, tv-knek is jobban oda kell figyelniük erre, amikor megállapodnak a közvetítésekről.
@Pumukli00: Isten hozott itt a fórumon, Pumukli00. Béke van.
Tiszta viz a poharba . . . a Sportclub nem volt hibas mert a tv(SportKlub) egy lehetetlen helyzetet teremtett vagyis ajanlott fel . . . az egyik idopont este 21.15 a masik meg reggel 11.00 lett volna mikor az Sc vagy a Hc palyara lep vagy akar az Ute vagy Nz . . . most kepzeljetek el hogy az elso esti merkozes vege kb 23.30-kor fejezodik be es mire levetkoznek meg mire hazaernek az mar kb ejszaka 1.30 korul van . . . masnap meg hogy ott legyel a 11.00-kor kezdodo merkozeseden fel kell keljel kb 7.00-kor mert ket oraval a merkozes kezdete elott ott kell lenni a palyan . . . szerintem ez majdnem lehetetlen . . . az meg hogy valamelyik csapat jatszon ketszer egymas utan csak delelott a tv kedveert az sem normalis dolog . . . nincs nezo nincs bevetel meg sokminden . . . az Sc ez alkalommal nem zarkozott el egy normalis megoldas felol es azt is bevallalta hogy egyszer jatszik o hamarabb egyszer meg jatszon a HC csak az idopontok legyenek olyanok hogy az mindenkinek elfogadhato legyen . . .
A tv kozvetites megallapodasok sztem honapokkal, felevvel esetleg evvel(foci BL) elotte tortennek, foleg angol kupak, bajnoksagok. A MOL ligarol meg marciustol augusztusig nem tutduk lesz-e vagy csak beszelunk rola...szval ki a hibas akkor?:)
Nincsen amiert annyit nyavalyogni, hogy a sportklub tv nem kozvetiti eloben a mol liga elodontoket.
Akit igazabol erdekel a hoki az ugy is kimegy Vakar Lajosra. Ezt ugyanugy megteszi az igazi csikszeredai hokibarat, mint a regioban tartozo gyergyoi, sepsiszentgyorgy, udvarhelyi, stb. szurkolo is. Az a teny, hogy a merkozeseket csak visszajatszasban fogja latni a tulceai vagy craiovai tv nezo, igazabol nem fogja semmi fele keppen sem befolyasolni a MOL Liga nepszeruseget.
Itt igazabol a magyarorszagi es mas tavolabb eso erdelyi drukkerek vannak picit hatranyosabb helyzetben. Nekik pedig azt tanacsolom amit jomagam is tennek hogyha az elodontok magyarorszagi helyszinnel lennenek megrendezve: tartsanak ki a csapatuk mellett es kiserjek el oket egy ilyen fontos meccsre idegenben is!

Hajra HC!
Elnézést! Nem lenne egyszerűbb, ha a szövetség vagy versenybíróság határozná meg az időpontokat... És akkor vagy van közvetítés, vagy őket lehet szidni...
@Pumukli00: /bocs, hogy részben ismétlem magam/

Az SC -nek sikerült az egyik szimpatikus csapatból a létező legellenszenvesebb egyesületté válnia.

Szerintem fogalmuk sincs és nem is értik, hogy kicsinyes önzésükkel az egész MOL-ligát teszik komolytalanná.

Szegény Antal úr /Isten nyugosztalja/ aki a MOL-liga egyik ötletadója most forog a sírjában. A csapata elhalasztja majd nem játssza le a mérkőzéseket a végére még az elődöntő közvetítését is megtorpedózza. Nem is foglakozik azzal, hogy esetleg érdekelt volna másokat is a Csíkiakon kívül.
Nem is beszélve a főszponzorról, ha kiszáll mert még TV-s közvetítés sincs akkor a következő szezont az SC szponzorálja???

Majd, ha a MOL-liga hozza a főműsoridőben a legtöbb nézőt akkor lehet ugrálni, de addig a TV szabja meg az időpontot és a sport /liga/ hosszútávú jövője miatt el kell fogadni.

Engem nem érdekel, hogy az SC milyen erőt képvisel a ligában, de vannak írott és íratlan szabályok amiket be kell tartani a liga érdekében és nem a saját egyéni érdeket keresni mindenhol. Az hiszem a liga fontosabb mint az SC!
Megérdemelné az SC, hogy jövőre zárják ki! Jöjjön helyette a Brassó még ha színvonal esés is lesz, de komolytalanul senki nem merné venni a ligát. Ezzel a hozzáadással nem lehet komolyan építkezni.

