HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Vienna Capitals–Magyarország 1-1

2009.01.22. 07:00 F. Kapus

Szerdán Bécsben a Vienna Capitals 17 és 20 év közötti játékosaiból álló csapata ellen szerepelt az ifjúsági válogatott idehaza játszó tagjaiból álló szelekció. A keret a fehéroroszországi divízió 1-es világbajnokságra készül.

A kijelölt 22 főből végül csak 19 utazott, mert Virág Tamás térdsérülésből, Túróczi Örs betegségből lábadozik, Nagy Richárdot pedig nem engedte el az NZ-Stars, mivel a felnőtt csapatban meghatározó hátvéd, ráadásul kedden fontos mérkőzésen játszott, majd a Mol Liga-elődöntőre utazik Csíkszeredába. Így a következők vettek részt az idei első felkészülési mérkőzésen:

Kapusok: Hortay Olivér (Alba Volán), Rajna Miklós (Bp. Stars).

Védők: Balogh Bálint (Alba Volán), Erdélyi Tamás (Dunaferr), Galsi Péter (Alba Volán), Gőz Balázs (Miskolc), Kiss Dániel (Dunaferr), Sommer Tamás (UTE), Zalavári Bence (UTE).

Támadók: Hardi Richárd (Bp. Stars), Jankovics Péter (UTE), Komáromi Dávid (Dunaferr), Korpos Gergő (Miskolc), Kovács Viktor (Alba Volán), Meretei Márkó (Alba Volán), Nemes Benjámin (Bp. Stars), Németh Attila (Bp. Stars), Papp Csaba (Dunaferr), Strenk Hunor (Bp. Stars).

A mérkőzésről Ancsin László szövetségi edző számolt be: "Az első harmadban még az utazás okozta tompaság érződött a csapatunkon. A második húsz perc jobban sikerült, sokat támadtunk, de gólt csak egyet szereztünk, a starsos sor révén. Németh lőtte Nemes és Hardi átadásából, emberhátrányban. Az első negyven percben Rajna védett. A záró harmadra kapust cseréltünk, Hortay állt be. A 41. percben egyenlítettek a hazaiak. Nem is nagyon volt több jelentős lövése a Capitalsnak. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, négy-öt alkalommal tisztán mentünk kapura, volt, hogy ketten, de mindent kihagytunk. Gólokkal kellett volna nyernünk a mérkőzést. A starsos fiatalok nagyon jók voltak, a dunaferresekre sem lehetett panasz, bár a kapu előtt határozatlannak tűntek, a vegyes sorokon pedig érződött, hogy még nem játszottak együtt."

Az ifiválogatott edzője a jövőt is vázolta: "Erre a meccsre csak az otthon játszó játékosokkal jöttünk ki. Ráadásul néhány jó védőnk hiányzott. Jelen állás szerint a vb-keret harmadát-felét a külföldön játszók teszik majd ki. Nagyon ránk férnek ezek a mérkőzések, mert nem sok lehetőségünk van együtt szerepelni, kevés az idő erre. Sajnos a hazai ifjúsági bajnokságról nehéz úgy beszélni, hogy sok pozitív jelzőt használjon az ember, ezért fokozott figyelmet kell fordítanunk a csapatépítésre. Kértem is a csapatvezetést, minél több találkozót szervezzenek le nekünk a vb-ig."

A történethez annyi tartozik még, hogy a döntetlen után a Vienna Capitals vezetői büntetőpárbajra invitálták a magyar csapatot, amit 3-2-re a hazaiak nyertek meg.

