HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Sille: Megbeszéltem Pat Cortinával

2008.11.28. 13:08 F. Kapus

Gyermekkori álmom válhat valóra áprilisban. Mindig arra vágytam, hogy egyszer A csoportos világbajnokságon szerepeljek, mondta a jégkorongblognak Sille Tamás. A HC Csíkszeredához szerződő játékos elárulta, átigazolásáról egyeztetett a szövetségi kapitánnyal.

Mint a válogatott hátvédtől megtudtuk, több ajánlata is volt, a legintenzívebben a Mol Ligából keresték csapatok. Először arra voltunk kíváncsiak, mi döntött a HC Csíkszereda mellett. "A körülmények, a biztos háttér és a kiemelkedő célok. Több versengésben is részt veszünk, a Mol Liga mellett a román bajnokságot és a román kupát is meg akarjuk nyerni. Természetesen nem titkolom, az ajánlat anyagi része is közrejátszott döntésemben."

Sille Tamás elmondta, nem kapott garanciát arra vonatkozóan, hogy mennyi játéklehetőséghez jut. Tudni kell, hogy a HC Csíkszereda jelenleg éppen kétszer annyi légióst foglalkoztat, mint ahányan egyszerre pályára léphetnek közülük. A Mol Liga-meccsekre öt légiós mezőnyjátékost lehet nevezni. "Mindig az edző dönti el, hogy ki, mikor, mennyit játszik. Nem ígértek semmit ez ügyben. Létezik egy csapaton belüli rendszer, és úgy tűnik, mindenki nagyjából azonos számú lehetőséghez jut."

Egy hete a negyvenedik életévét tapossa a Szlovákiában született védő. Felmerül a kérdés, meddig tervezi pályafutását folytatni. Válasza frappáns és lényegre törő. "Amíg kedvem lesz a játékhoz, addig a jégen leszek. Persze kell ehhez az egészség és kell egy csapat, ahol helyet adnak nekem. Egyelőre még mind a három feltétel adott. Amúgy a HC-val a szezon végéig állapodtam meg.

A klubválasztásnál fontos volt, hogy jó helyen játszhassak. Pat Cortinával egyeztettem, abban állapodtunk meg, hogy legfeljebb egy hónapot töltök el a csapatkereséssel. Próbált nekem segíteni külföldön a csapatkeresésben. Végül a biztosat választottam. Mivel december 1-jén lejár a Mol Liga átigazolási határideje, döntenem kellett."

Megkönnyítheti a beilleszkedést a sok szlovák játékos. Közülük többeket ismer Sille Tamás. "Stefankával nagyon régen még együtt is játszottam, az edzőnkkel, Marcel Ozimákkal pedig ellenfelek voltunk. Természetesen Foltinnal sem kellett bemutatkoznunk egymásnak."

Mint kiderült, pénteken nem lép jégre régi sikerei helyszínén, Székesfehérváron, de elképzelhető, hogy vasárnap már ott lesz a csapatban a Dab.Docler elleni fontos mérkőzésen.

30 komment

Címkék: cortina hc csíkszereda sille

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A fanyalgók ellenére sok sikert neki!
És kívánom, hogy (az egész válogatottnak is) élete formájában játszonm a VB-n! :)
sok sikert Sillének, bár szívem szerint, jobban elnéztem volna Dunaújvárosban piros-fehér öltözékben =)
Sok sikert neki kár hogy a S.C bal nem tudott megeggyezni.
Ezéért mást kellet igazolni és elnézve a játékos multját nem vagyok meggyöződve , hogy hátrány.
itt vannak a linkek.
sportclub.ro/
www.eliteprospects.com/player.php?player=24247

