HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Egri Jánost nem lehet megállítani

2008.10.18. 20:55 F. Kapus

Az egykori televíziós műsorvezető nemsokára betölti 72 életévét. A televízióval másfél évtizede szakított. Másik szenvedélye, a jégkorongozás öröknek tűnik. Hetente kétszer edz a mai napig. Hosszú szünet után nálunk képernyőre kerül Egri János.

Egri Jánost a közönség legutóbb a hatalmas sikert hozó, 2-1-es Magyaroszág–Svédország mérkőzésen láthatta a jégen. Akkor a szünetben büntetőt lőtt.

1972-től közel negyed évszázadon át vezetett a Magyar Televízióban műsorokat. Ismertségét vetélkedői alapozták meg, a Kérdezz, felelek! és az Elmebajnokság a mai napig etalonnak nevezhető. A kilencvenes évek közepe óta nem láthatjuk a tv-ben. A szakítás és a visszavonulás okairól is beszél videónkon.

Kevesbé közismert, hogy első tévés szereplése jégkorong-mérkőzésen volt, kommentátorként működött közre. Sokaknak még mindig meglepő információ, miszerint Egri János hajdanában jégkorongozó, mi több, válogatott jégkorongozó volt. A magyar jégkorongszövetség hivatalos statisztikái szerint 19 évesen mutatkozott be az élvonalban, és majd egy évtizedet lehúzott a Vörös Meteorban. 1964-ben az Építőkbe igazolt, ahol 35 éves korában fejezte be első osztályú szereplését.

A VM-mel három felnőtt magyar bajnoki címet szerzett, két válogatott mérkőzésen játszott. A hatvanas évek második felében egy évet idegenlégióskodott a francia Grenoble csapatában. "Abban a csarnokban játszottunk, amelyet akkor építettek a téli olimpiára. Csodálatos volt. Mindig 11-es mezben szerepeltem, szerencsére kint is megkaptam."

A jégkorongtól soha nem vonult vissza. Időközben a szövetség elnökségi tagjaként is segítette a sportágat. A mai napig mozgásban van, részt vesz az öregfiúk-válogatott edzésein. Kétszer egy héten, alkalmanként másfél órát hokizik. Aki nem látta még, nem hinné, hogy 72 évesen ilyen fiatalosan is lehet mozogni. Hihetetlen könnyedséggel korcsolyázik. Bár lassabb, mint a negyvenes-ötvenes generáció (Orbán, Hudák, Szajlai), ugyanúgy küzd a korongért és a gól ellen. Ha kell, ütközik, ha kell, térdre huppanva ment. Társai nem kímélik, küzdenek ellene, mint bárki más ellen. Közben pedig arcáról le nem kopik a mosoly.

A sport mellett a tanulásnak is fontos szerepe volt az életében. 1968-ban villamosmérnöki oklevelet, majd doktori címet szerzett a Budapesti Műszaki Egyetemen.

Egri János beszélgetésünk elején kérte, hadd beszéljen a Gyakorló Jégcsarnok átalakításáról. "Van egy nagy szomorúságunk. Szóba került, hogy a Gyakorló Jégcsarnokból kitiltják a jégkorongot. Nem magunk miatt emelem fel a szavamat, hanem azért, mert gondoljunk bele, mennyi budapesti fiatal marad így jég nélkül. És éppen most, amikor a jégkorong hatalmas sikereket ér el, elvesznek egy ilyen edzéslehetőséget. Megváltozott valamilyen módon az irányítás, és valaki azt mondta, hogy november 1-jétől itt többet ne legyen jégkorong. Érthetelen, elhibázott lépés ez. Szerintem azért ez valahogy meg fog oldódni, hiszen annyira értelmetlennek tűnik a dolog, pláne a szapporói siker után. Mindenki elismeri, hogy egy ilyen pici ország ilyen sanyarú lehetőségek mellett ilyen sikert ér el. Csak itthon nem igazán." Mire cikkünk elkészült, az ügy megoldódott, de úgy gondoltuk, nem vesszük ki ezt a részt – hiszen sokat elárul Egri János mentalitásáról.

Egri János a pályán lévő csapat bemutatásával folytatta: "Ez tulajdonképpen az öregfiúk-válogatott, húsz éve játszunk együtt. Vannak itt olyanok, akikkel annak idején a felnőttválogatottban is együtt játszottunk, például Ziegler János és Zsitva Béla."

Kiderül az is, miért szereti a sportágat, és miért szeret a jégen lenni. "Itt senki nem panaszkodik, és ez mindig így volt. Ha egy labdarúgó-mérkőzésen valaki elesik, többen viszik le hordágyon, majd kiderül, megütötte a csuklóját. Itt ilyen nem fordul elő. A legutóbbi világbajnokságon Szélig Viktort arcon lőtték. Két csere után tamponnal az orrában visszament játszani, törött orral. Ez a sportág ilyen. Biztosan nagyon elfogult vagyok, ennyi év után bocsássátok meg nekem.

Ha a Millenáris folyosóin végigsétál az ember, találkozik a Millenáris 100 éve című tablókkal. Az első években azért még nem voltam ott, de az ötvenes évek végéről származó fotókon már szerepelek. Akkor nyertem először magyar bajnokságot egy olyan csapattal, amely ma már nincs is. De ez a kevésbé fontos.

A lényeg, hogy hosszú évtizedeket töltöttünk el a sportágban, sok barát között. És nagyon kevés az ellenségem. Egy olyan kemény sportban, ahol nagyon sok a test test elleni ütközés. Könnyen jönnek sérelmek, sérülések. Csak egy kicsit kell a botot a végén kiengedni, és amikor koriznak melletted, hátraszúrni. Négy fogadat utána kiköpheted. De ez itt nem történik meg. Pedig az élet más területén bizony erre akadnak példák.

Meg lehet nézni, hány ember játszik itt, és nem a kórházban ül egy padon, és várja, hogy beszólítsák. Hanem talán egy kicsit lassabban, mint régen, de jégkorongozik."

