HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Most először elfáradtunk

2008.10.20. 11:29 F. Kapus

"Jól kezdtük a mérkőzést, kiegyenlített játék folyt a pályán. A két csapat egyforma játékerőt képviselt. A Graz minden szempontból hazai pályán játszott." Ekképp fogott a vasárnapi győztes mérkőzés értékelésébe Énekes Lajos Alba Volán-edző. A lényeg a tovább gomb után következik.

"Palkovics góllal fejezett be egy akciót, majd Ocskay szerzett vezetést, mindeközben pedig Levente is nagyon jól védett, így előnnyel mentünk ki az utolsó harmadra.

Idén először fordult elő, hogy a záró játékrészben elfáradtunk. Az 50. perctől próbáltuk az eredményt tartani, átálltunk három sorra. A második bekapott gól után időt kértünk. Ezután valamivel jobban ment a játék. Mondhatjuk, ezúttal valahogy kihúztuk a végéig. A hosszabbításban egy-egy nagy helyzet adódott mindkét oldalon. Nagy hajtás, de passzív játék folyt a pályán.

A fáradtság ellenére megérdemeltük a győzelmet, mert nem játszottunk rosszul. És végre hosszabbítás után is nyerni tudtunk."

Ezúttal nem kapnak pihenőt a játékosok a meccs utáni napon. "Hétfőn délután öt órakor edzünk. Szelektív tréning lesz, ugyan mindenki részt vesz rajta, de akik sokat játszottak vasárnap, azok hétfőn kevesebbet mozognak majd."

A mérkőzést eldöntő büntetőlövéseknél először Fekete próbálkozott, kihagyta. Azután viszont háromszor is betaláltunk. Mivel Kovács és Palkovics gólja után 2-2-re állt a párbaj, még egy kör jött. Szuper megfogta a grazi kísérletet, Ocskay viszont nem kegyelmezett. Az idei első döntetlen utáni győzelemmel az Alba Volán 15 pontos, azaz máris annyit szerzett, amennyit az előző szezonban összesen.

Énekes Lajos tájékoztatása szerint semmivel sem gyakorolták többet, jobban a büntetőlövéseket az utóbbi időben, mint eddig általában. "Egyszerűen most szerencsénk volt, és jól lőttünk."

A két finn légiósról is szót ejtettünk. "Alanen végigjátszotta a mérkőzést, hajtott, probléma nem volt vele. De túl sok pluszt nem láttunk tőle, tulajdonképpen erősen átlagos teljesítményt nyújtott. A finnek sorsáról kedden döntünk."

Couture és Martens szintén egy hónapos próbaszerződéssel érkezett Székesfehérvárra. Ezért is érdekes, miként értékeli a szakvezetés produkciójukat. Természetesen egyelőre csak Couture-ét, mivel Martens csak kedden mutatkozik be, ha a papírjai teljes mértékben rendben lesznek.

"Couture veszélyesebb volt kapura, mint Alanen, igaz, pontot ő sem szerzett. Akadtak lövései, de ennél egy kicsit többre számítunk tőle. Biztató viszont, hogy jól működik együtt a második sor többi tagjával."

8 komment

Címkék: alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem meglepő, hogy elfáradt a csapat a végére, elég gyilkos sorozat ért véget vasárnap,hogy kezdődjön újra kedden.Egymás után 2 idegenbeli meccsre elutazni, játszani(nem is akárhogyan) majd hazabuszozni,mindezt 48 óra alatt,brutál fárasztó dolog.Az elsősor akik a gólok javát szerzik, rengeteg időt töltenek a jégen,(átlagéletkoruk 32-33év)ezért lenne jó az utóbbi időben tesztelt és most tezstelésre kerülő légiósok közül kifogni egy góllövőt, aki tehementesíthetné Ocskayékat.(tod jackson, junilla, alanen,)nem váltotta be a reményeket,most couture következik, bár szerintem a statisztikáit böngészve nem tűnik Gretzky féle gólzsáknak, de ki tudja, hátha az ebel jobban fekszik neki mint az amerikai liga.Szerintem a finnek közül (hazai meccseket láttam csak)junilla sokkal jobb ,mint Alanen,én őt próbáltam volna ki honfitársa helyett.Kedden gondolom a 2 új srác miatt egyik finn sem játszik majd, ez pedig azt jelenti a junilláéknak mint bizonyos helyeken a lófej a posta ládában.
ui:Engem nem érint mert minden hazai meccsen kint vagyok,de mintha a szerkesztők azt ígérték volna,hogy délelőtt lesz egy cikk,arról,hogy sport klub ad e még mérkőzést.
Így van, ígértem, nem tartottam be, az már szent. Most írom épp.
Egyetértek exL:1 kommentjével, én is Yli-Junila játékát láttam bíztatóbbnak a hazai meccseken. Persze lehet, hogy Alanen idegenben jobban nyomta de tény, h pontot így sem szerzett.

A rocker rendkívül technikás, csak sajnos piszok lassú, számos jó megmozdulást láttam tőle ami akár góllal is végződhetett volna, ha gyorsabb. A hasonlat sztem is igaz, miszerint a lófej postázásra került. Kár, mert bíztam bennük, de tényleg nem karitatív intézmény a Volán ahogy a többi csapat sem. Persze Sator mester érti a dolgát, szal bármi lehet :-))
Szintén a hazai meccsekből tudok kiindulni, azokat láttam. Papíron ugyebár úgy jöttek, hogy Alanennek volt több finn elsőligás meccse, de véleményem szerint Yli-Junnila mutatott eddig többet itthon. Pontokban persze nem dúskál egyik sem. De Junnila tényleg lassú. Alanen meg az itthoni meccseken teljesen eltűnt a mezőnyben.
Kaptak elég időt a fél év meccstelenség után, nem kellett volna mostanra belejönniük?

Azt hiszem egyetértetek, hogy lehet kifogni jobb északi légióst is, pl Riihijarvi/Vienna C.. Csak hát nagy úr a pénz, gondolom.
Sztem mehetnek haza. Helyettük meg talán, ha van rá mód, egy minőségibb támadó jöhetne. Mág ha csak akár Ő is próbajátékra...
Sztem mind2 finn elhúzhat haza. Amúgy pedig hatalmas nagyrabecsülés és tisztelet a csapatnak! 3 meccs hetente, jó is lesz egy kis hazai jég pár napig
Mást ne mondjak orosz másodosztály, vagy 1-2 évre kölcsönszerződni olyan 18-19 éves orosz srácokra akikről már most tudja a klubjuk, hogy 1-2 év és KHL, de annyira erős a nagycsapat kerete, hogy kiteszik őket a farmba.
Sokan, sokszor emlegetik Sándor Szilárdot, akinek a csíkszeredai szereplés már nem ad lehetőséget a válogatottba való visszatérésre. Nosza!
Ötletelhetünk itt mi a saját szórakozásunkra is nem kell ám azt tulságosan komolyan venni :)

Hokikori: a fiatal orosz lehetőség szerintem is remek ötlet lenne, nem is értem, hogy az elmúlt években miért nem jött össze ilyen soha. Lehet, hogy volt próbálkozás, csak az oroszoknak nem perspektíva ide jönni (lásd Galvins esetét, aki ugyan lett, de eléggé kimagaslót nyújtott még az EBEL-ben is - nem is maradt sokáig).
süti beállítások módosítása