HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Olyan volt, mint a kivégzés

2008.10.15. 08:13 F. Kapus

"Jól kezdődött a mérkőzés. Olyan játékkal jöttünk elő, amilyennel szerettünk volna" – értékelte a Vienna Capitals elleni meccs elejét Énekes Lajos, az Alba Volán edzője.

"A vezetésünk jókor jött, az egyenítő gól hátrányból benne volt a meccsben. Viszont a második találatot meg nem engedhető hiba előzte meg, a legrosszabbkor. Ted Sator ki is kelt magából az öltözőben. Aztán jelezte, tovább kell ezen lépnünk, azt hiszem, ez látszott is a harmadik harmadban.

A záró harmad elején két cserét négy sorral dolgoztunk végig, aztán átálltunk háromsoros játékra. Öt nap alatt játszottunk három meccset, hosszú utazással. Nagyon melós időszak volt, sokat kivett a játékosokból. Azok számára, akik az előnyökben és a hátrányokban is szerepelnek, a harmadik harmad és a hosszabbítás olyan volt, mint a kivégzés. Szerdára ők pihenőt kapnak, de a fiatalok jönnek a jégre egy kis mozgásra.

Láttam a fiatalokon, hogy beszélgetésünk sikeresnek bizonyult, hajtottak, bátrak voltak, de a hibáik számát csökkenteni kell ahhoz, hogy meghatározó játékossá váljanak.

A finnek fantasztikusan dolgoztak, kevés hibával játszottak. Kár, hogy nem az elejétől teljesítenek így. Tokaji Viktor a héten még nemigen mehet jégre. Szárazon mozog, kerékpározik, a lábával külön is dolgozik. A kondiciójával nem lesz gond, csak még nem tudjuk, mikor léphet jégre.

Ahogy most is, az eddigi összes meccsen úgy tűnt, a végén mi vagyunk kondicionálisan jobb állapotban. A tavalyi tapasztalatok alapján sokat készültünk erre a nyáron, és a légiósaink is jól felvették a ritmust.

A büntetőlövőket Ted Sator jelölte ki. Nathan Martz edzésen szinte hibátlanul lő, ezért ragaszkodott hozzá. Fekete kirobbanó formában van, Kovács pedig specialista. Lehet, hogy szerencsésebb lett volna Martz helyett másodjára Palkovicsot vagy Ocskayt küldeni, de ezt már soha nem fogjuk megtudni. Büszkék vagyunk a csapatra, a veszni látszó helyzetekben is meg tudjuk fogni idehaza a legjobb EBEL-csapatokat."