53 komment

Címkék: magyarország ifjúsági válogatott

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F.Kapus: a múltkor a Vienna Caps lehetséges megszűnését firtató cikkben volt egy olyan megjegyzés, hogy a Caps-nek nincs igazán utánpótlásbázisa és nagyon erősen a légiósokra építenek. Szerinted ez az 1-1--es eredmény akkor mit jelent? Feleteszem, hogy mondjuk a KAC vagy a Salzburg fiataljai ennél komolyabb erőpróbát jelentenének.
@munkagep: Mivel a VC sem U17-ben, sem U20-ban nem tartozik a legjobb osztrák csapatok közé, nyilván az általad említett csapatok erősebbek. De egy ilyen meccsen nem az eredmény a lényeg, és nem kell messzemenő következtetéseket az 1-1-ből levonni, úgy gondolom. Jelenleg az a fontos, hogy minél többet játszanak együtt a fiatalok, megfelelő ellenfelekkel szemben.
Az osztrák U-20 és U-17 korosztályban létezik felsőház és alsóház (Obere Gruppe, Untere Gruppe)
Az U-20 öt-öt csapattal az U-17 hat-hat csapattal
bonyolítja le a küzdelmeket.
A bécsiek mind a két esetben az alsóházban érdekeltek.Az U-20 korosztályban a második vonal második helyét foglalják el jócskán leszakadva az elsőtől, míg az U-17 esetén az utolsó előttiek tíz mérkőzés alatt szerzett 5 ponttal.
Mielőtt azonban a valóban meglepő eredmény miatt bárki is elkeseredne fontos felidézni a cikk fontos üzeneteit. Nem vett részt a hazai bajnokságban edződők közül egy-két olyan védő és támadó játékos akik folyamatosan remek teljesítményt nyújtanak és hiányoztak a külföldön edződő fiatalok. Ez három sornyi játékost jelent.
A gólszerző sorunk 16-17 éves srácokból áll.
A magyar U-18-as válogatott jelentős része még jövőre is, de néhányan még azt követően is ebben a korosztályban mutathatja meg tudását.
Remek kis gárda ez.Itt most nem az a gond, hogy ki kerüljön be, hanem az, hogy ki maradjon ki.
Biztos vagyok abban, hogy több olyan játékos nem fog kijutni a VB-re akik nagyon megérdemelnék.
Egyik szempontból irigylésre méltó az U-18 edzői stábja, hiszen öröm lehet ilyen garnitúrával dolgozni, másrészt viszont egy ilyen csapattal dacára annak, hogy csak frissen jutottak fel az U-18 VB-n két-három győzelmet illik felmutatni.
@hokikori: köszi az infót, nagyon érdekes amit leírtál!
Gratula biztató előjelek...
Biztató jelek a fehérorosz elleni meccs elött!! A szlovák csodák 5 pontos átlaga hová tunt?
@theking:-Gyere Elvis,ígyál valamit!Mondd el szépen,mi a bajod?
Ha belegondolsz,hogy Ausztriában az U18-asok U20-as csapatokban játszanak és a válogatottjuk éppen most lett A-csoportos,akkor olyan nagy gubanc nem lehet arra felé!
Szép volt fiúk!Hajrá Magyarok!
@theking: Ha a Németh-Nemes-Hardi sorra gondolsz, akkor bizonyára az a zavaró számodra, hogy 15-16 évesen 3-4 évvel idősebbek ellen csak 1-0-ra nyerték meg a saját csatájuk. Tényleg felháborító!
A problema az csak az hogy ez a csapat aki ellen játszodtak az másod osztlayban van. Ès szerintem tényleg felháboritó!!
Igen azon én is nagyon gondolokozom mi lesz a team Belarus ellen minszkben......de ha ilyen kiváló eredményt elért a csapat akkor biztos hogy nem lesz gond...tulajdon képpen mindenki nagyon jó játékos!
theking és Boniface: Nem lesz semmi. Mi lenne? Mennek a VB-re, majd fordulnak és jönnek haza. Csodák nincsenek, realitás viszont igen.
Az én üzenetem egyszerűen annyi, hogy a 91 után született korosztály rengeteg valódi tehetséget tud felmutatni.Meg kell találni a helyes játékrendet, be kell illeszteni az odavaló srácokat és tudni kell őket motiválni.
Itt már a szakemberek a bőség zavarával küzdenek és nem fenyeget a bukás veszélye, illetve talán nem egészen helyes a megfogalmazásom, mert van ám éppen elég munka és felelősség az U18 körül ténykedő szakemberek vállán hiszen aki ezzel az "alapanyaggal" kudarcot vall annak nehéz lesz megmagyarázni a bizonyítványát.
Véleményem szerint ezzel a generációval kezdődhet meg 5-6 év múlva az a korszak a honi jégkorongban amikor már stabil "A" csoportos tud maradni a felnőtt válogatottunk.
MINSZKBEN SIMÁN BENT FOGUNK MARADNI!!!
Még feljutásról is szó lehet!
Ki találja meg a helyes játék rendet Ancsin László , vagy a másik fenomén. Nehogy késő legyen. Ne azzal foglalkozzál aki nyeri a mérkőzést hanem a többivel aki vesztett vagy gólt sem lő.
Az utolsókból lesznek az elsők!
@khl&nhl: Szia!Strenk Andrásnak hívnak.Engem érdekelne a feljutás szisztémád.
Na na! A feljutás elérhetö de csak ha az edzö a legjobbakat játszatja! Dehát azdt nehéz elképzelnem hogy ez igy lenne!
Theking!
Mindig voltak lázító emberek, akiknek savanyu a szőlő.
Üdvözlettel:
farmotoros szemetesautó...
a királynak, vagy nem így hívod magad?
Én erre asszociáltam. csak egy space választ el tőle:)
András úgy lehet ezt elérni ahogy theking mondja hogy az edző a legjobbakat játszatja!!!ha ez így lesz a siker is meglesz!!ez már be van bizonyítva!!és persze ha az edző is nagyon fontos hogy ne olyan yoda MESTER legyen mint az u20 ban!
@khl&nhl: Nono!Yoda jedi.Másik jeti.
@khl&nhl: Ezzel 100%-ig egyetértek,de ha így lenne akkor is baromi nehéz lenne feljutni.
@khl&nhl: Várok tőled edző neveket....nem lesz könnyű..
@khl&nhl:Jó éjszakát!
Hardi - Nemes - Német | Ha gólokat lőnek meg gólkirályok lesznek, akkor az a kérdés hogy miért nincsenek benne a válogatottban. Ha benne vannak de nem lőnek gólt, akkor avval védekezünk hogy ők csak 15-16 évese, a 3-4 évvel idősebbek ellen. Gondolkozzunk már el, és ne széditsük egymást.
@Boggle: A trióból Németh 92-es születésű ne mossuk össze a két 93-as születésűvel.A többi rendben van.
@@@@:edző szerintem erre a feladatra Kercsó Árpád lenne a legmegfelelőbb...de lehet hogy tévedek...mondjuk ezt úgy sem mi döntjük el!
@khl&nhl: Az biztos,hogy ő ismeri ezeket a korosztályokat,de nem hiszem,hogy őt sokan látnák szívesen a válogatott körül.
@Boggle: Picit nehezen szálaztad ki az információt a szövegből, segítek: "Németh lőtte Nemes és Hardi átadásából, emberhátrányban." A rejtvény helyes megoldása: lőttek gólt.
@khl&nhl: Kercsó Árpád a belorusz öltözőben.Bizarrr.
Jajj, az a kapuskérdés! Érdeklődnék, hogy nagyon merész dolog lenne az ifi bajnokság legjobb statisztikájával rendelkező Pleszkánt is beválogatni végre? Vagy megint sok lenne a Starsból?