Más sportágak sikereit is nagyra tartja. "Miért van az, hogy a női kézilabdázók és a férfi vízilabdázók ilyen népszerűek? Mert egységes csapatot alkotnak, és mindenüket kiteszik a győzelemért. Ugyanez igaz a magyar jégkorong-válogatottra is."

Rövid múltidézésre kértük. Hogyan került kapcsolatba a jégkoronggal? "Közel laktunk a műjégpályához. Édesapám négyéves koromban kivitt. Ő elegánsan, kalapban, én pedig nyakig havasan, egy csatolós korcsolyában csúszkáltam. Ha belegondolok, hogy hány éve ennek, és még mindig szeretem csinálni.

A későbbiekben nagy előny volt, hogy az ember utazhatott, külföldi kapcsolatokat építhetett, amikor mások csak háromévente léphették át a határt. Mi pedig játszhattunk Belgiumban, Franciaországban, Németországban. Nagyon sokat segített nekünk ez a sportág. 1968-ban a Grenoble csapatában, az újonnan épült csodálatos csarnokban játszhattam, amikor még senki nem szerepelt külföldön, nem úgy, mint ma."

Egri Jánost meglepte a szapporói siker. "Az ember nem szövögetett A csoportos álmokat. Sok helyen jártam a világban. Mások a létesítményviszonyok, mások a lehetőségek. Hány játékos közül választhat a szövetségi kapitány Szlovákiában vagy Kanadában? Több tízezer gyerek játszik ott. Milyen esélyeink vannak, de őszintén?

Most megjósolom, ha májusban netán kiesünk, azt mindenki kicsit keserű szájízzel fogja tudomásul venni. Ahelyett, hogy azt mondanák, ez a papírforma. Az a csoda, hogy oda bekerültünk egyáltalán. Gondold el, hogy Jaromir Jagr, az egyik legnagyobb NHL-sztár nem hazament, hanem az orosz ligába. Vajon miért? Nyilván az előnyös szerződés miatt. Tudjuk az összeg nagyságát. Na, ezzel kell összehasonlítani Ocskayt, Palkovicsot és a többieket. És nem a pénzről szól a dolog, hanem hogy a jégkorong ilyen óriási népszerűségnek örvend, még azt is mondhatnám, ekkora üzlet. A pénz nagyon sok dologban egyeduralkodóvá vált. Ezt igazán csalódottan veszi az ember tudomásul."

És ha már nagy játékosok neveit említette, nem rest megosztani velünk egy régi élményt. "Igazán nagy játékosokat is ismertem, mint Wayne Gretzky. Vele egyszer teniszeztem is. Nagyon-nagyon értelmes fiú, és igazi legenda lett belőle.

Emlékszem még olyan orosz nagyságokra, mint Firszov, Harlamov. Ők is korszakos játékosok voltak. Firszov különösen. Zseni volt, aki saját trükköket talált ki. Amelyeket ma már minden ifi meg tud csinálni, de akkor minden bekk hanyatt esett, amikor a saját korcsolyájára hátrapöcintette a korongot, és újra visszarúgta az ütőjére. Akkor ezeket a megoldásokat még az ellenfelek is megtapsolták. A másik sikerének örülni, az lassan olyan múló betegségnek tűnik."

Fontosnak tartja az élsport sikereit. "Az, hogy az egész magyar társadalom elkönnyezte magát, amikor a vb-n a himnuszt játszották a jégkorong-válogatottnak, felemelő volt. Ezt az örömöt nehéz bármi mással helyettesíteni. Én még a Kisstadion megnyitóján is játszottam mint magyar válogatott. Nyitott pályán, zsúfolt lelátók előtt. Eljött az apukám is, és nagyon boldog volt, hogy a fia ilyen csapatban pályára léphet."

Az intellektualitás könnyen megfér egy olyan fizikai játékban is, mint a jégkorong. "A test test elleni játékot megengedik a szabályok. Ha fel vagy öltözve, és tudod, mi következik, nem lesz semmi bajod. Azért van a kesztyű, a sípcsontvédő, a vállvédő, hogy megvédjen. Ha a villamosmegállóban állsz, és valaki kupán vág, arra ott nem számítasz, az ellen védtelen vagy. Nem az a cél, hogy sérülést okozzak a másiknak. Az lehet, hogy a játék hevében összeütközünk, de ebben nincs harag."

Nem bánta meg, hogy eljött a tévétől. Mint a videón is elmondja, az élet tanulsága, hogy egy idő után nemet is lehet mondani, továbbá, hogy a dolgokat abba is lehet hagyni.

De a sportbeli sikereket nem tekinti életcélnak. "A gyermekeim nem jégkorongoznak. Fiam katamaránozik, kislányom mindennap fut. Nem versenyszerűen sportolnak, ami nem is baj, hiszen valljuk be, az élsportnak sok hátulütője is van.

A legeslegfontosabb, hogy ha egyetlenegy igazi büszkeségem lehet, akkor az az, hogy a gyermekeim közül egyik sem cigarettázik, egyik sem iszik, kávét sem fogyasztanak. Természetes módon élnek. Reggel sportolnak, ennyi. Nem minden szülő tudja elmondani, hogy a gyerekeit ilyen pályára tudja állítani."

Elérkezik az edzés utolsó cseréje, és Egri Jánosnak újra pályára kell lépnie. "Látjátok, tényleg nélkülözhetetlen vagyok."

