HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Forintosított jegyárak a világbajnokságra

2008.08.13. 08:00 F. Kapus

Korábban már foglalkoztunk a svájci A csoportos vb jegyáraival. Továbbá azzal is, hogy az IBUSZ értékesít idehaza. Most a kőkemény valóságot tárjuk kedves olvasóink elé, a napijegyárakat hivatalos hazai fizetőeszközben kifejezve. Szavazást indítunk újfent.

A jegyértékesítés jelenlegi, első szakaszában nem minden típusú jegyet bocsátanak forgalomba. Mint a hivatalos oldalon látszik, a csoportkörre egyelőre csak napijegyeket árulnak, a konkrét meccsre érvényes tiketteket csak február elején dobják piacra. Márpedig sok hazánkfia utóbbiakra ácsingózik leginkább.

Az IBUSZ szeptemberben a napijegyeket kezdi árusítani. Három árkategória közül lehet választani. A hosszú oldali ülőhelyen egy nap 41 500, a kapu mögötti ülőhelyen egy nap 28 200, a kapu mögötti állóhelyen egy nap 13 200 forintba kerül fejenként.

A magyar szurkolók két dolgot tehetnek ennek az információnak a birtokában. Az óvatosabbak megvásárolhatják a napijegyeket, ezáltal biztosan megvan a vb-belépőjük. Drágább megoldás, de kapnak cserébe a magyarokén kívül még három meccset. A spórolósabb hokihívő kivárhat februárig. Ekkor kezdik el árulni a meccsjegyeket.

Két rizikó is van ebben. Egyfelől nem lehet tudni, a belépők hány százalékát tartják vissza addig, másfelől az sem tiszta, hogy egyáltalán visszatartanak-e, vagy megpróbálják mindet napijegyként értékesíteni. Utóbbi azt jelentheti, ha napijegyként elfogynak a kapu mögötti helyek, akkor szólóban oda értelemszerűen már nem lehet vásárolni. Itt arra kell emlékeztessük olvasóinkat, hogy csoporttársunk Kanada, és ők mindenhol rengeteg nézőt vonzanak.

Jegyvásárlással kapcsolatban öt évre visszamenő A csoportos tapasztalatinkat foglaljuk össze röviden. Bármilyen meglepő, a napi két meccs között kiküldik a szurkolókat a csarnokokból. Ezt először nehezen hittük, amikor a prágai Sazka Arenában közel húszezren foglaltak helyet, de csakhamar megtapasztaltuk, milyen zuhogó esőben a csarnok előtt ázni, érvényes jegyek birtokában.

Aki az egyenes kieséses szakaszra is kint marad, drukkoljon a házigazda vagy valamelyik esélyes korai kipottyanásának, abban a pillanatban nagyon olcsó belépőket tud vásárolni a jegyüzérektől. Rigában a jegyeket az eredeti ár feléért-harmadáért vesztegették egyes mérkőzésekre a feketézők. Így is rajtuk maradt jelentős mennyiség.

Az egyenes kieséses szakaszban a meccsek után a csarnok előtt nagy osztozkodás indul az eredményektől függően a különböző országok szurkolói között. Ilyenkor érdemes akcióközelbe kerülni.

Meg egy jó hír a végére. A számunkra legvalószínűbb folytatást jelentő kiesés elleni szakaszra (Relegation Round) már árusítanak meccsbelépőket szólóban is (Single Game Tickets). Ráadásul nagyon kedvező áron. Ezzel viszont nem érdemes kapkodni. Egyrészt milyen kellemetlenül jön ki, hogy világszenzációt okozva továbbjutottunk a csoportból, és valaki három jegyet szorongat kezében a kiesés elleni körre. Másrészt pedig erre a szakaszra biztosan lehet jegyeket kapni, soha nem volt olyan, hogy ne lehetett volna. Az is valószínűsíthető, hogy a legolcsóbb, 19 svájci frankos kategória is elérhető lesz.

Mindenesetre egyelőre szavazzunk arra, amiből választani lehet.

