HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Alba Volán–Olimpija Ljubljana 5-2

2008.10.21. 22:09 F. Kapus

Hullámzó teljesítménnyel, a végén magabiztosan verte az Alba Volán az Olimpija Ljubljanát. Az első harmadban jól, a második nagy részében gyengén, a záró harmadikban erőfölényben játszó Sator-csapat újabb szép sikert aratott tévés mérkőzésen.

Gyorsan vezetést szerzett az Alba, de hasonlóan hamar egyenlített a szlovén csapat. Ez az adok-kapok csakhamar megismétlődött. A második húsz percben nagyot fordult a játék képe, a hazaiak nagyon gyenge tíz-tizenöt percet produkáltak. Ekkor levegőben lógott az Olimpija gólja, de szerencsésen átvészeltük a nehéz időszakot.

A jó csapat egyik legfőbb ismérve, hogy gyenge játékkal is tud nyerni, gondoltuk ekkor. Másfelől abban bízott a közönség, hogy az Olimpija sem tűnt túl acélosnak, és a legfontosabb játékosai fáradtnak látszottak körülbelül a 35. perctől kezdődően.

Ez a befejező harmadban be is igazolódott, a húsz perc közepére felőrölte ellenfelét az Alba Volán, és két perc alatt eldöntötte a mérkőzést. Nagy öröm, hogy ezúttal minden sor jól húzott, öt játékosunk is két pontot szerzett. Couture gyönyörű gólt szerzett, Nagy nemkülönben. A vége tehát 5-2 lett.

A magyar bajnok két forduló alatt megháromszorozta a rájátszást jelentő helyhez szükséges előnyét. Jelenleg hat ponttal marad el mögöttük a kilencedik helyezett.

32 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Még így is elképesztően jó meccs volt. Szerintem. Igaz, hogy ez erős közepes volt a legjobbakhoz(!) képest, de akkor is...:)
A második EBEL közvetítés sem hazudtolja meg magát!
Kell a népnek a horror! :))) -mármint ilyen téren-

Gratulálok!
Várjuk a folytatást, a képernyő előtt is!
Couture nagy király!!!
1 gól, 2 gólpassz, 1 ippon!

Szép volt fiúk!

Ha összerázódnak a sorok, nagy dolgokat fogunk mi még itten látni!!!

HAJRÁ VOLÁN!!!!
Reméljük, hogy innen az Aréna mellől is látok majd több EBEL-t. Jártam én Fehérvárra 10 éve.
Ma kettős öröm ért, ha nyögvenyelősen is, de nyertünk, és VOLÁN SZURKOLÓ BARÁTOM visszajuttatta a sálamat! Vannak még jó emberek, jó vagy nálam egy sörre vasárnap, jelentkezz érte a Volán büntipad mellett a kék-fehér nagy zászlónál!!!!
Szép volt fiuk! A közönség nem volt ma vmi jó! Majd vasárnap, szükség lesz rá! Bár a hangom megint elment azért! :D
drukker60!