123 komment

Címkék: videók egri jános

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagyon jó cikk. Egri számomra régebben is szimpatikus, rendkívül értelmes ember benyomását keltette - örülök, hogy többet megtudhtattam róla.
Az öregfiúk amikor külföldre mentek ,mindig őt tolták előre a fogadóbizottságoknál, mert tudott vagy hat-nyolc nyelven beszélni:)
Bocs, jelenleg is tud...
Szuper :) Éppen a napokban tanakodtam, mi lehet vele. Örülök neki, hogy egészséges, és aktív. Bennem inkább a Játék a betűkkel c. műsora maradt meg.
totális respect Egri Jánosnak.
Remélem azért a Sport TV-n, vagy ahol adják a válogatott meccseket majd, feltűnik még.
Én meg tényleg nem néztem ki belőle, hogy ennyire értelmes. Pozitívan csalódtam.
én a Kérdezz!Feleleket szerettem nagyon, még társasjátékban is megvolt!
örülök, hogy 72 évesen is ilyen jól van Egri János! (pont egy hete jutott eszembe a buszon, hogy mi lehet vele, él-e még egyáltalán)
nagyon örülök ennek a bejegyzésnek. Én nem voltam oda a vetélkedőiért, vonalas, modoros műsornak tartottam a műsorait. De manapság nagyon felértékelődnek bennem azok a régi arcok, akik nem csináltak magukból bohócot a kereskedelmi TV-kben.
Úgy kb. 15 éve találkoztam vele személyesen. Már akkor elképedtem, hogy milyen jól tartja magát mind szellemileg, mind fizikailag. Pedig akkor még csak 57 éves volt, de az akkor nekem nagyon soknak tűnt az én húszomhoz képest. Ha választhatnék, én is ilyen szeretnék lenni 72 évesen.

dy
Ez most de jol esett igy estere :)
A sportmúltjáról én nem is tudtam, csak műsorvezetőként ismertem. Amiért főleg becsülöm, hogy ember tudott maradni, és nem vált olyan visszataszítóan arrogáns, tudálékos, ripacs celebbé, mint legfőbb tévés riválisa...
Hajrá Jani Bácsi!
Kívánok jó egészséget, és még sok-sok jégen töltött órát!:))
Még ma is Kérdezz! Felelek-ezünk, mostmár a gyerekkel együtt, én onnan emlékszem rá. Nagyon értelmes, szimpatikus ember! Jó egészséget sokáig!
Le a kalappal előtte!! 72 évesen ilyen frissen szellemileg, és fizikálisan egyaránt!! Bámulatos, irigylésre méltó és követendő!!!
Long live Egri János!

Ja és le a kalpaggal is.
Nagyszerű ember, 72 évesen ha lehet mondani, még nagyobb figura, mint volt. Irigylem a józanságát, mértéktartását, a legjobb római jellemet idézi bennem. Minden jót kívánok neki!
Tihanyban a Gödrösben láttuk párszor nyáron, a bankos strandra jár fürödni a feleségével. Vékony, kisportolt, jó tartású ember, jó tudni, hogy van élet a klimax után, gondoltam is milyen jó formában van az öreg, letagadhatna egy tizest, pedig már 60 körül lehet :)
Feleannyi idős se vagyok, mint ő, de irigylem a derűjét, a nyugalmát és a fizikumát.
"Nem nagyon bántam meg, hogy eljöttem a televíziótól, mert azóta ott csodálatos mélységeket hódítanak meg" :-D zseniális szöveg
Ha valaki, ő igazi példakép lehet. Már a televíziós munkásságával is, de azzal is, ahogyan az üzleti életben is bizonyított, és ahogyan a mai napig is őrzi szellemi és fizikai kondícióját.

A Kérdezz-Felelek társas enkünk is megvan, most nyáron is jót játszottunk vele, igazi örök darab. Hiányoznak ezek a műsorok a tévéből, és ő is. Régebben még a Sport1-en szakkommentátorkodott, igazán meghívhatnák többször.
Simán lecserélném vele a nagyképű és buta Vágót (vigyázat! a lexikális tudás, a műveltség, és az okosság három különböző dolog). Az Elmebajnokság volt a kedvenc műsorom, a többire homályosan emlékszem.

De a mostani videón hátborzongatóan hasonlít a Latabár Kálmánhoz...
sajnos semmit nem tudok hozzátenni, az előttem szólók mindent elmondtak :)
bár sok ilyen mentalitású embör lenne ma is a tévében, meg mindenhol... remélem, 72 évesen "csak" ennyire leszek fitt magam is. az ő műsorai, főleg az Elmebajnokság az egyik első tévés emlékem, mellesleg nagyon pozitív :)
ahogy a vulkániak mondják: Hosszú, boldog életet, Egri János!
én Vágót is respektálom, de Egri János tényleg csak egy van, le a kalappal előtte.
Egri Dzsonzon for prezident!
Nagyon megható, hogy pont itt, a blog.hu-n, az internet késdobálójában olvasni ennyi egyöntetűen pozitív véleményt.
Gratula és respect Egry!
Nem tudok hová lenni a meglepetésről, én tényleg nem gondoltam volna, hogy az Egri már 72. éves. Most, hogy a videón láttam, most meg nem tudom elhinni. Fejre egy jó ötvenest tippelnék, mozgásra még annyit sem. A 72 éves embereknek azt szokták tanácsolni, hogy télen ne menjen az utcára, mert elcsúszik és kampec. A korcsolyázásra a tanácsok kevésbé szoktak kitérni.
Bocs, Egri, csak Bódy Sylvy járt az eszemben...
Á, basszus, mekkora arc!!!
Ez eszméletlen, én fele ennyi idősen nem tudok így mozogni, félelmetesen friss, a tévéről pedig állati találókat mondott!
1. Istenem, él meg a sajtó! Ez egy topcikk.
gratulálok, akárki írtad.
2. Egrit miniszterelnöknek, minyimum, a többi hazug redva húzzon a rákba, (Ibolyka, Gy. F., O. V. Kókadt Jani, etc.)az összes szar helyett egy ilyen mértéktartó embert kívánunk! Ez a pali, ma este visszaadta a hitemet.
3. Itt ebben az elkúrt országban csak mélységeket hódítottunk meg, s most tessék, előlép egy 38 éves bőrbe bújt 72 éves, aki példát mutat, hogy kell magyarnak, értelmiségnek lenni. Földig hajoltam.
Én még a Játék a betűkkelre is emlékszem, bár akkor még gyerek voltam.
Akinek eszébe jutott az interjú készítés Egri Jánossal, az menjen haza, nézzen bele a tükörbe és veregesse meg a saját vállát.

Hosszú-hosszú idő után látok egy normális, nem nagyképü, teljesen emberi mivoltát megőrző polgártársamról egy interjút.

Szépen ejti a szavakat. Értelmes, összefüggő mondatokban beszél.

Végre jó látni egy E M B E R T a sok ostoba között.

