HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Mindent megtudtak a magyar utánpótlásról

2008.05.20. 07:20 F. Kapus

Még május első hétvégéjén került sor a serdülők és az ifjúságiak fizikai és ügyességi állapotfelmérésére. A gyakorlatokról, a résztvevőkről és a tapasztalatokról számolunk be.

Magyarországon elsőként egy szlovák tréner, Eduárd Giblák alkalmazta a fizikai felmérés jelenlegihez hasonlítható formáját. Giblák akkor az ifiválogatott edzőjeként tette ezt, de nem széles körben végzett tesztet, hanem azokon, akik már kerettagok voltak.

A jégkorongsportban a motorikus tesztek megjelenése egybeesett a sportág sikeres pályázatával a Héraklész tehetséggondozó programba. A következő évben a Héraklész bajnokprogramot működtető Nemzeti Utánpótlás-nevelési Intézetnek (NUPI) és az MJSZ edzőbizottságának az ajánlására az intézet két munkatársa (Pignitzky Dorottya, Géczi Mariann) és a serdülőválogatott két edzője (Fekti István, Mayer Péter) a Héraklész hatékonyságát mérendő, mintegy bemeneti állapotfelmérésként, serdülő korcsoportban kezdte a felmérést. A próbákat az akkori szlovák felmérőrendszerből vették át.

Segítségükre volt, hogy az Alba Volánnál már volt előzménye a felmérésnek és a hasonló próbáknak is, az utánpótlás-korosztályok teszteredményei sok évre visszamenőleg rendelkezésre álltak. A válogatottba kandidáló és oda be is jutó játékosok számai és a jégkorongsportban később elért eredményeik sporttudományos kutatás(ok) tényanyagát is adják. A következő években többször hajtottak végre korrekciót a próbákon. A felmérés három év alatt kibővült valamennyi utánpótlás-válogatott korosztályra.

A legutóbbi módosítások: 2007-ben két új ügyességi feladattal bővültek a jeges próbák, a lövéshatékonyság és a passzpontosság mérésével. Idén újabb változtatások történtek, az eredeti próbák közül a kétkörös gyakorlatot felváltotta a Skills Challenge-ből már ismert "Transition the puck" feladat. Ez egyrészt komplex képességeket mér, másrészt gyorsabban végrehajtható, ami a nagyszámú jelentkező és a jégidő behatároltsága miatt is előnyösebb.

A 2008-as feladathalmaz kilenc jeges gyaroklatot és öt szárazföldit tartalmazott.

A jégen végzett gyakorlatok bemutatása: 1. 36 m előre korcsolyázás, az első 10 m szintén mérve. 2., 36 m előre korcsolyázás koronggal, az első 10 m szintén mérve. 3. 36 m hátrakorcsolyázás, az első 10 m szintén mérve. 4. 36 m hátrakorcsolyázás koronggal, az első 10 m szintén mérve. 5. 6x9 m agility teszt, csikicsuki a kék és a piros vonal között, a korcsolyáknak a vonalon túl kell megállniuk. 6. lövőkészség-gyakorlat, 10 korong a köröket összekötő egyenesen, egy bója a kék vonalon, start a kék vonalon kívülről, célzott lövés, visszakorcsolyázás bójakerüléssel, újra lövés. Idő és találat számít. 7. 6x54 m előre korcsolyázás, a két alapvonal közötti korcsolyázás, a korcsolyáknak a vonalon kívül kell megállniuk. 8. transition gyakorlat. 9. próbajáték.

Szárazföldi tesztfeladatok: 1. 60 m sprintfutás, az első 10 m szintén mérve. 2. helyből távolugrás páros lábról előre és egy lábról oldalra, két próbálkozásból a jobb számít 3. 6x9 m agility futás. 4. 400 m síkfutás. 5. 1500 m síkfutás.

Két korcsoportban mértek, ifjúsági (U18, 1991-ben és 1992-ben születettek) és serdülő (U16, 1993 és 1994). Az ifik mezőnyébe 9 klub 60 játékosa jelentkezett. A serdülők tábora még népesebb volt. Délelőtt a jeges programra került sor, ebéd után ezt a szárazföldi próbák követték. A jeges teszteknek a káposztásmegyeri Jégcentrum, a szárazföldieknek az UTE Szilágyi úti atlétikai pályája adott otthont.

Pozitívum, hogy az idei tesztelésre nagyon sok helyről érkeztek játékosok. A résztvevők névsorát a cikk végén klub szerinti bontásban közöljük.

Az idei felmérésen mind a játékosok, mind a stáb részéről fegyelmezett munka és egymás tisztelete volt a jellemző. A felmérésen eltűnnek a klub- és az egyéni ellentétek. Mindenki a saját bőrét viszi vásárra, és érezheti, hol tart a legkiemelkedőbbekhez képest. A hokisokat a klubok delegálják, aki részt vesz a felmérésen, az az eredménytől függetlenül már jelentős elismerésben részesült. A válogatott keret kialakításában a teszteknek az edzőt tájékoztató szerepük van. Jó alkalmat teremt az edzők és a játékosok számára egymás megismerésére, barátságkötésre és versengésre.

Az összefoglaló szakmai értékelés szerint az idei tesztelésen a játékosok a jégen kiválóan teljesítettek, de szárazon elmaradtak ettől. Ennek oka elsősorban a szezon végén sok helyen kiadott pihenőszünet lehet. A lényeg, hogy a játékosok olyan kondicionális képességekkel rendelkezzenek, hogy a nemzetközi megméretések sorozatterhelését és az erre való felkészülést problémamentesen elviselje szervezetük. A tapasztalat szerint ez általában az első harminc-harmincöt játékosra mondható el. Éppen ezért nem szabad túlzott jelentőséget tulajdonítani a teszt során kialakult egyéni sorrendnek, ha a játékos a játékot jól olvassa, okosan helyezkedik, kombinatív, kooperatív játékot játszik.

A válogatott keretek kialakítása június hónapban várható. A nagyobbak megkezdik a világbajnoki felkészülést. Hatalmas előttük a feladat, bent kell maradnunk a divízió 1-es mezőnyben. A névsorok természetesen nem kőbe vésettek, így aki most nem kerül be, a szezon közben bármikor meghívást kaphat.

Az idei tesztelésen részt vett, és aktívan közreműködött Tóth József, a NUPI Héraklész igazgatója. Tapasztalatait megosztotta a jégkorongbloggal.

"Egy hosszú ideje megkezdett folyamat nagyszerű újabb állomása volt ez. Remekül ismerték fel a jégkorongsport utánpótlásáért dolgozók, hogy csak akkor van értelme egy ilyen rendszernek, ha meghatározott sztenderdek szerint mérik fel a fiatalokat. Jó látni, hogy egyre szélesebb a bázis, egyre több a klub, egyre több a játékos. Az is észrevehető, hogy emelkedik az általános színvonal. Mindez biztató a jövő szempontjából, imponáló a folyamat. Kiemelném a résztvevők fegyelmezettségét."

