HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Amerikai hátvéd az Alba Volánban

2008.10.18. 18:27 D. Gromov

A mai naptól az Alba Volán csapatát erősíti Nick Martens hátvéd – jelezte blogunknak id. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató. A 26 éves játékos az előző szezonban előbb az EBEL-es Grazban, majd a német másodosztályú Bremershavenben játszott. Korábban az ECHL-ben és az AHL-ben is megfordult. Adatlapja szerint a legjobb szezonja a 2005/06-os lehetett, akkor a Grand Rapids Griffinsben 67-szer lépett jégre és 16 pontot szerzett.

32 komment

Címkék: alba volán ebel martens

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lehet tudni, melyik sorban fog játszani (ha mindenki egészséges)?
Meglepetés meglepetés hátán. Néhány napja Derek Couture, most pedig egy újabb légiós - ha nem tévedek, így kettővel több külföldi van a csapatnál egy időben, mint ahányról a szezon előtt szó volt. Vajon ez azt jelenti, hogy 1-2 távozik? Esetleg a finnek? Vagy valaki más? Vagy senki?? (-: Vagy lehet, hogy nem is légiós távozik?? Valaminek lennie kell, úton-útfélen arról volt szó, hogy még nem kerek az idei büdzsé, és már ezek a néhány hetes próbajátékok is komoly pénzt jelentenek. Nem beszélve a pontértékről, Couture érkezésével máris ki kellett hagyni Yli-Junnilát... doszy: még tutira nem lehet tudni, de a játék kedvéért én a 2-3.-t tippelném
Na végre, egy újabb zsoldos... Talán Erdélyi olcsóbb lenne vagy újra le kellett volna igazolni Ennafattit( tudom az Alba küldte el, de az már a múlt).
Schurrer: Miért csinálsz úgy, mintha komplett hülye lennél? A Volán tavaly nagyon szerette volna Erdélyit, de ő maga nem vállalta az EBEL-t. Az ő karrierje, az ő baja.
VÉGRE EGY VÉDŐ, mert már szükség volt rá.A sérülések nem kerülhetik el a csapatot és nem is kerülik el. Már a 2. meccset nyomjuk végig egy védő minuszban és ez rengeteg erőt emészt fel.
Remélem az új játékosok hozzák amit elvárnak tőlük, Derek termeli a pontokat, Nick pedig hatékonyan védekezik.
Lesznek még meglepetések!!!!
Most ezen a 2meccsen legalább 3pontot hozni kell, mert nagyon szoros a mezőny,és könnyen a 9.helyre lehet vissza esni.
A Finnek meg sajnos ........!!!???
HAJRÁ VOLÁN
Ráadásul Erdélyi aláírt egy olyan szerződést, hogy abból kivásárolni nem éri meg...
Annyiból minőségi légíóst lehetne hozni és minden bántás nélkül azért még Jobb-nak is van mit fejlődnie...
Van az a pénz Kcs...miért vagy ennyire naív? Omar miatt felemelted a szavad? Elfogult vagy, ami nem baj, csak ne minősíts légyszíves, több meccsen játszottam, mint amennyit te láttál. Lehet, hogy igazad van, de egy kicsit vegyél vissza....
Nem érdekel, hány meccsen játszottál, engem ne oktass ki.

Minden hozzászólásodban előre leszólod a Volán igazolásait, ráadásul olyan érvekkel, amelyek nevetségesek. Pláne olyan szájából, aki ezek szerint játszott is.

1: Mintha nem Erdélyi kosarazta volna ki a Volánt, hanem fordítva.
2: Mintha az EBEL-ben a csapatokat nem a légiósaik húznák.
3: Mintha nem te kérted volna számon a fiatal tengerentúli igazolások elmaradását pár hete.

Mi mást lehet a hozzászólásaid sorozatára mondani ezek után, mint hogy értelmetlen érvrendszer?
Schurrer: annyiban igaza van Kcs-nek, hogy ez tényleg Erdélyi döntése volt. Ahogy Jobb meg úgy döntött, hogy vállalja a megmérettetést (amiből az egész magyra jégkorong csak profitálhat, mert nincs túl sok jó védőnk). Félreértések elkerülése végett: én tisztelem Erdélyit a lokálpatriótizmusért, de szerintem a karrierje szempontjából elég nagy hülyeséget csinált... de ez legyen az ő baja.

