HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Bombameglepetés a román kupában

2008.12.28. 09:07 kerusz

A HC Csíkszereda idei célkitűzései maradéktalanul nem valósulhatnak meg. A román kupa nem kerül Csíkszeredába, minden fronton nem győzhet Kurkó János csapata.

A "bűnös", mint ebben a szezonban annyiszor, a Brassó csapata lett. Egy csapat skalpja hiányzott nekik eddig az idényben, és ezt akkor szerezték meg, amikor a meglepetés a legnagyobb lehetett: a kupaelődöntőben úgy győzték le a rossz felfogásban hokizó HC-t 4-3-ra, hogy a szeredaiak egyetlen pillanatig sem vezettek.

Sorozatos csíki emberelőnyökkel kezdődött a találkozó, egyszer fél percre kettős előnybe is került a HC, de a lehetőségekkel nem tudtak élni. A bűnhődés nem maradt el, az ötödik brassói emberhátrányban Tankó és Hubácek lépett ki a koronggal, előbbi lövése kipattant Polcról, a cseh légiós pedig nem hibázott. Hubácek később még egyet ütött kettős előnyből, majd Richard Filip és Ondrej Kavulic is betalált, ezzel 4-0-ra vezetett a 32. percben a Brassó. A HC-nek ezenközben sikerült kihagynia egy kétperces kettős előnyt is. A felzárkózást Zabludovszkij góljával kezdték meg a 33. percben, majd a 42. percben Mihály Árpád, a 60.-ban Saluga ütött gólt, ez utóbbit úgy, hogy a csíkiak a kapusukat is lehozták. A negyedik gólra nem maradt elegendő idő, a mindvégig okosan védekező és a szenzációsan védő Slavomir Sojakot soraban tudó Brassó egy gólt megőrzött előnyéből.

A másik mérkőzésen is hasonló volt a koreográfia. A Steaua Severson két gyors góljával lépett el a Progym csapatától, ezt Krechak megtoldotta még eggyel, így az első harmad végén háromgólos bukaresti vezetéssel vonultak pihenni a csapatok. A második harmadban megtört a jég: Borsos közreműködésével (egy gól, egy gólpassz) felzárkózott a Progym. Az éledő reményeket Nicolescu hűtötte le kicsivel a harmad vége előtt (4-2). A harmadik felvonásra maradt tehát a kérdés, hogy vajon képesek lesznek-e két góllal többet ütni a gyergyóiak ellenfelüknél. Mindkét kapu előtt maradtak ki hatalmas helyzetek, de sokáig nem született gól, a hazaiak ideje vészesen fogyott. Egy perc tíz másodperccel a meccs vége előtt a hosszú kihagyás után visszatérő Basilidesz Tibornak sikerült a gólszerzés, de az ezt követő idő már csak egy ordító gólhelyzet kihagyására volt elég, az üldözés nem járt sikerrel. Így ugyancsak 4-3-as eredménnyel a Steaua jutott be a döntőbe.