Azért sokat sejtet Ancsin nyilatkozata: "A záró harmadra kapust cseréltünk, Hortay állt be. A 41. percben egyenlítettek a hazaiak. Nem is nagyon volt több jelentős lövése a Capitalsnak." - vagyis durván 50%-ra(?) hozta a meccset az egyébként képről szimpatikus portás.
@@@@!
Te tényleg nagyon kukacos vagy!:)
Szerinted Németh A. hány éves, ha októberben lesz 17, most januárt írunk.
Mi a bajod azzal, hogy 16 éves az említett 3 gyerek?
Vajon találsz-e még csomót a kákán?:)
Kiesésről - szerintem - szó sem lehet! Jó lesz a csapatunk! A kapott gólt pedig nem írnám Olivér számlájára. Meggyőződésem, hogy a csapat tagjai helyesen értékelik az elért eredményt. A mérkőzésen az egyéni teljesítmények között nagy különbségek voltak, lehetett látni szemet gyönyörködtető megoldásokat, és olyat is amelyik távolról sem tartozik ebbe a kategóriába. A világbajnokságon ennnél jóval erősebb ellenfelek várnak a csapatra, a mi srácainknak szüksége van most a gyakorlásra, majd akkor pedig a bíztatásra.
Milyen gyakorlásra?hokikori azt írta hogy több mint a csapat fele hiányzott....akkor most ki a csapat???
Valóban, a külföldön játszók nem voltak most itthon. De a vb-re utazó csapatban nem csak ők fognak helyet kapni, hanem a magyar bajnokságokban szereplő játékosok is. A csapat - szerintem - azon játékosok összessége, akiket a képességeik alkalmassá tesznek arra, hogy a válogatottban szerepeljenek, és az adott mérkőzésre az edzők kijelölik + lehetőségük van eljönni. A csapat összetétele természetesen mérkőzésről mérkőzésre változik. Most ők voltak a magyar csapat, értük szurkoltunk.
Hű de jó ez a magyar hoki azon kell gondolkozni kik jussanak fel!!érdekes fehéroban is ezen gondoloznak hogy kit vigyenek el...vagy ott nem ilyen sok kiemelkedően szuper jó sztár játékos van?mint a magyar utánpótlásban.
Pontosan erre gondoltam en is! Csak a magyar csapatban van ennyi kiemelkedö tehetség!!
@khl&nhl: Igazad van!Jelenleg még van játékos és van lehetőség kifogásokra. Még lehet magyarázkodni. Majd esetleg nem lesznek formában, esetleg az egyesületekben folyó munkát lehet kritizálni. Mindenki tiszta lesz . . .
Az a lényeg hogy itt mindenki király!és az a baj hogy túl sok jó játékos van!emberek SZÁLJUNK MÁR LE A FÖLDRE!
Sok kedves Ember!
Mutassanak már végre a vektorok egy irányba!
Nem keres itt majd senki kifogást, mert az igencsak nehéz lenne, de bízom benne, hogy nem is lesz rá szükség:)Az üzenetek egyszerűen arra vonatkoznak, hogy végre magas minőség áll a szakemberek rendelkezésére és ráadásul mindez olyan mennyiséggel is párosul, hogy még valódi válogatást is lehetővé tesz.Bizonyára a fehéroroszok is hasonló cipőben járnak azzal a különbséggel, hogy ez a szituáció náluk már nem új mi pedig csak most kezdjük ízlelgetni és remélhetőleg hamarosan mi is hozzászokunk.
Természetesen én sem gondolom, hogy a feljutás lenne az ez évi cél, de ha a fejlődés töretlen marad akkor 2010-ben már azt sem tartanám kizártnak.
Hajrá!
Jani, Illés, Németh, Hardi, Nemes, Hentes, Pavuk,
Simi,Nagy Ricsi,Szergely,Somogyi,Zala,
Virág T kérdés,de beférne a nyerőbe.Azért játszanak hetente sok meccset...
Ennyi rögtön eszembe jutott....
Ezek a gyerekek nyerni tudnak.
Akikkel próbálkozik a kedves edző, azok szépen tudnak korcsolyázni.Sőt magasak is.

