HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Fél szemükkel a meccset figyelték

2008.05.08. 12:02 Hblog

Ahogy kétszer is beharangoztuk, szerda este megünnepelték az A csoportos magyar jégkorong-válogatottat Székesfehérváron. Az eseményről Mátay László, a bluebrothers.uw.hu motorja élménybeszámol blogunkon, olvassák írását szeretettel.

Mi sem természetesebb, hogy ott szerettünk volna lenni a válogatott ünneplésének következő állomásá isn. Meg is érkeztünk Csicsó kávézójába, a Café 19-be, fél órával a meghirdetett kezdési időpont előtt. Lázas készülődés fogadott bennünket, jó néhány lelkes szurkoló már a helyszínen várta a fiúkat. Akik szépen elkezdtek szállingózni.

A játékosok és az érdeklődők is egyre nagyobb számban gyülekeztek. Elfoglalták helyüket a srácok az asztalnál, megkezdődött a dedikálás. Kis idő alatt igen hosszú sor alakult ki. A televíziókban természetesen a divizíó 1-es vb utolsó mérkőzése ment. Érdekes volt látni a válogatott játékosokat, hogy bár készségesen írtak alá és válaszolgattak a vendégek kérdéseire, fél szemükkel mégis a meccset figyelték.

Vas János mondta is: eddig még nem volt alkalma visszanézni a mérkőzést. A fiúk önmagukat adták, humoruknál voltak, nagyszerű légkör alakult ki. Ahogy körbejártunk, figyelve a forgatagot, kiszúrtuk egy sarokban Leleszi Zoltán csapatvezetőt. Természetesen őt sem hagyhattuk ki a sorból, elvégre a csapat tagja, sőt. Begyűjtöttük hát az újabb autogramot, és szóba elegyedtünk vele. Kérdesünkre, hogy Pat Cortina is jelen lesz-e, azt felelte, nem, mert az A csoportos vb-n tölti szabadidejét. Ha Pat aláírásával is számoltunk, ő tökéletesen alá tudja kanyarítani a vezetőedző nevét, tréfálkozott Leleszi. Elmondta, a kapitány május végén érkezik Magyarországra.

A dedikálásra várók sora csak nem akart fogyatkozni. Néhány játékosunk, aki később jött meg távol-keleti pihenéséből, nyomban belefutott az éhes média csapdájába. Vaszjunyin Artyomot, Horváth Andrást és Kangyal Balázst is láttuk riportot adni.

Később a csapat elegett tett a székesfehérvári polgármester meghívásának, és a városházára vonult át. Köszöntő keretében fejezte ki a város háláját Fehérvár elöljárója, majd a világbajnok csapat minden tagja elismerő oklevelet vehetett át.

A Fehérvár belvárosában felállított színpadon javában zajlottak az események, amikor Török László mikrofont ragadott, egyesével szólította a srácokat a pódiumra. Jó volt látni, hogy a város utánpótláskorú csemetéi is szép számmal jelen voltak, hisz ők azok, akiknek nagyszerű sportolóink kiváló példaképei lettek, akikre felnézhetnek. Ki tudja, talán pont ezek az ifjú titánok jelentik a magyar válogatott krémjét 5-15 év múlva.

Szuper Levente a pódiumon egy mondat erejéig külön szót kért, megköszönte minden kedves szurkolónak azt az odaadást, amellyel itthonról is biztattuk őket. Hetényi Zoltánról, a kiváló hálóőrről megtudtuk, remekül szót ért a fiatalabb korosztállyal, ami nagyban hozzájárul népszerűségéhez; talán a legnagyobb ovációval őt fogadta a közönség.

A ünnepséget Tóth István, az Alba Volán Zrt. vezérigazgatója és az Alba Volán SC társelnöke zárta, aki felkérte a összegyűlteket, hogy zárásként együtt énekeljük el a Himnuszt. Ezt követően ismét dedikálás következett, az országalmához újabb és újabb szurkolók, szimpatizánsok érkeztek. Csattogtak a fényképezőgépek, megteltek aláírásokkal az ereklyék, a játékosok pedig addig fogadták a rengeteg gratulációt, ameddig bírták.

20 komment

Címkék: magyarország vb válogatott a csoport divízió 1

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gratulálok mégegyszer! Első!
El kellene kezdeni gondolkozni vmi magyar különlegességen, amit vihetnénk Svájcba(szurkolásban, öltözékben, stb...).
Mondjuk kolompot ne rakjunk a nyakunkba:D
Esetleg egy nagy zászló, vagy kép, ami alelátó nagy részét befedné mikor bevonulnak, mint a jobb focimeccseken:)
Öltözéknek meg vizilabda sapkát:))
az a csikós cucc, mi négy éve, az olimpián feltűnt nem egy esetben az athéni lelátókon szerintem piszok ütős volt!
Az se rossz ötlet:) Jó nagy pödört bajusszal:))
Csak valahol be kéne tudni szerezni.
nagy számban kellene, h egységesek legyünk
Nem tudom, hogy tényleg mennyien jutunk majd ki, de pl. jól nézne ki ha nagyobb tömbben 3 részre osztva piros, fehér ill. zöld pólóban lenne a szurkolótábor. Elképzelem, ahogy hullámozna a tömeg. Mintha lobogna a nemzeti zászló.
Egyrészt egy egyszínű pólót nem nagy kunszt beszerezni, és nem is kerül olyan összegbe, mint mondjuk egy csikós szerkó,bár ezt kicsit nehezíti, hogy gyanítom mindenki címeres mezben is szeretne feszíteni :-) De egy alternatívának nem rossz, amíg nem jön jobb ötlet.