46 komment

Címkék: román kupa

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Na tessék!!! Mindeddig szovegeltek a nagy háscsések, hogy majd a román kupábol isszák a pezsgot mi!!! szoval milyen pezsgot és milyen kupábol????? Estleg sort a csiki sor kupábol! Minden elismerésem a brassoe! Igaz hogy minket is elpáholtak néhányszor(sport club), de mi legalább nem szovegeltunk semmiféle "pezsgot"... Csak azt sajnálom hogy a nem Hargita megyei lesz a kupagyoztes:P
a Progym legutolso meccsen a Brasso ellen nagyon leszerepelt a ,,brassoi" garda..elismeres jar nekik h sok 40 fele kozelito jatekosuk is hajt meg korukat meghazudtolo modon..de ..nem hinnem h 40 evesen amiert levannak technikailag stb maradva egyes jatekosok(Kertesz,Rusz stb..)azt durvasaggal meg szabalytalankodassal kellene feledtetnii..igaz,h Kyrychenkot egy 25 eves szlovak utotte le,hogy masfel napig nem volt maganal,de a tobbiek is kivettek a reszuket a meccs hangulatanak rossza tetelehez..persze ehhez a birok is nagyban hozzajarultak,mikor nem fujtak le egyertelmu tilos felszabaditasokat meg szinten teljesen egyertelmu szimulalast es ehhez hasonlok..azon a meccsen a szerencse dontot a buntetoknel..sajnos nalunk Frenki es Shamanskyy kihagytak..ez vann..januar 6an megmutatjak a piros-feherek h nem Brasso uralja a helyzetet..
ami a tegnapi HC-Brasso meccset illeti..nagyon sajnalom h nem a HC nyert..mert a fent emlitett meccs ota szamomra mindegy ki veri a Brassot csk verjek meg..undoritoak..nagyon leszerepeltek magatartasilag es sportszellemileg..csufsagot csinaltak a sportbol..
sajnos tegnap nem kiserte szerencse az utolso 3 percbeni kapuraloveseinket a Szteli elleni meccsen..de jo meccset lathattunk..gratula a fiuknak..ma pedig hajtas a HC ellen..legyen meg a 3.hely :)
Hajrááá Gyergyó!! ,,Győzzön mindig a jóó.
Gyergyó Gyergyó Gyergyó!"
a hoki mar csak ilyen... a tegnapi meccsen nem jatszodtak durvan... sot tankot ugy elutottek, hogy nem tudta folytatni... nem hiszem hogy rombolo jatekot jatszana a brasso... te azert vagy ellenuk pumuklii mert lehet hogy kiejtenek a playoffbol... nekem szimpatikusak pedig 2x megvertek minket:D
Ezek szerint, a Brassó is játszhatna egy közös bajnokságban? Megvan a tudás hozzá?
Mert anyagi háttér ott is lehetne hozzá. Elvileg.
A tegnapi Brasso-meccset nem lattam, de az azelotti Progym-Brassot igen. Es azota ugyanaz a velemenyem, mint pumuklinak: mindegy, hogy ki veri meg, csak verjek meg. ...hokiban is. :P
igen, Brassót a MOL ligába!
Az biztos hogy Brassónak hamarabb lesz pályája mind a HC -nek!!
Minden csapatnak legyen pályája!!
Miert csaracso, talan a SC-nak van sajat palyaja?
A Brassót föl kell venni mielőbb a MOL ligába. Egyenlőre gyenge a színvonal, kevés a csapat, és a néző. Tovább kell lépni, ehhez pedíg fejleszteni kell minden téren. Mielőbb bevonni még csapatokat a ligába, feltámasztani a győri, szegedi, jászberényi hokit, felhozni OBI-es szintre a debrecenit, felhozni a MAC-ot, létrehozni a már tervbe vett MTK-t, segíteni az utánpótlást Zalában, Pécsen, Szombathelyen, azzal a céllal, hogy egyszer ott is legyen felnőtt csapat. Így lehet csak fejlődni... Majd ha lesz egy legalább 16 csapatos, viszonylag kiegyenlített bajnokság, lesz majd többezer néző a meccseken.