@farmotor: Miért fáj, hogy mások is kapnak lehetőséget? Az általad említett játékosok közül nem tudott mindenki itt lenni, így akik Bécsbe mentek, nem előlük vették el a helyet. Fel nem foghatom, hogy mi vezérel valakit arra, hogy fikázza azokat a játékosokat, akik szívesen vállalták a túrát. De lehet, hogy jobb is, ha nem írod meg.
Kedves gm!
Lehet a stílusommal van gond, de senkit nem "fikáztam", ma ez egy trend,ez a szó.Régen az orrban lévő anyagot fújta ki valaki, kidobta a zöldászt stb. Ma a ledorongoltam, szidtam, megkérdőjeleztem... szóhasználat kiment a divatból.
Minden esetre nem állt szándékomban más véleményt föld alá döngölni, ha mégis, én gondolkodom felületesen erről.
Én csak szerényen merészelem azt gondolni, hogy vannak gyerekek, akik vért pisilnek a pályán a győzelemért és ezt meg is teszik, meg vannak játékosok, akikről ez feltételezhetetlen.
Ezt a vak is látja.
Egyébként meg szóra sem érdemes
Aztán bonyolítja a dolgot, hogy x korcsolyázik, de ámokat fut...Azért ész is kell ehhez a sporthoz..., főleg!
Szerintem aki felveszi a válogatott mezt az méltó legyen hozzá. Legalább akar...
Rettenetes megkerülni neveket, semmi köze a bécsi tornához...., de nem lehet.
Jóska Pista ne legyen válogatott!:) Avval, hogy beteszik, el is hiszi, hogy ott a helye.
Remélem nem sértettem meg senkit...
Ha igen, néma leszek, igérem.