Sundin jó gyerek, csak kár hogy antialkoholista... A szesz szagát sem bírja... :)))))
Gratula a Volánnak! Ha olyan első soruk lenne mint a Ljubljanának, a bajnoki címért küzdhetnének. De ez egyrészt dicséret, másrészt pénz kérdése. Halló szponzorok, lehet, hogy világválság van, de a Magyar Hoki még Ausztriában is örök!
gratulálok a csapatnak, ma egy viszonylag gyenge teljesítménnyel is sikerült a győzelem, ami azt mutatja, hogy a Volán már tényleg egy komoly szereplő az EBEL-ben. Viszont már múltkor is írtam, a ma látottak alapján pedig méginkább úgy gondolom, hogy egyszerűen szarok vagyunk emberelőnyben. Nagyon lassan állunk fel, össze-vissza ütögetünk és csak a szerencsének köszönhető ha gólt ütünk. Sose hokiztam, de ezt tuti, hogy lehet gyakorolni. Még a tökutolsó Ljubljana is sokkal jobban csinálta az emberelőnyt, mint mi. Na de hát ha így is nyerünk 5-2-re, akkor ez legyen a legnagyobb baj... :-))
Gratula A Volannak Szekelyfoldrol. A tavalyhoz kepest (mar) oriasit alkottak a fiuk. Szerintem ennek fontos eleme a VB n szerzett rutin es onbizalom is. MOst mar csak tartani kell a ritmust es ne a 8ik helyett kinezni, mert arrol konnyebb lecsuszni egy ket rosszt meccsel, hanem valahol 4-6 hely kozul megpalyazni. Ez kesobb eros ellenfelek elkerulesben is segithet.
Az emberelenyos jatek az egesz Mol ligaban is gyengeseg. talan a DAB es steaua hozza valamilyen szinten. Igaz nem statisztikabol beszelek, csak figyelgettuk, ki hogy all fel. Sajnos ez CSikban is regota gond, pedig allitolag "feszt" gyakoroljak.
Szép volt fiúk. Harcos küzdelmes mérkőzés volt, aminek a 2.ik harmadában kissé beszorultunk, de szerencsére sikerült megúsznunk kapott gól nélkül. Nagyon fontos ez a megszerzett 2 pont, így a ljubljana magyon leszakadt a mezőnytöl.Az emberelőnyös helyzetekkel kellene valamit kezdeni, mert lehet mi vagyunk a liga legjobb emberhátrányos védekezői,de tutifix hogy mi használjuk ki legrosszabb % ban az emberelőnyöket
Gratulálok a CSAPAT-nak. Ma kissé tompák voltak az első, de legfőképpen a második harmadban. Küzdöttek a fiúk, de hátul sok hiba csúszott be. Az emberelőnyök kihasználása tényleg elég nehezen megy, de ez sok gyakorlást és rutint kíván. Az Olimpijaban sem a szlovén játékosok ügyeskedtek hanem a légiósaik. Az Olimpija a fegyelmezetlen játékosai miatt kapott ki, a harmadik harmad elejéig nagyon partiban voltak velünk. Couture elég jól játszott, Nagy Gergő és Kovács Süti szép gólt szerzett, s az ikrek is hozzátették a maguk meccsenkénti gólját. Alanennek volt egy kiugrása de a gól most sem jött össze, így alighanem ez volt a búcsúmeccse.
Szép volt fiúk! Várjuk a folytatást!
Nah, most értem haza. Hát ez nem meccs volt, hanem háború. Szerintem óvatosan kezdtünk, látszott, hogy a fiúk nem akarnak még egy grazos élménybe belefutni, a szlovének meg nagyon ránk készültek, így már az első pillanatról kezdve nagy csata volt a jégen. Az első gól varázslatos volt - Martz pontos passza, Couture nagy villanása, hát ezért tart légiósokat egy csapat, nagy játék volt. Sokat rontott ezen, hogy ugyanez a sor kapta az egyenlítő gólt, és hát ezt meg lehetett volna úszni, ha jobban takarítunk. A szlovének küzdöttek a korongért, mi nem, és bement.
A második gólunkban úgy láttam volt némi malac, de legalább villant az első sor is (Csicsó egyébként feltűnően gólerős idén, én ennek nagyon örülök!). A kettős emberhátrány nagy csalás volt, sajnos össze-vissza fújtak a bírók (később mi is kaptunk olyan előnyt, ami röhejes volt), de ettől függetlenül is bosszantó volt a kettős hátrány leteltekor gólt kapni - Szuper egyből elfeküdt, szerintem kicsit benne lehetett ebben a gólban (tény, hogy a gyerek egyedülmaradt, de akkor is).

A második harmadban... nos, nagyrészt közünk nem volt a meccshez, azt kell mondjam, a Ljubjana vérszemet kapott, és alaposan beszorítottak minket. Nagy mákkal megúsztuk.

A harmadik harmadra kijött minden feszültség, és szerencsére ez most nekünk kedvezett. Szerintem semleges szurkolónak is izgalmas, küzdős meccs lehetett, ahol nem a játék szépsége dominált, hanem az akarat. Nagy Gergő szép gólt ütött (lám, pár hete említettem itt egy kommentben, hogy én tőle várok olyan kiugrást, amit tavaly Sofi mutatott, és azóta ez már a második gólja), Sütié nemkülönben jól jött - Couture meg az egy gól két asziszt mellett párszor úgy felkente palánkra az ellenfelet, hogy öröm volt nézni. Nekem nagyon tetszett ez a terminátor sor, ha így folytatják, Couture-Mart-Kovács nagyon szép dolgokat fognak mutatni. Gyorsak, ombinatívak, és kemények, de durván (az nem semmi volt, amikor Martz egy kézzel eltartotta magától a ljubjanait, és mosolyogva figyelte, ahogy az vörös képpel üvölt neki).
Összességében meg kell állapítani, nem játszotunk jól, de ez egy nagyon fontos győzelem volt, és talán kellett hozzá a szerencse is, de hát jó csapatnak olyanból is van. Tovább tart a fehérvári csoda! :)))
A 8. helyen állunk az emberelőnyös helyzetek kihasználásában.
A középső harmad horror volta javából, de az utolsó kárpótolt mindenért.
Azt se felejtsétek el, hogy nem csak a volán fárad el, hanem a töbi csapat is, mivel ők is ugyanannyi meccset játszanak, mint mi.
De a VOLÁN most is jobban bírta a végjátékot mint oly sokszor, talán egy mérkőzés kivételével, az ellenfelénél.
Kiváncsian várom a mai döntést a Finnekkel kapcsolatban.
Talán a Vas Jánost haza lehetne hozni svédországból, tök utolsók a csapat körül is anyagi godok vannak.