Remélem, hogy 10 év múlva is eszetekbejut csinálni vele egy interjút.
Teljesen egyetértek. Ez a riport a blog legjobb cikke eddig, gratulálok!
Sportos életmód, műveltség, humánum.
De kevesen rendelkeznek eme tulajdonságokkal!
Mint egy friss tavaszi szellő, olyan a személyisége. Jó volt olvasni Róla és visszaemlékezni a munkásságára.
Minden jót kívánok, őszinte tisztelettel!
Tényleg "érdekes" emberként mutathatnák be a tévében. Sajnos a televízióban tényleg egyedi az eleganciája és hogy nem magát tolta előtérbe (nemcsak ma, a Rózsagyuri meg Vitray féle kortársai közül is kitűnt ezzel). Nem lehet összehasonlítani senkivel.
Szerencsére hokimeccseken azért többször is láttam az elmúlt években szakérteni. További jó egézséget!
Még valami: állítólag fantasztikus memóriája van, gyerekkoromban azt hallottam róla, hogy képes megjegyezni az 52 lapos franciakártya-pakli kártyáinak sorrendjét úgy, hogy egyszer végignézi a paklit, és utána hibátlanul visszamondja.

Kár, hogy az interjúban erre nem kérdeztek rá. :D
Jó fej ez az Egri János.
Le a kalappal Egry János előtt. Emlékszem a sportközvetítéseire, és a vetélkedőire is. Azt nem is tudtam, hogy hokizott. Arról nem is beszélve, hogy még mindig. Sok ilyen emberre lenne szüksége ennek az országnak. Szinte hihetetlen, hogy már 72 éves.

Nekem gyerekként Egry, Knézy és Vitray volt a sport a TV-ben. Vitray és Egry meg a vetélkedők. Intelligens, művelt, széles látókörű emberek. Sok ilyet nekünk.
Egri János Rulez!
Remélem jócskán túllépi a százat is, ilyen ember megérdemli.
Mély tiszteletem Egri úrnak, micsoda fantasztikus és követendő példát mutat, hogyan érdemes teljes és tartalmas életet élni még idősen is! Ilyen emberből kellene sokkal-sokkal több ebbe a nyomorult világba, ezzel a mentalitással és mély bölcsességgel, a sok műmájer percember helyett. Van még normális ember a földön, köszönöm!


Köszönöm a posztot!

Jó volt látni-hallani Egri Jánost és tudni, hogy jó egészségnek örvend.

ennek most megörültem, tényleg, én is. örülök, hogy még 72 évesen is ilyen formában van, mind szellemileg, mind fizikailag. ha én is ilyen lehetnék... nemhogy 72, de 52 évesen...
Legelőször is éljen sokáig Egri János :-))) Tényleg példaértékű.

Másodsorban meg nézze meg őt az összes médiazsurló és bulvárbányász, (meg bulvárújság és kerTV fogyasztó) utána nézzen a tükörbe, és vonja le a következtetéseket...
Valahol nagyon sajnálom, hogy nem tér vissza a televíziózáshoz, bár megértem, és valószínűleg jól is döntött. Nem modorosak voltak a műsorai, hanem igényesek. Neki elhittem, hogy tudja, nem csak elolvassa papírról, bár nem éreztem, hogy el akarja hitetni.

Még nagyon-nagyon sok ilyen mosolyogva jégkorongozós évet kívánok neki!
Ezek ernek valamit! Surun egyetertenek az elottem szolokkal minden teren (jokivansagok, csakigytovabb, eztnezzetek, stb.)!
Orulok, h jol van, tovabbi sok egeszseges evet kivanok neki!

Es tenyleg jo ennyi pozitiv hozzaszolast olvasni. Meghato.
Játék a betűkkel forever rulz.
Egri János meg éljen sokáig, ezt igazán érdemes volt végigolvasni és nézni.
Ha mindenkinek közel hasonló lenne az életfelfogása mint neki, akkor ez az ország nem itt tartana!
Értelmes, tiszteletreméltó, szimpatikus ember...Nagyon jólesik néha ilyenekről is hallani...
Le a kalappal!

Először is Egri János hihetetlen tisztelettel beszélt a riporterrel, nem oktatott, mint egyes világmegváltók, mint pl. a Vágó vagy a Vitray amikor visszaemlékezik, de közben közvetlen volt és nem magamutogató. Szóval mint látom maradt igazán szerény.

Egyébként nagyon jól tartja magát, és még mindig jól mozog a jégen, ilyen idősen is. Szívesen megnézném egy öregfiúk meccsen ...

Mindig is őt tartottam a legjobb tévés műsorvezetőnek. Bár volt itt Van benne valamitől 100ból 1ig mindenfajta vetélkedő, de azért Egrinél soha sem Pamela Anderson mellméretét kellett kitalálni.

Egrinek mindenkitől eltérő egyéni stílusa volt. Sokan kimértnek, túl tudományosnak érezték, de a legnagyszerűbb és legértelmesebb műveltségi vetélkedői neki voltak anno a királyi tévén. Ha jól emlékszem még Gál Noémi, a tv2 időjósa is Egri egyik műsorában futott be, mint "segítő". Utána az összes többi "műveltségi vetélkedőben" (A Van benne valamitől a már nem tudom milyen macskáig, Szerencsekerékig) műsorban feltűnt egy-egy szépség ... :D

Nagyon örültem ennek a riportnak.
gratulalok a post keszitojenek es az indexnek is hogy fooldalra kerult. remelem nem csak ejjelre marad kint.
jo olvasni az ilyen cikkeket.