Javaslóm jövőre ne a csapatok, hanem a liga rendelkezzen a TV-s jogokkal. Ha a liga azt mondja TV-s meccs lesz ekkor meg akkor ki kell állni és nem a csapatok határozzák meg mikor van kedvük játszani. Különben sosem lesz komolyan vehető liga, lehetnek bármilyen erős csapatok!
@ájszhoki: de van mit nyavajogni. tudod, szerintem a tulceai tvnezo lesz*rja hogy mi van a magyar hokiban. viszont vannak Magyarorszagon paran akik nem. es bocs hogy esti programkent nem tudok kiruccanni a Vakarba innen Budapestrol.
persze lehet azzal nagyzolni, hogy miert nem nyertek meg az alapszakaszt a magyarorszagi csapatok, csak az a vicc, hogy erdelyikent nem biztos hogy nekik szurkoltam.
en csak egy kis szep jegkorongot akartam latni a hetvegen :(
de majd nezekunk bundyt, es majd mikor a kisfiam megkerdi hogy miert labda van korong helyett, megmondom hogy azert mert 11 ora az koran van.
Szevasztok!
Sajnálatos dolog, h nem láthatjuk tévében kedvenceinket.Sok jó hozzászólás van, mindenkinek igaza van, csak külön külön.
Sc-t lehet szidni, lehet mocskolni, csak ne feledd pentele Úr hogy ebben az egész ligában még egyelőre a Sc meccseken vannak a legtöbben.Újváros Ujpest Volán Miskolc Steu stb. kb 200 embert számol meccseken, beleértve a tökmagost is.
Ami a holnapi meccset illeti, van megértem őket hogy kávézás után egyből nem kellemes elöndöntőzni, azt is h egész évben erre készültek, viszont probálom mindig a megoldást keresni.Eddig senki nem írta hogy az ujpest az nz a Hc is mindig délután meg este játszodtak. Tehát ahogy a Sc nek nehéz, ugyanolyan érzés az Ujpestnek is, ráadásul egy 700 kmes ut után és egy- két edzés Gyergyóban a jégveremben.Hajrráá Sc!!!
@szekely gobe: eloszor ertek veled egyet, de most nagyon... amugy meg a delelotti kozvetites sem valami elvezetes mivel a Vakar Lajoson eleg nagymeretu ablakokon jon be a feny, amit a jeg nagyon ugyesen visszaver... semmit nem utalok jobban a deli hokimeccseknel
@Pentele: Nem tudom miert vagy ennyire felhaborodva, en sem tudom megnezni a meccset a tvbe (nem lakok csikba) de megsem a SC-ra fogom, mert nem o volt a hibas!!! Ahogy mondta szekely gobe, szerinted az normalis hogy ket merkozes kozott ne tudjal normalisan megpihenni (ha 21:15kor kezdodne az egyik, s masnap 11kor a masik)?? Szerintem az egyetlen hibas az a SPORTKLUB TV mert neki fontosabb a Bundes Liga,mint egy jegkorong elodonto,vagy donto....Meg ha tobb nezot is vonzana a foci a tv-k ele
@pisti.sportklub: Ja en is most ertek eloszor egyet szekelygobeval:) De most tenyleg neki van igaza
1. A Sportclub jégkorongcsapata 3 évre átadta a tv közvetítési jogokat a román jégkorong szövetségnek
2. Nem szeretnék nagyon belemélyedni, de mi itt nem pont így ismerjük az eseményeket
3. Aki úgy gondolja, hogy a csütörtök este lejátszott meccs után 650 kmet utazva másnap 11-től meccset tud rendesen játszani... (más kérdés, hogy végül a meccs törlődött) az menjen máshová
4. Röhejes azt állítani, hogy mi vagyunk a hibásak
5. Eleinte két esti időpont volt felajánlva, majd két reggeli, a két klub az SC és a HC megegyezett az esti közvetítések elfogadásában, le is egyeztetődött és el is fogadódott, aztán, hogy mi lett, ki hova utazott nem tudjuk, de egy biztos, minket senki sem keresett meg a sportklub tv részéről
6. Nagyon fontos az élő TV közvetítés, de nem minden, mi lett volna, ha... és itt jöhet ezer megoldás
7. Bocs, de nekünk a saját csapatunk az első..., ahogy gondolom mindenkinél
emberek az diktal akinel a penz van jelen esetben a tv. kit erdekel profi sportolok eseteben hogy hany ora van amikor a tv kozvetit? ez mind megint csak siras
@pisti.sportklub: @felsh: maskor ne legyetek annyira elfogultak es akkor tobbszor fogunk egyet erteni :)
egyebkent meg az egyik idopont 15.30... ekkor miert nem lehet meccset adni... eddig lehetett...
2009.01.01-én,13 óra ,másnaposan,a gőzölgő husileves helyett, két hűlye csapat,néhány hülye néző előtt meccset játszik: Winter Classic CHICAGO-DETROIT!!!
sracok en holnap sajnos lagziba kell menjek ezert a holnapi kimarad de telefon-on ot leszek es nagyon szoritok de,ugyis szombat gyertek el, teljen meg a palya lesz zsiros deszka, sor, bor, buli ismerkedes
Szombat SportKlub Tv
15:45
Futball, FA Cup
Kettering-Fulham - élő
18:00
Futball, FA Cup
Manchester United-Tottenham - élő
20:15
Veteran Rally 51st (ism.)
20:30
Class1 Powerboat (ism.)
(Dubai Mina)
21:00
Futball, La Liga
élő
Sajnos egy Berbatov, Ronaldo , Rooney triot nem lehet lecserélni egy Ramstedt, Szöcs, Wallenbergre, na meg a spanyolfocit sem, királyfi jól látja: akinél a pénz van, az diktál,és tisztában van saját nézettségével, bíztos nem bukik bele egy Sc-Ujpest meccs kihagyásába.Nekünk meg marad az online meg az sms.