vincenzo90, én nem értek hozzá, de 16 nem tűnik kevésnek. Francban is csak 14 van, Olaszországban is csak 8, pedig tehetősebbek
Nem is olyan hú de neves liga egyik sem... Profi körülmények kellenek, és minél több csapat. És megszervezni úgy, mint pl. az EBEL-t.
hat az olaszoknal az a helyzet, hogy csak az eszaki felen van tel es hoki, delen hiaba keresel...
szerintem jo lenne a letszamnoveles, de nem az elkovetkezo 2-3 evben. szerintem ahhoz hogy a fent emlitett varosokban a hoki feltamadjon es mol liga-szintre keruljon, ahhoz kell meg egy kis ido...
es egyebkent, nem a sportklubbe a szeredai palya...
Nem is azt mondtam, hogy jövőre 120 csapatos MOL liga legyen. Első körben meg kell próbálni bevonni a Brassót, és egy-két éven belűl Debrecenben lehet csapat, meg Budapesten is lehet még egy. Aztán hosszútávon fel lehet hozni még jópár csapatot.
fekmen fekmen mar megint kezded?????????????
Teny es valo,hogy nagy pofont kaptunk de el kell ismernunk,hogy nem is erdemeltuk meg hogy nyerjunk hiszen amelyik csapat nem kepes kihasznalni az elonyeit az nem erdemli meg a gyozelmet.Gratula Brassonak es remenykedem,hogy ebbol a pofonbol csak tanulunk.A MOl kupaba most mar siman befer a Brasso hiszen komoly gyozelmek vannak a tarsolyukba.
Vert mar Hc-t 1-er,SC 2-er,Stelit 2-er es Progymot is.Kiederult mindegyik csapat szamara hogy kerult hirtelen egy olyan csapat amelyik barkit kepes megfogni amelyik tudja,hogy mit tud mire kepes es azt megprobalja maximalisan kihasznalni egy merkozesen.Szidhatjuk egymast mi itt Ro-an de mindegyikunket megfogott es igya vegre a legrosszabbkor minket is sajnos.Megegyszer Gratula a Brassonak es remelem oveke a kupa.
@Vincenzo90: Budapesten hogy lenne mégegy csapat? A Stars is úgy tudott indulni, hogy a játékosai 90%-át más csapatokból igazolta. Itthon pedig nincs még egy csapatnyi első osztályú felnőtt korú játékos (és a következő pár évben nem is lesz). OB1/B és a MOL liga között is hatalmas a szakadék. Csak elméletileg képzelhető el, hogy onnan egy csapat feljön. Mert anyagilag is más kategória és a MOL ligában már nem lehet munka mellett játszani. Nem szabad a minőséget a mennyiség rovására feláldozni. Brassón el lehet gondolkodni, de akkor páratlan számú csapat játszana ami nem túl szerencsés...
A paratlan szam se biztos.Gyergyo szponzoraban nem vagyok meggyozodve,hogy ezek az eredmenyek melett kitart a csapat melett.Es akkor mar kerdesese valik Gyergyo is jovore.
hat pumukli amiutan azt irtad hogy inkabb a steli nyerje a roman kupat azt hittem alabb mar nem lehet sujedni a marhasagban de megleptel te ezt is tudtad uberelni.Nagy vagy occsi.Nem hazudtolod meg magad hogy steli b..zi gyergyoi vagy.
@cicero77: Te is itt örültél a Steaua győzelmének:
jegkorong.blog.hu/2008/12/26/hetvegen_jatsszak_a_roman_kupa_dontojet#comments
Legalábbis amikor beírták, hogy a Steaua legyőzte a Gyergyót azt reagáltad, hogy "akkor duplan szep a karacsony"
oli ugygyan abban a komentben irja azt is hogy