Egri Janosnak pedig hosszu es egeszseges eletet!
igen, az ő vetélkedői alatt voltam gyerek, bár akkor még lövésem se volt, mit csinálnak ott (annyira apróság voltam eleinte még), de megragadt egy életre az a szint. nagyon jó, hogy kiszállt ebből a mocsokból, amit ma tévének mernek még mondani.

fenébe, miért nincs egy kormányra való Egri Jánosunk? ...
Azér durva, hogy 72 évesen engem pályán enyhén leégetne :P
Megnyerő személyiség, értelmes ember, aki nekem nagyon hiényzik a képernyőről..., pedig én gyerekként láttam és hallgattam őt! Példamutatő ember! Kár, hogy kevés van belőle és valahogy ezek nincsenek reflektolfényben....vajon miért? (kérdésem álnaiv)
Kolléganőm említette, hogy vele egy utcában lakik A MESTER, és bár sajnos nem látjuk a tévében, azért Ő még tartja magát, elegánsan felöltözik még egy kutyasétáltatáshoz is. (Manapság már ez is hír és erény. :-)

Egyébként úgy tűnik, hogy a velem nagyjából egyidősek (~34) közül sokan megszerették, és hiányolták is a képernyőről, pont akkor, amikor az igénytelenség megkezdte hóditó körútját csonka Magyarország tévés kultúrájában.

Örülök a cikknek, a MESTER-nek pedig további jó egészséget kívánok!
A legnegyobb arc volt a tv-nél.Egy ország szerette a müsorait,nekem A kérdezz,felelek volt a legnagyobb kedvencem.Kár,hogy már nincs ilyen müsor és müsorvezetö!Csak ez a sok csira önjelölt macskajancsi!Egri J forever!!!
EMBER
Így, csupa nagybetűvel.

Emberség, műveltség, értelem, humor, optimizmus, egészséges életmód, és tartás.
És - teljesen jó értelemben véve - egy igazi, régi vágású úriember.
Több ilyen kellene!!

A poszthoz gratulálok: öröm volt olvasni és hallgatni!!

Egri Jánosnak pedig további jó egészséget - és még legalább 72 évet kívánok!!
Nekem rendszeresen eszembe jut, hogy mi lehet vele, de most végre van hír róla.
Az is szomorú, hogy tavaly volt 50 éves az MTV, és egyetlen műsorban sem láttam, pedig még a kereskedelmi tévékből is elengedték az ottaniakat (pl. a Vágót), hogy emlékezzenek. Persze lehet, hogy azt sem vállalta, bár kétlem.
Hú, de nagy öröm volt számomra ez a riport. Pár hete kérdeztem a feleségemtől, hogy mi lehet Egri Jánossal, rég nem hallottam róla. Nagy öröm látni ezt az EMBERt, követendő az életvitele.
gyerekkoromban nagyon szerettem a műsorait, sajnáltam, hogy eltűnt a "színről".
Én pont fele ennyi idős vagyok, most hagytam abba a versenysportot (foci:), de egy ép izületem, porcom, szalagom nincs...
Jani bácsi, hogy csinálja???
Mondjuk 30 év sportpályafutás alatt engem sem hoztak le hordágyon, gondolom a sok sérülten tovább játszott percek levét iszom:)
Remélem Egri úr 100-ik születésnapjáról is olvashatunk!
Jó egészséget!
le a kalappal!
így kell ezt csinálni!
Leges-legelőször is gratula F. Kapusnak a post-ért, szenzációsan hangulatos, igazi élmény nézni és olvasni. Aztán természetesen hatalmas gratula és respect Egri sporttársnak, de hát ezt már annyian leírtátok... ;-)
Még valami: ALÁZAT - ezt érzem a riportból és ezt mindig is nagyra tartottam. Le a kalappal!
Ritka jo ember, igazi peldakep lehetne sokak szamara! koszonjuk a cikket!
"Most visszamennék a jégre ha megengeded!" - ebben benne van minden.

Baromi szar napom, inkább hetem volt, de most vidám lettem ettől a cikktől. Köszönöm az írójának és Egri Jánosnak. No meg a sok kommentelőnek, hogy ilyen pozitív a visszhang.
A leges-legnagyobb über maxi riszpekt Egri Jánosnak. Külön tiszteletet érdemel, amiért nem vesz részt a tévék mélyrepülésében.

Szeretnék majd én is 72 évesen ennyire friss lenni testileg-szellemileg.
Ebben az egészben csak az a tragikus, hogy pont az ilyen emberek tűnnek el a képernyőről, akik példaképként állhatnának a lusta kölkeink, és a még lustább szülők előtt.
Azon gondolkoztam, hogy milyen szép, egészséges gerinc kell ahhoz, hogy az ember a számtalan, csábító és pénzes hívás ellenére is nemet tudjon mondani a képernyő álszent csillogására, és lazán elmatasson éveken át a Füles hasábjain egy kis játékkal.
A kölköm még csak 2 éves, de már most próbálom neki az ilyen embereket példaképként bemutatni, amíg még látni ilyeneket.
Még szerencse, hogy Kepest nagy nehezen visszahozták az m1-re, így megint van valaki, aki értelmes műsorokat is le tud tenni a képernyőre.

Jó egészséget, és hosszú életet az ilyen értelmes embereknek!
A hetvenes években néhány alkalommal szilveszter délelőttjén összejöttek a Kisstadionban sportolók, zenészek egy kis csúszkálásra.
Az egyik kapuban Ebedli Zoli állt, (nem tudott korcsolyázni, odatámasztották, kapaszkodott a vasba)Martos és Nyilasi egész ügyesen terelgették a pakkot, a túloldalon Solymos Tóni és a Mester.
Akkor láttam őt játszani, esztétikai élményt jelentett a mozgása, azóta sem láttam ennyire elegánsan korcsolyázni senkit sem.
Nagy-nagy köszönet a szerzőnek, hogy hallhattunk egy EMBERT! Isten éltesse!!! (Kajla vigyázzatok rá!)
Ez igen meglepett, de nagyon jól esett !
Nem ismerem személyesen, de ezt mostmár sajnálom.

Gratulálok és jó egészséget !
Ahogy írta valaki, igen, Tihanyban a Gödrösnél van nyaralója Egri Jánosnak. Tudom, mivel pár számmal odébb vagyunk mi is. (14)
Ezúton is üdvözlöm Egri Jánost, és nagyon jó egészséget kívánok neki!
Meglepett, hogy 72 éves, nem hittem volna.

