HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A kilencedik napon is túl vagyunk

2008.05.11. 14:18 Ryan O'Brien

A fehéroroszok megint csak büntetőkkel kaptak ki. Az oroszok viszont rangadót nyertek. Kanada megint oktatott. Eldőlt, hogy Szlovénia és Olaszország esett ki az élvonalból.

Csehország-Fehéroroszország 3-2

Kétszer is vezettek a beloruszok, de megint büntetőkkel kaptak ki. Hiába szorongattak meg ismét egy nagynevű ellenfelet, győzniük nem sikerült, és ezzel gyakorlatilag eldőlt az E csoport negyeddöntőseinek névsora is. Koval ismét remekelt a fehérorosz kapuban, 42 lövést hárított. A csehek túlzott magabiztossága kis híján megbosszulta magát.

"Nagyon büszke vagyok a csapatomra – mondta Curt Fraser, a beloruszok kapitánya. – Nagyon jól játszottunk, a játékosaim végrehajtották a taktikai elképzeléseimet, de sajnos a büntetőpárbajban minden megtörténhet, és mi ma megint veszítettünk. Egy dobogó közeli cseh válogatottat szorongattunk meg. A következő évek csapatát építjük, hiszem, hogy legközelebb bejutunk a nyolcba."

"Csalódottak vagyunk, mert hiába játszottunk szoros meccset az oroszok és a csehek ellen is, mindkétszer büntetőkkel kaptunk ki" – mondta Szergej Kosztyicin. Ma nagyon peches gólokat kaptunk, de sikeresen túléltük ezt is” – értékelte teljesítményüket Partik Elias.

A fehéroroszok a záró meccsen Dániával játszanak majd, amellyel kapcsolatban Mihail Grabovszkij a következőket mondta: "Nagy meccset fogunk játszani velük, és le fogjuk győzni őket, ezzel köszöntve szurkolóinkat."

Oroszország-Svédország 3-2

Hihetetlen durván kezdődött a meccs, és a feszültség végig ott volt a játékosokban. A 11. perc legelején Murray olyan durván leütötte Morozovot, hogy ezért a tettéért végleges kiállítást kapott. A szabálytalanságot követő csetepatéban főszerepet játszó Stralman és Ilja Kovalcsuk számára is véget ért a mérkőzés. A következő harmadokra lehiggadtak a kedélyek, és már a hokira koncentráltak a résztvevők. Kétszer is vezetett Svédország, a végén mégis az oroszok ünnepelhettek. Ovecskin néhány másodperccel a vége előtt lőtte be a győztes gólt.

Amennyiben az oroszok hétfőn verik a svájciakat, csoportelsők lesznek, a svéd-cseh meccsen dől el a második hely sorsa. Könnyen lehet, hogy a negyeddöntőben ismét összefut ez a két csapat.

"Azt gondolom, ez egy tiszta ütközés volt – mondta a balhét kiváltó esetről Douglas Murray. – Vállal ütköztem, nem éreztem súlyosnak." Ennek ellenére a svéd minimum egymeccses eltiltásra számíthat.

"Emberek vagyunk és a hoki egy kemény játék, bármi megtörténhet, azért küzd mindenki, hogy ne kapjon ki. Azt gondolom, az egyenes kieséses szakaszban még keményebb meccsek lesznek" – védte némileg érdekes módon svéd kollégáját Alex Radulov.

Az oroszok kétszer is egyenlíteni tudtak, majd a végén felálltak, hihetetlen nyomás alatt tartották Lundqvist kapuját, aminek a végén meglett az eredménye. Az oroszok kapujában ezúttal Jevgenyij Nabokov védett, aki nagyon boldog volt, hogy ott lehet a vb-n: "Hallottam, hogy a szurkolók a nevemet skandálják, nagyszerűen éreztem magam, és a védés sem ment rosszul. Ovecskin, Szjomin, Szergej Fjodorov a csapatunk gerince. Mindannyian kiváló játékosok, de még jobbnak kell lenniük, ha ez lehetséges. Bár Ovie hét hónapon keresztül a legjobb volt, lassan hozzászokik ehhez."

Kanada-Németország 10-1

A házigazdák alaposan kitömték a teljesen összezuhant németeket. Martin St. Louis 5 gólpasszt adott, a Derek Roy, Eric Staal, Shane Doan sor pedig remekül szerepelt. Staal négy gólt lőtt, öt pontot szerzett, ennél többet még senki ezen a vébén. A fenti sor a két védővel, Mayersszel és Mike Greennel kiegészülve 7 gólt és 5 asszisztot jegyzett a meccsen. 9182 néző vastapsa kísérte a halifaxi Metro Centre-ben a még mindig veretlen kanadai válogatottat.

Ma este az Egyesült Államok megteheti azt a szívességet a kanadaiaknak, hogy legyőzze a finneket, akkor a finn-kanadai meccstől függetlenül a juharlevelesek végeznek a csoport élén, és a lettekkel, vagy a norvégokkal játszhatják a negyeddöntőt.