Itt szűrd le az igazat!!!
Sportklub és SC Csíkszereda. Szerintem az a kérdés inkább, kinek a mondanivalójában van több igazságtartalom. Mostanában nehéz tolerálni, hogy állandóan a Sportclub körül zajlik az élet, az az ember érzése, hogy összevissza trükköznek. Játszani akkor kell, amikorra ki van írva a meccs. Sok VB-n játszott a magyar hokiválogatott vagy a magyar vízilabda válogatott reggel 10-kor, vagy 11-kor. Szerintem ez nem kívánságműsor. Tudomásul kéne venni, hogy a média diktál, aki nincs képernyőn, az nagyjából nincs is, vagy amatőrködhet. Nem jó hogy így van, de sajnos így van.
@kiralyfi: Azért nem ennyire egyszerű az egész... Nem hiszem, hogy a tv közvetítésekből egyelőre akkora gázsi érkezne a csapatokhoz amelyért esetleg reszkíroznák valamelyik objektív (érts jelen esetben MOL-liga győzelem) elvesztését. Fontos a tv, de nem minden.
@gabrielli: a tv kozvetitesekbol a csapatok nem kapnak semmit
@szekely gobe: es a szponzorok? mind1 h 3ezer vagy mondjuk 13ezer ember latja a "reklamot"?
komolyan kivancsi vagyok hogy a MOL hogy fog erre reagalni... en a helyukben nagyon morcos volnek...
Ellenben a reklám oda megy, ami képernyőn van. Ha nem vagy ott fújhatod a szponzort, mert őt csak ritkán érdekli a szívjóság és a sportág szeretete, az adott pénzért pedig vár is valamit. Többek között TV közvetítést és média nyilvánosságot. Ha a MOL azt mondja ennyi, ki tartja majd egybe ezt a LIGÁT? A HC, az SC, a DAB, az UTE, a Stars elég kevés lenne hozzá.
@fradigy aka Kolbaszosrajaspizza: Nem mondtam hogy mindegy sot . . . csak azt mondtam hogy nem kapnak penzt . . . en is azt szeretnem hogy mar a szezon elejen legyen egy stabil program es azt mindenki tartsa be . . .
Az első kiírás az idei a MOL - Liga 'történetében'... Amolyan hegy alatti abrakolás módra - teli érzelmi töltetekkel, remélem hosszútávu elképzeléssekkel is... Talán ezért nem a lehető legtökéletesebb a kiírás/lebonyolítás. De innen már lehet folytatni/jobbítani - nyomassuk inkább az elvárásainkat - csak nem süket fülüek az érintettek/ mármint 'ahol a pénz van' /...
Tök kivülállóként: miért nem lehetett úgy megegyezni, hogy 2 esti meccset adnak, a másik 2-ről (ami megy pl. 16:30-tól) meg adnak öszefoglalót az összesen 4, élő meccs közbeni szünetben (az azért 4x 15=60 perc). Igaz ezzel dolgozni kellett volna...
A baj az, hogy ezzel a vitabloggal csak aláásuk a jövő évi MOL ligát. Újra ránk köszön a "balkán"? Ugye, ezt nem akarjuk?
Szerintem megoldhattak volna ugy, hogy az estis 21:15 orai emcseket adtak volna, azaz pl szombaton hc-nz es vasarnap sc--ute, es pl korabbi mecseket jatszodtak volana csapatok 4-tol vagy 5tol es meg lett volna oldva valamennyire a kerdesz. Kis kompromisszum kelelt volna a Sportklub Tv reszerol is;)