21 komment

Címkék: szavazás jegyek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Napijeggyel nem csak egy meccset lehet megnézni a magyarokén kívül? Egy nap 2 meccs van 2 városban, egyidőben. Gondolom a napijegy az egyik csarnokba érvényes csak.
így van, félreérthető voltam, mindennapra két meccs jut, a három csoportmeccsnappal számoltam, amikor plusz 3 mérkőzést írtam
Oli múltkor már kérdezte, de most én is megnéztem; hát az milyen már, hogyha a kiesőkörbe kerülünk az utolsó meccs Bernben lesz?
Azért ez a kiküldés nem nettó kitolás, szerintem... Pl. Az első pannon tornán itthon is kitereltek minket az első meccs után, hiába volt jegyünk mindkettőre.
Mivel a legkisebb egység nem a napijegy, ezért mindig akadhat olyan, aki meccsjeggyel áll le "trükközni". Ezeket kiszűrni sokkal bonyolultabb, mint mindenkit kiterelni, aztán a kapuknál ellenőrizni befelé újra a jegyeket...
Hosszú oldalra állóhely nincs is? Azért ez nem a magyar fizukhoz van állítva, úgyhogy addigra disszidálnom kell
Jobb így, hogy két részletben árulják a jegyeket - így valószínűbb, hogy könnyedén jegyhez jutunk.

Amúgy csodálkozok, hogy egyáltalán van állóhely...

A szavazás jó ötlet, hisz az ember mégiscsak oda szeretne jegyet venni, ahol a legtöbb magyar lesz :)
A svájci frankos árakhoz képest az IBUSZ árai kb 10-15%-kal drágábbak. Ők biztos nem annyiért kapják eleve mint egy normál egyéni vásárló, ehhez képest még van pofájuk rátenni ezt az extraprofitot... Így beálltak nálam a feketelistára a Quaestor mellé, én biztos hogy inkább a neten fogom megrendelni a jegyeket ha lesz rá mód!
Másrészt vicces lesz a legolcsóbb napijegygel pl a kanada-szlovák meccsen magyarként a szlovák tábor közepén ácsorogni...
Na azért remélem nem veszi senki kedvét a drágább jegyár és februárig mindenki spájzol egy kis pínzt, és sokan kijönnek a fiuknak drukkolni!!! Nagyon nem lenne jó ha megint csak 4-en ülnénk a lelátón, tuti nem élné túl a hangom :)
Ha belegondolunk, hogy sokan 15-20 éve erről álmodunk (elötte álmodni se mertünk) akkor azért biztos sokan vállalják az áldozatot.
Amúgy az állóhelyen szerintem örületes jó hangulat és szurkolás lesz.
A hivatalos oldalon már vannak rajzok, hogy melyik jegy hova szól. Nagyon nem jól lesz ez így...
Mik azok a vendég (hospitality) jegyek?
olyan nem lesz, hogy a finnek meg a magyarok egy napon játszanak? mert én akkor vennék egy napijegyet... a többi magyar meccsre meg csak februárban. hol lehet megnézni a programot?
Ha a kiesési körbe esnénk, és a finnek pedig nem második helyen végeznének a csoportjukban, akkor lesz két ilyen nap. (Különben a hivatalos oldalon keress ilyet, hogy game shedule, bár kicsit nehéz kiigazodni rajat elsőre :) )
tény hogy jo lenne kimenni...hiszen régota várunk erre..:Dés mindenki olcson akar kijönni anyagilag.És ahogy irták lehet kockáztatni hogy februárban lesze még jegy vagy nem...:D
Sziasztok!
Egy svéd haverral azt számolgattuk, hogy lehet-e újabb svéd-magyar meccs a VB-n:
-ha a svédek utolsóként zárnak a csoportjukban és mi is, akkor: #30 4C-4A. Külön mázli magyar szempontból, hogy ez a meccs Zürichben lenne :)
-a másik lehetőség, ha eljutunk legalább a negyeddöntőkig...
Sziasztok!
Szerintem kicsi pontatlanság van a cikkben.
A napijeggyel csak két meccset kap az ember, hiszen egy csarnokban egy nap csak 2 meccs van, nem négy. A hivatalos kiadványban is 2 meccset jelöl a napijegynél.
Azt nem lehet tudni, hogy az IBUSZ csoportkörjegyeket is fog-e árulni? Az lenne az igazi megoldás szvsz. A saját csoport összes meccse és a csoport állása szerint lehetne szurkolni a többi meccsen :-))

Kedves zsolkov!
Azt hiszem, ezt a problémát az első két kommentben lejátszottuk. Ha nem, akkor bocs.
nem látok a szememtől...:-(
Az most akkor kész tény, hopgy magyarok a kapu mögé?
Ui. a csoportmeccsekre kapható jegycsomagban az nagyon a sarkot jelenti...
De ha oda, hát oda. Csak ott legyünk a fiúkkal...
süti beállítások módosítása