"Nyilvánvalóan az a feladat, hogy az ember minél jobban segítse a támadásokat, és amikor lehet, gólt lőjön. Ma este a korong mindig megtalálta a botomat" – monda a boldog Eric Staal.

"Túlságosan tiszteltük ellenfelünket – mondta a németek támadója, Cristoph Schubert. – Egyszerű hibákat vétettünk, ők pedig könyörtelenül kihasználták azt. Mentálisan nem voltunk rendben, hiába elemeztük videóról, mit kell csinálnunk, az csak az elmélet volt. A valóságot látták."

Szlovákia-Szlovénia 4-3

Szlovákia megmenekült. Igaz, csak büntetőkkel, de ismét legyőzték Szlovéniát, így megújították élvonalbeli tagságukat. Visnovsky büntetője döntött, míg a szlovének ismét a divízió 1-ben kísérletezhetnek jövőre.

"Tudtuk, hogy ez sokkal nehezebb lesz, mint tegnap, hiszen a szlovéneknek semmi vesztenivalójuk sem volt. Szerencsések voltunk, de a jobbik csapat nyert és maradt benn az A csoportban – értékelt Juraj Kolnik, majd így folytatta: - Azt hiszem, megbuktunk idén a vizsgán, nagyon csalódott mindenki, hogy így végeztünk. Előre kell nézni, el kell felejtenünk ezt az évet."

A szlovének egyetlen meccset sem nyertek ezen a világbajnokságon, csupán ezt az egy döntetlent tudták kiharcolni. 6 gólt ütöttek és 22-t kaptak.

Franciaország-Olaszország 6-4

Ennél azért többre számított mindenki, aki hitt az olasz hoki feltámadásában. 2:49-nél még Cirone góljával vezettek az olaszok, de fordítottak a franciák, és előnyüket végig őrizni tudták a sok gólt hozó, kiesés elleni küzdelem második mérkőzésén. Az olaszok a második és a harmadik harmadban is az egyenlítésért harcoltak, a vége mégis kétgólos francia diadal lett, így az újonc Franciaország jövőre is ott lehet Svájcban.

Mind a két meccsen keményen dolgoztunk, mindkétszer apró momentumokon csúsztunk el – mondta az olasz Mario Chitarroni. – Mind a két meccsen jól játszottunk, de rengeteg lehetőséget szalasztottunk el. Az emberelőnyös helyzeteinket remekül oldottuk meg, és emberhátrányban sem voltunk rosszak."

A mérkőzés lefújásának pillanatában a fehér mezes franciák örömtáncát láthatta a quebeci közönség. "Ez fantasztikus – mondta Bordeleau. – Teljesítettük a célt, bennmaradtunk a legjobbak között. Az egész vébével kapcsolatban úgyis csak erre a két mérkőzésre fogunk emlékezni."

Ma következik

Halifaxban kezdődik a program, a norvég-lett összecsapással. Az F csoport negyedik helyéért folyik a csata. Ha nyernek a lettek, és az utolsó fordulóban a németeket is megverik, bejuthatnak a legjobb nyolcba. Norvég siker esetén ebben a csoportban gyakorlatilag minden eldől, ami a négy legjobbat illeti.

Amennyiben Svájc el akarja kerülni az oroszokat a negyeddöntőben, akkor ma feltétlen le kell győzniük a dánokat. Nem gondoljuk, hogy ez bármi problémát okozna a helvéteknek, már csak azért sem, mert az utóbbi hat évben kétszer is alaposan elpáholták a svájciak a dánokat. Igaz, ezen a vb-n eddig nem egyszer borult a papírforma.

A Finnország-Egyesült Államok találkozó lesz a nap egyik rangadója. Amerikai győzelem esetén ez a két csapat vívja majd egymással a negyeddöntőt. Ha nyernek a finnek, az F csoport elsőségének kérdése az északiak Kanada elleni mérkőzésén fog eldőlni. Az utóbbi hat évben hétszer meccseltek egymás ellen. A mérleg finn szempontból: 5 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség. De azért ehhez tegyük hozzá, az utóbbi évek legerősebb USA-válogatottja veszi fel ma este a küzdelmet.

A svédek a csehek ellen bizonyíthatnak. Kevés védőjük lesz ehhez, az biztos, mint ahogy az is, hogy győzelmükkel megelőzhetik a cseheket. Ez lesz mindkét gárda utolsó meccse a középdöntőben. Érdekesség, hogy világversenyen 2002 óta a csehek még egyszer sem nyertek a svédek ellen.

3 komment

Címkék: vb a csoport

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

finn-amerikai: a videobíró elment kajálni? vagy hogy nézte gólnak ezt a lövést? :O
azért elég szomorú, hogy gyakorlatilag ezzel a kapitális hibával a videobíró eldöntötte a mérkőzést. a bíráskodás a záró harmadban egyenesen a szánalmas szintet ütögette, kár érte...
még szerencse, hogy semmi tétje nincs a dolognak... a 4 közé jutásért nagy valószínűséggel megint összekerülnek. Bár a mai kanada-finn meccs dönt a csoportelsőségről. Szar meccsre van kilátás! :)
süti beállítások módosítása