Megkérdeztük, a Héraklész-programban milyen helyet foglal el a jégkorongsport. "2004 óta szerepel a programunkban, egyetlen téli sportágként. Mondhatom, biztos a helye a támogatott sportágak között. Nem tartom véletlennek, hogy az utánpótlás-válogatottak egyre jobban szerepelnek, idén tán minden idők legjobb eredményeit érték el a világbajnokságokon, A gyerekek egyre ügyesebbek, egyre gyorsabbak. Ez egyértelmű. A sztenderdeknek köszönhetően saját maguk korábbi produkciójához és a nemzetközi szinthez is mérni tudják magukat. Látható a fejlődés."

Részt vevő játékosok listája, klubonkénti bontásban:

U18 (1991/92):
Alba Volán: Balika Bence, Balogh Bálint, Bendi Balázs, Bíró Gergő, Galsi Péter, Hegedűs Dávid Koppány, Hortay Olivér, Horváth Dávid, Kelemen Tibor, Meretei Márkó, Molnár Márkó, Reiter Richárd
Bp. Stars: Bereczki Gergő, Dörner Benjámin, Fodor Zoltán, Kiss Gábor, Kovács Viktor, Maszlov Szergej, Nagy Richárd, Németh Attila, Strenk Hunor
Debrecen: Zeke Dávid
Dunaferr: Erdélyi Tamás, Kis Attila, Kiss Dániel, Komáromi Dávid, Papp Csaba, Rajna Miklós, Sonkoly Dávid, Vaskó Máté, Vincze Attila
MAC: Boros Norbert, Herczku Iván, Novák Tibor, Pál Mátyás, Szabó Renátó, Varga Zsolt
Miskolc: Gőz Balázs, Gyenes Dávid, Korpos Gergely, Marosi Tamás, Mokrai Ádám, Radványi Péter, Szabó Dávid, Túróczy Örs
Red Bull Salzburg: Fekti Ádám, Hetényi Péter, Somogyi Balázs
Tisza Volán: Ambrus András
UTE: Csonka Tamás, Danku Normann, Földesi Bálint, Géczi Gergely, Hajek Márk, Jankovics Péter, Pichler Ádám, Soltész Áron, Sommer Tamás, Szirányi Dániel, Zalavári Bence

U16 (1993/94):
Alba Volán: Arany Máté, Ágoston Olivér, Árkovics Bálint, Bencze Máté, Csombok Balázs, Füri Martin, Gábor Balázs, Horváth Gergő, Kis Balázs Sándor, Kovács Dávid, Pesti Dániel, Pillók Martin, Pukli Máté, Reiter Attila, Sofron Ádám, Somos Gergő, Szimler Márk, Tóth Gergő, Vég Ádám
Bp. Stars: Babaian Armand, Bajler Bence, Danics Richárd, Dósa Krisztián, Fliszár Zalán, Gágyor Péter, Lak Ádám, Perna Bence, Pleszkán József, Postás Ciprián, Szabó Gergely, Vojtkó Mátyás, Yfantidisz Márk
Debrecen: Ábrahám Péter, Bagdács József, Kozák Gábor, Könczei Áron, Fucskó Tamás
Kaposvár: Baki Dávid, Francsics Bence, Kis-Király Barna, Nagy Balázs, Sárközy Kristóf
MAC: Bojkó Bálint, Hegyi Dominik, Inglis Márton, Kiss Dániel, Korbuly Gergely, Kozma Dániel, Lévai Máté, Magas Richárd, Méhn Marcell, Nagy Krisztián, Sebők Balázs, Váczi Dávid
Miskolc: Farkas Bence, Ferencsák Tamás, Ignéczi Balázs, Miskolczi Márk, Orosz Szilveszter, Ritó László, Tóth Ádám, Tóth Balázs, Vincze Patrik, Zsigmond Olivér
Pécs: Graics Bence, Graics Vince, Herke Márton
Szeged: Ódry Tamás, Kormos Tamás
UTE: Bata Dániel, Dömötör Róbert, Frajka Botond, Fülöp László, Garbacz Ádám, Gubola Ádám, Kukucska Balázs, Mach Márton, Molnár Tamás, Nagy Péter, Ratkai Ádám, Turbucz Martin, Cziller András
Üröm: Bessenyei Ádám, Laboda Gábor, Czövek Levente

A serdülőknél a Dunaferr nem jelent meg, remélhetőleg ők a juniorok tesztjén pótolják ezt a kimaradást. Hasonlóan a többi hiányzóhoz.

91 komment

Címkék: ifjúsági serdülő utánpótlás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Véleményem szerint, mint a felnőttben, itt is lehetnek csodák, sikerek.
Ha valahol , hát épp ebben az u18-as korcsoportban.
Hogyan lehet cél a "bennmaradás"?!
16-17 éves gyerekeknek az a cél, hogy fogadjátok el vannak nálatok jobbak, még itt a másodosztályban is? Cél, hogy legyetek utolsó előttiek?
Szerintem cél a feljutás, legfeljebb nem sikerül.
Kudarc meg a kiesés.
Szóval ez a korosztály többet érdemel, mint cél a másodosztályban bennmaradás! Ez szerintem a gyerekeknek is rosszul esik. Minden meccset meg kell nyerni! Szerintem ebben a korban mi más lehet a taktika?
Zsilett, akkor jövőre az A csoportban a cél a VB győzelem, kudarc pedig a kiesés?
U18-ban csak 10 csapatból áll a legjobbak mezőnye.
6-6 csapatos a Divízió I. Vagyis egy 5. helyen bentmaradás a 19-20. helyet jelenti. Ez a felnőtt rendszerben nézve Divízió I-es 2. helyezés.
Zsilett, pl úgy, hogy kijelölik melyik meccseket kéne megnyerni, és melyiken megpróbálni a tisztes helytállást, ami lehet pl. hogy ne kapjunk X gólnál többet.
Szerintem a realitásérzék is szükséges dolog...
Magam részéről üdvözlöm a teljes komolysággal végrehajtott, központilag szervezett teszteket. Ha tervszerűen, lépcsőről lépcsőre felépítenek valamit, akkor könnyebb követni, beavatkozni, átszervezni. Hatalmas ötletnek tartom Balogh Tibor Úr részéről az U16 roppant bő keretét. '92-'93 körül már létezett ilyen gondolat Kovács Zoltán szöv. főtitkár és Balogh Tibor urak végrehajtásával a régi BS lehetőségeit kihasználva. Játékos anyag van bőven, tervszerű számonkérés a szövetség részéről szintén van, csupán alázatosan kitartóan dolgozni kell lépésről lépésre leszűrve jót, rosszat.
Az lenne az igazi, ha ez a generáció 91-92,feljutna a TOP-1o-be nem lenne kérdéses a későbbi felnőtt tagság,de maradjunk a realitás szintjén:-divízió 1.Innen van előrelépés csak ahhoz stabilnak kell lenni a divízió 1-ben.Ha már itt állandósulnánk /2-3/ év, már az is fejlődés!!
Azt azért mindenki tartsa szem előtt, hogy egy utánpótlás válogatottban, -korosztály szerint - legfeljebb kétszer szerepelhet egy játékos, mert idősödik. Így az U-18 megragadása a div-1-ben nem egy csapat érdeme, hanem kétévente másé.