Szoval azert ne csaka Klubbokat tessek hibaztatni!
@mannisenmaki: Szerintem is lehetett volna találni megoldást,csak nem is akartak.Hadd legyen hibás a Hc vagy az Sc,gondolja ezt mindenki.
Alapvetően ugye lehet fújni ide is, oda is, de egyik félre sem lehet azt mondani, hogy nincsen igaza

-mert ugye egyrészt az SC nek sem lenne mindegy, hány ember látja őket, a szponzoraiknak meg pláne. Egyébként meg senki sem róhatja fel nekik, hogy nem vasárnap délelött akarnak elődöntőt játszani.

-másrészt ugye a Sportklubra is lehet haragudni, csak nem érdemes. Ez ugye nem egy közszolgálati Tv, nyilván azért is láthatunk rangosabbnál rangosabb sporteseményt, a nézettség, és a pénz dönt. Ámde. Kíváncsi vagyok egy átlagos, évközbeni bundesliga mérkőzés nézettséi adatjára, pláne ha nem a Bayern meccsel. Talán ez egyszer mérlegelhettek volna a csatornánál, valószínűnek tartom, hogy ügyes felvezetéssel nagyobb nézettséget hozna!

Siránkozni már nem érdemes, tanulságot meg a liga vezetőinek kellene levonni. Évad elején ha megvan a versenynaptár, talán már akkor le kellene tárgyalni a közvetítéseket, legfőképp a rájátszásbeli meccseket. Mert ha ugyanez el lesz játszva a döntővel is, hátbarúgok valakit.
@szekely gobe: en nem tudom te honnan vagy ilyen jol informalt de a vilagon mindenhol nem fillerek csepegnek a tvkozvetitesbol a csapatoknak. komolyan szekely gyerekek remelem nem fogtok megharagudni ezert amit irok mert nem bantas vezerel de ami a liga vegen tortenik az eleg kabareba illo es most a csucs hogy a magyar hokikedvelok lettek megroviditve. en ugy gondolom ha ket csiki csapat kerul be a negy koze aztan nalatok lenne ez a helyzet hogy nem kozvetiti a tv (persze ertelemszeruen valahol magyarorszagon lennenek a meccsek) akkor nektek is savanyu lenne a szolo. ezen kar vitazni es nem is akarok. szamomra egyebkent mar mindegy is mert tulzottan mar nem erdekel a liga sajnos a botranyok miatt (ne kerdjuk el megint ki a hibas). tudomasul kell venni hogy van egy liga (nev szerint mol liga) ahol a foszponzor leszarja magyarorszagot. ezt az egeszet a roman piac miatt talaltak ki mert a molnak most ott kell nagyobb piacot szerezni. azert azt megneznem mennyit tesz a mol penzben a roman hokiba es mennyire szponzoralja a magyar hokit. ilyen szar vilagot elunk egy magyar cegnek fontosabb a kulfold mint a sajat hazaja. nem irigykedek csak furcsa es tenyleg jo ha a csiki hoki tamogatva van mert ertek. csak egy pelda a horvat uzemanyag ceg az ina annyi penzt rakott a horvat sportba hogy hihetetlen aztan mikor ott helyrejottek a dolgok akkor de csakis akkor nezett korul kulfoldon pl.olaszorszag. na nem kesergek tovabb. es szekely harcosok remelem nincs harag:) nem banto szandekkal irtam. sorozzunk egyutt svajcban a vilagbajnoksagon mikozben leutjuk szlovakiat:) ha valakit megbantottam tenyleg elnezest kerek...
Attól félke,hogy királyfinak igaza van! Sajnos! :( 38 évesen nem gondoltam volna, hogy vannak ilyenek.
@kiralyfi: ezzel en viszont nem ertek 1et... szerintem a MOL igenis a MAGAYR jegkorong erdekeben hozta letre a MOL ligat, amit ugye nevezhetunk kozos magyar-roman liganak, de gyakorlatilag magyar-szekely...