BRASSO LESSZ A KUPAGYOZTES.
Vagy ez mar elkerulte a figyelmed?
Az hogy a steu legyozte a gyergyot szerintem abba semmi meglepo eloszor azert mert gyergyonak a steli tul nagy falat es masodszor a tortenelemben nem eloszor tortenne meg hogy gyergyo oda adna a sztelinek a meccset ilyen olyan dolgokert.Ugy hogy a steli gyozelme nem boldogitott es nem is szomoritott
cicero77:)Szeredaikent meg mindig nem ment fel teged sem az hogy duplan szep a karacsony,hogy kiesett a masik szeredai csapat meg ha az rivalis is.Errol van szo tepjuk a szajunkat eliteljuk a masikat mikozben mi is ugyanazt csinaljuk.....Egyszeruen ketszinuseg
progym honlapjan olvastam hogy a progym szurkolok jobban utaljak az ellenfel csapatat mint ahogy szeretik a sajatjukat.Sajnos ez lassan mar rank is vonatkozik:(
Lehet iblisz.Szerinted.De erre is irjal valami okosat hogy letagadjuk a multunkat atpartolunk jobbat remelve,csufot uzunk sok ember almabol,hazudozunk,kopunk oda ahol eddig nyaltunk,es stb.Mert ez ciganysag.
Igen Iblisz ratok is vonatkozik.Ez latszik azon hogy csak a klub elleni meccsekre tudtok kijonni 20-nal tobben csak ellenuk tud hokizni a hc.Ha nem lett volna a kb egy honapon at tarto nagykepuseg amikor azon lovagoltatok hogy megvert a brasso hogy nektek a busz nem eleg mar vonat kell annyian vagytok hogy szilveszterkor a kupabol pezsgoztok akkor lehet hogy nem lenne ez a sok mocskolodas de olvasd el itt is es a ket hazai forumon milyen nagy lorol estetek pofara es ez teszi olyan szeppe az egesszet.Es biztos vagyok benne ha lessz alkalmatok ra pont ezt kapjuk vissza toletek is,ti sem vagytok semmivel sem jobbak.Ugy hogy hagyjuk a kozhelyeket hogy mindketto szeredai csapat es egyforman oruljunk a nyeresegnel es busuljunk a kudarcoknal.
Nem kezdek en semmit csaracso, es foleg nem veled... En csak az altalad irt baromsagra reagaltam, de mar meg is bantam. Sajnos nem all meg ott egyik klub vagy egyesulet sem hogy fenn tudjon tartani egy jegcsarnokot, ezek a palyak mindenhol allami v onkormanyzati penzekbol epultek egy varosnak vagy egy regionak es egyelore meg az ok tulajdonuk mindenhol, az hogy hol ki adminisztralja az teljesen mas dolog... Es annak csak orulhetunk, hogy Szeredanak is van, ugy ahogy annak is hogy ket szeredai csapat hasznalhatja.
Ami Brassot illeti, az csak jo, hogy ott is epul jegcsarnok es meg sok varosban epulhetne. Igen, szerintem is helyuk lenne a MOl ligaban 1-1 merkozesen nyujtott teljesitmenyuk alapjan, viszont nem tudom, hogy a jelenlegi kerettel megbirnak-e a heti 3 mekozest + utazast, ugyanis a jatekosok nagyresze joval tul van a 30-on es ne felejtsuk el, hogy mostanig havonta 1-2 merkozest kellett jatszodniuk. Ha fizikailag megbirnak akkor a tapasztalat es szerintem az anyagiak is meglenne ahhoz hogy induljanak jovoben a Mol Ligaban.
Cicero nezd csak vissza a datumot:) Mikor kikaptatok Brassotol a SC foruma 3 napig halott volt senki nem irt be semmit.Es nezd meg a tegnap ota mennyire el es virul a forumotok:))Es igen papiron tenyleg mienk volt a kupa sajnos csak papiron a gyakorlatban eljatszodtuk.van egy dolog amit jo megkulonboztetni es nem osszekeverni az pedig a heccelodes vagy duhtol,gyulolettol a nyalat froccskolni.Vannak ertelmesebbek mind a ket taborbol akik csak heccelodnek ami sztem nem rosz dolog es vannak az orjongo idiotak akik csak mocskolodni tudnak.
@OliBLOOD: A fiatalokat lehet játszatni felnőtt csapatban. Ha ott edződnek, akkor legalább nem lesz probléma, ha be kell illeszkedni hirtelen, gyorsan, és nagy a szakadék. Egyébként meg az imént soroltak miatt írtam, hogy hosszútávon... Ha csak egy-egy szezonban gondolkodunk, akkor még a mostani csapatok közül a gyengébbek-mint a Fradi, Gyergyó, Miskolc- is a győriek sorsára juthatnak. Csak akkor lehet megmaradni, ha folyamatos fejlődés van. Persze csak amíg el nem érünk egy kívánatos szintet, ami szerintem egy EBEL mintára felépített profi liga lenne.