Ez esetben a megragadás azt jelentené, hogy a magyar jégkorong kollektíven állna div-1 szinten, mert aki bekerül az U-18-as válogatottba, az ezt hozza.

És realitásokkal is egyetértve én azért támogatnám, hogy ettől lehet nagyobbat is álmodni. :)
Egyetértve OliBLOOD gondolatával azért azt mégis megjegyzem, hogy a két svéd és az orosz ligában edződő fiataljainkkal kiegészülve az U 18 akár még bravurra is képes lehet,de a kiesést én kudarcként élném meg.Az U 20 srácokat azonban nagyon féltem a kieséstől.Nekem a névsorból nagyon hiányoznak a Hardi fiuk és a Nems Benjamin, bár azon sem csodálkoznék, ha Benji néhány nappal korábbi teljesítménye felmentést jelentene számára az ujabb megmérettetés alól.
Hű, ez nagyon érdekes cikk! Bravó!
Fehéroroszország, Kazahsztán, Ausztria, Lengyelország, Ukrajna, Magyarország.
Ezekkel vagyunk egy csoprtban, nem úgy mint a felnőtt csapatunknak az elitben, ahol tényleg a bennmaradás a cél.
Innen nem lehet a cél az 5. hely!

A névsorokat elnézve több játékos is hiányzott a felmérésekről, olyanok is akik az idei ifi vb-n ott voltak, és még most is ifisek lesznek, feltehetőleg egyéb elfoglaltságaik, vagy esetleg sérülés miatt.
Reméljük, hogy sikerül az edzőknek ismételten jól összeszedni a csapatot és akkor a siker sem fog elmaradni.
Nagyon álmodni lehet, de agyonnyomni a gyerekeket olyan céllal ami túl nagy teher sem biztos, hogy érdemes. Biztos vagyok benne, hogy mindent meg fognak tenni azért, hogy minél előkelőbb helyezést érjenek el.
Hajrá magyar utánpótlás!!!!
Zsilett: Nem valami nagyszerű célkitűzés az, ami nem valósulhat meg.
Miért, lebundáztad a meccseket?:)
Zsilett: irreális célokat felesleges a játékosok elé állítani, csak görcsössé tenné őket. Szépen, fokozatosan kell haladni. Ha megnézed az U18 és U20 az előző 5 évben fel-le bucskázott a Div.I. és Div.II. között, sőt az U18 tavaly nem jutott fel az U18-ból, mert Hollandia ellen vesztett mérkőzést.

Szép fokozatosan kell építkezni, ezért a cél nem lehet más, mint a bentmaradás, majd utána való évben megcélozható a 3. vagy 4. hely, majd arra kell törekedni, hogy U18 és U20-as szinten top Div.I.-es ország legyünk (ami felnőtt szinten a 'A' csoportot jelenti).
"sőt az U18 tavaly nem jutott fel az U18-ból, mert Hollandia ellen vesztett mérkőzést."

helyesen:
sőt az U18 tavaly nem jutott fel az Div.II.-ből, mert Hollandia ellen vesztett mérkőzést.
zsilett!
A felnőtt csapatunk is most jutott fel, amikor nem nyomasztotta őket, hogy mindenki feljutást vár, hiszen csak a 3. hely volt a cél.
18 évesen óriási teher lehet megfelelni...
Más botjával püfölni a csalánt természetesen sokkal egyszerübb.A cikk nem az U18-as válogatott bentmaradási esélyeiről szól,hanem a válogatás bizonyos elemeiről.Egyetlen sora tesz emlitést arról,hogy hatalmas feladat áll a srácok elött.Valóban az.Sporttörténelmet írnak ha sikerül,mert a feljutásra már volt péda(2005),de a bent maradásra még nem.Van még rengeteg idő, ami ha tartalmas és nyugodt munkával tellik,akkor nem lehet probléma.
Az a kérdésem, hogy nyilvános-e a felmérés eredménye? Ha igen, honnan lehet megtudni?
Boniface: A feljutásra átlagban minden második évben van példa, ugyanis egyfolytában ingázunk a div. I. és a div. II. között. :) Az a ritkább eset, amikor nem tudunk feljutni. Bent maradni nehezebb, de csak azért, mert lebundáztam a meccseket. :P

Isteni Kerusz: Szólj, ha kell valami, mint eddig. :D
Azért nézve ezt a ifi csoportot nem lesz könnyű a bentmaradás.Valóban reális hely a 4-5.Azt tudni már, hogy hol lesz a VB?
guriga uram jr.Nem nincs példa minden 2. évben és nem ingázunk egyfolytában.Jelenleg az IIHF honlapjáról 2000-től szerezhetsz információkat,amiből egyértelmüen kiderül,hogy DivI besorolásba csak 2005-be sikerült feljutni a 87-89-es korosztálynak.Bentmaradni még senkinek nem sikerült,de itt most ezen az oldalon nem ez a lényeg.Van egy 91-93-as korosztály amelyt úgy kell VB-re küldeni és úgy kell menedzselni,hogy ez végre sikerüljön.Én,hoki rajongóként nagyon szurkolok nekik!Hajrá Magyar U18-as Válogatott!
Meg lehet valahonnan tudni, hogy milyen idok milyen allapotot jeleznek nemzetkozi osszehasonlitasban? Nalunk iden eloszor a U10-tol felfele megmertek mindenkit ev elejen es most a szezon vegen.
Amennyiben egy "B" csoportos 18 éves utánpótlás világbajnokságon az 5. hely a cél azon gyerekek számára, akik eddig az életkorig partiban voltak épp az elitben lévőkkel is, Lásd külföldön szereplők, szlovák bajnokság élén lévőket, nagyon jó Dunafereseket, ez nonszensz.
Aki ezt nem érti, meg a nyomasztó terhekről beszél, meg kijelenti az igazat, mint guriga uram jr. , én nem értem meg.
Itt látni kell, nem általánosítani.
Kedves Kerusz!
A felmérés eredményeiről értesítést kaptak a klubedzők, és/vagy a szakosztályvezetők, tőlük elkérhetők.
gm az egyedüli, aki erről többet tud és nem áll le vitázni. Köszönöm!
Zsilet!

Te anyira nem vagy képben,hogy borzasztó!

Milyen B csoportról beszélsz???