Egyébként ha tényleg játszottál is, neked kellene visszavenni ám. Mondjuk pl. kicsit jobban képben lehetnél a dolgokkal kapcsolatban, mert a fentiek lényege nem egy oldalon, nem egy hírben meg volt írva. B terv, hogy ha nem vagy képben, nem írsz hülyeségeket - a minősítést ugyanis te kezdted a 'zsoldossal', így ezekután ne csodálkozz, ha hasonló barátsággal válaszolnak. Ezen a kommunikációs zsákutcán az sem segítene, ha te lennél Gretczky. És ezzel nem kötekedni akarok, csak az arányérzékemet bántja ez a félresikerült, tekintélyelvű vitastíl.
Kcs, nyugi, nem tudjuk ki van a nick mögött, még az is lehet, hogy Bali az, és az egész Volán-utálatnak az a háttere, hogy az illetőt nagyon megbántotta, hogy annak idején a Godót akartuk elhozni Újvárosból, és nem őt. :)))
Értem , hogy kevés a védő a Volánban, de a védőinkkel szerintem nincs nagy baj(azonkívűl hogy kevesen vannak) és Martens helyett ki fog kimaradni ? Mert hiába van itt attól még több légiós a pontértékek miatt sajnos nem játszhat...
Csatár kell nekünk legalább kettő aki megüti az EBEL szintjét , mert eddig talán ha fél van.
KCs: egyáltalán nem szólom le az Alba igazolásait,honnan veszed ezt a hülyeséget, csak egy más perspektíva, terv volt beharangozva, erre kérdeztem rá rendszeresen választ nem kaptam, ne ferdíts. Idézz tőlem pontosan, név szerint, hogy kiket szóltam le( az viszont tényleg bánt, hogy a sokadik légiós ergo zsoldos érkezik ide próbajátékra amikor lett volna más út is illetve más volt beígérve, nem a légiósok ellen vagyok, inkább az arányuk zavar most már, lásd Jesenice)
Raon: ha a zsoldos kifejezés pejoratív az nem az én hibám, 9-12 meccsre idejön egy külföldi és produkálnia kell, akkor ő pontosan az, ettől még lehet kedvenc.A Volánt miért utálnám,(de kritizálni azért lehet?) a magyar hoki érdekeit nézem ,de látom, hogy már ezt az amúgy normális blogot is kezdi eluralni valami arcoskodás, nézd vissza Kcs hozzám intézett szövegének stílusát, erre persze, hogy ideges lettem. Volt válogatottként igenis idegesít ha valaki egy hoki blogon lehülyéz. De üsse kavics, zárjuk le azt annyi. Üdv: nem Bali
Schurrer: reménykedtem hogy nem pöccensz be ezen a poénon. :)
Szerintem nagyon nem különböznek az álláspontjaink, csak szerencsétlenül indult ez a beszélgetés. Engem általában nem kell győzködni, ha KCs valami olyat ír, mond, amivel nem érdemes egyetérteni, és nem is szoktam visszafogni a véleményem, de most nekem is az jött le, hogy nálad indult rosszul a felütés. Ha követed a fórumokat, te is láthattad, az elmúlt években mennyi támadást kapott a Volán azért, mert "tönkreteszi a magyar jégkorongot". Ezek a hangok szerencsére Szapporo után valahogy elhalkultak, de azért nehézen fakul ki pár régi beidehződés. Mindegy, nagy gond nincs belőle, szerintem túltárgyaltuk. :)

Ha jól értem, valahol te is azt gondolod, hogy a magyar fiataloknak kellene lehetőséget kapnia az ilyen-olyan légiósok helyett. A jövő szempontjából szerintem is ez lenne az igazi irány, de hátvédposzton én nem ismerek más, Erdélyi kvalitású magyar fiatalt, akit érdemes lett volna leigazolni, Erdélyi meg visszamondta az igent, szóval ez az újabb légiós szerintem nem a Volán hibája, hanem kényszermegoldás.
Namost, én nem hülyéztelek le, éppen azt írtam, hogy ne tettesd a hülyét.