@farmotor: Teljesen egyetértek azzal, hogy aki felveszi a válogatott mezt, az legyen méltó rá. Azonban Jóska Pista mindenkinek más játékos(oka)t takar. Ha megnéznénk a te Jóska Pistáidat és az enyémeket, valószínűleg találnánk egyforma neveket, de az igyekezetüket nem szabad nyilvános szidalmazással "jutalmaznunk". Még ebben az életkorban is képesek a gyerekek óriási fejlődésre, akit ma Jóska Piskának gondolunk, lehet, hogy jövőre stabil csapattag. Bízom a gyerekekben!
@farmotor:Ne csigázz!Add meg a nyerő listád után a jóskapisták névsorát.
Úgy legyen,hogy bemutatkozol mellé!
A szomorú az,hogy más is így érez.Azt hiszitek azon múlik,ki pisil vért,ki lővi be,ki játszik svédbe,oroszba,államokba,szlovákba,felnőttbe,...
Pedig ezek srácok akik Bécsben voltak,semmivel nem akadályozták a ti okos felnőtt életeteket.
Mi alakítjuk a sorsukat.Mi csinálunk belőlük egészséges,sikeres felnőttet és lehet,ha nagyon értünk hozzá jégkorongozót!
Ha melléjük állunk és olyannak alakítjuk őket,hogy érezzék később:Amit elértem a sportnak köszönhetem!Ha sikert akarsz elérni U18-ban,folyamatosan fejlesztened kell a válogatottban,mert szar a bajnokság,nem ér rá a külföldi légiós,betegek,sérültek...stb.
Egyenlőre ebben a sportban nem mi diktálunk,hanem a világ ad valami helyet számunkra.Ha ebbe a kávéházba(és ezt nem én találtam ki)szeretnénk tartósan elidőzni,akkor azért komoly szakmai munkát kell végezni és nem a jobbszélsőt cserélgetni.
Igazából ez a fórum alkalmatlan bíráltra,mert az utóbbi évtizedben magyar U18-as válogatott soha,semmilyen összetételben nem produkált jobb eredményeket,felkészülési meccseken meg ki tudja!
Van gond így is elég.
Pár gyerek végig haknizza a szezont a válogatottal,alázzák őket néha pályán és ha nem nyerünk 10 góllal,az interneten.Utánna"egyenranguként"utazzunk azokkal akik a zakókat megúszták és repülünk az ismeretlenbe.
Lehet,hogy a légiós az egész versenyszezonban nem játszik olyan erős ellenféllel,mint a"kvázi"válogatott.
Én személy szerint,nem csak nagyon tisztelem,de nagyon szeretem is ezt a huszon-harminc legényt.Nagyon sikeres és tejes pályafutást kívánok minden fiatal számára!S.A.

@Boniface:
Miért jöttél el a Dunaferr-től?
A saját magad által árasztott folyót,képtelen vagy uralni,de gyerekekről van véleményed.
Semmi mást nem kell csinálnod,csak elmondani mégegyszer ugyanazt!-Szia!XY a nevem..értek a hokihoz..ismeerm a korosztályt..ez a gyerek nem tud hokizni.
Már leírtad.Gondoltál közben valakire.Akkor?
Bemutatkozol.Leírod mi a bajod és kész.Ha bele fogtál ne bujócskázz!
süti beállítások módosítása