Ifiben és juniorban eleve a 16 helyett 10 csapat van csak az „A” csoportban,az elmúlt években a Csehek pl ki is estek!
De te milyen utánpótlás eredmények tudsz Fehéroroszország, Kazahsztán, Ausztria, Lengyelország, Ukrajna csapatai ellen,max osztrák csapatok elleni eredményekről tudok,klub szinte,ha te tudsz az említett többi csapattal kapcsoltban eredményeket,esetleg válogatott szinten akkor oszd meg velünk!!
Te tényleg borzasztóan ostoba vagy!!
Senki nem mondta,hogy feltett kézzel kell kimenni,de azért a realitásokkal legyünk tisztába,vagy ha valaki úgy mint te teljesen vakon van az inkább kérdezzen
Ne haragudj, de ilyen tájékozatlanság kapcsán nem vitatkozom, még ostoba létemre sem:)
Mi zavart meg ennyire?
Olvass előbbről is!
Ostoba??????????
Kérdezd meg a gyerekedet. Vagy nem hokizik?
Nem vagyok képben??
Gratulálok gm-nek, meg ...
Sosem volt sikerek kapuja.
Akkor nem másolod be,hogy milyen eredmények alapján degradálod le a csoporttársainak???
Magyar Gárda is jó szárazon.És tovább...?
"Azért vagyok itt, hogy győzzek. Semmi örömet nem okoz egy ötödik vagy hatodik helyért való csatározás."
-Kimi Raikkönen-
Jó ez a Kimmis idézet,csak nem passzol ide!
Senki nem mondta,hogy feltett kézzel kell menni,de legyünk már tisztába a realitásokkal!!
2009-es U18-as vb résztvevői: Fehéroroszország, Kazahsztán,
Ausztria,
Lengyelország,
Ukrajna,
Magyarország
A rendező: Fehéroroszország lesz.

2009-es U20-as vb résztvevői: Dánia,
Ausztria,
Norvégia,
Magyarország,
Ukrajna,
Olaszország
A rendező: Dánia lesz.

2009-es Divizió I-es vb A csoport:
Szlovénia, Kazahsztán, Japán, Litvánia, Horvátország, Ausztrália.
Rendező: Litvánia

2009-es Divízió I-es vb B csoport:
Olaszország, Ukrajna, Lengyelország, Nagy-Britannia, Hollandia, Románia
Rendező: Lengyelország
Boniface: Bocs, nem gondoltam, hogy így szét kell választani az U-18 és az U-20 eredményeit, hiszen 2 év múlva szinte ugyanaz a keret jön össze U-20-ban. Az U-20 szokása az ingázás, legalábbis 2003 óta, amióta az új rendszer van életben. Ámbár az U-18 sem ért el második helynél rosszabbat azóta, mindig csak egy hajszál (Románia, Ukrajna, majd Hollandia) választotta el őket a feljutástól. Kivéve ugye 2005-öt, amikor sikerült a dolog. Szerintem felesleges kettéválasztani történelmileg a két korosztályt.

Zsilett: Örülök, hogy Te soha nem jelented ki az "igazat". Meg annak is, hogy tudod, ki mennyit tud. Meg hogy soha nem hozakodsz elő lenéző hangvételű írással. Csoda, hogy ennyien szeretnek itt?

Ifjvit: Ami új benne, nem jó, ami jó benne, nem új. - Johann Heinrich Voss
Fehéroroszország,Kazahsztán,Ausztria,Lengyelország,Ukrajna.
Nem hinném, hogy le kéne nézni az Ő válogatott keretét, biztosan náluk is sok olyan tehetség van, mint a mi U18-as korosztályunkban.
Palkovicséknak is sok-sok évet kellett arra várni, hogy A csoportosak legyenek, ne higgyük már, hogy a mi fiataljainknak nincs ellenfele.Reális elvárás kell.
Kedves gm! Köszönöm a választ, de mivel nem vagyok hokispalánta szülője, nem ismerek személyesen egyetlen klubedzőt és/vagy szakosztályvezetőt sem. Csak azért, hogy esetleg megtudhassam, kik milyen eredményeket értek el, nem is tervezem megismerkedni velük. Egyéb módja a közzétételnek esetleg nem lenne megfontolható? (gondolok pl. a Szövetség honlapjára, stb.) Nem hiszem, hogy hadititkokról van itt szó. Nem konkrét időeredményekre vagy pontszámra vagyok kíváncsi, de mondjuk egy rangsor érdekes lehetne, a nyilvánosság pedig tükröt tarthatna a klubok elé is.
Kedves Kerusz!
Értem, és nagyra értékelem, az érdeklődésedet. Amihez érkeztünk a kérdéseddel, az a hozzáértő szurkolás és a szakma határa. Az intézet, amely a felmérésben közreműködik, szigorú kutatásmódszertani (személyiségi jogi) szabályokat köteles betartani, ezért az eredmények - általunk - nem kerülnek az internet nyilvánossága elé. A klubok megkapták a játékosaikét, bármilyen kérdésükre választ kapnak a szakemberektől. A játékosok pedig az edzőiktől kapják meg, de van rá példa, hogy - kommunikációs probléma miatt - a válogatott edzőktől kérik el. Remélem, nem haragszol meg a válaszom miatt.
guriga uram jr:Talán csak abból a nézőpontból érdemes szétválasztani az U18-at és U20-az,hogy az U18 a belépő korosztály a világbajnokságok rendszerébe.Tehát az itt elért helyezés előre vetítheti a késöbbi évek eredményeit.Egy évjárat mindig automatikusan feljut vagy kiesik a következő évben attól függöen,hogy az elötte lévő csapat mit ért el az aktuális VB-n.Tehát egyszerre lehet átok és áldás mert vagy a feljutás túl erős a következőknek vagy a kiesés volt hiba az utánuk jövő korosztálynak.Fűlön kéne ragadni az alkalmat és megalapozott,klub érdektől független,Apuka-Anyuka kívánság mentes szakmai munkával szilárd DivI tagságot lehetne szerezni,amit a már sok siker éhes fiatal vihetne tovább akár TOP DIVISIO-ba!Sok Siert és kitartást hozzá!
Kedves gm!Egy ideiglenes és egy tartós javaslat a Kerusz féle felvetésre.Tekintettel arra, hogy személyiségi jogokról van szó és már nem lehet előzetes hozzárárukást beszerezni, így javaslom a név nélküli listát a klubbok és edzők megadásával.Azt hiszem az olvasók nagy része inkább a klubbok és az azokat reprezentáló edzők munkájának az eredményét fürkészik és nem az egyes gyermekek nevire kíváncsiak.Természetesen hosszú távon el lehetne azon gondolkodni, hogy a résztvevőkkel előtte aláíratni egy nyilatkozatot arról, hogy hozzájárulnak-e az eredmények nevükkel történő nyilvánosságra hozatalához.
Ilymódon aki büszke az eredményére és azt szeretné világgá kürtölni az megjelenik aki nem kíván a nyilvánosság elé kerülni annak a neve helyét üresen lehet hagyni.
igen ám, csakhogy az utánpotlás edzők egyelőre hallgatnak...
Már inteligens választ kapott mindenki gm-től, hogy más a szurkolás és más a szakma.
Kerusz, aki nem hokis szülő, érdeklődik az eredmények miatt, tehát xy mennyit futott 1500-on, stb.Aki egyébként a kölyökbajnokság fórumán is véleményt alkot beszéljünk akkor az utánpótlásról című bejegyzésben, ahol érvel, pl. civilszervezet elnökeként tapasztalotakkal bír, mi meg a buták, csak tátjuk szájunkat.
Tükröt mutat az egyesületeknek a felmérés, mondja.
Rendkívül kíváncsi.Milyen tükröt kedves kerusz? Nem a jégkorongbajnokság 2-3 év eredményei alapján lehet valamilyen következtetéstlevonni, mutatnak fejlődést, vagy javítani való feladatokat a játékosaink?...
Szóval köznyelven szólva, ne kábítsál, engem nem tudsz.
Aki név nélküli listát kér az eredményekről, megint érdekes gondolatokat ébreszt. Miért vagy ilyen kíváncsi?
Láttam olyan szülőt, aki filmezte gyermeke felmérését a tesztekben... Ugye beírók elképzelitek, ez mit jelent?
gm pontosan megírta, hogy a tesztek segítik a válogatást, tájékoztatnak, de nem döntőek.
Képzeljük el pl. hogy Rajna kapus lemarad x kapushoz képest futásban...
Tudsz jobb kapust?
Guriga uramnak azt üzenem (hajrá UTE)
, aki meg leostobáz, mert véleményem nem egyezik az övével/skate/ sajnálom.
Aki meg írta, hogy lenézem az ellenfeleket az u-18-ban, megint sajnálom... Ki mondott ilyet?
Akinek meg az utolsó előtti hely megszerzése cél, sajnálom, gyerekekkel meg ilyen célt kitűzetni bűn!
Ezután nem csodálkozom, hogy a Hári Jani nem jön haza.
Starsban miért nem tűzitek ki,hogy megnyerjék a kölyök bajnokságot??
Buta vagy és demagóg!!
Felnőtt válogatottnál pl könnyebb világmegváltó célokat kitűzni,mert van idő a hosszú távú munkára! Pl a legtöbb edző 3 évre készít programot. Míg egy korosztályos válogatottnál 1,max 2 évig van egy játékos! Foci válogatottnál röhög mindenki,mikor azt mondják,hogy ki fognak jutni a VB-re vagy EB re….
Természetesen motiválni kell a gyerekeket ,de azért ők sem hülyék,kitűzheti a szövetség célul,hogy Verjük meg a Beloruszokat Minkszben,és ha nem nyerünk rugjuk ki az edzőket és zavarjuk szét a csapatot??
Gondolom a Cseh U-20 sem azt tűzte ki célul,hogy kiessen az a csoportból ,mégis kiestek,pedig ott több Hári is van. Ha Hári nem akar hazajönni ,hogy játszon a Nemzeti csapatnak ne jöjjön!!
Kedves skate!
Itt nincs Nz-stars, itt u-18 van.
zsilett:
"Aki név nélküli listát kér az eredményekről, megint érdekes gondolatokat ébreszt. Miért vagy ilyen kíváncsi?"
Ajánlom figyelmedbe az IIHF Skills Challenge honlapját, ahol név nélkül fenn vannak az eredmények: skillschallenge.iihf.com/
Az a játékos, aki tudja saját eredményét, és látja a többiekét, nyilván inspirálja a jobb eredmény elérésére, illetve elgondolgozik azon, hogy hol is tart éppen.
Az, hogy a "tesztek segítik a válogtást" a szülőknek is meg kell értenie, hiszen nem kell hisztizini, ha a gyereke nem kerül be a mért eredmények alapján, mert lehet, hogy gyors, jól tudja vezetni a korongot, de NEM CSAPATJÁTÉKOS. Gondolom ezt feszegetted a kérdéseddel. Ez nagyon nagy felelősség a szülő részéről, hiszen reálisan kellene látnia gyermekének képességeit.