Ne egymást fikázzuk! Itt csak azzal szembesülünk, hogy elszálltunk a kényelemtől, azt hittük, a média végre kivácsi a magyar hokira. Hogy ez mennyire nem így van, vizsgáljátok már meg a két nap délutánja-estéje programját a Sportkulbon + a Sportklub +-on. Alsóbb szintű FA-kupa, ahol legalább az egyik fél nincs benne az angol első 92-ben, őszi bundesliga és hétközi spanyol kupa ismétlések, belga kupameccsek, motorsport magazinok. természetesen vanak értékes programok: szombaton MU-Tottenham, vasárnap Liverpool-Everton. A többi akár felvételről is lenne közvetíthető, bármikor. Feltűnő továbbá, hogy több alsóbb osztályú meccs egyaránt közvetítésre kerül mindkét csatornán. De, mi sem haragudnánk, ha mondjuk a napi 2 meccsünk közül az egyik felvételről menne, más időpontban. De hát, be kell látnunk, a tudás fontosabb! Tanuljuk meg, hol van Torquay, Hartlepool, Kettering, Kortrijk és Westerloo. Egyáltalán tanuljuk meg végre, hol a helyünk! És kussoljunk, vag tépjük egymást, a műsorszerkesztők nem kis mulatságára...
"A szövetségi elnök elmondta, a MOL Liga elődöntőit egyetlen országos tévétársaság sem közvetíti élőben. – A Sport Klub TV először szombatra a 16.30 és a 21.45, vasárnapra pedig a 16.30 és a 20 órás kezdési időpontokat javasolta. Főleg a szombati, 21.45 órás kezdési időpont váltott ki nagy ellenállást a Sportklub részéről, így a tévétársaság mindkét napra egy délelőtti kezdési időpontot javasolt. Ezt azonban egyetlen érintett csapat sem fogadta el, így a Sport Klub TV úgy döntött, nem közvetíti élőben egyik összecsapást sem – jelentette be Tánczos. Hozzátette, a magyar kőolajipari társaság, a sorozat névadó szponzora elemzi, hogy a csapatok, valamint a FRHG eleget tett-e a MOL és a sorozatot szervező két szövetség között tavaly ősszel létrejött szerződésnek."
@sisti: Nem tudom miért nem tudták elfogadni az első időpontokat. Azok teljesen korrektek voltak.
Le kellene szállni a magas lóról, mielőtt a szponzorok fordulnak el egyesek kényessége miatt (nem akarják az utolsó meccset lejátszani, este 9-kor már nem kezdenek mérkőzést)
@sisti: hat ez NAGYON szarul hangzik.
bravo SC! vagy meg mindig nem az SC a ludas?
valaki irta, h ejfel utan ernekek haza a jatekosok, es reggel 7kor kelni az durva volna.
ezek szerint a delutan 4 is az volt...

maradok ott ahonnan reggel nekialltam, fel vagyok haborodva!

persze a lexebb az egeszben a MOLra vonatkozo paragrafus...
az egyik meccset amugy is delutan szervezik... es vasarnap a SC 16.30kor jatszik... tehat?... azt adhatna a tv...
Nincs aki ezt kimagyarázná, ráadásul felesleges is. Nem csak játékos állományban, hanem fejekben is fel kell nőni! Végén elszúrják a szponzort aztán nincs lóvé a helyezésekért. :-(((
@pisti.sportklub: ertsd meg, ez nem jatek... nem allunk ott (jegkorong) hogy a mediaval ujat huzzunk... rabeszeltek a sportklubot hogy jegkorong merkozeseket kozvetitsen, most meg fityisz lett nekik mutatva... ennek kovetkezmenyei lehetnek...
errol nem is beszelve, remelem erzodik a sulya...

"Hozzátette, a magyar kőolajipari társaság, a sorozat névadó szponzora elemzi, hogy a csapatok, valamint a FRHG eleget tett-e a MOL és a sorozatot szervező két szövetség között tavaly ősszel létrejött szerződésnek."