Amúgy nagyon kedves ember. Szoktam neki köszönni, vagy autóból integetni és mindig visszaköszön.
Van egy aranyos kutyája is.
Egy bánatom van csak, hogy tavaly nem tudtuk átcsábítani Kérdezz feleleket játszani mikor lenn voltak a barátaim. Ezt az egyet nagyon sajnálták.
Mondták, hogy ez egy nagy vágyuk lett volna :)
Sebaj, jövőre majd ismét próbát teszünk. (nem tudta jó barátom személyesen megkérni, így csak írt neki)

Tényleg ő egy olyan tévés személyiségként maradt meg bennem, akinek van tartása, és nem vált celebbé! (utálom ezt a szót)

A cikk írójának pedig gratula! Ritka ilyen normális ripotot itt olvasni. (van tartalma is)
Húú, ez über fasza volt, bárcsak minden napom így indulna! Köszönet a szerzőnek riportért, köszönet az Indexnek a címlapért és első sorban köszönet Egri Jánosnak, hogy élő példaként mutatja meg, hogy van élet az igénytelenségen és a ripacsságon túl is. És nem is akármilyen! Minden tiszteletet és jókívánságot megérdemel ez az EMBER!
Ugyanakkor átgondolhatná még egyszer ezt a képernyős visszatérést pont azért, hogy példát mutathasson és reményt nyújthasson, hogy nem csak ennek a jelenlegi TV mocsoknak van ma létjogosultsága Magyarországon.
Hosszú, egészséges életet kívánok neki, remélem majd még száz évesen is meghúzza a "firszovot", mielőtt felrakja a pipába!
elmebajnokság Héti Aporral...:)a mai napig ezzel a névvel zrikáljuk(persze pozitívan)a társaságban az épp okosat mondót:)...akkoriban azért néztük a műsorát, mert érdekelt minket, és nem mert épp az ment a tv-ben!ez a cikk egy harsány, jószándéku JÓ REGGELT! kívánt nekem!üdv: EGRI ÚR-nak is, és a SZERKESZTŐ ÚR-nak is!
VÉGRE!!!

A mai világban ritka egy ilyen cikk, ami mind a megírás módját, mind a bemutatott embert tekintve csak elismerést vált ki az olvasókból!

A cikk olvasatán, Egri Jánosra visszagondolva, se egy női testrészt, se egy kisebbséget, se egy árva politikust sem kíván beírni a kommentbe senki.

Egri János sohase monnyonle :-)))
Szereny, udvarias, igenyes, kivalo ember.
Jó egészséget még sokáig Egri úrnak. Öröm ilyen embereket ismerni, ha csak a képernyőről is.
Minden tiszteletem Egri Jánosé. Igazán kiváló ember.
Héthy Apor :))) (OFF aki szintén érdekes figura ám ... hu.wikipedia.org/wiki/Apor )
72 éves és így korizik? Apám...
Egri hatalmas volt a Kérdezz Felelek- ben is. És ő a példa rá, h miben is különbözik a jégkorong a focitól: egy villamosmérnök művelt sportember egyben. Melyik focistánknak van doktorija? Azért a VB-n vagy olimoiai selejtezőn meghívhatnák vendégnek a közvetítések közti szünetekre elemzni
Egy színes tévét nyertem "tőle" 1979-ben (Lehet egy kérdéssel több). Azelőtt és utána is szinte minden általa vezetett műsort láttam és szerettem. Igazi, igaz úriember. Nívós karakter, meghatározó személyiség. Jó ízlése visszatartja a közszerepléstől. Megértem, pedig nagy kár. Pusztán megjelenésével is óriási tettet hajtana végre a közéleti példaképek meghatározásában. "Sajnos" bölcsebb annál.
Hátha ...
Őszintén szólva egy cseppet szomorú lettem, miután meghatottan végig könnyeztem ezt az cikket, a videót és a kommenteket. Ugyanis belegondoltam, hogy itt rothadok a monitor előtt átlag napi 12-14 órát munkahelyi ártalom gyanánt, olvasom, figyelem a híreket, eseményeket a világban nem csak napi, hanem percnyi szinten - szintén munkahelyi ártalomként -, ennek a fizikumot deformáló életmódnak köszönhetően 44 évesen túlsúlyos lényként tengetem a mindennapjaimat és még ezt a nyüves válságot is meg kellett élnem, annak minden jellemhibát előhozó katarzisával egyetemben. Erre most "idejön" nekem egy 72 éves "taknyos" - nem lehet jobb szót mondani rá, mert arcátlanul frissen, fiatalosan mozgó, életvidám ember Egri János, akinek ha nem lennének ráncai, akkor simán lehetne kis kedves suhanc a játszótérről -, aki nem elég, hogy virgonc, de jól nevelt, tapintatos, figyelmes, udvarias, kulturált, és dühítően lehetetlen rosszat mondani rá és ráébreszt, hogy amit az utóbbi pár évben csináltam, az egy iszonyatos ökörség.
Most például ahhoz van leginkább kedvem, hogy kimenjek az erdőbe túrázni, ahogy azt rendszeresen tettem évekig és vastagon lexarjam azokat akik miatt idegesítettem-idegesítem magam napi rendszerességgel és megint ÉLJEK!
Az a legkevesebb, hogy egy ilyen természetű ember legyen a "president" és ne egy... pardon, mégis jobb, ha nem mondok semmi megosztót ebben a posztban és kommenterdőben, mert besározná már a név is ezt a romlatlanul üde hangulatot.
Végtelen hálás vagyok ezért a cikkért és azért a felismerésért, hogy van még értelme csinálni itt valamit. Köszönöm szépen, Egri János!
Ma már a labdarugásban is vannak művelt vagy műveltebb emberek. Kénytelenek mert mar nincs annyi pénz abban a sportban sem ...
Egri Jánost elnöknek!

Előre szólok, href-es linket tettem be!
futoblog.wordpress.com/2008/10/19/egri-janost-elnoknek/
Ahogy nézem ezt a csodálatos riportot Egri Jánossal, a következő kifejezések jutnak eszembe:

Intelligencia, bölcsesség, emberség, önmérséklet, humor, kedvesség.

És fiatalság. Mert elég nézni a mozgását a jégen és a jég mellett; s az ember nem is hiszi el, hogy már 72 éves.

