HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Hogy mindenki a belét húzza a jégen

2008.12.30. 17:04 Hblog

Abban az összetételben lép jégre az Alba Volán este a Klagenfurt ellen, mint vasárnap Grazban – tudtuk meg Énekes Lajos edzőtől. Közben a klub honlapja terjedelmes és érdekes interjút közölt Ocskay Gábor szakosztályfőnökkel, amelyből egyebek mellett kiderül: bármi történik, a fehérváriak a következő szezonban is az EBEL-ben folytatják.

A Klagenfurt ellen általában jól megy nekünk, de ne feledjük, ők a liga éllovasai, és ezt nem véletlenül és nem érdemtelenül érték el – mondta Énekes Lajos. Az Alba Volán ma egyszer edzett, a legnagyobb hangsúlyt a fegyelemre fektették, meg az emberelőnyös és -hátrányos helyzetek gyakorlására. Énekes úgy látta, jól oldották meg a feladatokat a játékosok, működtek a variációk, remélhetőleg működni fognak a mérkőzésen is.

A sorok pontosan ugyanazok lesznek, mint Grazban, az első sorban Palkovics, Ocskay és Fekete támad, a másodikban Martz, Guerriero és Kovács Csaba, a harmadikban Nagy, Sofron és Benk, a negyedikben Fodor, Vaszjunyin és Hegyi. Tokaji mellett Martens, Byström mellett Bonni védekezik, Jobb, Ondrejcik és Forsyth a harmadik-negyedik trió mögött teszi a dolgát. A kapuba Szuper Levente áll, a padra Becze Zoltán ül, Hetényi Zoltán még mindig nem érzi jól magát.

És akkor kiragadunk pontosan öt idézetet a nagyon fontos Ocskay-interjúból:

"Szakmailag abban bíztam, hogy először sikerül pontot tennünk az edzőkérdésre, majd a játékosok leigazolásából is maximálisan jól jövünk ki. Ez végül annyiban változott, hogy a magyar jégkorongozók leigazolása, megtartása a tervek szerint sikerült is, de a légiósok tekintetében egy lépést sem mozdultunk előbbre."

"Az EBEL-ben nincs még egy csapat az Alba Volánon kívül, amely kétmillió euró alatti összegből gazdálkodik. Így fordulhat elő, hogy még a Graz is képes olyan játékosokat megvásárolni, akiket mi nem, és így nagyon nehéz felvenni a versenyt velük."

"Most nem a Messiást vagy Ovecskint kell várni, aki majd megváltja a világot a Raktár utcában, hanem az Alba Volán játékosainak elő kell venniük a tanult dolgokat – ha tanultak valamit –, s azokat alkalmazva legyőzni az ellenfeleket."

"Már most több játékossal kapcsolatban – Hetényi, Jobb, Tokaji, Ocskay, Vaszjunyin, Nagy Gergő, Sofron, Hegyi – kijelenthető, hogy a jövőben is az Alba Volánban játszanak, és persze figyelünk az utánpótlásunkra is, hiszen nekünk jövőre is csak az lehet a célunk, hogy elinduljunk az EBEL-ben. Úgy érzem, a nézők borzasztóan csalódottak lennének, ha esetleg egy másik ligában játszanánk 2009-ben."

"A lényeg, hogy valamennyi játékos a belét húzza a jégen, mert ha nem így tesz, akkor már a szezon befejezése előtt lépéseket teszünk."

89 komment

Címkék: alba volán ebel ocskay

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A második támadótrióban nem Martens hanem Martz játszik, nem? Csoda lenne ha két sorban is ott figyelne eccerre :)
Javítottuk, köszönjük.
a KAC eddig viszonylag feküdt nekünk! Itt az ideje az újabb bravúrnak!