az h en nem latom le van sz@rva (nincs) de ha a MOL neadjisten visszatancol, akkor a hoppon maradt 10 (11?) csapat, a szurkolok, a jegkorongszobetsegek bunbakot fognak keresni...
@fradigy aka Kolbaszosrajaspizza: jo oke igazad van... fontos hogy a mol ne tancoljon vissza... de azert megse a SC a bunos ezert, legalabbis nem 100%-ban ahogy itt beallitottak... mondjuk 30-40%ban igen... de meg van 60-70% leosztani valo... es hat szerintem ha a mol visszalep akkor lesz jovore Petrom liga, vagy mittudomen mien nevu liga... szponzor valoszinuleg fog kerulni...
Éretesüléseim szerint a Sportklub tv azért ajánlott fel ilyen "embertelen" közvetitési időpontokat,mert az FA kupa mérközéseit részesiti elönyben,igy a hokinak csak a maradék jut.Ez esetben a másodjára felajánlott időpont - a 16.30 - is sántit ugyanis 17.00 FA kupa mérkőzés van élőben (romániai idő szerint).Akkor most hogy van?.....A 11 és a 21.45 órás kezdési időpontok pedig egyszerüen elfogdhatatlanok.Aki sportolt már- egy kicsit is magasabb szinten-,az tudja milyen is mikor a szervezet beáll egy megszokott bioritmusba.Erre jön az eddigi szezon két legfontosabb mérközése és a csapatok egy olyan időpontba kellene a legmagasabb szinten teljesitsenek amikor rendszerint a pihenés következne.Biztos vagyok benne,hogy ennek sem az UTE,sem a Stars nem örült volna.
Én igazán sajnálom,hogy a tv nem közvetiti a meccseket,de mégis igazat adok a Spotclubnak.Egyszerüen nem engedhette meg magának,hogy ilyen időpontokba jégre álljon.Fontos az élő közvetités,a szponzoroknak meg az a legfontosabb.De szerintem még nekik is az-az első,hogy a csapat amelyet támogatnak a dobogó legfelső fokán végezzen.
Azt se feledjük el,hogy az SC kivivta magának a jogot,hogy az elődöntő első két meccsét ő rendezze.Ebbe bele tartozik a kezdési időpont megállapitása is.
Ismétlem én is nagyon sajnálom,hogy nem lesz tévés közvetites.


Ha lesz még 3. meccs is,vagy netán döntőbe jut valamelyik budapesti csapat,akkor mi,erdélyiek, fogjuk-e tudni követni a magyarországi mérkőzéseket?Kérdésemben semmi irónia nincs,csak érdeklődöm.Ugyanis a Sportklub még egy magyarorszagi MOL liga meccset sem közvetitett.
Én nem értem a Sport Klub TV-t: ha nekik annyira fontos volt a MOL Liga, akkor a romániai SK TV miért ölt 2oo ezer eurót csak közvetítéshez szükséges cuccba, s most jönnek valami szar kupameccsekkel, hogy az prioritás, meg miegymás. Há szójjanak ki Londonba, hogy jácoggyon má az a tehénbőgés-csapat (MÚÚÚ) délelőtt 11-től, me a hokisokkal nem tudnak egyezkedni. Há mé én kelljek reggel 7kó, aztán 11-től hokimeccs, ennek 2kor van vége, meg se tudok részegedni kell hazarohanni ebédelni, oszt vissza a pályára, me nélkülem nincs meccs. Há most álljon meg a nászmenet, de a nem a TV van a nézőért, hanem a néző a TV-ért?
Gratulálok mint a két társaságnak !ugy a Sport Klub tv-nek mint a MOL liga szervezöinek hogy sikerült elcseszni a magyar jégkorong legfontosabb eseményeit!hát igy kell népszerüsíteni a vb. elött a magyar jégkorongot?gratula ,továbra is marad a jo magyar szokás "a pénz beszél és a kutya ugat"
Uraim,egyszerű a képlet.A Steaua nem jutott az elődöntőbe.Ezért nem közvetít a román sportklub.Ennek hiányában a magyar sportklubnak sincs lehetősége.
Nahát...azt az érzest amit a Vákár Lajoson lehet érezni holnap este nem adnám semmiért a világon.Ugy ahogy a tobbi bajnoki cimekért folyo harcot nem kozvtitette egy tv adó sem sok sok évig ugy ebben az évben sem fogunk hiányt érezni a közvetités hiányában.Gyerünk minél tobben a pályara.Hajrá Csikszereda Hajrá Sportclub
@zsiguli001: minden csak azert van hogy megreszegedhess.
@rangers64: duma. nezd meg mit mondott tanczos. vagy o is hazudik?
@kiralyfi: wizzairrel kirepülhettél volna szombaton, elstoppolsz Szeredába. Vasárnap éjjel meg indulsz vissza orangeways-el. Ha tényleg érdekel a meccs, van rá megoldás.
most így a végére egy kis okosolás:

- a sportklub tv kb 60 mérkőzést ad ro-ban a szezon végéig MOL Ligából, romániai OB1-ből és Kupából
- valóban több mint 200.000 euro-t raktak bele a hoki közvetítésébe, a gyatra minőség nem mindig az ők számlájukra írható
- alacsony nézettségi mutatók mellett is, a 60 meccs több mint 1 millió tvnézőt jelent (átlagosan 15ezer néző mellett már meg van a közel 1 millió)
- a szponzorok szerintem ezt tartják fontosnak és nem azt a 500-1000 nézőt, aki amúgy is otp-ben tartja a pénzét, ciuc (csíki) sört iszik és fortunába jár kaszinózni - vagy amúgy is a fenyő mellett megy be a jégpályára, szereti a skodát és tusnádi vizet iszik
- az időpontok tekintetében elégé világos a tánczos által vázolt forgatókönyv - volt egy du és esti verzió, a csapatok elutasították, jött a tv második ajánlata de-i és du-i időpontokkal, a csapatok elutasították, összeveszve, hogy ki játszon a legrosszabb időpontba - mire a tv azt mondta kap..be
- nincs közvetítés, így elúszott pár szászezer TVnéző, de lesz plussz 1000 néző a lelátókonn (gondolom a nagyságrendeket mindenki érzi) Kurkónak és Csergőnek ez a fontos. Nem a hoki népszerűsítése, hanem a saját szereplésük.
- az, h ki a hibás .... lehet, h kevésbé fontos, de itt vannak ezek a tények, ha csíkban ez így megy tovább, előbb utóbb baj lesz belőle. az azonnali eredmény hajszolása, a távlati elképzelések hiánya nem vezet semmi jóra.

de örök optimistaként még reménykedek
hajrá székelyek

@fabot: koszi de az agyam eldobom fizessek huszezer forintot meg stoppoljak vasarhelyrol szeredaba es visszafele utazzak 12 orat. nalad valami meghibasodott. tudom te kutyaszannal is elmennel hozzank egy meccsre. ja nem kell mert van online kozvetites es barmikor meg tudod nezni? en kerek elnezest. gondolkodni es fejlodni kellene.
Szerintem, azért ennél a pontnál egy kicsit álljunk meg és gondolkozzunk...

Ez a mai és holnapi helyzet már adott, ezt már bárki bárhogy kommentálja, megváltoztatni már nem tudja. Végigolvasva az egészet, az az érzésem, hogy itt teljesen másról van szó. Éspedig arról, hogy nehéz elfogadni sokaknak, de az alapszakasz eredményei után mindkét pályaválasztó csapat az elődöntőben történetesen Csíkszeredából van! Egyszerűen azért, mert ők ketten végeztek az alapszakasz első két helyén! Ha esetleg az egyik például az UTE lehetne, akkor már minden oké volna, megoszlana az érdeklődés, a tv-vel is könyebb volna kiegyezni, stb. Itt ugyanazon a pályán, ugyanazon napokon kell lejátszódjon két nap alatt négy mérkőzés, és nem is akármilyen, hanem a döntőbejutás a cél! Mostmár kezdem értegetni, hogy miért hibáztatjátok olyan sokan a Sportclub csapatát az egészért. Mert a HC már a rájátszás elején annyira elhúzott, hogy MO-i csapatnak mindvégig esélye sem volt őt befogni, a Sportclub viszont szintén nem akarta "megengedni" hogy bárki is utolérje és ezért van most ekkora bonyodalom. Tehát, ilyen értelemben tényleg a csíki csapatok rontották el a végét! És egy másik dolog: itt síratják egy rakásban a szegény szponzorokat és a névadó-szponzort, hogy mekkora nagyot veszítenek stb. Tudja valaki, hogy mennyit ad a végső győzelemért és attol lefele a MOL? A költségekhez képest egy bagót, szerintem. És minden csapatnak (és szponzorainak) a költségei (ill. befektetése) arányában megvannak a kitűzött elvárásai, van akinek a 7-ik hely, van akinek az első négy, és vannak akiknek csakis az első hely megszerzése tudja elfogadtatni a befektetést. Ezen nincs mit csodálkozni, ez mindenhol a világon így van. Minden csapat elindul egy objektívért és azt el szeretné érni minden áron, hogy jövőre is megkapja esetleg azt a támogatást vagy még többet mint amit eddig is megkapott! Tehát, legyünk komolyak, egy adott pillanatban egy szponzornak is ha feltennéd a kérdést, hogy mi a fontosabb neki, lehet, hogy pofára esnél, mert nem a tv közvetítést válaszolná egy lehetetlen, teljesítményt befolyásolható időpontban. Nem ekkor főzné inkább a befőtt a nagymamát?