Szerkesztők: esetleg lehetne egy ÖTLETLÁDA 2008 rovatot, almenüt stb... létrehozni és évközben gyűjteni az ilyen elképzeléseket, majd egy össznépi közvélemény kutatást tartani az indulást megelőzően. Hm?!
M.Lac! Az ötletláda kitűnő ötlet.
Lehetne egy hasonló nagy zászlót kivinni, mint amilyet Pekingbe visznek a vízilabdásoknak. Rengeteg aláírással, buzdító szöveggel. Tudjátok, a sörreklámos.
Pont akkor lesz érettségim. Köcsög OKM :D
Laci:
Remek beszámoló, köszi! :)
Én sajnos dolgoztam, hogy a fene enné meg...

Ez a piros-fehér-zöld tömeg szerintem nagy ötlet, csatlakozom a támogatókhoz. Egy tipp: anno a Grasshoppers-Vidi meccsre vittem svájcisapkát, mindenki megbámult Zürichben, eléggé lepukkant proli feelinget varázsolt körém, de jó poén volt. :))
Gondolom ilyen protechnikai eszközöket nem lehet bevinni.

Ez a szines tömeg ötlet tetszik nekem is. Megkéne majd úgy szervezni mint pl Brno-ban a Motogp versenyen.
Nekem mar megvan az D1 utolso meccsenek "nem hivatalos" DVD-je, de ha a Sport TV-nek van joga ezt hivatalosan is kiadni, akkor szivesen megvennem - plane, ha az eredeti kommentar mellett ott lenne a jatekosok kommentje is. Szivesen meghallgatnam Levente, vagy Vass szemszogebol az egesz meccset. Plane azt az emberhatranyos utolso golt. Ilyen szep pontot tenni az i-re... Egyszeruen gyonyoru volt!
HÁt B@rk! Most már tudom miért írtál sms-t, hogy nyargaljak minél előbb a blogra. A cikked mit ne mondjak xar, de mivel ismersz, mindezt csak baráti szeretetből :-)) Komolyra fordítva a szót: Szerintem kár arról beszélni, mennyien-milyen ruhában leszünk Svájcban, a fele nép elkopik amikor a utazás/jegy/2 heti szállás/ egyéb költségeket számolja. Szerintem simán veri a 200-300eFt/kopf/a 2hetes ruccanást, ami azért nem "olcsójános" kategória. Úgyhogy kedves hokifanok szerintem kezdjünk el gyűjteni, hogy ne érjen senkit sem meglepetés... Lacek gratula, biztos népszerűbb a cikked, mint a múltkori Omar-bejegyzésem :-))
Vincenzo90: Ezen ne fájdítsd a fejed! Sima ügy! Osztályzóvizsga, aztán előrehozott érettségi már októberben! ;-)
vantage007> igen az a nagy zászló is klassz nagyon. Én is benne vagyok.

Vincenzo90> EnVagyoknak igaza van, pótérettségi pár hónap múlva. Bár rizikós. -Nagy dilemma-

Raon> Sejtettem, hogy meló miatt nem voltál ott. Majd legközelebb bepótoljuk.

1116001> gyanítom én is, de majd még körbeszimatolok ezügyben. Eddig csak Ausztriában meg Fehérváron engedik :-( Se a Megyerin, se Dunában, Se Csíkban nem engedték.

mike80> nem hazudtoltad meg Önmagad :-) Amúgy nem hiszem, hogy sokan lesznek akik 2 héten át kint lesznek Svájcban. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy pár vagy esetleg csak egy meccsért is, de el fognak indulni sokan.
Én is csak egy max két meccsre mennék, sajnos többre nem nagyon fussa. Szerintem is csak kevesn lesznek azok akik végig kinnt lesznek, macerás dolog a melók, érettségik, sulik mellett ennyit kimaradni:)
A beszámoló és M.Lac ötlete kíváló (a piros, fehér, zöld polókra gondolok), mert nagyon könnyen kivitelezhető! Meg kell próbálni már előre szervezni az utat és valami olcsó ifjusági szállón lakni (majdnem olyan, mint itt a szálloda, csak többen vagyunk egy szobában). Az természetes, hogy 2 hétig nem tud mindenki maradni, de ha valaki összefogja a dolgokat akkor ez müködhet. Ha már egyszer kijutunk (nincs éppen közel és az utiköltség sem olcsó), próbáljunk meg összetartani.
Helyes, fogjunk össze a vb és egy jó buli érdekében, ha már a srácok voltak olyan rendesek, h kijutottak a vb-re! Mutassuk meg, h mi magyarok is együtt tudunk működni egymással!
Rajtam nem fog múlni semmi, csináljuk hát! Az ötletláda már készül, dolgozom rajta. Remélhetőleg a hét elején napvilágra kerül. Addig is szép hétvégét mindenkinek!
süti beállítások módosítása