www.eurohockey.net/players/show_player.cgi?serial=41389
Szekely hokis tenyleg nem akarlak megbantani de mintha az Sc uj igazolasa a szezon elejen mar volt probajatekon az UTE-nel es valamiert elkergettek onnan -:)) tehat ott nem felelt meg . . . tenyleg ne haragudj csak ezt olvastam
igen én is olvastam.Ebben igazad van de Per Braxenholm se felelt me a S.C nak a Svéd fiatal védő most pedig a francia élvonalba játszik a Rouen nél ami vezeti a francia bajnokságot.... (ha jól tudom)
Tehát sosem lehet tudni lehet,hogy jó játékos csak nem illet bele a csapatba de lehet hogy a S.C nál se fog beválni de az is lehet hogy meghatározó ember lessz. Még nagyon fiatal. Amúgy jogosan a kételkedsz.... JA ÉS NEM HARAGSZOM
Minden jót hajrá S.C.
Csak a pontosság kedvéért: a francia bajnokságot (Ligue Magnus) a Széliggel, Ladányival és Vas Marcival felálló Briançon vezeti, a Rouen egyelőre a második. Az viszont igaz, hogy papíron a Rouen a bajnokság toronymagas esélyese.
Először is szeretném megköszönni MrBlue-nak a Bécsi büntetőlövőket még a szerdai cikk utáni kommentből.
F.Kapus, neked is köszönöm amit írtál. Megmondom őszintén mindig figyeltem a volán meg az osztrák honlapot és az NS-ét is, csak nemrég akadtam rá erre. Meg kell, hogy mondjam, hogy nagyon király. Nagyon jók a cikkek, gyakorlatilag a hírek szinte azzonal megjelennek, és a hozzászólók, hozzászólások is értelmesek. Csak gratulálni tudok hozzá és sok sikert a folytatáshoz! Azóta napjában többször is látogatom...
A cikhez pedig annyit, hogy én is olvastam korábban több hozzászólást, hogy így a Sille, meg úgy a Sille, öreg már, meg nem teszi magát oda... Ha jól emlékszem a VB-én "+7"-es mutatóval ő nyerte a +/- kategóriát. És ez egy nagyon fontos mutató a hokiban... Ez önmagáért beszél. Úgyhogy sok sikert Tanár Úr!!! (sokan csak így hívjuk a fehérvári csarnokban...)
En mint Sportklub drukker sok szerencset kivanok neki,a jelenlegi klubbcsapatanak pedig sok sikert a masodik helyhez!
koszi kekfeher, de nem irtad, hogy ki fog az elso helyen vegezni, ha mar ennyire "latszik" a vege...
Sok egészséget,jó játékot Tomi ! Mert akkor tudsz a válogatott hasznára lenni !
uraim, a kis Volán 3-1-re megy a HC ellen a 3. harmad közepén...
Hát, Sille hiába igazolt.. A nagy Volán pedig 2:2- re áll Grazban az 53. percben! Kéne az a 2 pont még 60 percen belül és akkor 6- 7 ponttal elhúznánk, főleg, ha a Ljubljana is kikap
Tényleg a kis Volánból nem tudunk senkit se felhívni (52 pont) vagy csak nem akarunk????
4-1 a vége, a kis Volán nyert, gratula nekik!
Sajna 5-2 oda a vége előtt 2 perccel.

Mi történhetett?
Na a nagy Volán meg 5:2.. 3 gól kevesebb mint 45 másodperc alatt.. Az utsó 2 gól közt 10 másodperc...
40 mp-n belül 3 gólt kaptunk.
Ajjajj....
A "LATOGASS EL SZEKELY FOLDRE" S Tamasnak is szolt nem jott hat elhoztak igy lessz ez ezutan. legyetek resen aki nem jon magatol azt megfizetik ha ugy se erovel csak azon ebredtek hogy a hc travellel a fenyoben (szalloda)ebredtek.
Nagyon el vagyok keseredve, sajnos ez most jelzésértékű...
4 sorral nyomták végig, készültek ránk. a 3. soruk 2x is betalált. Nem kell elkeseredni. A milliomos klubok csk ilyen Pagé- féle ármánykodással tudtak minket visszaszorítani.De már "csak" 8 meccs 52 ponttal!
Óriási gratula a kis VOLÁNNAK!!
A nagynak most sajna nem sikerült,de majd vasárnap a KAC ellen:)))

Am nem tudja vki, hogy mitörtént, mert 40 mp-en belül 3-at kapni:(((

HAJRÁ VOLÁN!!!!
jéééézus isten...
ez mi volt???
Kiváncsi vagyok, hogy mi lehetett abban a pár másodpercben...
Az utóbbi időben borzasztó Levente védőszázaléka, bár lehet, hogy csak kiszolgáltatott...
Az semmi, a drágalátos Red Bull másfél perc alatt kapott hármat Ljubljanában a legvégén, ezzel az egygólos vezetésből kétgólos vereség lett!!! (((-:

Pedig a livetickeren a tudósító már azt is megírta, hogy "éppen, hogy csak nyert a bajnok" ((((-: aztán gyorsan törölte

Mondjuk a másik szemem meg sír...
alpec: ezt a "borzasztót" nem mondanám. A Bécs ellen 93%-os volt és a bécsiek saját honlapjukon őt választották meg 1st Star- nak. Egyszerűen annyi, h 3 sorral nem lehet tartósan bírni ezt az iramot- csak Vienna Capitals szintű/árú légiósokkal
Elképesztő végjáték... Nem hittem a szememnek. Azt hittem a liveticker omlott össze, nem mi.
Óbasszus! Jönnek ránk,mint a higany!!!! ..rva annyát Pazsénak meg a Red Bull Salzburg Eishockey Ligának...
Mindkét szemem sír... az egyik a nagyok miatt
a másik meg, hogy ki akartunk menni egy farm meccsre is, de hogy ne legyek nagyon ideges, gondoltam, nem a hc ellenire kellene...
háááát kellett volna!...
Szép volt fiúk!
Nagyok! Nektek meg holnaputáááán beleadni mindent, mert 2:4-nél kivételesen örültem, hogy vezetnek a redbull labancok, de ezt akkor nem gondoltam volna, hogy így megfordítják... az utolsó előtti kettővel, az utolsó hárommal mögöttünk! Több, mint vészhelyzet... :S:S:S
A HC az első harmadban 1:1-nél üthetet volna 3 gólt is, de ők a nagyképű "csakazértis szépasszolom" játékkal elfecsérelte a lehetőségeket, azután meg futhatott az eredmény után. De gondolom majd ezt is -mint a tavalyi döntőt-, ráfogják a bírókra. Hajrá Volán! Vasárnap aki csak tud jöjjön szurkolni! Most szükség van mindenkire!
süti beállítások módosítása