Hidd el a gyerekek sokkal jobban érzékelik egy tornán elérhető eredményt az első meccs után, mint azt mi kívülállóként hinnénk, bármi is volt az előzetesen "előírt" elvárás. De szükésgszerű, hogy legyen egy kitűzött cél a torna előtt, az előzetesen ismert tények alapján.
Egy nagyon rossz hasonlat - a matek miatt :) - :
Ha az eddigi eredmények alapján a gyerekem csak 3-ra képes megírni a matek dolgozatát, nem tűzöm ki neki célul, hogy a következőt csak 5-ösre írhatja meg. A 4-es már cél lehet a számára.

A "Hári Jani nem jön haza" megjegyzésednek szerintem semmi köze a felémérésekhez, illetve a válogatottba való bekerülésnek.

Kedves Zsilett!

Megtisztel, hogy ennyire csüggsz a szavaimon, de szövegértési nehézségeid vannak, nem is kicsik.
Kerusz!
Milyen tükröt mutat a magyar csapatoknak a felmérés?Miért érdekel?
Hallgatlak, mint pályaszéléről 10 éve hiányzó szakértőt
hoki 40
Félreismered a helyzetet.
kifejtsem?
Kíváncsivá tettél.
Fejtsd ki.
Zsilett: előbb a szövegértési nehézségeiden legyél úrrá, aztán majd esetleg lesz értelme annak, hogy válaszoljak Neked.
Tisztelt Bloggbeírók!

Az u-18 válogatottban/leendő válogatottban/ a fele játékos/gyermek/ azért lesz válogatott, mert már kisiskolás korban nagy célt tűztek ki maguk elé.
Pl. legyenek a legjobbak MO-n. azóta is harapják az acélt.
Majdnem 2 sort tesznek ki ebben a korosztályban, kinn is a legjobbak között vannak, akiknek nem célkitűzés a bennmaradás, hiszen a svéd, orosz, szlovák, osztrák, kanadai, svájci bajnokságban edződő gyerekek a jobbak között, legjobbak között vannak.Itthon? Van egy bikaerős dunafer, neveket nem írok...Ute-ból is 2 védő pl..
Ki lehet kapni, DE NEM LEHET CÉL A BENNMARADÁS!
Mint cél nem!Ki is eshetnek, kikaphatnak, de hajtanak, ami a csövön kifér. Tudom. Aki meg lebunkóz ,és aki realitásról beszél, ott is marad a fiával együtt. Reálisan.
Kedves szerkesztők!
Közeleg a draft (júni 20-21). Errôl lehet majd olvasni valami? Tudtok valamit a kiválasztás szempontjairól?

A témához ez úgy kapcsolódna, hogy ez a mindenkori U-18 (talán) legpontosabb értéksorrendje a világon. Ha szeretnénk, hogy valamikor megint legyen magyar draftolt játékos, akkor ahhoz az ifiknek az elitbe be kellene jutniuk. Előbb vagy utóbb! Minél előbb, merthogy ott, a VB-n van a legnagyobb esély, hogy képbe kerüljenek. Ne csak honfiúi szívvel, hanem a srácok eszével is gondolkozzunk.