15 komment

Címkék: énekes alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az biztos, hogy tavaly óta rengeteget fejlődtünk fizikálisan. A 60-65 percet maximális erőnlétben teljesítik a fiúk. És az utolsó pillanatig mentálisan is ott van a csapat. Lásd Palkó 59:58-kor Salzburg ellen, tegnap Dani 59:51-kor... Az meg, hogy a büntetők hogyan potyognak be vagy épp maradnak ki szerencse kérdése. Abban a pillatban óriási stressz nehezedik az emberre. Nem lehet haradudni a csapatra, amikor büntetőpárbajban maradnak alul.
Jó volt látni, hogy a bécsiek szerencsétlenkedése után sikerült gólt ütnie a csapatnak, megérdemelte az Alba is, és a bécsiek is.
Kedves Lajos!
Azt hiszem mások nevében is írhatom, mi szurkolók is nagyon büszkék vagyunk az egész CSAPAT-ra. Szeretjük, tiszteljük őket az eredményekért, a mutatott játékukért, a mérközéseken tanúsított hatalmas küzdőszellemükért.
Tegnap is óriásit küzdöttek a fiúk, igaz a végén a Capitals játékosok bénázása is kellett, így sikerült egyenlíteni a vége előtt nem sokkal. Ha el tudtuk volna kerülni a második harmad vége előtt az emberelőnyben kapott gólt, talán még nyerhettünk is volna. A fiúkon látszott hogy fáradtak, kissé tompák, de becsülettel küzdöttek. Viszont sajna látszik, amennyiben Csicsó és Palkó nem lő gólt, akkor gondban vagyunk. Nagyon kellenének még eredményes, góllővő csatárok.
Solarys, azért lassan Feketét is ide lehet venni: 4+3 :)
Nagyon jó meccs volt, és le a kalappal a bécsi edző előtt is. A magát is és a csapatát is nevetségessé tevő Lebeau-t szinte az egész hosszabbításban játszatta, és két büntetőt is lövetett vele. Gondolom, azt mondta neki, amit ilyenkor egy edző kizárólag mondhat: te kúrtad el, te is javítsd ki, mert ha innen nem két ponttal megyünk haza, akkor nálam nem játszol többet, holnaptól így is rajtunk fog röhögni az egész liga meg a YouTube közönsége, néhány millió ember. Lebeau becsületére legyen mondva, odatette magát, és többet biztosan nem fog nyegléskedni üres kapura. Azzal együtt jó volt látni, hogy a Volán milyen tűzzel játszik, ha a finnek is belejönnek, összejöhet a rájátszás.
Tudja valaki honnan tudnám az egéssz mérközést letölteni????
Kint voltam óriási volt ezt látnom kell még egy párszor...
D.Gromov!
Igen, igazad van. Fekete Dani nagyon jól beilleszkedett az első sorba, pedig nem lehetett könnyű, mivel Csicsó és Palkó már ősidők óta játszanak egymás mellett. Az eddigi meccsek alapján Dani az egyik legnagyobb erősítése a csapatnak. Nathan is nagyon jó igazolás, de ő eddig inkább az előkészítésben jeleskedik s nem a gólszerzésben (1+10)
Én speciel kiegyeznég azzal ha Nathan minden meccsen jegyezne egy aszzisztot, hiszen akkor azt valaki gólra is váltotta. Ami pedig Danit illeti, tényleg nagyon jó igazolás volt. lekopogom...
A 2 finn sztem húzzon el, hiába a 2 pont, nagyon lassan mozognak. Ez a pénzügyi gondok miatti Try- out játékosok hívása meg nemtom mennyi ideig fog bejönni. Amúgy nagyon gyengén játszott tegnap a csapat, a pénteki HCI ellenihez képest: akkor minden passz pontos volt, 1-2 eladott korong csak, és jó helyre pattantak a korongok. Mind2 csapat tiszta ideg volt, sőt még én is a képernyő előtt
Szerintem a fiúk nem gyengén játszottak csak a fáradtság miatt, nehezebben ment az összpontosítás. A finnek közül Alanennek végre volt egy assistja, küzdöttek, de a gólszerzés nekik sajna nem megy. Nathannek kettő assistja is, kár hogy a büntetői nem mentek be. A CSAPAT akarása, küzdőszelleme nagyon dicséretes, gratuláció jár érte.
Jagr68: Milyen pénzügyi gondok miatti tryout? Miről beszélsz? Őrültség lenne fix szerződést kínálni, nagy rizikó - ezt felesleges lenne bevállalni. A próbaidő logikus lépés, az EBEL számos klubja alkalmazza (RB Salzburg, Vienna Capitals stb.)
Annak én csak örülök, ha nincsenek pénzügyi gondok- de maga a generálmenedzser úr nyilatkozta ezt a Sportklubon tegnap a meccs előtt, h ti. " a mi költségvetésünk nem engedi meg, úgyhogy olyan játékosokat hívunk akik ugródeszkának használhatják a Volánt" na én ezt értettem úgy. De amúgy a 2 finnel hála az égnek (meg ugye szezon elején Jacksonnal), csak próbaidőre kötöttek. Reméljük Couture gyerek már beválik
Martz jó játékos, rengeteg asszisztja van, bár a góllövésben még nem jeleskedik ugyanennyire...
Martz- cal sztem semmi gond nincs és légiós védők is jól teszik a dolgukat- különösen Byström, mert jó látni, h ilyen szélvészgyors hátvédek is léteznek. Egyszóval a szerződtetett légiósokkal semmi gond, de ahogy már előttem megírták: az igazi nagy igazolás Fekete Dani és persze Szuper Levi
süti beállítások módosítása