A kettő közt szerintem ég és föld a különbség.
KCs: idézet tőled: Minden hozzászólásodban előre leszólod a Volán igazolásait-ilyenkor te is hülyének tetteted magad? Raon: OK erős és félreérthető voltam, ez van, fűtenek az érzelmeim, de ez érthető, nem?;)
Schurrer: oké, megbeszéltük. :)
HELP!
Grazban melyik szektor a vendégeké? Köszönöm szépen a választ.
Még a vita elejéhez hozzáfűznék egy olyat, hogy ne hülyézzünk már le senkit csak azért mert nem igazol a volánba. Lehet h nem látta biztosítottnak a stabil EBEL szereplést, a volán farmban meg szerintem nincs jelenleg olyan magyar jégkorongozó aki szívesen kallódna...
Valóban "elítélendő" ha egy tehetséges játékos aláír a nevelő együtteséhez, ahova esetleg érzelmek kötik, és együtt küzd a gyerekkori barátjával vagy éppen a testvérével?! szerintem nem... és kitudja mit hoz az Ocskay-Palkovics utáni éra...
Schurrer: nézd, én tisztelem a játékosmúltadat, nem állt szándékomban bántó lenni. Csak annyit szerettem volna, hogy élesen rámutatok a gondolatmeneted három, már általam az imént felsorolt, számomra problémás pontjára.

Mindannyiunknak megmozgatja az érzelmeit a hoki, én is érzékeny vagyok arra, ha "zsoldos"-nak titulálják a Volán-játékosokat, mert erre nem szolgáltak rá. És azt gondolom, hogy neked, mint egykori élsportolónak pontosan tudni kéne megkülönböztetni azt, aki csak a pénzért játszik és aki szívét-lelkét kiteszi a jégen.
Nem akartam felesleges vitát gerjeszteni KCs, sajnos van amikor mást ír az ember mint amit igazából gondol. Egy titkot megosztok veled: életem legnagyobb élménye az volt, amikor együtt játszhattam, N. és S."zsoldosokkal". Két elképesztően szerény és szimpatikus, ám nagy tudású SPORTembert ismertem meg személyükben.
FrankK:
Az amelyikben nem ül egy grazi sem ;)
schurrer, ezzel feladtad a tutit, stílszerűen már-már Egri jánosi magasságokba emelkedtél ((-: Jó, legyen barkochba: N.-nek van Scott keresztnevű rokona???
TURCOO814: annyira sok légiós azért nem fordult meg nálunk, hogy ez a két rövidítés ne legyen egyértelmű. :)
Persz, időt akartam nyerni, amíg valami Fradi archívumból kiokosítom magam...még jó, hogy Fradi, és nem Újpest, akkor ezt az 'annyira sok légiós azért nem fordult meg nálunk' kijelentést megkérdőjelezném (-:
Raon segíts :-) kit rejt e 2 monogramm?90 es évek elején-közepén aki magyar nemzetiségű volt ,és megbírt állni a korcsolyáján botra támaszkodás nélkül, az válogatott volt
TURCOO814: ebben igazad van, de az újpesti légiósok többségére nálam valahogy nem passzolt a "két elképesztően szerény és szimpatikus, ám nagy tudású SPORTember" titulus.
exL1: Azért sokkal több tisztelet járna azoknak, akik akkoriban életben tartották a hokit, amely akkor még a mainál is sokkal-sokkal mostohább körülmények közt működött.

Amúgy - ha jól sejtem - az N és S játékosok nem akkor légióskodtak itt.
Raon tisztelem én őket hidd el,de ha emlékszel a lehelben anno domini az ukrán sor játszott kb 55percet a 60perces meccsidőből,mégis volt nem is 1 jászberényi is a válogatottban
L1: küldtem privát üzenetet, remélem átment.
Átment mint dizantériáson az esti kaja :-)
Hát igen. Örömteli hír, ugyanakkor jól jelzi a sport magyar sajátosságból eredő gondjait: nem nagyon van hadrafogható hátvéd...
Hogy kalasszikust idézzek: Azért ne kezdjük el egymás ...szát szopni! :)))

(Bocs, csak illett ide ez a poén)

süti beállítások módosítása