Következés képpen egyet kell értsek zsilett-tel.

Ja, és ha jól látom, most a 90-esek lesznek a drafton, tehát még van 2 évük a már szóba került legjobb magyaroknak. Ez talán egy másik nézőpontot is felvet. Vélemény?
Gabe63, nemcsak valamit, hanem sokat is, terveink szerint jövő héttől.
Még az előzőekhez írnék sporttársak. Azért szeretjük ezt a blogot, mert többet tesz a témákban, mint bármely más hírforrás. Mi, ide firkálók próbáljuk kiegészíteni plusz információkkal, véleményekkel, valamint teszünk fel még érdekesebb kérdéseket, mint kerusz és gabe63 urak.
Izgalmas gondolatok a fentiek, de olvasva pl. kerusz véleményeit más témákban is, nem hiszem, hogy valamiféle összeesküvés elméletre kellene gondolni, csupán feszegetjük a számunkra lényeges témák határait. Tehetjük ezt továbbra is, ettől lesz érdekesebb, tartalmasabb ez a blog.
Idevágó téma, hogy a Volán Salzburgból és Szlovákiából haza kívánja csábítani U18-U20-as válogatott játékosait EBEL szereplést ígérve /Kóger, Hegyi, Kiss, Hajós/. Ha utánpótlás módszertani vezető is érkezik /netán a tengerentúlról Sator bácsi farvizén/, akkor remélhetőleg megfordul a folyamat az elvándorlásban. Ismerve az előző idény fejlődési lehetőségeit a fenőtt válogatottra nézve, roppant komoly és szemmel követhető tanulási folyamatot láthat a tisztelt nagyérdemű is idén Fehérváron. Vajon érkezik más magyar csapatból is néhány fiatal a Volánba?
Tisztelt zsilett!

A szavaid nagyon hangzatosak,előre mutatóak,árad belőlük a mindent elsöprő lendület.Lelki szemeim elött látom ahogy az általad joggal nagyra becsült légiósok, a bikaerős D.ferr és a két újpesti hátvéd az egyetlen épkézláb kapussal,mint a csövön kifér száguldoznak Minszk jegén.Szép dolog,hogy ők ilyen mély benyomást tettek rád és magasztalod ezt a két sornyi játékost,de még kb 2x ennyi itthon játszó dolgos iparost fel kéne emelni melléjük a menyországba,hogy egy komplett csapatot alkossanak.Ha valaki pedig nem lesz szimpatikus a csapatból,akkor még mindig itt van ez a ragyogó kibeszélő show és megvitatjuk,hogy valóban béna,vagy csak neked személy szerint nem szimpatikus valaki.-Dögöljön meg,ez már megint itt van!Hidd el nem lesz probléma a bekerülő Alba Volán,Bp-Stars,Debrecen,Mac,Miskolc,Szeged játékosival sem.Kisiskolás kora óta erre készül mindegyik.Hajrá Magyar U18!
Egy:Ki az edző?
Kettő:csipkebokorvessző.
Kedves OliBlood!Mindenképpen dícséretes az, hogy a honlapotok rég nem látott élénkséget muatat!Mondhatni a csapatok közül az uborkaszezonban a Tiétek a legaktívabb.Egy dolgot azonban nagyon hiányolok és az a jövőbeni álmok.
Amíg a Miskolc finnországi kapcsolatépítéséről tájékozódhattunk és az ALBA VOLÁN mind a nagycsapat játékosaival kapcsolatban, mind az utánpótlás szakmai irányításával csöpögteti az információt addig a Dunaferr ezirányű terveiről, álmairól, törekvéseiről mit sem lehet tudni.
Csak egy az utánpótlással kapcsolatos talányos beírást kaptunk a kölyök csapatotok elsorvadása és Faragó edző minősítése kapcsán.
Boniface: Igazad van, az utolsó két mondattal pedig nem hogy lehetetlen lenne vitába szállni, de már-már bűncselekmény! :)

Zsilett: Köszi a bíztatást, és hogy én is üzenjek valami szépet: Hajrá Stars, hajrá fejlődő magyar utánpótlás, hajrá kitérőmentes és ésszerű válaszadás! Ha így haladtok tovább, nemsokára mind csak halovány reményfoszlány marad csupán.
Utólag elolvasva a nem nekem szóló részeket, veszem a bátorságot, és megjegyzem Zsilett sporttársnak, hogy csúnya dolog nem tiszteletben tartani a Kerusz-féle hokirajongókat, akik úgy szeretik ezt a sportágat és próbálnak a lehető legtöbbet teni érte, hogy közvetlen kapcsolatuk (játékosmúlt, gyerek...) nincs is véle. Rohadt egy dolog így leminősíteni valakit, aki ennyire áldozatkész a magyar jégkorongért, minek előtte Te magad kérted számon mástól, hogy leostobázott. Javaslom számodra, tanuld meg becsülni az ilyen értékes embereket, mert a magadfajták miatt még sokat veszíthet a sportág.
A Te szemszögedből vizsgálva a dolgok velejét, pedig annyit még megengednék magamnak, hogy méltóságodhoz intézzem a következő kérdést: Neked nem hiányzik az a 10 év jégen eltöltött idő a játékosok észjárásának hathatós elemzése előtt?
Kedves HOKIKORI!
Bár csak részben lettem én megszólítva, azért amit tudok leírom "talányosan".
Erdősi, Orsó, Vargyas? leállt, Hüffner, Jobb, csapatot keres, Borsos Progym. Érkezett Tőkési.
Szó van egy kanadai edző érkezéséről, de itt még minden képlékeny, különösen úgy,hogy Vladónak még egy évig szerződése van. A keret úgy néz ki alaposan megfiatalodott, sőt az ifik is a felnőtt kerettel készülnek.
Kedves redwhite2006!Köszönöm az értékes információt!
Remélem, hog a kanadai edző jó pedigrével rendelkezik és lendületbe hozza a fiatalokat.
Kár, hogy Hüffner, Jobb nem marad, reménytkeltő azonban, hogy az ALBA VOLÁN-nal hírbe hozott válogatott kerettagokat nem írtad a távozók közé.
Elnézést a fehérvári szurkolóktól, de van ott sok tehetséges játékos és a bajnokság komolyságának megtartása miatt nem előnyos a másik megyei csapatot nagyon meggyengíteni.
guriga uram jr.Kösz!Ha Isten velünk,ki lehet ellenünk?
Az u-18. u-20 tesztjei elvégeztetettek.
Ki lesz az edzőjük, edzőik?
Égni kell annak,aki gyújtani akar!
Még nem eldöntött ki fogja vezetni a Div 1 ben,
az u-18 ill. u-20 fiataljainkat?
Szerintem költői a kérdés, de a remény hal meg utoljára.
Mikor lehet megtudni, kik lesznek a keret tagok az u-18 ban és az u-20 ban?
A kérdést azért teszem fel, mivel a keret összeállítását segítő felmérés már lassan a múlt homályába vész, lassan június közepe. Semmi nem indokolja, /mondjuk 60 gyerekről van szó/, azokról, akik más gyerekekkel ellentétben csak nyáron van egy pár hét szabadidejük, hiszen az év többi napjain az iskola mellet edzések, meccsek után beesnek az ágyba aludni késő este.
Így ezt a kevés nyári szabadidejüket sem tudják beütemezni, megtervezni, nyaralni, /a szülők sem ezáltal/, mivel nem közlik: kinek, mikor, hova,
mitől, meddig, kell edzőtáborba vonulni!
Kérem ezt az utánpótlás vezetőinek figyelembe venni. Köszönöm, ha elolvassa Önök közül valaki.
Szia Zsilett!
Nem tartozom a szövetség állományába, de amit tudok, azt megosztom veled: Igazad van, a kerethirdetés még nem történt meg. Ennek oka két dolog: a serdülő és ifi felmérőről sokan hiányoztak, közülük sokan már jelezték - főleg a külföldön játszók - hogy a juniorok tesztelésén szeretnének részt venni. A junioroké e hónap 22-én lesz. Ezt egy-két nappal követően a válogatott edzői már rendelkeznek ismeretekkel a korosztályuk - majdnem - valamennyi válogatott-esélyes játékosáról, a kerethirdetéssel nem szabad várni.
A másik dolog, ami miatt még nem hirdettek keretet, az az, hogy a hétfői elnökségi ülésen szavaz a tesület a válogatottakat irányító edzők személyéről. Így, az ott testületileg megszavazott edzők már megbizatásuk birtokában tudnak keretet hirdetni.
A nyári szabadidőről és pihenésről a véleményeddel teljesen egyetértek. Nehéz összeegyeztetni az ügyes, kiemelkedő játékosok sportbeli elfoglaltságát a családi programokkal. Csak azzal tudlak bíztatni, hogy ez bizony "kellemes teher". :)