Egri János egy nemzeti kincs. Szándékosan nem írtam le a "volt" szót.
Minden szava aranyat ér.

Villáminterjút ad a jégpálya mellett, csak úgy mellékesen. Erőlködés nélkül, mosolyogva is minden szava átgondolt; s mond spontán bölcsességeket egy olyan korban, ahol az ember nap mint nap lát bemagolt szövegeket dadogva visszaböfögő úgynevezett "tévés személyiségeket". Akik igazából azt sem tudják, hogy miről is beszélnek.

Ezek a kedvenceim a riportból:

"Mitől celeb az, aki egyszer a fejére ejtette a villanyvasalót?"

"Tulajdonképpen élem a nyugodt életet, és nem nagyon bántam meg, hogy eljöttem a televíziótól. Mert azóta csodálatos mélységeket hódítanak meg, és abban már nem biztos, hogy benne kell lenni."

Az ember örül, hogy jó egészségben látja azt, aki emberi habitusa és munkája alapján a legjobban megérdemli a boldog és hosszú életet.

És az embernek sírni volna kedve, mert pontosan tudja, hogy manapság tízezer ember közül talán ha egy Egri János akad.

Boldog, tevékeny nyugdíjas éveket kívánok Egri úrnak; és szeretném, ha tudná, hogy igazi példaképnek tartom családtagjaimmal együtt.

És ahogy a korábbi hozzászólásokat olvasom: látom, hogy kivétel nélkül mások is így vannak vele. És ez az embert kellemes érzéssel tölti el, mert ha másokban még ennyire megvan az értékek felismerésének képessége: akkor talán még nincs minden veszve.

Nagyon szépen köszönjük, Egri úr!
Egri János számomra mindig is szimpatikus volt. Egy nagy csomó kvízjátékára emlékszem, a legtöbbjét kedveltem is. A legnagyobb élményem az volt, hogy mellette ülve volt szerencsém végignézni az egyik Magyarország-Kanada meccset az arénában.
Na, ezért szeretem az indexet nagyon.
Egri János pedig zseniális.
Isten éltesse sokáig.
Nagyszerű sportemberi teljesítmény – gratula Egri sporinak!
De azért el kell ismerni, hogy nem hoki teljesítményéről ismerte meg a közvélemény.
Ellenben nagyon kíváncsiak lennénk, mi van ma az egykori igazi nagy legendákkal. Így Poth, Mészöly, Kereszti, Palla, Muhr, Farkas, vagy Horváth Öcsiékkel. Szívesen hallanánk róluk is, hisz ők valóban a sportág legendáinak számítanak. További jó egészséget Egri sporinak - éltesse a hoki!!!
Kösz a cikket!

Én Egri Jánoson nőttem fel. Igazi egyéniség volt, okos, művelt, szellemes. Azt talán kevesen tudják, hogy a vetélkedői műszaki "körítését" is ő találta ki, például az Elmebajnokság székeit ő tervezte. Akkoriban indult Vágó és Rózsa, de valahogy Egri kiemelkedett közülük, igazi értelmiségi volt, akinek elhitted a tudását, akinek megbocsátottad a pici modorosságát. Nekem azóta is hiányzik a képernyőről - de nyilvánvaló, hogy ő ebben a mocsokban, amit ma kereskedelmi televíziózásnak hívnak, nem akar részt venni. Túl pozitív ehhez, túl egyéniség, akit nem lehet ide-oda dobálni, túl okos ehhez.

További jó egészséget kívánok neki, és "köszönet a boldog évekért". Azt hogy annyit olvastam, hogy művelődtem, hogy megtanultam utánanézni a dolgoknak, részben neki is köszönhetem, így azt is, hogy lett belőlem valaki.

Legmélyebb tiszteletem!
Én csak további 20 év jéghokizást kívánok Neki!
Vágó.Ugyanmár.Hol volt, van ő Egri Jánostól? Egri természetes volt, semmi ripacskodás, semmi nagyképűség,de profi. Az a rettenetes sok korlátolt butaság, amit Vágó összehord, összehordott...
Jó ember! További jó egészséget és minden jót kívánok Neki!
Nocsak, 100+ komment, és egy anyázás se közte? Szerintem ez magyar rekord. Úgy látszik, mégiscsak van annak értéke, ha valaki valamit jól csinál, majd veszi a kalapját és angolosan távozik - a csúcson. Biztos sok pénzt hagy az asztalon ezzel, de az is biztos, hogy szebb élete van, mint a sok kivénhedt médiapatkánynak. Respekt Egri Jánosnak!
Hát én sem gondoltam volna, hogy már 72 éves.Pedig gyerekként láttam én annak idején a vetélkedőkben.
Maximális tiszteletem Egri Jánosnak és a cikk / inerjú készítőjének is.Vágó úrról pedig nekem mindig a következő mondás jut eszembe :
- Felkerül a szar a pócra oszt' leveri a dunsztosüveget...
Háj mindenki!
AZ ÁLLAM ESETT LE!!
Egri János úgy tűnt el, hogy senki sem tudott róla semmit. Most, úgy láttuk viszont, mint önmagunkat szeretnénk 72! évesen. Hú aztahétmeganyolcázát! Ő az-az ember akit soha sem láttam fiatalon, (harminccal idősebb tőlem) de talán tovább fog élni, mint én. Egy biztos, már most könyebben mozog nálam, hogy csinálja??
remélem tizenötév múlva megint olvashatok róla, és akkor is ilyen energikus lesz. Jó egészséget és hosszú életet kívánok neki.

üdv Gonosz
Nem gondoltam volna, hogy ennyi idős, pedig hetente többször találkozunk, beszélgetünk, lévén majdnem a szomszédom. Teniszezni is sűrűn jár, nem is akárkivel...
Megjár neki a 100. így úgy is.
Javítok: így is úgy is.
Azt hiszem az elottem szolok mar elmondtak minden szep es jot. Ezert csupan annyit, hogy egyetertek. Maximalis tisztelet Egri Janosnak.
"Ha a Millenáris folyosóin végigsétál az ember, találkozik a Millenáris 100 éve című tablókkal."