Addig is és mindíg hajrá VOLÁN !!!!
Na most már tudok a meccsre is gondolni.....Szóval: a két finn nem váltotta meg a világot, a Couture nem lesz rossz ha így nyomja végig, a Martensnek volt néhány jó megmozdulása. Ami mindkettőnél látszott, nem félnek ütközni sem és viszonylag gyorsak is, de erre igencsak szükség lesz a következőkben is.
Hajrá Volán!!!!!!!!!!!
Vas Jánosék tök utolsók? Most nem néztem a tabellát, de múltkor vezették, és szinte mindig nyernek.

Nem tzévesztes össze Fekete egykori norvég csapatával? :-)
Ez az fiúk!!!!!
Csak így tovább..HAJRÁ-HAJRÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A tegnap hivott egyik hokis barátom hogy nézzük meg a Capitals Salzburg meccset.Nemet mondtam,akartam a Volánt látni a Sportklubon,és nem bántam meg! Igy az asszony is elégedett hogy otthon maradtam,a Volán is nyert´,szoval minden jo ha a vége jo.
Gratula a Volánnak,csak igy tovább!!!
Ez az, erről van itt szó... :DDDDD
A mai hírt elolvasva, kétségeim vannak, hogy Janiék az utsó helyen állnak...
Mi több Vas János a második sor oszlopos tagja!!!
Ma még kevesen cserélnék le a svéd extraligás listavezető csapat fix második sorában a helyüket egy magyar csapat bármely poziciójára.
Majd talán a nem túl távoli jövőben :)
Ez a forduló össze rázta az élmezőnyt, mivel a tabellát vezető Jesenice Klagenfurtban beleszaladt egy vereségbe (7-2). A forduló előtt második helyen álló Capitals hazai pályán kapott ki a Salzburgtól (5-9), pedig a 43. perc elején még vezetett 5-4-re, utána zsinórban kaptak még ötöt. Így most már csak 2 ponttal vezet a Jesenice a második KAC előtt, s a többi csapat között is csak egy pont különbség van. Nagyon sűrű a mezőny.
A Linz nyert Innsbruckban (2-3), a gyenge kezdést követően, nagyon kapaszkodik az élmezőny után. A Villach otthon verte a Grazot (4-1)
A 2. harmad nagyon rémisztő volt, a védők folyamatosan eladták a mi harmadunkban a korongot, Szupernek kellett bravúrokat bemutatni. A 2 finn sztem most már eleget bizonyított, azért, h megkapja a repjegyet haza. Couture nagyon szép gólt lőtt, majd a Martz fegyelmijével a 2. sorba felkerülő Nagy is szépen felnőtt a feladathoz. "Nyomtunk ezerrel"- na ezt nkihagyhatta volna a riportból, de sebaj, még csak 19:DDDDDDDD
Repül is a 2 finn..... - 'Malév- szignálzene'- Sok sikert a 2 nyelvrokonnak vami alacsonyabb szintű bajnokságban
Így van, véget ért a finnek tesztelése. A tény az tény, nagyon gyengék voltak. Sokkal többet vártunk tőlük, igaz az utolsó meccseken már kezdtek javulni, de ez már későn jött. Habár szerintem, ha a felkészülés kezdetekor már itt vannak sokkal jobban játszottak volna.
Ez van erős az EBEL, és mi csak jó légiósokat (persze akik számunkra is meg fizethetők) akarunk leigazolni
Sok sikert nekik.
Hajrá Volán!
Sokszor nem szeretem a statisztikát, de mindent elmond a finnek teljesítményéről, hogy Nyámnyila 1 góllal, 0 asziszttal, Alanen 0/0-ával zárt, ami ezért elég durva adat. Összehasonlításképp: Nagy Gergő 2 gólnél és 4 aszisztnál tart. Ha csak ennyit tud egy légiós, inkább játszanak a magyar fiatalok!
Alanennek volt egy gólpassza.
Kcs, igazad lehet, valami nekem is rémlett, de az EBEL honlapon ezt nem találtam meg. Sajnos a metszet így sem jobb, hiába egyértelműen tehnikás játékos mindkettő. Nagyon látszott rajtuk a meccshiány, Yun-Jilla ráadásul úgy mozgott, mintha szánkó lett volna rajta korcsolya helyett. A kapu előtt is nagyon gyengék voltak, azt ember azt hinné, hogy ennyi meccsel a hátük mögött nem jönnek zavarba, ha egy ziccert be kell verni. Hát tévedtünk.
Gratula a Volánnak! Nekem a kedvenc jelenetem az volt, amikor az Olimpija lehozta a kapusát, de csak 5 játékossal álltak fel bulizni. :D A bírók sem szóltak nekik. Biztos úgy gondolták, hogy kevesebben lehet játszani csak többan nem. :) Aztán buli után pár másodperccel azért felébredtek és bejött még egy játékos. Azért lol! :)
Készül a videó, előbb, de inkább utóbb fent lesz. Kábé holnap.
süti beállítások módosítása