Hajrá Volán!
Hmmm, lehet, hogy Palkó eligazol? Remélem ér majd annyit mint Westlund, akkor a fél költségvetés meg lenne. Ma pedig mindent bele fiúk, egy kalappal nektek. Foci te pedig lőj már egy gólt;)!
Ez az utóbbi PP egész ígéretes volt
már azt hitem ma nem lesz közvetítés:)
továbbra is 0:0, kihagytunk két emberelőnyt, most mi van hátrányban még 15 ms-ig.
bocs Banyszi :) Kiegészültünk. Balu tudja már a kezét mozgatni rendesen?
illetve Branyik :) kicsit elneztem :D bocsi.

nagy helyzetünk marad ki.
Milyen a csapat játéka előnyben? Összeszedett, vagy nincs javulás?
hm , nem sok minden történt, legalábbis innen nézve
hát annyira nem rossz, közel egyenrangú az összkép, szóval bármi lehet.
Köszi, sajnos csak a livetickeren követem az eseményeket, és persze a te infóid jönnek.
na 2. harmad. 4. perc. korongot szerzünk majd fölé löjük
@ekanai: Gondolom hallottad a közvetítés alatt, 2.-án már játszik. Én is innen tudtam meg, a meccs alatt vizsgálta meg Majzik doki.
0:1 :S
6. perc. Martens eladta.

azota nagyon nyom a kac.
amugy hatranyban kaptuk.

Banyszi: a kozvetitest nem hallom.

0:2 :S
Jó lenne gólt ütni...
9:21, volánból: trip, Nick Martens
Foci kiáll 2 perc, durva játék, 13:46
Ilyen játékosok kellenek! Fodor! Erre képes! Korongkezelése 0.
14:53: kac 39es: sportszerutlen miatt 10 perc.
Tényleg nagy segítség! Ő maga bünteti saját csapatát! Ez igazi csapatember!" Csak így tovább "Foci!
Felváltva megy a kiszórás...
Fogy az idő, és gól(ok) még sehol.
kiegészülünk, nagy helyzetünk marad ki.
Ebből sem lesz semmi! Igaz nem itt kell pontokat szerezni. Nem sokat javult a csapat.
Minimum 3 gól kellene 20 perc alatt.
Mikor is lőttünk utoljára 3-at egy harmadban?
Asszem pont a itthon a kac ellen. Most vajon menni fog?
Nem tartom helyesnek ezt a "nem itt kell pontot szerezni" hozzáállást. Könnyedén lehetne itt pontot szerezni. Egyetlen emberelőnyt belőttünk volna és meccsben lennénk
Én még mindig reménykedem....
takarodjon az összes légiós az óperencián túlra, Sator is szedje a sátorfáját a nejével együtt (hja, a családnak minden volános idény hozza a 6-7 mihaszna tengerentúli 'játékos' közvetítési díját...)

martens megmozdulása (senkitől sem zavartatva elhagyta a korongot hátrányban a saját alapvonalunknál, amiből gólt kaptunk) egy pillanat alatt szétrombolta mindazt az önbizalmat és hitet, amit az I. harmadban felépítettünk, a sokk miatt aztán gyorsan kaptunk még egyet

jól lemérhető az önbizalomvesztés az emberelőnyös játékunkon, az I.harmadbeli ígéretes megoldásainkból (szinte minden emberelőnyös másodpercet a támadóharmadban töltöttünk) semmi sem maradt a gól utáni időszakra, a korongbevitel is problémás


a hasonló megmozdulás nem képességbeli hiányosság, hanem egyszerűen hanyagság, kímélet nélkül meg kell torolni, Gabi bácsi nyugodt szívvel beválthatja ígéretét

egy hete szintén martens volt az egyik vétkes, egy másik légióssal karöltve, amiből az első gólt kaptuk a Graz ellen

pont most kéne pontokat szerezni. graz úgy néz ki, kikap, oli bármi lehet, mert ugye 2-2 éppen. inns meg nyer.
a remény hal meg utoljára. :)
Még kettőt!!!!
Legalább.
2:2 Kovács Csabaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!
HOHOÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ
ez most egy teljesen más volán mint az első 40 percben.
Végre játszik a csapat...

HAJRÁ VOLÁN!!!
Nagy Gergő kilőtte a korongot, 2 perc érte.
Na a bírók megint közbelépnek!
aki nem látta: a bíró seggreesett :) ováció megvolt :)
lassan az utolsó két perc rendes játékidőben, nyomunk, de azért mégiscsak a listavezető ellen játszunk.
Közben a Graz 4-2 re kikapott.
biztos 1 pont megvan, 5 perc hosszabítás következik .
5 perc hosszabitas vagy "aranygol" ?
Olimpija vezet 3-2 -re
Egy-két légiós botrányos! De az 1 pont meg van. Hátha felvillanyozza a csapatot, reméljük.
ENNYI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Végtelenül higgadt volt Ocskay
cshoky: 5 perc vagy aranygól :) mint ahogy Palkó gólja is
és végre a bírók is jól vezették a meccset!
éjjen!!! köszönet a közvetítésért:)
Közben a Jesenice egyenlített. 3-3
Toki passza, az ikrek gólja! Ez kell nekünk!
Olimpija is hosszabít
na, erről van szó