Talán többen is átsiklottak ezen. Sokan nem tudják, hogy eredetileg a Millenáris alatt nem a Mammut mögötti részt kell(ett) érteni, hanem ez a Népstadion egyik létesítményének neve.

Egy olyan létesítményé, amit joggal hívunk a magyar sport bölcsőjének. Ám mivel igen értékes helyen van, a befektetői körök is érdeklődnek iránta, a felelős sportvezetők aktív támogatásával.

Pár éve mentőakció indult a "Milli" megmentésére. Ezt budapest kerékpáros aktivisták szervezték meg, hiszen a hely egyben az ország egyetlen velodromja is.

Nem akarok untatni senkit, aki érdeklődik, az látogasson el ide: velodrom.hu/wiki/doku.php

Magwas, a leglelkesebb aktivista ebben az egyszerű riportban beszél a pályáról, a lehetőségekről, s a jövőről. Alapvetően kerékpáros szemszögből, de a lényeg benne van: www.youtube.com/watch?v=5-axjF7hffU
Sok ilyen tiszteletre méltó EMBER kellene a magyar "médiába" köszönet a riportért öröm ilyet nézni
Egri for President!
Minden tiszteletem Janose!
A bécsi A csoportos vb-n a cseh-svéd elődöntőn az előttem lévő sorban ült. Nem akármilyen meccs volt, de arra roppantul ügyeltem, hogy ne kelljen hátrafordulnia, azért mert olyasmi hagyja el a számat. Égett volna a képem.

Egész kicsi voltam, amikor már imádtam a vetélkedőit. A Játék a betűkkel volt a kedvencem (az volt is nekem otthon, jó kis mágnestáblás :-) ), de már azelőtt is volt egy (egy nagy táblán mozogtak bábukkal a játékosok, ha tudtak válaszolni a kérdésekre), de nem emlékszem a címére.
Csak ennyit tudok mondani: Köszönöm!
Itt tényleg már csak csatlakozni lehet az előttem szólókhoz! (ill. azokhoz, akik szintén csatlakoztak) Ugye jól emlékszem, hogy az "Ott a hangszóró!" v. "Nyertél egy hangszórót" szállóigéket is Egri Jánosnak, pontosabban a "Lehet egy kérdéssel több" játéknak köszönhetjük?
Francba a Győzikékkel! Ilyet kell mutogatni, ez a példakép! Halló tisztelt média! Úgy látom ez is népszerű. Akkor miért nem ez megy?
Büszke vagyok rá, hogy személyesen is ismerhetem Egri Jánost. Ez az ember határozott, egyenes, és megbízható. Öröm volt beszélgetni, dolgozni vele. Egri Úr, ha még abban a bankban dolgoznék, abban a fiókban... Továbbra is örömmel állnék rendelkezésére.

Nagy Imre.

Ui: Bár egy Time magazin előfizetéssel még nem jutottunk előbbre :))))))

Úristen mekkora király ez az Egri János! Adja Isten, hogy ilyen formában legyek 72 éves koromra! Meg Neki is, hogy 92 évesen!
Minden tiszteletem Egri Jánosnak és a blog szerkesztőinek!
Egri János nagyszerű ember, maradandót alkotott a TV-ben és a hazai jégkorong életben is. Nem akar(t) mindenáron szerepelni a médiában s ez hatalmas emberi tartásról árulkodik.
Döbbentes számomra is hogy ilyen jól tartja magát, remélem még hosszú-hosszú évekig így lesz!
Jó egészséget kívánok neki!
A Sport TV tényleg felkérhetné a jövő évi A csoportos VB alatt őt is kommnetálni, azt talán még elvállalná.
Valószínűleg fel fogják kérni, de valamiért az az érzésem, hogy Egri úr ezeket a meccseket a helyszínen szeretné végignézni, nem stúdióból...
Az ilyen emberek nevét kellene mindenhol csupa NAGYBETŰVEL írni. Ecce homo.
Sziasztok ! Csak ma olvastam a riportot és az összes kommentet . Döbbenetes ! Már akkor az volt , amikor kb.10éve megtudtam hogy kedvenc sportom örök szerelmese és művelője ez az EMBER ! Óriási dolog volna egyszer találkozni vele és mekérdezni: kitüntetne-e a kézfogásával? Kár hogy ezt az oldalt nem olvassák politikusok és más , mások nyomorúságán meggazdagodott általam igen igen megvetett valamik . Őszintén gratulálok mindenkinek aki EGRI JÁNOST és az egész MAGYAR JÉGKORONGSPORTOT megtiszteli azzal hogy elolvassa ezt az oldalt . KÖSZÖNET ÉRTE !!!!!!!!!!!
Gratulálok az interjúhoz.
A fiam mostanában kezdett el hokizni. Már megvan a példaképe.
Minden jót Egri János Úrnak!
Hello,
már 1976-ban "öregfiú" volt, mindig az én serdülős szerelésemet vette föl a mérkőzésekre. Raffa Gyuri meg a mezemet (3). Nagy büszkeség!
Jutalom egy hangszóró:-)
Én is meglepődtem a korán. Nagyon szerettem a vetélkedőit, játszottam is vele az Egy szó mint 100-ban és a Melyiket a 3 közül?-ben. Jó egészséget neki!
Sziasztok ! Örülök,hogy hallani még róla.Egyébként én sem tudtam , hogy hokizik,de jó volt látni még mindig milyen fitt.Kár,hogy ez a finom jómodor már,már kihalni látszik az emberekből!Jó volt végigolvasni ezeket a hozzászólásokat!Végre mindenki tud örülni valakinek !!! Éljen még SOKÁIG Egri János Úr !Hosszú BOLDOG éveket kívánok neki !!!
A napokban emlegettük párommal Egri Jánost!,miszerint vajon mi lehet vele? Nagyon örültem, amikor megláttam őt az interjúban. Teljesen ledöbbentem, hogy már 72 éveit tapossa. Isten éltesse sokáig Kedves Egri János, nagyon sok örömet okozott nekünk a közkedvelt játékokkal.
süti beállítások módosítása