Ja es hiaba szidod Gyergyot mert te is epp a Stelinek szurkolnal ha a HC ellen jatszodna.remlik is valami mintha olyasmit hallanek hogy Ujvaros,Ujvaroos:)
Lehet hogy én tevédék de a Gyergyai pályát ki tartsa fenn ?Azt hogy bírnák e a Brassaik a MOL ligát ne búsuld majd jut nekik is azokból a piros sapkás, gyergyo ellen ma esélyt kapott fiatalokból.Mert hogy kar volna ott a palánk mellet meg öregedjenek ezek a tehetséges fiuk minden tiszteletem velük szembe.Mert mikor ok játszottak a HC nal meg szurkoltam is nekik de hogy most mert nem szeretem a HC t az nem az ok hibája.
Iblisz eggyet ertek a hacelodes.........elmelettel.es bevallom probaltam barmennyire is probalok nem tudok steli parti lenni akkor sem ha pont veletek jatszik tul nagy az utalat ami osszegyult az evek soran.Az ujvarssal kapcsolatban is igazad van.De attol hogy valaki ujvarosozik odaig hogy steli-sc gyergyoban megrendezett kupa dontore a progym szurkolok egyresze roman zaszloval es "lupta steaut"skandalva lepnek be a palyara sulyedni kell rendesen lefele de jo melyre
remélem elégetni mentek a zászlót... XD
Vincenzo! Fiatalok most is játszódnak felnőttcsapatokban. Szerinted miért nincs juniorbajnokság? Mielőtt túlságosan elmerülnénk az EBEL-ről szőtt álmokban, a jelenlegi ligát kéne megerősíteni és szurkolni, hogy a Fradi, a DAB és a Miskolc túlélje a recessziót. Addig meg szezonról szezonra kell javítani a MOL liga színvonalát és erősíteni az utánpótlást. Mert jelenleg két dolog hiányzik leginkább egy EBEL-szintű bajnoksághoz: játékos és szponzor...
@vaze: MIntha nagyjából ugyanazt mondanánk, csak másképp :)
Akkor valamit félreértettem, bocs! ;) :)
@vaze: Te is, én is ugyanazt mondjuk, hogy hosszútávon kell gondolkodni, de ehhez folyamatos fejlődés szűkséges. Az első és legfontosabb a jelenlegi csapatok stabilizálása, és ezt írtuk mindketten.
@Vincenzo90: Milyen fiatalok? U20 mutatja, hogy egy válogatottnyi fiatal is alig van. Ifiben is csak egy fokkal jobb a helyzet. Ráadásul az U20-asok már rég a saját felnőtt csapatukban játszanak. Nem látom az a rengeteg fiatalt amiből kijönne pár éven belül az a plusz csapat.
Gyergyo - HC 2-3, vege.
Nem értem én a Gyergyót. Egyszer-egyszer nagyon jól játszanak, és veszélyesek akárkire, aztán meg folyamatosan kikapnak, és reménytelenül játszanak. Lehet, hogy csak egy jó pszihológus kéne a csapathoz... A HC-t is megszorongatták látom.
kik lottek a golokat tudja valaki
A HC ma a légiósai (és Mihály Árpád) nélkül állt ki. Elég harmatos volt a meccs szerintem, a Gyergyó a kettős előnyökkel nem nagyon tudott mit kezdeni, pedig volt egy pár belőle... Mondjuk nem lehet egyszerű Gyergyóban játékosnak lenni, annak alapján amit a Progym honlap vendégkönyvében lehet olvasni.
melyik meccsen volt gyergyoi szurkolo kezeben ,,lupta steaua''-s zaszlo??..aki ertelmeset nem tud mondani,az inkabb hallgasson ejsze..
mindenki itt ossza az eszt jobbra balra..szurkolni is tudtok szeredaban..amiatt le a kalappal..de ha veszit a csapat..akkor egy hetig mindenki kussol..se tvnek se ujsagnak se senkinek es semminek nem nyilatkozik senkiii..ugy az sc-nel mint a hc-nal..s amikor Gyergyo megverte 6-1re a HC-t..meg Ozimak volt az edzo..azt nyilatkozta a Gyergyo Tvnek h a birok a hibasak..no komment.. nem aszontam sztelinek drukkolok..senkinek nem szurkolok..nem mentem ki meccsre se..nem kivanom neznii brassot.de teny h ezutan soha nem fog szemernyi biztatas felmerulni bennem ha brassot latom..
koszii a fiuknak..harcoltunk..nem jott ossze..ez vann..sajnos..kulon koszonet Molnar Szabinak.Frenkinek es Vitonak..hAJráá Gyergyó!!
süti beállítások módosítása