a légiósokkal kapcsolatos véleményemet viszont tartom, forsyth szerintem képességekben sem ez a szint
Akkor ki fog játszani, Turco?
persze, küldjük el az összes légióst, meg az edzőt is, aztán majd 13-an 2 és fél sorral fogjuk nyomni. De legalább marad pénzünk. Jó terv.
Jesenicében kik játszanak??? (-:

Gabi bácsi is megmondta: még az idény előtt szankciók lesznek, ha szükség van rá

Martensnek sikerült még egy gólpasszt adnia az ellenfélnek, szerencsére elpuskázták, nem hinném, hogy Rasto rosszabb lenne, mint Forsyth

ha az nhl-ben elég 6 bekk meccsenként, akkor itt is

Sátorné, ha olyan fenejó kapcsolatrendszere van, kifoghatott volna 1-2 nagy halat, ennyi pénzért önerőből is tudunk hasonló képességű légiósokat hozni

ott lesz Kóger Dani, idén itt lenne, Hajós Roland, Tóth Adrián, csakhát...ha Sator tudta, hogy ők még kisgyerekek az ebelhez, akkor miért neveztük őket egyáltalán?

inkább legyen feleannyi külföldi, akik ugyanannyi pontot termelnek, mint a mostaniak összesen, de legalább ostoba szabálytalanságokkal nem hozzák majdnem megoldhatatlan helyzetbe a munkaadójukat az idény harmadában (12 ill. 16 meccs)

A PROBLÉMA A HOZZÁÁLLÁSBAN VAN, EGYSZERŰEN NEM VESZIK KOMOLYAN A VOLÁNT
@TURCO0814: Ne bántsd már Martenst, szerencsétlennek nincs normális ütője, mert Innsbruckba eltőrt a botja, a bíró kidobta és valaki lenyúlta. Ha nem lopják el, akkor ki lehetett volna még cserélni benne a tollat. Megrendelték már az ütőit, de még nem érkezett meg. Hidd el sokat számít, hogy valaki nem a "saját" ütőjével játszik.
ha a vasúti átjáróban elgázol a vonat, hiába mondom azt, hogy nem működött a sorompó

tudom, hogy a statisztika csak arra jó, hogy mindent megmutasson, de eltakarja a lényeget, de..

Couture: 1 fegyelmezetlenség-12 meccs
Bonni: 1 fegyelmezetlenség- 16 meccs
Martens: 2 gólpassz az ellenfélnek egy négygólos meccsen

ha nem tud normális felszereléssel játszani, akkor ne játszon, ez pedig már az edző felelőssége...ja, hogy ő sem magyar?!?!?
@TURCO0814: Már ne haragudj, de iszonyat baromságokat beszélsz. Miért nem tájékozódsz, mielőtt elkezdesz okoskodni? Sator talált jó légiósokat - más EBEL csapatok köszönték is szépen, és el is vitték őket. Tudod ez nem úgy megy, hogy egy játékost csak egy ügynök találhat meg. Írd már meg légyszíves, miért az ő hibája, hogy más csapatok min. egymillió HUF/hó-val többet tudtak adni nekik, és ezek a szemét zsoldosok nem a Volánt választották...
@Raon: sorold fel légyszíves az iszonyat baromságokat, amiket összehordtam, mert nagy tájékozatlanságomban nem tudom pontosan, melyikekre gondolsz

pl azt se értem, hogy 'Sator talált jó légiósokat - más EBEL csapatok köszönték is szépen, és el is vitték őket' - akkor ez úgy megy, hogy ha van szabad préda, aki jönne az EBELbe, Satorék beszélnek vele, és utána körbetelefonálják a liga csapatait, hogy hé, ezt meg ezt le akarjuk igazolni, ha ennyinél meg ennyinél többet adtok neki, akkor a tiétek??? hogyhogy 'köszönték szépen', akkor kinek kutatta fel őket, nekünk, vagy nekik?