Cortinával a csapat történetének egyik legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy áprilisban megnyerte a szapporói divízió I-es vb-t, és így hetven év után ismét a világelitben szerepelhet.

A gárda novemberben, illetve sikeres szereplés esetén februárban olimpiai selejtezőt vív, aztán következhet 2009. április 24-től a svájci A csoportos vb, amelyen - sorrendben - Szlovákia, Kanada és Fehéroroszország lesz az ellenfél a csoportküzdelmekben.

Az elnökségben döntöttek a többi válogatott edzőiről is. Az U20-as együttest Pék György és Dobos Tamás, az U18-ast Ancsin László és Marton Tibor, az U16-ost Mayer Péter és Fekti István, a női nemzeti csapatot pedig Kis András és Kiss Gábor vezeti majd.

A szövetség vezető testülete még nem tudott határozni a magyar bajnokság 2008/09-es idényének lebonyolításáról. Az MJSZ vezérkara tárgyalásokat folytat egy magyar-román közös liga beindításáról, ám ehhez névszponzor kell.

Amennyiben tíz napon belül sikerül támogatót találni, beindul a közös pontvadászat, amelynek keretében rendeznék meg a magyar bajnoki alapszakaszt. Ha nem, akkor nyolc klub részvételével rendezik az ob I-et.

Ebben az esetben az indulók: Alba Volán fiatal csapata, Dunaújváros, Újpest, Ferencváros, Budapest Stars, Miskolc, HC Csíkszereda és SC Csíkszereda, míg az Alba Volán erősebb alakulata - amely az osztrák profiligában is érdekelt - a magyar bajnokság elődöntőjében csatlakozik a mezőnyhöz.
Szeretnék az edzőkről referenciát!
zsilett: a Tamásról tudok Neked néhány infót a teljesség igénye nélkül. Pályafutása: regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=1263

Az elmúlt szezonban az Erzsébeti Farkasok vezetőedzője volt, illetve a MAC kölyök csapatának volt vezetőedzője. Előtte ha jól tudom az UTE-ban volt edző.
MeLa a fradiban, nem? Újpestben nem hiszem, hogy a MAC előtt volt.
Koszi, de ez tragikus az Alba, Dunaferr és Nz-starsz játékosok számára.Nem igaz!Az Utésok, meg a Mac-ososk számára is.
MeLa! 89-92-3 hokisokról van szó!
Ismerem őket, mint nem edző:)
Szó szerint
Nekem nincs személyes tapasztalatom, mivel alacsonyabb korosztályokban vagyok érdekelt, ezért csak olyan infókat tudok Veletek megosztani, ami nem ilyen tapasztalatokon alapul...
Tudom és köszönöm, köszönjük!:)
Mi tagadás ez a döntés az utánpótlás szakvezetők ügyében érdekes, de nem meglepő.
A korábbi külföldi szakvezetők nem a feljutásról voltak híresek és az eredmények kudarcot
mutattak.Az utánpótlás régi-új szakvezetői olyan új tehetséges és folyamatosan megerősödő a felnőttek között fejlődő játékosokkal kezdtek el dolgozni akik a divizió II-ből már kilógtak, kilógnának.
Az ok egyszerű a feljutás dicsőségét a szakvezetőktől még akkor sem lehet elvitatni, ha véleményem szerint a sikerek döntő részben az általunk nem nagyon ismert a kluboknál működő utánpótlás szakemberek munkájának az eredménye.
Én azonban ezen a magas szinten (Div I)már átgondolnám a győztes csapaton ne változtass elvet.Az ALBA VOLÁN egyetértésben Énekes Lajossal a magyar edző sikeres EBEL mérkőzései ellenére a további fejlődés zálogaként nagynevű északamerikai szakembert tett a csapat élére.
Pék Gyögy a multévben a klubfüggetlenség és a játékosok megfigyelésére fordítható rengeteg idő
magyarázatával lett főállású kizárólag az utánpótlás válogatottal foglalkozó szakvezető.
Tény, hogy anonim emberekre nem lehet csapatokat bízni, de mind az ALBA VOLÁN, mind pedig a DAB
elismert északamerikai szakembert kíván szerződtetni a klub utánpótlásának irányítására.
Amennyiben ezek a szakemberek is helyet kaptak volna a nemzeti utánpótlás csapatunkban lehet, hogy a fiatalok, a szurkoló, de talán az említett két klub is jól járt volna.
Egy másik út lehet az is, ha van olyan hazai klub amely az említett utánpótlás korosztályokban változatlan szakmai stábbal folyamatosan sikereket ér el akkor ennek a szakmai team-nek is érdemes lehet a nemzeti utánpótlásválogatottaknál szerepet osztani.Ez utóbbi folyamatos különleges motivációt jelenthetne a hazai klubbok utánpótlás szakemberei számára.
Kedves U16 Játékosok!