Lehet, hogy nincs igazam, de valahogy nekem úgy tűnik, hogy inkább valamiféle frusztráltságot vélek felfedezni azok körében akik nem nézhetik sehogy sem a sajátjaikat. Tényleg sajnálom őket, de azért talán nem kellene ennyire kiabálni! Hajrá székelyek, Hajrá HC!
Bocs, alapszakaszt akartam írni a rájátszás helyett.
@gabrielli: gondolom nekem szantad a szavaim mert engem ideztel tobbszor. nos elmondom sem az ujpest sem a stars nem az en csapatom. tehat nem ezert mondtam amit mondtam hanem a magyar hoki jelene es jovoje miatt. jo lenne ha moge neznel annak amit irok es nem jossz ilyen ervvel hogy a dontobejutas a tet. senkit nem erdekel mekkora a tet most ha a jovoben a nezok es a szponzorok sinylik meg nehany ember kartyakevereset. meg egyszer mondom en nem vagyok feltekeny a csiki hokira mert ertek de a magyar hoki nekem sokkal fontosabb ami remelem nem nagy baj ha mar a hatar emez felen szulettem. egyebkent a magyar csapatoknak sokkal fontosabb a magyar bajnoksag mint a mol liga de ezzel egyutt nagyon jo es kell a mol liga. es kerlek most ne gyere azzal hogy ket csiki csapat van az elodontoben en sem irtam neked hogy a magyar valogatott meg jatszani fog svajcban a vilagbajnoksagon. orulok ha szekely emberek boldogok es tudom nekik a csiki hoki fontosabb de ertsd meg eddig ez a liga nem feltetlen a magyar csapatok erdekeit szolgalta. egyebkent te honnan vagy ilyen jol informalt hogy a mol mennyit fizet es kinek?
szoval gyerunk csiki hoki mutassatok meg es gyerunk szekely legenyek en nektek is szurkolok.
de legfokeppen hajra magyar hoki.
@zsiguli001: Szerintem néző nélkül nincs tévé.
Pedig ezekert a meccsekert lemondtam volna az osszes tobbi alacsony szinvonalu mol meccs kozvetitesrol. Volt belole egy jo par.
@gabrielli: ott esik hasra az jol felepitett elmeleted, hogy nem erted meg, hogy JEGKORONGOT szerettunk volna nezni. Erdelyi szarmazasu vagyok, es bar gyerekkorom ota fradi szurkolo, szerinted KINEK szurkoltam volna a tv elott????
Szoval nem, nem szolo savanyu, barmennyire is konnyu rafogni, hanem az onzoseg csunya.
De hat szorakozzatok jol.
Majd talalok mas programot.
@kiralyfi:folyamatosan emlegeted,hogy a MOL liga nem a magyarországi csapatok érdekeit szolgálja.De miért nem?Hogy jutottál erre a következtetésre?Szerintem meg igenis fejlődik a magyar hoki.Apró lépésekkel,de biztosan.És a tavaly is fejlődött,mikor csak a két szeredai csapat nevezett az OB1-ben.És ugyanúgy tavalyelőtt,amikor csak az SC vett részt benne.És nem volt tv egyik szezonba sem.
A magyarországi csapatoknak lehet,hogy fontosabb az OB1,mint a MOL liga,de mégis csak itt van/volt esélye a csapatoknak egy jó eredmény felmutatására,-mint pl. dobogó,döntőbe kerülés vagy teszem azt a liga megnyerése- és ez álltal hozni a szezont. + Ha jól emlékszem az idén a Magyar Kupa sem került megrendezésre.(Abban gondolom egyet értünk,hogy megnyerni az OB1-et a nagy Volán róvására,az már a csoda kategóriájába tartozik.)
A válogatottat meg ne sajátitsd ki magadnak,mert gyakorlatilag nem létezik olyan erdélyi magyar aki ne bujt volna ki a bőréből örömébe,mikor a magyar csapat feljutott a legnagyobbak közé.Az a mi válogatottunk is!
@koszti: kar hogy nem akarod erteni amit irni szerettem volna en pedig nem irom le negyedszer is. mindegy vita nincs hajra magyar hoki.(en nemakartam kisajatitani a magyar hokit egy pillanatra sem es tudom tobb szekely gyerek jonni fog svajcba is)
süti beállítások módosítása