de, hogy világosabb legyen: tisztán üzleti alapon a Volán menedzsment is le tudott volna igazolni hasonló képességű légiósokat, Satorék nélkül, mert, ahogy értem, csak a pénz számít

hol van a sokat emlegetett satori tekintély, és kapcsolatrendszer??? itt az a feladat, hogy sz@rból várat építsenek, pl amit néhány fanatikus véghezvitt a magyar jégkoronggal egy-másfél évtized alatt, pénz nem volt, nincs, eredmény van

a többi írásom tény, eleve nem lehet 'baromság'

@TURCO0814: Látom, baromira fontos, hogy neked legyen igazad... szerintem a hozzáállásod látva eleve felesleges belemennem a részletekbe, de ne mondd azt, hogy primitív módon csak minősítettem, és nem igazoltam érvekkel, íme:

> martens megmozdulása (senkitől sem zavartatva elhagyta a korongot hátrányban a saját alapvonalunknál, amiből gólt kaptunk) egy pillanat alatt szétrombolta mindazt az önbizalmat és hitet, amit az I. harmadban felépítettünk, a sokk miatt aztán gyorsan kaptunk még egyet

a hasonló megmozdulás nem képességbeli hiányosság, hanem egyszerűen hanyagság, kímélet nélkül meg kell torolni, Gabi bácsi nyugodt szívvel beválthatja ígéretét

egy hete szintén martens volt az egyik vétkes, egy másik légióssal karöltve, amiből az első gólt kaptuk a Graz ellen

Ebben teljesen igazad van, és egyetértek. A meccsen is ezt mondtam a barátaimnak szünetben. Ha csak ennyit írsz, egy rossz szavam nem lett volna, sőt, azt mondom korrekt és egyetértek.

> takarodjon az összes légiós az óperencián túlra, Sator is szedje a sátorfáját a nejével együtt (hja, a családnak minden volános idény hozza a 6-7 mihaszna tengerentúli 'játékos' közvetítési díját...)

Martens pl. nem a "satori válogatás" alapján került a csapathoz, hanem a szezon elején, jobb híján, amikor a nyári légióskoncepció nem jött be. De ezért is bátran szapult Satort, ne zavarjon, hogy összemosod a tényeket.

> Sátorné, ha olyan fenejó kapcsolatrendszere van, kifoghatott volna 1-2 nagy halat, ennyi pénzért önerőből is tudunk hasonló képességű légiósokat hozni

Mert tavaly önerőből aztán kutyajó légiósokat sikerült hozni... De a lényeg akkor is az, hogy tájékozódj, kiket nem sikerült idehoznia a Volánnak, aztán beszéljünk újra.
(megjegyzem, nevekkel tesco gazdaságos poénkodást folytatni marha nagy szellemi színvonalra vall, de gondolom ne várjak sokat attól, aki nem használja a magyar helyeírás alapvető szabályait sem)

> ott lesz Kóger Dani, idén itt lenne, Hajós Roland, Tóth Adrián, csakhát...ha Sator tudta, hogy ők még kisgyerekek az ebelhez, akkor miért neveztük őket egyáltalán?

Kérdezd meg Lajost: korrekt ember, korrekt választ fog adni, és talán neki elhiszed, ha nekem nem.
Ad1: nevezni szezon előtt kellett ugye.
Ad2: meglepő módon egy játékosról több minden kiderül a szezonban, a meccsei közben, mint előzetesen, igazoláskor, próbajátéknál, vagy alapozáskor, azért nem biztos, hogy előre mindent száz százalékosan meg lehet jósolni.
Ad3: ezek a srácok jók lesznek majd, jók lehetnek majd, de jelenleg még túl magas nekik az EBEL szint. Ész nélkül belevágni őket a mélyvízbe nem szakmai kocepció, hanem idiótizmus lenne.

> Couture: 1 fegyelmezetlenség-12 meccs
Bonni: 1 fegyelmezetlenség- 16 meccs
Martens: 2 gólpassz az ellenfélnek egy négygólos meccsen

Már megint aránytévesztés. Ha Forsyth +/- mutatóját írtad volna, akkor arra még én is rábólintok - de ezt a labanc ítéletet idekeverni ismételten hülyeség. Persze, azért, mert volt egy idióta (jó eséllyel labancpolitika által vezérelt) ítélet, Sator válogatása rossz. Tiszta, világos, mesteri logika, de tényleg!