A májusi tesztek és próbajáték alapján kialakult az U16 Héraklész válogatott keretnévsora, melybe kizárólag olyan játékosok kerülhettek be, akik részt vettek a 3 utánpótlás tesztnap valamelyikén. A névsor jelenleg 29 főből áll, mely az idény során indokolt esetben némileg még változhat. Minden, a keretbe bekerült játékosnak gratulálunk!

Név Poszt Szül. Klub
1 Ágoston Olivér GK 1994 Alba Volán SC
2 Árkovics Bálint D 1993 Alba Volán SC
3 Bagdács József D 1993 Debreceni HK
4 Bojkó Bálint D 1993 MAC
5 Dömötör Róbert F 1993 UTE
6 Füri Martin D 1994 Alba Volán SC
7 Gábor Balázs F 1993 Alba Volán SC
8 Gágyor Péter F 1994 Bp. Stars
9 Garbacz Ádám D 1994 UTE
10 Hegyi Dominik F 1993 MAC
11 Kiss Dániel F 1993 MAC
12 Kovács Dávid D 1993 Alba Volán SC
13 Könczei Áron F 1994 Debreceni HK
14 Lak Ádám GK 1994 Bp. Stars
15 Lévai Máté D 1993 MAC
16 Molnár Tamás F 1993 UTE
17 Nagy Krisztián F 1994 MAC
18 Nagy Péter F 1993 UTE
19 Nemes Benjámin F 1993. Bp. Stars
20 Ódry Tamás F 1993 Bp. Stars
21 Orosz Szilveszter D 1993 MISI
22 Pleszkán József GK 1993 Bp. Stars
23 Ritó László F 1994 MISI
24 Sebők Balázs F 1994 MAC
25 Tóth Ádám F 1994 MISI
26 Tóth Gergő F 1993 Alba Volán SC
27 Váczi Dávid D 1993 MAC
28 Vojtkó Mátyás D 1993 Bp. Stars
29 Yfantidisz Márk D 1993 Bp. Stars

Az alapkereten felül az elmúlt években is lehetőség nyílt arra, hogy a keretbe éppen csak be nem került sportolók is időről-időre részt vegyenek a válogatott munkájában, ez a következő szezonban is így lesz. Ennek eredményeként egyetlen játékos számára sem zárult be a kapu a válogatott felé, a lehetőségekhez képest meg fogunk próbálni minél több fiatalt bevonni a munkába.
A szezon folyamán minden klub játékosainak munkáját igyekszünk figyelemmel kísérni, de a lentebb felsorolt 10 sportoló alkotja azt a csoportot, amelyből elsőként hívunk majd be játékosokat egy-egy edzőtáborra. Erről mindig mindenkit személyesen tájékoztatunk majd. Az említett játékosok a következők:

1 Inglis Márton D 1993 MAC
2 Vincze Patrik D 1994 MISI
3 Zsigmond Olivér D 1993 MISI
4 Ábrahám Péter F 1994 Debreceni HK
5 Bencze Máté F 1994 Alba Volán SC
6 Dósa Krisztián F 1994 Bp. Stars
7 Korbuly Gergely F 1994 MAC
8 Méhn Marcell F 1994 MAC
9 Miskolczi Márk F 1993 MISI
10 Tóth Balázs GK 1994 MISI


Az 2008/2009-es szezon első U16 programja 2008. augusztus 4-5-6-án (hétfő-kedd-szerda) lesz, a helyszín, az időrend és a részletek tekintetében még folyik a szervezés, néhány héten belül e-mailben küldjük a részleteket is. Kérem, hogy mindannyian kalkuláljátok be a válogatott programját is az augusztusotokba.

Minden U16 korú sportolónak és a bekerült játékosoknak külön is GRATULÁLUNK! Találkozunk augusztus elején!

Üdvözlettel:
Mayer Péter és Fekti István
U16 válogatott edzők
A Hardi Ricsi nincs a keretben?
Talán ezért??
"melybe kizárólag olyan játékosok kerülhettek be, akik részt vettek a 3 utánpótlás tesztnap valamelyikén"

Én óva intenék az edzők támadásától és a bekerült játékosok lehúzásáról,ez utánpótlás.. mindenkit igazolnak majd az eredmények,itt még nem közvetlenül
Pakkk: ez egy egyszerű mezei kérdés volt.Üldözési mániás vagy?
Nem hinném mert nem vagyok érintett. A válaszom első részét szántam neked.
Az válogatott, aki elmegy stopperrel felméretni magát?
Szigorúan tudományos alapon!
Mint Mezei György, aki tudományos alapon ledoktorált labdakergetésből. Vajon kik vizsgáztatták?
Jeges és száraz tesztek is voltak!

Aki jégen jók és alapban jó játékosok azok a jégen is jól szerepeltek!!Persze 1-2 kivétel van. Elképzelhető ,hogy valaki jelenleg még jobb a jégen mert pl korábban kezdte ,de ha az erőnléti teszteken nem tud teljesíteni nem lehet később jó játékos (bár jeges tesztek is voltak).
Csak példaként vannak olyan edzők ahol hiába jó játékos valaki,de ha fegyelmezetlen ,kikerül a csapatból. Vagy van olyan ,hogy meg van adva a játékos test zsír %-nak xy nak kell lennie mikor visszatér a szabadságról ha nem anyi hanem több akkor kap 2 hetet,ha addigra nem dolgozza le kivágják és az edzőt nem érdekli ki,mekkora sztár. Vagy aki a 3 teszt alkalom közűl egyiken sem jelenik meg…az ne legyen válogatott,legyen az elbírálás egyenlő!Ez csapat sport mindenkire ugyan azt a mércét használjuk.
Tudomásul kell venni,hogy válogatottak kijelölésénél mindig vannak sértődöttek. Gondolom hajrá is ilyen,azért kapta meg ő is a levelet amit bemásolt vita indítóként
Hajrá a válaszom pedig igen,minimum az a válogatott aki a három alaklom közül veszi a fáradtságot és elmegy!! Tudod a nemzeti csapat programjaira,felméréseire elmenni megtiszteltetés
Kedves Hajrá!
A válogatottakkal szemben - úgy tudom - a szeakembereknek ennél komlyabb elvárásaik is vannak. Az alapvetés az, hogy kiváló játékos legyen, de vannak még egyéb követelmények is. Pl, hogy vállalja a kemény munkát a siker érdekében, legyen tisztában azzal, hogy válogatott sportolóként a hazáját reprezentálja, illetve a sportágát a kommunkiációjával és egyéb karitatív tevékenységekkel segítse, ha erre felkérik. Osztom Pakk véleményét abban, hogy a serdülő játékosokat nem elsősorban az minősíti, hogy bekerültek-e a keretbe, hanem a pályán nyújtott teljesítményük.
És a pályán nyújtott teljesítményüket még kiegészíteném a pályán kívüli "emberi" tulajdonságaikkal. Ezeknek az elvárásoknak Pl a tavalyi ifiválogatott maradéktalanul megfelelt.
süti beállítások módosítása