> pl azt se értem, hogy 'Sator talált jó légiósokat - más EBEL csapatok köszönték is szépen, és el is vitték őket' - akkor ez úgy megy, hogy ha van szabad préda, aki jönne az EBELbe, Satorék beszélnek vele, és utána körbetelefonálják a liga csapatait, hogy hé, ezt meg ezt le akarjuk igazolni, ha ennyinél meg ennyinél többet adtok neki, akkor a tiétek??? hogyhogy 'köszönték szépen', akkor kinek kutatta fel őket, nekünk, vagy nekik?

Szemmel láthatóan fogalmad sincs arról, hogy mennek szakmai berkekben az igazolások. Ne haragudj, de erre így nem fogok válaszolni: ez olyan, mintha összeadni-kivonni nem tudnál, aztán nekem a deriválás trükkjeit kellene elmagyarázni. Ez bizonyos alapok nélkül nem megy.

> de, hogy világosabb legyen: tisztán üzleti alapon a Volán menedzsment is le tudott volna igazolni hasonló képességű légiósokat, Satorék nélkül, mert, ahogy értem, csak a pénz számít

Az idén először kipróbáltunk egy új válogatási módszert. Lehet, hogy az elvárásokhoz nem jött be, de semmivel nem lehet elbaszottabnak nevezni, mint a korábbi, tudjuk milyem eredménnyel zárult légióskoncepció. A módszer pedig jó lenne, de kiderült, hogy nincs meg a megfelelő anyagi hátszelünk, ennyi. Van belőle tanulság, meg tapasztalat: jövőre ügyesebbek leszünk, pont.

> hol van a sokat emlegetett satori tekintély, és kapcsolatrendszer??? itt az a feladat, hogy sz@rból várat építsenek, pl amit néhány fanatikus véghezvitt a magyar jégkoronggal egy-másfél évtized alatt, pénz nem volt, nincs, eredmény van

Sator olyan dolgokat tanított meg ennek a csapatnak, amelyeket korábban egyetlen más edző sem. Aki ezt nem látja, nem ismeri el, azzal felesleges bármilyen építőnek szánt értekezést tartani. Ez is egy tény.

> a többi írásom tény, eleve nem lehet 'baromság'

Hát akkor előtted a lehetőség, hogy rámutass, amit te írtál, az mitől tény, és az enyém mitől baromság.
@Raon: köszönöm szépen a hosszú értekezést, rámutattál néhány vitatható pontra, meg reggel óta bennem is tisztultak a dolgok (pl tényleg nem ismerem a játékospiac törvényeit)

amint látom, neked is fontos, hogy neked legyen igazad, úgyhogy én ezt a fejezetet itt be is fejezem, különben az egész új évben elvitatkozhatnánk

szólásszabadság van, a kettőnk véleménye egyelőre nagyon távol áll egymástól néhány szempontból, így biztos nem tudjuk eldönteni, kinek van igaza

a részletes magyarázkodás helyett, mivel úgyis mindent meg lehet magyarázni, jöjjön a summázatom:

egy bizonyos fokon túl el kell menni a fekete-fehér alapokig, pl adott martens gólpasszt az ellenfélnek? - adott, és nincs szükség arra az adalékra, hogy rossz az ütője; tudhatta Bonni abban a pillanatban, hogy a (szándékos) térdhasználatért súlyos büntetés jár, az adott meccsen, de lehet, hogy azon túl is? - tudhatta, és nem kell azon filozofálni, hogy a szemét versenybíróság így meg úgy

a szellemi képességeimről ne nyissunk vitát, elég, ha én tisztában vagyok vele ((-:
@TURCO0814: hát ezzel most megleptél. Kár, hogy elsőre nem tudtunk így szót érteni, mert így már szerintem is lehetne beszélgetni vita helyett, de talán nem történt jóvátehetetlen hiba.
A személyeskedő stílusért elnézést kérek. Mivel elég ritkán szoktam felbosszantani magam fórumozáskor, hajlamos vagyok elfelejteni, hogy ilyenkor pont ugyanolyan béna reakciókra vagyok képes, mint bárki más... utólag meg persze hiába okos az ember. Nekem a véleménycsere fontosabb, minthogy kinek lesz igaza a végén, úgyhogy ha gondolod, újra nekifuthatunk, akár jövőre is. :)
@Raon: akkor BÚÉK és HSGSZ! (HokiSikerekben Gazdag Szezont!)
@TURCO0814: köszi, neked is, és legyen így! :)
süti beállítások módosítása